|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sladkarije
2.10.2010 12:21:19   
vseved
zanima me kolk vaši malčki pojedo sladkariji ??? stari smo pa 20 mesecev ...
kaj jim sploh dajete od sladkarij čez dan al pa tedensko ...???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sladkarije
2.10.2010 12:33:45   
Petraa
Skorajda da nič. Smo jih popolnoma izključili.

(odgovor članu vseved)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sladkarije
2.10.2010 12:38:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vseved

zanima me kolk vaši malčki pojedo sladkariji ??? stari smo pa 20 mesecev ...
kaj jim sploh dajete od sladkarij čez dan al pa tedensko ...???



Nič, ker naša ne mara sladkega spljoh.user posted image

(odgovor članu vseved)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sladkarije
2.10.2010 12:39:24   
mini86
pr ns pa ne mara sladkarij..od sladkih stvari ima rad samo sadne sokove in mu jih tud pustim glede na to da ne poje nobenega piškota, čokolade..
pri nas so sladke stvari zamenjale bobi palčke..
star je pa 15 mesecev

< Sporočilo je popravil mini86 -- 2.10.2010 12:40:04 >


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu vseved)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sladkarije
2.10.2010 12:50:32   
Najaa
Kaj vem, kakšno čokoladko na dan, kak piškot... odvisno od dneva. Kak dan več, kak dan manj.
Sicer pazim, da se ne bašeta npr. z bonboni, preprečujem jima pa tud ne kako kinder jajčko pojest.

< Sporočilo je popravil Najaa -- 2.10.2010 12:51:27 >

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sladkarije
2.10.2010 12:59:14   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
Kaj vem, kakšno čokoladko na dan, kak piškot... odvisno od dneva. Kak dan več, kak dan manj.
Sicer pazim, da se ne bašeta npr. z bonboni, preprečujem jima pa tud ne kako kinder jajčko pojest.


pri nas isto. ker ne mara tort, biskvitov, bonbonov..

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sladkarije
2.10.2010 13:15:08   
vseved
naš ma rad sladkarije ampak jih mu ne dajem prov pogosto,mogoče na dan kakš polnozrnat keks ,milchsnitto,jogurt,jabolk,če pa dobimo obiske in mam na mizi piškote bi jih kr jedu pa jedu,in me je malce strah da neb kej fasau,pije pa skoz jabolčni 15% sok...
hvala za odgovoreuser posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sladkarije
2.10.2010 13:17:15   
vseved
bonbonov pa palčk ne mara tko da to sploh ne kupujem...mogoče kakšno pest smokija še...

(odgovor članu vseved)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: sladkarije
2.10.2010 13:19:48   
ronja
Jesta vse - od sadja in zelenjave do sladkarij, ki jih imata seveda radi - saj sta najini, heheuser posted image . Pojesta jih kar nekaj, so pa v glavnem domače, tako da se mi ne zdi to nič slabega: ta teden sta recimo pojedli vsaka nekaj mafinov (enkrat bananini, enkrat čokoladni, enkrat iz bele čokolade in mandljev).

Dostikrat naredim tudi puding, recimo, ker se mi zdi bolj zdrav od kupljenih, ali pa tudi kake glavne sladke jedi, ki pa za moje pojme niso nezdrave, recimo marelični cmoki in podobno. Pa tudi za večerjo kak grisek, mlečni riž, ovsenček: na mleku kuhani ovseni kosmiči z vanilijevim jogurtom in banano. Not je 1 žlica rjavega sladkorja, obe pa obožujeta.

Tudi sadne sladkarije so pri nas popularne, od štrudlov, pit do raznih skutnih sadnih krem, ki so sploh njami. Tega jima niti ne branim, ker ne vidim smisla. Eni dajo toliko sladkorja v čaj, kot ga dam jaz v pecivouser posted image . Pa če bi pili sadne sokove namesto vode ali nesladkanega čaja, bi dobili vsaj toliko sladkorja kot ga je v teh slaščicah.

Na splošno tudi ne pojesta celega kosa torte, ampak toliko, kolikor jima paše, tako da ni problem, tudi če jima daš več na krožnik, imata očitno svoj mehanizem, kdaj je dosti.

Bonbonov in lizik ne kupujemo (razen čokoladnih bonbonov, ala mini mints in smarties kdaj), obožujeta pa seveda čokolado in sploh čokoladne rozine. To dobivata tudi od starih staršev in mi je to čisto ok.

Ubijali bi tudi za razne slanarije, tako da te malo bolj omejujemo oz. jih pač ne kupimo prav pogosto (čips, smoki ipd). V trgovini pa nikoli ne težita. Domačih slanih kruhovih palčk ali podobnega pa ne omejujem, če ni pred kosilom.

< Sporočilo je popravil ronja -- 2.10.2010 13:21:09 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: sladkarije
2.10.2010 14:20:37   
mini86
na mleku kuhani ovseni kosmiči z vanilijevim jogurtom in banano. Not je 1 žlica rjavega sladkorja, obe pa obožujeta.


a loh recept prosimuser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: sladkarije
2.10.2010 14:49:09   
ronja
Vzameš liter mleka (lahko tudi manj, samo pri nas liter kar hitro gre), ga po želji soliš z mini ščepcem soli (računaj, da imam male prstke;), konkretno žlico rjavega sladkorja (kateregakoli, če nimaš rjavega, daj pač navadnega, samo malo bolj suhljato žlico vzemi;) in zadevo zavreš (bodi zraven!!! (vsaj proti koncu) ne sprašuj, zakajuser posted image ). Ko vre, not streseš ovsene in po želji še kake druge kosmiče, vendar je najboljše z ovsenimi, zato naj prevladujejo. Koliko? Hm, jaz delam to po občutku - nekako eno dobro pest (od malo večje roke, ne moje;).
To pokuhaš, da se kosmiči napijejo (ne kuhat toliko, da bi bilo čisto gosto, ker se zgosti še, ko se ohlaja). Vliješ v kakšne luštne keramične posodice in pustiš, da se gor naredi mrenica, da boš lahko gor nadevala vanilijev jogurt (zelene doline, ne kako švabsko sranje;), ne da bi se ta potopil.
Medtem olupi 2 banani in ju nareži na  lepe koleščke. Zdaj nadevaš jogurt (za toliko boš rabila vsaj 2) na tiste porcije in nanj lepo v krogih kot strešnike naložiš bananine koleščke (tako, da se prekrivajo, pa da se čim manj jogurta vidi ven).

Po želji zdaj še posipaš s svetlorjavim rjavim sladkorjem (ne tisti temni muscavado,ker bo preveč črn ratal ampak svetlejši - demerara), če tega nimaš, lahko vzameš navadnega. In to potem pod žarom zapečeš (ali pa uporabiš baklo za kuhanje, če imaš to srečo, da ti jo je kdaj lubi kupiluser posted image ), da slakor karamelizira in banane zapečejo in je vse skup zelo njamiuser posted image . taka enostavna stvar, ki naredi vtisuser posted image .

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: sladkarije
2.10.2010 17:52:28   
Katy78
Naš (22m.) ima zelo rad sladko, se je zgleda po mamici in po očiju vrgel, saj sva oba zelo sladkosnedna. user posted image  Jaz mu dam kakšno sladkarijo in pri tem nič ne kompliciram, saj ima tudi ostalo hrano vključno z zelenjavo in solato zelo rad. Seveda pa ne pretiravamo. Zelo ima rad mini roladice iz navadnega biskvita, notri je pa čokolada. Ponavadi dobi eno na dan, če si jo seveda zaželi (zaželi si jo pa skoraj vsak dan user posted image ), sama od sebe mu je ne ponujam. Pri babici dobi včasih za malico kakšno domačo potico ali piškot ali štrudelj. To pa je večinoma vse, kar dobi sladkega. Raznih Linotov in podobno mu ne dajemo, sokov ne pije oz. jih niti ne mara, bonbonov in čokolade mu pa še nisem dala. No ja, pa seveda kdaj pa kdaj marmelada na kruhu in pa palačinke z marmelado ali nutelo, marelični/slivovi cmoki ipd.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 2.10.2010 17:58:04 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: sladkarije
2.10.2010 20:30:39   
smejčica
Naša jih pa kar nekaj poje. Vsak dan dobi kako čokoladico, keks, smokij, ... karkoli sladkega ali slanega. Včasih dobi kaj sladkega in še kaj slanega recimo. user posted image Pa se mi ne zdi kaj narobe s tem. Ima rada zelennjavo, sadje, mlečne izdelke, meso, .. v bistvu vse in ne vem, zakaj ji sladkarij ne bi dala.user posted image Tud jaz jih rada jem...
Stara pa bo tri leta.user posted image user posted image

Mali bo pa 1 leto in je tudi že dobil kanček čokolade kdaj. user posted image Pa bo kmalu dobil še kaj več....user posted image


< Sporočilo je popravil smejčica -- 2.10.2010 20:32:24 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: sladkarije
3.10.2010 3:49:39   
polma
Sladkarije so eno veliko s.ra.nje za otroka. Tiste, ki nimate strejših otrok, poskušajte otročke držat stran od cukra. Meni je etžko zato, ker ima tavelika 13let in svoje fore in potrebe. Če povzamem-ona ni pri dobrih 2l pojedla toliko sladkarij, kot tamali. Pa se zelo trudim, da jih ne bi.

_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu vseved)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: sladkarije
3.10.2010 9:00:26   
miapia
Nič. Ves sladkor dobi iz sadja. Redko dobi kakšen piškot, pa še to je iz pirine moke iz z naravnimi sladili. Če je kakšen rojstni da, da v usta kakšen košček torte, ljubiteljica sladkega pa ni, ker nikoli nisem sladkega dajala v njeno prehrano. Pri nas tudi raznih linotov ne poznamo.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu vseved)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: sladkarije
3.10.2010 9:02:09   
vseved
ronja tale recept se mi zdi zanimiv,nismo še tega jedli...maš še kakšnga domačga,,,.mi bomo glih danes delal en jabolčni kolač za sladico po kosilu...
user posted image lep dan


(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: sladkarije
3.10.2010 9:45:24   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: polma

Sladkarije so eno veliko s.ra.nje za otroka. Tiste, ki nimate strejših otrok, poskušajte otročke držat stran od cukra. Meni je etžko zato, ker ima tavelika 13let in svoje fore in potrebe. Če povzamem-ona ni pri dobrih 2l pojedla toliko sladkarij, kot tamali. Pa se zelo trudim, da jih ne bi.


ja se strinjam...naša tavečja je fasala povišan holesterol in nam je zdravnica dejala, da k temu pripomorejo največ sladkarije in slani prigrizki( smoki, čips, palčke...)...Sedaj če ji damo, gledam da je črna čokolada  ali pa vsaj bolj na dietni osnoviuser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: sladkarije
3.10.2010 13:13:54   
liliana
Odvisno kaj hoče....ni pretirana ljubiteljica sladkega in ko si zaželi kako sladkarijo ji to tudi damo......včasih teden dni nič.....včasih vsak dan poje kaj sladkega.....nikoli pa nismo omejavali količino vnosa sladkarij......

(odgovor članu vseved)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: sladkarije
3.10.2010 13:33:11   
ronja
hehe, ko sem jaz njuni zobozdravnici po pravici povedala, koliko in kakšnih sladkarij pojesta, se je začela samo smejat: "To pa komot jejo, gospa! Za te vaše domače sladkarije se vam pa ni treba nič sekirat." P. je isto rekla - da so nevarne industrijske sladkarije, v katerih je veliko slabih maščob, pa ogromne koncentracije sladkorja, zobozdravnica pa da so smrt za zobe trdi bonboni in lizike, da je od kupljenih najboljša čokolada, da pa se za razne skute s sadjem res ni treba sekirat, pa tudi kak štrudelj ni problem, sploh če poje potem kako jabolko čez. (kar pri nas ni problem, ker sta nori na sadje). Ker kar se tiče kariesa, je ena tortica enako nevarna kot pa špageti - oboje se zelo prime na zobe. Zato je bolj pametno pazit, da potem otork kaj (nesladkega, seveda) spije, da si spere zobe ali pa da mu daš kako sadje po kosilu. pa seveda da umivaš zobke.

Moja mama je bila zelo proti sladkarijam, čeprav smo jedli tudi čokolado in kake domače zadeve, absolutno pa ni nikoli kupovala ne bonbonov (nobenih, nikoli), ne nobenih slanih reči, vendar se je potem vsem trem otrokom kar strgalo, če smo kje to našli - vsi smo popadli sklede čipsa, recimo. In z bratom nama je bilo vedno na žurih slabo od čipsauser posted image . Tako da jaz nisem za popolno omejevanje, ker se mi zdi, da doseže kontra učinek. Naj bo to pač ena hrana, ki jo kdaj pa kdaj jemo, vendar ne pa vsak dan. Da ni nek tabu, ker je potem 100x bolj privlačno. Meni zdaj sploh ni več za čips, ker vem, da ga lahko jem, kadar hočem, takrat pa se mu nisem mogla upret, če sem ga kje dobilauser posted image .

Bi pa gotovo pazila na sladkarije in hrano na splošno, če bi bila kdo pri nas pretežek - pa smo vsi bolj suhi kot ne, tako da zaenkrat res ni skrbi: sladkor pokurita, ker je itak prvi, ki ga telo porabi, maščobe se jima ne nabirajo, zobke imata lepe,... Ne bi ju pa rada navadila, da bi morali vsak dan dobit nekaj sladkega, ampak niti nista taki. Včasih pa tudi meni zapaše - in zakaj bi bili otroci drugačni?

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: sladkarije
4.10.2010 8:12:29   
barni
Mene je pa zanč kap zadela, ko sem prišla v vrtec po našo in je imela za malico 10 gramsko riževo čokolado ?! Pa še 3 leta ni stara. Ne vem kako so jim lahko dali tako malico. Ok razumela bi, da bi dobil vsak otrok eno "lojtrico" od te 10 g čokolade, ne pa celo?! In eni otroci so celo zmazali kot za šalo, naša k sreči ni in je potem od mene dobila samo eno lojtrico, potem pa k sreči pozabila na to čokolado.

Jaz se trudim, da poje čimanj cukra (doma nimamo sladkorja sploh, razen nekaj malega rjavega trsnega za vsak slučaj), bele moke ne uporabljam, ko delamo peciva ne dajem notri sladkorja ampak raje kak košček temne čokolade (mnjam, meni to je to najboljša čokolada!).

Zdaj sem jo nahecala, da ji v škatlico dam rozine in drugo suho sadje (ananas, brusnice, marelice ipd) in so to kao bonbončki. Piškote kupujem od medexa pirine.

Tko se trudim, samo vsekakor pa ne padem ven, če poje kak kinder jajček ali kaj podobnega. Tudi sadne skute poje, samo zanimivo je, da poje samo zgornji beli del, spodnji kjer je sladko sadje al karkoli že, pa pusti? Ji je preveč sladko očitno. Pa že tisto belo je sladko za moje pojme.

Aja od sokov pa se trudim, da le 100% jabi pije, če že mora ali pa domači sadni sok.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: sladkarije
8.10.2010 12:38:09   
Urska09
IZVIRNO SPOROČILO: vseved

zanima me kolk vaši malčki pojedo sladkariji ??? stari smo pa 20 mesecev ...
kaj jim sploh dajete od sladkarij čez dan al pa tedensko ...???


Zelo malo. Pravih sladkarij ala npr. čokoladni piškot, čokolada ipd praktično nič. Razen kadar babi uspe kakšnega prešvercat.user posted image
Doma pa ji občasno damo kakšen otroški pirin piškot brez sladkorja ali pa od Medex-a, ki so tudi brez sladkorja, barvil, dodatkov, ....Itak bo še prehitro navalila na sladkarije.
Aja, stari smo pa skoraj 20m.

(odgovor članu vseved)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?