|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razvojna ambulanta
22.9.2006 12:59:11   
willem
Lep pozdrav!
Ali mi lahko kdo napise kako izgleda pregled oz.vec pregledov v razvojni ambulanti, kaj pokazejo,kaj se pocne...Sem namrec mati dvojckov, ki sta bila rojena en mesec prej, z njima je vse ok, pa je zdravnica rekla naj gremo vseeno v razvojno, ces da gredo vsi nedonosencki. Najlepsa hvala za odgovor ze v naprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razvojna ambulanta
22.9.2006 20:04:04   
til
Tudi naš Tilen je nedonošenček pa jevse o.k. in nama ni bilo treba nikamor ker je tako ali tako pri treh mesecih že ujel svoje vrstnike:Tako da ti ne morem kaj dosti pomagati! Sorry!!!!

(odgovor članu willem)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: razvojna ambulanta
22.9.2006 20:10:15   
Anonimen
Moja hčerka je rojena v 29.tednu in obiskujemo RA že od vsega začetka in jo obiskuje še sedaj pri skoraj dveh letih. V začetku pri otroku opazujejo držo glavice, če pase kravice, kako se obnaša ko ga obračajo, če usmerja poglede, če sega za igračkami, kako drži noge, roke, ..... pozneje pa potem sedenje, plazenje, hojo, ..... izmerijo še glavico, težo in višino.

V bistvu ni nič hudega na teh pregledih, čeprav smo mi imeli s sodelovanjem Žive zelo veliko težav (smo opravljali preglede tudi v čakalnici med igro).

Vsekakor so obiski RA dobrodošli, ker pokažejo tudi pravilno rokovanje z otrokom.

(odgovor članu willem)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: razvojna ambulanta
22.9.2006 21:42:39   
* Mateja *
Ma ni nič kaj takega v RA. Tko kot ti je opisala Bojana.
Otroka ti pregleda fiziater in ti pove, kaj dela prav, kaj "narobe", od začetka ti pokažejo pravilnega rokovanja z otrokom, nato pa kakšne igre naj se igraš z otrokom, povejo ti kaj naj bi pri določeni starosti obvladal.
Od začetka se osredotočijo bolj na motorični razvoj, kasneje pa tudi na različne spretnosti in naspolšno glede celega razvoja, kako naj ga učimo hranit...
Na splošno gledano, ne se sekirat, ker ni nič kaj takega. Jaz sem bila tud vsa na trnih kaj bojo rekli, pol pa ni blo tko hudo.
Mi smo od začetka hodili mislim da na tri mesece, pol pa na pol leta. Dokler otrok ne shodi je bolj pod kontrolo, pol pa ne več tko, vsaj pri nas je taka praksa. Mi se mormo zdej enkrat naročit, smo pa bil u zadne ...sploh ne vem kdaj, kake pol leta, če ne še več nazaj.
Bolj je problem pol nevrofizioterapija, ta je dost bolj huda, še posebej, če otrok noče sodelovati tako kot zahtevajo. Naš Nejc je zner zjal kot nor. No, to je že druga štorja.
Fajn odpravte in čim boljše izvide vam želim!!!

Mateja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: razvojna ambulanta
25.9.2006 15:19:26   
malesjak
willem,
tudi mi imamo dvojčka in hodimo v RA, rojena sta bila 3 tedne prehitro.  bili smo ze dvakrat. je pa tako, da je res, da ti pokazejo kake uporabne prijeme, ampak tako na hitro, da se dobro, da greva vedno skupaj z mozem in doma potem skusava oba skupaj skontat, kak ze gre. sva vseeno prosila za privat obisk na domu (ena fizioterapevtka), ki nama je pocasi pokazala, oba sva probala najprej na lutki, potem na tamalih dveh. je pa tak - oni nam to kazejo zdaj, ko so mali stari ze skoraj 4 mesece. ja pa saj glavno skodo smo ze naredili (ce smo jo). tak da jaz osebno vsaki bodoci mami svetujem, da gre ze v nosecnosti na tecaj handlinga. zdaj se nam, sploh mamam dveh, toliko dogaja, da nimas casa prakticno za nic drugega kot dojenje, previjanje, morda malo crkljanje in igranje. pa se tezko je po 4 mesecih ustaljenega rokovanja z otrokom kar naenkrat preit na "pravilno".
moje mnenje o RA je: saj ne skodi, posebne koristi pa tudi ni (to pac recem, ker nimamo nobenih posebnih tezav in tudi hodimo tja zgolj po nacelu "3 tedne prehitro in dva").
bodi lepo in zdrzi!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: razvojna ambulanta
26.9.2006 20:36:16   
petra + zoja
pozdravljena
nič se bat RA, ker je samo za otroka boljše. Midve sma hodile 1 leto na fizioterapijo. Rojena je kot nedonošenček, 32. t,  pa tudi z njo je vse ok. Fizioterapije so zelo vredu za otroka in izsili jih čim več, ker boš takoj opazila kako dobro napredujeta.

Sicer pa ti lahko povem, da se tudi mamice, čigar otrok se je povsem normalno rodil odločajo za fizioterapije, vendar gredo samoplačniško ura terapije pa je nekje okoli 6.000 sit.
Tako da ne izpusti te prilike, ki ti je dana.

(odgovor članu willem)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?