|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slep učenec v oddelku
10.10.2005 9:03:53   
india
Prosim za nasvet, kolegica ima v razredu slepo deklico, pravzaprav v oddelku pod. bivanja,kjer so učenci od 2. do 4r/9 in osemletke.
V dopoldanskem času ji pripada spremljevalka, v popoldanskem času pa le te nima. Deklica je zelo moteča med delom in tudi prostim časom, prav tako med koislom ( razmetava hrano). Eden od znakov je nasilnost in kričanje, cviljenje, kar zelo moti delo drugih otrok.
Na zavodu za šolstvo mlini meljejo zelo počasi in so prosili za čas, da oni preverijo, kako in kaj in ali deklici pripada spremljevalec tudi popoldan.
Mati ne sodeluje kaj preveč, vzame si čas zase.

Prosim, predvsem Gina, da mi poveste iz vaših izkušenj kako in kaj naj kolegica ravna.
Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slep učenec v oddelku
10.10.2005 9:33:34   
mala maja
user posted image ojoj,

ja to pa je kriza. Nimam izkušen s slepimi razen kar mi pove sosed ki ima okvaro vida, amapk kar nekej pa z gluhimi(mela sem gluha soseda pa sej jima punčko čuvala) pa ti povem da so ti ljudje tako trmasti da je za znoret. Ma sej jih je za razumet. ZAveži si uči in bod tam enkje pa da se noben ne briga zateuser posted image .

ne vem mogoče bi le ta vzgojiteljica morala malo več časa posvetiti njej. Glede hrane pa tako ona ne vidi kaj je na krožniku, mooče bi bilo dobro če ji razloži kaj jejo in na kateri strani krožnika kaj ima. Ji bo v pomoč. Sigurno meče hrano na okoli ker rabi pozornost.
Pa igrice gotovo je kakšna ki ji bo pomagala da se bo tudi deklica vklopila v igro. NE vem pa naj se ne lovijo ali gledajo risank... Naj se grejo slepe miši ali pa kaj podobnega.

Joj to je res kriza uboga deklica, še huje pa je ker se mama z njo ne ukvarja.user posted image user posted image

LP upam da sem bila kaj v pomoč

glede mlinov.......BREZ KOMENTARJA


(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: slep učenec v oddelku
10.10.2005 11:27:52   
india
Oj,Maja!
Problem je v tem, ker je ta skupina zelo mešane strukture glede starosti in zahtevnosti, saj so od 2. do 4 r. osem in devetletke. Eni imajo več risanja drugi več drugih nalog. Ta deklica pa dejansko tega ne more počet. In kot njeni starši, tako tudi vsi drugi pričakujejo, da se bo učiteljica posvetila tudi njihovim otrokom, ne le slepemu. Kar je povsem razumljivo,še bolj pa razumem kolegico,ki je sicer profesor fizike, a je zaradi pomanjkanja ur dodeljena še v vartsvo, da se ne more razdeliti na več kosov in pomagati tako njej kot ostalim.
Poleg tega iz lastnih izkušenj vem, da v OPB delajo naloge, se igrajo in vse ostalo bolj posamezno, ne toliko v skupini, torej bi bilo v takem primeru nujno potrebno še eno bitje za v pomoč.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: slep učenec v oddelku
10.10.2005 15:40:08   
ronja5
Sicer nisem iz stroke in nimam nikakršnih izkušenj, samo idejo. Obvestit starše ostalih otrok kako in kaj in jim predlagat, da vsak dan v OPB eden oz. dva starejša učenca kao dežurata pri omenjeni deklici.
Imam sorodnika, ki je sicer ok, vidi, sliši,... je pa malo "počasnejši" in v prvih razredih OŠ jih je učiteljica tako organizirala. Tako se otroci že zgodaj naučijo sprejemati drugačnost. Prepričana sem, da bi starši podprli to idejo, vsaj večina.

LP

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: slep učenec v oddelku
10.10.2005 15:45:52   
ronja5
Eh, sem šele zdaj skapirala, da je deklica nasilna. user posted image  No v tem primeru bo pa težka. 

Ti napišem še privat.

< Sporočilo je popravil ronja5 -- 10.10.2005 15:47:15 >

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: slep učenec v oddelku
11.10.2005 11:22:55   
Gina
Uf, miška, moram prav razmislit....

Jaz sicer imam v razredu skoraj popolno gluho deklico, vendar ni nasilna in normalno sledi pouku, v okviru svojih zmožnosti, mama več kot intenzivno sodeluje in je pripravljena tako sodelovat, kot pomagat pri organizaciji ali čemerkoli že.

Zakaj je otrok nasilen? Tista ideja od Ronje se mi zdi sicer odlična. Tudi prvčki so pripravljeni in sposobni pomagat, ne le 4. razred. Mogoče bi se pa deklica počutila bolj varno, če bi imela nekoga, ki bi ji vsak dan pomagal. Če dobro razmisliš, bi se vsak človek počutil obupno grozno, če bi ves dan poslušal nek šunder, en skupek glasov, čisto preveč za samo slišat. Potem pa ne bi nikogar prav dobro poznal, nobene mame blizu in podobno.

Samo nekaj mi ni jasno. Deklica ni več v 1. razredu, očitno. Kaj pa je bilo z njo lani ali predlani? Zakaj niso takrat sprožili postopka za spremljevalca? V Mb gre to hitrje kot v LJ., čeprav gre povsod počasi....

Jaz bi naredila takole:
Otrok trpi v šoli, če je pod takim pritiskom, zato bi svetovala staršem, da je v šoli samo dopoldne, ko mu lahko zagotovijo spremljevalca. V bistvu je nesramno in neodgovorno do staršev in od šole, da nekomu "vržejo" otroka, kot da je vreča krompirja, čerav NIMA POGOJEV niti najbrž strokovne usposobljenosti, da bi vedel, kako z njimravnat. Ker otrok v takih razmerah ne more dobro delovat, je potem logično, da nori in je nasilen.
Podaljšano bivanje je prostovoljno in ni obvezno. Zato lahko učitelj kadarkoli zahteva, da se otroka izpiše od tam. Podaljšano bivanje ni obvezno in je samo dobra volja šole, razen za 1. razrede, se mi zdi. V 1. razredu šola mora zagotoviti varstvo, ker so otroci premajhni za sami biti doma.

Torej naj učiteljica stopi do ravnatelja in naj se pogovori o tej možnosti. Glede na to, da starši dobijo dodaten denar zaradi tega, ker imajo otroka s posebnimi potrebami, je smiselno da ta denar namenijo ali plačilu varstva zanj od konca pouka, dokler ne pridejo domov iz službe, ali pa plačilu spremljevalca na lastno pest, dokler se mu spremljevalca ne določi (kar je vprašanje, če se mu ga sploh bo). Jaz sem sploh proti, da je tak otrok v PB, ker trpi. Kako lahko svojega lastnega otroka pustijo v takem nemiru in v taki stiski vsak dan.- Čisto logično, da je nasilen. Zdaj me bo pa ven vrglo, če me še ni....

(odgovor članu ronja5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?