|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   se je morda podobno dogajalo tudi vam
1.12.2006 0:02:25   
monja
Post sem napisal že na forumu »otrok«, morda je tudi na tem kdo, ki o tem kaj ve…
Se je morda podobno dogajalo tudi vam, ste šli skozi isto »stvar«, pa me zanima, kaj je bil vzrok, kako ste izboljšali zdravstveno stanje otroka, diagnoza zdravnikov…
 
Zakaj sem tako začela svoj post? Ker enostavno več ne vem, kako pomagati otroku.
 
Naj čimbolj na kratko, a izčrpno opišem našo zmešnjavo. Bili smo tik pred tem, da bi sin, ki je danes star 16 mesecev, vstopil v jasli, a potem tole…
Začelo se je že 25. septembra, ko je sin zvečer začel ipično kričati in se zvijati. Pa nisem vedela, ali ga tako močno boli želodček ali pač noče iti spat. To noč se je podobno zbujal v jok in brcal z nogami. Naslednji dan je bilo vse normalno, se je igral…, a zvečer isto… Le da je v spanju tudi bruhal. Seveda sem šla zjutraj takoj k zdravniku. Baje viroza, nič zdravil, telo se mora z virusom boriti samo. Zvečer spet bruhal hrano, zraven še veliko sluzi. Naslednje dni sva si pomagala s fiziološko raztopino, pa z Operilom in trpotčevim sirupom. A je bruhal vsako noč. Zato sva se v petek vrnila k zdravniku – sirup Hiconcil in Flixotide za vdihavat, kot to imajo astmatiki. Vikend je bil ok, verjetno je »prijel« sirup. Čez par dni, ko še sirupa niti do konca ni pojedel, spet to bruhanje s sluzjo !!!!! Sva se vrnila k zdravniku, dobil sirup Amoksiklav in nadaljevanje z »inhaliranjem« za astmatike. Diagnoza: vneto grlo, ušesa… Spet nekaj dni dobro – učinek zdravila…?! Nakar se pojavi visoka vročina, čez 38. Pa kaj je zdaj to???? Nič več mi ni bilo jasno. Ponavadi je bilo po sirupu čez nekaj dni občutno bolje. Tokrat pa smo šli korak naprej, dva nazaj. Seveda, sem šla spet k zdravniku. Dobila antibiotične kapljice Tobrex in navodilo, naj doma inhalirava kamilice in malo soli. Vse to počela, učinka ni. Začel si je »štorati« po nosku, saj ga je srbela sluznica od vseh teh kapljic. Zaprosila sem za napotnico za specialista, ker to ni bilo več za nikamor. Pa sem sicer zelo zadovoljna z izbrano pediatrinjo in je tudi sama uvidela, da je to potrebno.
 
Pri specialistu diagnoza: vneti mandlji, veliko sekreta v dihalih, dobila spet ene kapljice, da mu odmašimo dihalne poti. Sem kar imela občutek, da ne bo nič bolje. In tako je tudi bilo. Ker je vse noči bruhal sluz, sva, jasno, šla nazaj. Najhuje je bilo zvečer, ko je bilo telo v ležečem položaju in se je vse skupaj nabiralo, dokler ga ni razdražilo, je še samo požiral in požiral, potem pa je s kašljanjem privedlo do bruhanja. Šele, ko se je to zgodilo, je otrok lahko zaspal za uro, dve, ko spet znova, včasih 3 ali 4 krat na noč. Ubogi otrok! Saj je bilo zame tudi naporno, a se mi je zelo smilil, jaz pa sem bila že jezna, ko mu nisem mogla nič pomagati, kot ga bodriti, kasneje očistiti in spet uspavati. Seveda tega »gnoja« ne zna ne izpljuniti, ne pihniti v robček, saj je še premajhen. Zato sva čez dan intenzivno nosek čistila z fiziološko. S tem sem vedela, da mu ne morem škodovati.
 
No, to se je nadaljevalo tako daleč, da je začel bruhati še čez dan, kdaj tudi sredi trgovine. Dokler ni eno nedeljo ponoči bruhal zaporedoma, tako tudi pred in po zajtrku, zato sem šla v dežurno ambulanto. Tako ne gre naprej, otrok bo dehidriral! Obenem ni hotel nič več piti niti jesti, saj je skapiral »kar pojem, spijem, moram potem tudi izbruhati«.
Groza!!!!
Na dežurstvu so mu opravili inhaliranje na električnem inhalatorju, vdihaval je le fiziološko raztopino. Utrujen, nenaspan se je drl, kot bi ga iz kože deval, a kot se je izkazalo, se je splačalo vztrajati tistih 10 min inhaliranja, saj smo dva dni imeli čisti mir, spali kot polhi…
 
Končno je nekaj POMAGALO!!!!! Bravo za tisto mlado zdravnico (imensko raje ne bi)!!!
Odprlo se je iz noska, začelo je teči tudi gosto in zeleno, pa vendar! Ker sva imela kontrolo pri specialistu za ušesa nos grlo, sem povedala za »čudežno« poboljšanje, priporočal je nekaj inhaliranj v ambulanti izbranega zdravnika. Vse bi bilo lepo in prav, če s sinom ne bi rabila vsak dan čakati v ambulanti po uro in pol-odvisno od vrste, a ker je taki čas, da je veliko otročkov bolanih, nama drugo ni preostalo, kot čakati v vrsti, da je zdravnica spet pregledala otroka in »dovolila« inhalirati. Naša izbrana zdravnica je bila žal na dopustu, tako da je sina pregledovala oseba, ki o naši »zadevi« ni imela pojma-se opravičujem… In ko sva le dočakala vrsto, sva šla inhalirat za 10 minut. Naslednji dan bi bilo verjetno isto, nakar je bil vikend, kar pomeni, da 2 dni ni inhaliranja, a kot se je izkazalo, je bilo to učinkovito, če sva delala vsak dan konstantno. Na dežurstvu pa naju za to ne bodo vzeli, so mi zatrdili. PO…DIŠ!!!!!!!
 
Kaj sem naredila???? Šla sem dvignit denar in v Diafit kupit električni inhalator!!!!!!!!!!!!!!
In od takrat inhalirava doma, zdaj že 3 tedne. Ob TV se otrok lepo zamoti, pa še takoj ne rabiva na mrzli zrak, kot bi to bilo iz ambulante, kar vsekakor ni priporočljivo, ker hitro pride do vnetja grla – najprej topla sopara, potem oster, mrzli zunanji zrak.
 
Dober teden se je pokazalo občutno izboljšanje. Te dni nazaj pa se mi zdi, da se vse ponavlja. Sem jezna, žalostna, ne vem kaj bi…
Pa sem šla brskat na internet. Če so mandlji, operacija šele pri drugem letu. Če je kaka alergija – pes, hišni prah, pršice…, še ne testirajo na tako malih otrocih. Vse sem povprašala zdravnika. Potem zasledim še alergijo na pšenico-gluten in na mleko, saj ti dve živili v telesu »proizvajata« veliko sluzi. In to je ta naš problem – sluz. Grlo nič vneto, a otrok poln »sekreta«, kot to poimenuje zdravnik.
 
In jaz več nisem pametna, kaj naj storim. Jasno, v jasli ni nič šel, le v oktobru za 3 dni, ko se je malo izboljšalo.
 
Tukaj pa vas prosim za mnenja, izkušnje, nasvete. Vem, da sem rekla, da bom kratka, a se očitno ni dalo povedati površno. Hvala, ker ste brali, odgovorili…
 
 


_____________________________

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: se je morda podobno dogajalo tudi vam
1.12.2006 12:51:57   
Lusa
Ojla
Jaz bi na tvojem mestu prosila  preiskavo za celiakijo-in pregled na pediatriji v lj na gastro oddelku.Če pa ne bi nič kaj ugotovili ,bi še pa poskusila na pulmu na pediatriji.Lahko ,da se mu kaj nabira v pljučkah.Sta že imela kdaj slikanje pljučk?Ker zanimivo je ,da mu je inhaliranje en čas pomagalo ,to pomeni ,da je nekaj s pljučkami.Mi je pa čudno ,da ga otrokova pediatrinja nikamor ne pošlje ,na kakšne večje preiskave.

To je bilo moje mnenje in upam ,da se najde mamica s takšnimi podobnimi ,če ne istimi problemi ,ki ti bo znala odgovorit.

Mogoče sem ti pa le malce pomagala ,vendar iz izkušenj ti povem ,zahtevaj preiskave!!!In ne bodi tiho!!!

lp

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: se je morda podobno dogajalo tudi vam
1.12.2006 13:11:56   
Pingvinčica
Jaz bi ga sigurno peljala na testiranja za alergijo na pšenico. Če je predolgo čakalna doba, pa bi šla privat. Pa upam da se čimprej pozdravita.


(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: se je morda podobno dogajalo tudi vam
1.12.2006 15:35:59   
lana38
Če je premajhen za testiranje iz uradne medicine, za bioresonanco sigurno ni premjahen. Tam delajo z nekaj meseci starimi dojenčki. Poglej na forum Alergija. Tam smo že velčiko pisali o tem. Mojega sina so z bioresonanco ozdravili vseh alergij. V Nemčiji delajo že samo s temi BICOM aparati.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: se je morda podobno dogajalo tudi vam
1.12.2006 16:20:37   
bumerang
Najprej boš morala svojega sinka "razsluzit". Tole je bilo pri nas zelo učinkovito, stane pa le par jurjev:

Najprej ti svetujem aspirator Narhinel, ki ga dobiš v Italiji. Tulec daš otroku v nos, cevko pa sebi v usta in posrkaš vsebino nosa in večkrat tudi grla (cev ima filter, ki smrkelj zadrži). Pred čiščenjem otroku v nos pošpricaj fiziološko. Čudila se boš, kaj vse bo šlo z nosa, nekaj neverjetnega! Ni primerjave z drugimi aspiratorji in čiščenje s fiziološko nos samo malo opere, vsebina pa ostane. Stane okoli 10 eurov.

Naslednja stvar, ki je pri nas zelo pomagala, so svečke Mucosolvan (Italija), ki povzročijo, da se sluz v telesu raztopi. Otrok jo potem izloči s kašljem ali s smrkljem. Doziranje odlično, prav tako jih otrok dobro prenaša, saj so svečke in ne sirup (obstaja tudi sirup). Cena par eurov.

Če otrok kašlja, tudi sirup Seki (Italija), ki ni tip sirupa, ki bi kašelj blokiral, in niti blažev žegen tipa "slezov sirup za izkašljevanje". Kašelj se umiri še v isti noči.

Glede zdravil, ki so ti jih predpisali, se mi zdi, da gredo bolj po sistemu: "Poskusimo to, poskusimo ono".
Flixotide uporabljaj le pri krupu - kadar otrok težko zrak izdiha, sicer ne. Antibiotike bi jaz pustila pri miru, sicer pa zahtevaj krvno sliko, da se vidi ali je viroza ali bakterijsko vnetje.
Kaj ima pa Tobrex vezo z vsem pa nimam pojma, kolikor vem, se daje za bakterijski izcedek iz oči oz. v nos pri sekundarnih infekcijah. Aja, no, za v nos so ti ga predpisali. Ampak bolje bi bilo nos čistiti s fiziološko in aspirirati večkrat na dan.

No, nam pomaga tudi to, da pri postelji pustim večji lonec vrele vode z Bronho kapljicami (lekarne v Sloveniji), ali če ob postelji dam eterično lučko z istimi kapljicami. Pred spanjem pa ga namažem po prsih s kremo Justa Materina dušica, ki tudi zelo pomaga.

Kaj vem, mi s tem ukrepom uspešno rešimo vsak prehlad, srkamo in kašljamo pa sploh ne.

Poskusi, mislim, da bo pomagalo tudi vam.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: se je morda podobno dogajalo tudi vam
1.12.2006 20:41:34   
monja
Hvala vam za odgovore. Vsak nasvet prav pride. Bom morda post napisala še na forum Alergija.
HVALA

_____________________________

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: se je morda podobno dogajalo tudi vam
22.4.2007 15:04:33   
lila114
Tudi jaz se z svojim sinkom borim z sluzjo. Star je 2 leti in ima toliko sluzi da tudi včasih bruha. Pri nama je vzrok bolezen cistična fibroza. Bolezen dihalnih poti, pljuč, prebavil, rodil. Redno inalirava zdravila in izvajava razgibalne vaje ter masaže za lažje iskašljevanje. Upam da ste že ivedeli vzrok vaših problemov. Vse lepo Vam želim in veliko veselja z majhnim sončkom!user posted image

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: se je morda podobno dogajalo tudi vam
23.7.2007 22:04:11   
tincci
Kaj pa če bi čisto opustila mleko, dokler res ful časa ne bo boljši? Mleko in mlečni izdelki delajo res ogromno sluzi. Pa iz prve roke vem, da se da, ker moj otrok pri 21m je 2 živili, tvoj pa verjetno vse. Spusti mleko za 14 dni, ampak to kakršnokoli mleko. To bi ziher moralo pomagati.

(odgovor članu lila114)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?