|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sindrom karpalnega kanala
13.9.2013 8:35:09   
BODOČA 77
Pozdravljene,...sem v 34. tednu nosečnosti in imam velike probleme z mravljinčenjem prstov, predvsem ponoči, ko zaradi bolečin ne morem spat. Zanima me, ce ima katera iste probleme in kako si pomagate. Če je katera uporabljala opornico za zapestje, ter ali je bilo potem kaj boljše.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sindrom karpalnega kanala
13.9.2013 8:41:46   
alda
Sicer nisem noseča,se pa že vrsto let dajem s to nadlogo.
Med nosečnostjo je bila stvar še veliko bolj moteča in pogosta. Večkrat dnevno so mi mravljinčili prsti, če sem samo predolgo imela roko v istem položaju.
Opornico sem nosila in jo nosim le občasno čez dan-imam uno mehko in je boljše. Ponoči pa mi je najbolj pomagalo spati z iztegneno roko in prsti nad glavo-ko da bi plavala hrbtno user posted image .
Kako je spati z opornico ne vem-nekako se mi ni zdela praktična.
Kaj pa specialist priporoča?

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu BODOČA 77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sindrom karpalnega kanala
13.9.2013 9:24:53   
BODOČA 77
V bistvu sem se s to nadlogo soočala že v prvi nosečnosti in je po porodu dejansko izginilo samo od sebe, tak da mi je ginekologinja rekla, da pač naj tudi tokrat potrpim, pa bo potem boljše, ampak jaz bi še vseeno rada malo spala ponoči :)))

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sindrom karpalnega kanala
13.9.2013 9:30:41   
tintin
jaz sem imela te probleme v 2. nosečnosti. Hude probleme. Dobila opornici za obe roki, ampak tiste trde, ki jih dobiš preko ZZZS so zoprne, ker moraš roke povijat. Se dobi pa bolj udobne, na pol mehke v Sanolaborju.

Po porodu je skoraj minilo, v tretji nosečnosti sem glede tega super. Nobenega mravljinčenja...

(odgovor članu BODOČA 77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sindrom karpalnega kanala
13.9.2013 9:57:17   
robika
Men se je sindrom krpalnega kanala pojavil po drugem porodu,ko sem začela s službo je bilo vse huje,opornica ni pomagala nič,sledila je operacija,eno leto za tem pa operacija še na drugi roki,od takrat naprej imam mir(že trkam na les) je res zelo nadležno,jaz sem že včasih jokala zarad bolečin in ker nisem mogla spat da ne govorim o tem kak mučno je bilo porihtati otroke..

(odgovor članu BODOČA 77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sindrom karpalnega kanala
13.9.2013 10:44:22   
AKP
V tretji nosečnosti sem imela tako močno drevenenje rok, da sem spala maksimalno 2 uri skupaj, potem pa sem 2 do tri ure hodila po stanovanju in skoraj tulila od bolečin. Sem si komaj izborila napotnico za nevrologa, ki mi je takoj naredil EMG in ugotovil sindrom karpalnega kanala. Dobila sem opornice in zaradi njih tudi nočno spanje. Brez njih pa res ne vem kako bi preživela nosečnost. Tri mesece po nosečnosti sem odšla na pregled k plastičnemu kirurgu in se zaradi neizboljšanja stanja dogovorila za operacijo desne roke, čez eno leto pa še leve roke. Zdaj nimam več nobenih težav user posted image .

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sindrom karpalnega kanala
26.3.2018 19:43:41   
Fizi
Pozdravljene nosečke!
Sem študentka 3. letnika študijske smeri Fizioterapija na Alma Mater Europaea in potrebujem prostovoljke v sklopu raziskovalne naloge diplomskega dela na temo sindroma karpalnega kanala v nosečnosti. Če se katera izmed vas srečuje s težavami, kot so: bolečina, mravljinčenje, otrplost in šibkost mišic na področju palca, kazalca, sredinca in delu prstanca na roki, predvsem ponoči in zjutraj, nudim brezplačno pomoč pri lajšanju teh težav. Hkrati boste naredile nekaj dobrega zase, meni pa boste pomagale do rezultatov za raziskovalni del diplomske naloge. Za nadaljnje informacije in vprašanja me lahko kontaktirate preko elektronskega sporočila: pogacnik.barbara@gmail.com. Zelo bom vesela, če me boste kontaktirale :)
Barbara

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sindrom karpalnega kanala
22.5.2018 14:06:20   
MummyAgain
Meni se tudi dogaja (27. t) in ravno danes sem brala, da baje pomaga mazanje s kombinacijo eteričnih olj deep blue, limonska trava, origano in laghko tudi cipresa. Prvega imam na zalogi, tako da bom zaenkrat probala s tem. Imam pa tudi nosečniško blazino za spanje, da mi malo razbremeni položaje in hodim na vadbo v vodi za nosečke, ta teden bom pojačala na 2x na teden - ker imam še hujše težave pa s križem. Jah, mojega 28-mesečnika sem predolgo v nosečnost dvigala in nosila in se kar pozna, pa tudi posteljica je nekje zadaj ležeča in očitno mi nekje nekaj pritiska, ker je res vsak dan bolj boleče.

(odgovor članu Fizi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?