|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   risanke v vrtcu - drugič
7.2.2011 16:43:59   
aknela123
lepo pozdravljeni

rada bi samo slišala vaša mnenja - zjutraj malo pred pol osmo uro pripeljete otroka v vrtec in otroci (starejša skupina), ki so že tam, sedijo pred televizijo in gledajo risanko Tom in Jerry. Kako bi vam bilo? Bi vam bilo všeč, bi vam bilo vseeno, bi kaj rekle vzgojiteljici, se zamislile...
Saj vem, da smo vsi gledali to risanko in še zdaj jo radi pogledamo, upoštevajte pa dejstvo, da je vrtec vzgojno varstvena ustanova, na nasilje v risanki (televizija v vrtcu?!).

Hvala za vaše kratke odgovore in lep dan želim še naprej.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: risanke v vrtcu - drugič
7.2.2011 16:51:07   
K_a_t_i
Če bi bila to vsakodnevna praksa, mi ne bi bilo všeč. Če bi pa recimo 1 dan v tednu pred zajtrkom pogledali kakšno risanko, me pa ne bi motilo. Definitivno pa bolje Tom in Jerry kot razne druge "bojevne" risanke, ki jih gledajo doma.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: risanke v vrtcu - drugič
7.2.2011 16:55:18   
ajsek
Poskusi takole na to pogledat - ves čas na forumu beremo pritožbe, kako vzgojiteljica zjutraj še pozdravi ne, ker dela druge stvari, ko starši pripeljejo otroka. Če malčki ta čas eno risanko pogledjao, ima ona par minut časa in si lahko s starši par besed izmenja (ne vem, če to res dela, mogoče v resnici naskrivaj kadi na stranišču :) ). Ena risanka na dan pa otroku tudi ne bo škodila, sploh ne taka agresivna, kot je Tom & Jerry user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: risanke v vrtcu - drugič
7.2.2011 17:46:06   
Najaa
Nič takega. Sigurno ne gledajo vsak dan. Tak da jaz glede tega ne bi komplicirala.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: risanke v vrtcu - drugič
7.2.2011 17:59:35   
blak
Tebe moti, da gledajo vsak dan Tv ali da gledajo Tom & Jerryja?

Mene bi osebno bolj motilo to, da vsak dan gledajo risanko, ker se mi zdi, da s tem totalno odklopijo otroke. Ko svojega otroka pripeljem v vrtec, ga učim, da lepo na glas vse pozdravi in vidim, da se cela skupina (tudi vzgojiteljica) obrne, pozdravi, nekateri pridejo do njega in ga nekako sprejmejo. Se mi zdi, da je to pač dokaz nekega spoštovanja in čisto življenjskega, da ko nekam prideš, pozdraviš in se vključiš v situacijo, družbo.
Če pa cela skupina sedi pred tv-jem, se mi zdi, da so otroci čisto odklopljeni in ne zaznavajo dogodkov, ki se odvijajo okrog njih. No, sklepam po našemu fantiču, ki, ko gleda Tv, pade čisto not in sploh ne ve, kaj se okrog njega dogajauser posted image .

Tom & Jerry pa sta meni čisto fajn...če primerjam z Ben10, bakugani ipd. zadevami, sta ta dva prava carja. Ko naš to gleda, se smeji in o njih potem smešno pripoveduje. Ko pa gleda Ben10, sam neki maha in neke "huha" zvoke izvaja, tako da...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: risanke v vrtcu - drugič
7.2.2011 18:13:42   
Dashenka
V našem vrtcu sploh nimajo TV.
In po pravici povedano, bi se mi stemnilo pred očmi, če bi se vzgojiteljski kader delal mir pred otroci s tem, da bi jih fiksiral na TV.
Torej, risanke- nobene, pa naj bodo to Bakugani, Benteni, Wingsice, Tom in Jerryji ali pa Palček smuk in Baltazar nimajo kaj iskat v vrtcu.

Z klepet s starši pa imamo pri nas govorilne ure.

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: risanke v vrtcu - drugič
7.2.2011 22:24:10   
Katrin
Jaz osebno sem proti, da bi gledanje TV  in risank postala vsakodnevna praksa v vrtcu, kar pa tudi pri vas verjetno ni user posted image

lp, k


_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: risanke v vrtcu - drugič
8.2.2011 12:06:23   
Najaa
Ne verjamem, da je gledanje tv v kakšnem vrtcu vsakodnevna praksa. Jim pač dajo kakšno risanko sem in tja, zarad tega ne bo večjih posledic.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: risanke v vrtcu - drugič
8.2.2011 13:26:56   
kajajaka
Pri nas v vrtcu v učilnicah ni tv-jev in ga pripeljejo le, kadar gledajo kaj po programu (Kekec, predstavitev poklicev,...) Tudi, če bi 1x tedensko gledali risanko, me ne bi motilo. Kaj bolj pogosto mi pa že ne bi bilo všeč.

Tom in Jerry sta pa itak popolnoma nedolžna v primerjavi z raznimi gormiti in podobnimi pošastmi, ki jih po tv vrtijo cele dneve...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: risanke v vrtcu - drugič
8.2.2011 13:31:40   
misa4
A doma preveč gledajo risanke, da jih v vrtcu ne smejo gledat 1x na teden? Jaz nimam nič proti.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: risanke v vrtcu - drugič
8.2.2011 15:50:44   
kajajaka
misa4...saj večinoma pišemo, da je 1x tedensko ok, kar je več, je pa preveč... Moja doma sploh ne gleda tv, in ne bi mi bilo prav, da je v vrtcu vsak dan pred tv.

Mislim, da je Aknela1 izpostavila ravno problem vsakodnevnega gledanja televizije v vrtcu.

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: risanke v vrtcu - drugič
8.2.2011 17:40:44   
sayuri
Če je to sem in tja nekajkrat, potem ni panike. Če se pa dogaja redno, pa ni nič narobe, če vzgojiteljice vprašaš. Meni je še vedno žal, da lansko leto, ko je bil sin še v vrtcu nisem izpostavila nekega problema, ki se mi je zdel veliko hujši, kot gledanje Tom&Jerrya. Naši so namreč vsak dan pri zajtrku imeli prižgan radio in poslušali tista dva soseda - Francelj in Ludvik al kaj sta že? user posted image  Izvedela sem pa čisto slučajno, ko smo se peljali iz izleta in imeli v avtu prižgan radio. PA mi pravi sine, če dam lahko radio bolj na glas, da sta Francelj in Ludvik. user posted image  Prvič sem slišala za njiju in res dala bolj na glas. Sta se pošiljala v tri pm in ne vem kaj še vse user posted image  Ko sem vprašala ta malga, od kje to pozna, je rekel, da v vrtcu poslušajo pri zajtrku user posted image  Sem prepričana, da si ni mogel kar tko izmisliti. RAdia pri nas ne poslušamo, tko da... Še par detajlov mi je razložil. In ja, žal mi je, da nisem povedala vzgojiteljici svojega mnenja. user posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: risanke v vrtcu - drugič
8.2.2011 22:47:11   
mayci
Pri nas v vrtcu otrokom ne dajemo risank, ne zjutraj, ne med dopoldnevom, ne popoldan.. Jih že doma dovolj gledajo (vsaj večina) in je to zame bolj mašilo kot karkoli drugega. user posted image
Ja, za pogovore s starši pa so na voljo pogovorne urice ali individualni sestanki popoldan in ob sprejemu otrok žal res ni čas za to...user posted image


_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: risanke v vrtcu - drugič
8.2.2011 23:55:54   
Nika v službi
Pri nas v vrtcu gledajo risanke 1x tedensko, ob petkih. Otroci lahko prinesejo DVD po svoji izbiri, ravno prejšnji teden je bila na vrsti naša madam. Nad gledanjem risank osebno nisem ravno navdušena, ampak dokler to ostaja v mejah "normale", ne delam iz tega neke drame. Naša nad TV-jem in risankami itak ni najbolj navdušena, tako da se sploh ne sekiram. Mi sama reče, da je bila npr. ta in ta risanka čisto bz in da je šla raje risat ali se igrat s prijateljicami. Ker tudi to imajo pač na izbiro, če kdo ne želi gledat.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: risanke v vrtcu - drugič
9.2.2011 8:44:46   
ksenija12
Mene bi zelo zmotilo. Ker z gledanjem televizije se otroci ne povežejo med seboj, se ne zaigrajo, najbrž tudi ne pozdravijo drug drugega v skupini. Me ne moti, če si skupaj z vzgojiteljico kdaj pa kdaj pogledajo kakšen dokumentarni poučni film, tole pa bi me zelo. In zame Tom in Jerry ni lepa risanka. Ne poznam tistih drugih zgoraj naštetih risank (Ben10...) ampak spomnim se, ko sem bila majhna in sem gledala Tom in Jerry se mi je maček zmeraj zasmilil, ker je zelo črno-belo prikazana vsa zadeva...Če te moti, se pogovori. Četudi moti samo tebe, naj ti ne bo nerodno, se pač pozanimaj kako in kaj.

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: risanke v vrtcu - drugič
9.2.2011 10:10:28   
kristinaj
in kej doma ne gledajo risank!!!???? sej jih ne gledajo cel dan.. mogoče kšno dve in potem konc

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: risanke v vrtcu - drugič
9.2.2011 11:56:35   
barni
Meni ne bi bilo všeč. Imajo res neomejeno dovolj drugih reči za počet.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: risanke v vrtcu - drugič
9.2.2011 14:25:30   
liliana
Kako bi vam bilo? Bi vam bilo všeč, bi vam bilo vseeno, bi kaj rekle vzgojiteljici, se zamislile...


Glede na to, da v našem vrtcu nimajo televizije še nikoli nisem o tem razmišljala.......bi mi pa po vsej verjetnosti bilo vseeno in se niti zamislila ne bi......

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: risanke v vrtcu - drugič
17.2.2011 14:29:18   
Blueeyes
pri nas je tko , da sem in tja tud dajo kakšne risanke, ampak samo takrat ko so lumpi in se jih ne da umiriti.. jaz pripeljem svojo med prvimi v vrtec, pa ma vzgojiteljica včasih še kr velik dela.. kuha čaje za vse, pa pol majo neke prigrizke, pa ne vem kaj vse še delajo.. tko da če so lumpi in jo ne pustijo da v miru naredi vse, potem jih za kratek čas zamoti z risanko.. ampak je to res redko, ker ponavadi se vdi otroci lepo igrajo med sabo in ima ona mir da opravi svoje jutranje naloge

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: risanke v vrtcu - drugič
17.2.2011 14:31:35   
Precious
Kolikor vem gledajo risanko pri nas. Jim vzgojiteljici dasta gledat na računalnik. mene to sploh ne moti. ena risanka na dan ni nič takega

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: risanke v vrtcu - drugič
10.3.2011 12:02:00   
dreamhorse
Otroci se ne povežejo med seboj?! Dajte no, kaj pa tisti, ki nikoli niso hodili v vrtec? S kom se pa tisti povezujejo.
Poučni film? Pri dveh letih... dvomim, da bi kdo sedel pred tv. Nisem zasledila koliko so stari otroci v tvoji skupini aknela1 .
Naša gleda risanke tudi doma, pa me nič ne moti. Lahko vsaj v miru kaj naredim. Ne pomeni pa to, da cel dan bulji v tv. Še vseeno boljše kot pa it z njo v slabem vremenu "na sprehod" v trgovski center, kjer mrgoli bacilov.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
10.3.2011 13:10:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dreamhorse)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: risanke v vrtcu - drugič
18.3.2011 20:41:38   
* Mateja *
Tudi v vrtcu kadaj pa kdaj pogeldamo kako risanko. To recimo v času počitnic, ko je manj otrok, vsebine pa so sproščene oz. po želji otrok.

Bolj je treba poskrbet, da otroci doma ne gledajo toliko tv....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: risanke v vrtcu - drugič
19.3.2011 19:33:20   
krtačka
Pri nas so do zdaj gledali samo enkrat. In še to letos oziroma lani 24. decembra (ja, žal sva bila v službi), ko je bilo malo otrok. Sin mi je ves navdušen povedal da so gledali tv in me ni motilo. Bi me pa če bi bila to pogosta praksa. Tudi doma ne gleda veliko risank. Med tednom sploh nič ali tu in tam, čez vikedn pa običajno dopoldan.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: risanke v vrtcu - drugič
28.3.2011 18:11:55   
moteco
Pri naših v vrtcu je pa tako, da so že toliko bolj napredni in grejo na internet in gledajo tele risanke. Tam namreč najdejo za vsakega nekaj, ker je objavljenih toliko različnih risank.

< Sporočilo je popravil moteco -- 28.3.2011 18:12:27 >

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Poudarek v imenu?
Aninchy

Katera "oblika" imena Martin vam je ljubša?

Martin z poudarkom na A (53%)

Martin z poudarkom na I (47%)


Število vseh glasov: 171

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!