|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   snoozeroom
25.10.2008 20:13:26   
sali
Je morda kdo že opremil otrokovo sobico na ta način? Razmišljmo da bi vsaj kakšen del imeli tudi pri nas. Morda kdo ve kje bi se dalo stvari dobiti po bolj zmernih cenah? In kaj sploh imate- vodno posteljo, diaprojektorje, svetleča vlakna, lučke,... Vem npr. da se da kupiti te lučke tudi v merkurju, nisem pa sigurna da so ok.
Hvala za kakršen koli nasvet, namig.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: snoozeroom
22.3.2009 11:24:27   
frost
Vidim da je že stara tema, pa bom vseeno nekaj malega napisala, če bo slučajno še komu prišlo prav.
Namen te sobe je multisenzorna stimulacija-spodbujamo torej vse čute. Sobo se opremi tako, da je primerna in pomirjajoča za otroka. Izhajajte iz tega, kar ima vaš otrok rad, kaj potrebuje.
Materiale bo težko dobit poceni, če ste iznajdljivi pa se le da. Kakšne posebej trgovine vam sicer ne morem predlagati. Tiste lučke iz merkurja, sicer nimam pojma o kakšnih lučkah govorite-a o tistih z gelom? Ki imajo noter tekočino in mehurčke? Ali nekaj čisto drugega? Nima veze, o kakršnih koli lučkah že govorite, so verjetno v redu-če je otrok ob njih pomirjen in stimuliran, so v redu.
Kako bi jaz opremila tako sobo-Mora imeti možnost popolne zatemnitve, torej žaluzije na oknih. Mora imeti možnost različnih osvetlitev-tisto stikalo ki se vrti in s katerim nastavljamo moč luči prav pride-nekateri otroci se bolj pomirijo v svetlem, drugi v temnejšem okolju. Lučke z gelom, različnih barv. Tisti stekleni valji, po katerih navzgor plavajo mehurčki-tudi to je mislim da možno dobit v merkurju. Pa še kakšna tista srebrna 'disko' krogla na stropu pride prav-vanju usmerimo en barvni reflektor in na stenah se bodo izrisovale lepe svetlobne oblike, ko se bo krogla vrtela. Diaprojektor, če imate možnost. če ni možnosti diaprojektorja pa kakšna druga vizualna slikovna stimulacija-dobijo se ena platna s slikami, za katerimi prižgemo luč-je kot ena osvetljena slika, izgleda zanimivo in lepo. Možnost glasbe, kakšen radio s tiho pomirjujočo glasbo če je to otroku všeč. Ali pa zgolj zvok vode-tudi tisti valji z mehurčki dajejo lep in pomirjujoč zvok. Vodne postelje so kar drage, ampak če imate možnost, je super. Se da pa tudi drugače znajti, s kakšno debelo mehko blazino ki se ugreza, pa kakšen tisti stol napolnjen s semeni ali kroglicami-vreča-je tudi fino imeti. Žoga za sedenje je poceni in pride vedno prav. Na stenah in po tleh naj bodo različne površine za taktilno stimulacijo-v enem delu sobe so lahko tla neravna-prekrijemo s tanko blazino, pod to pa naložimo razne pene, kakšno podlago z gumijastimi kroglicami...otrok potem bos hodi po tem in doživlja različne dražljaje, obenem pa na taki površini tudi vadi ravnotežje. Na drugem koncu sobe so lahko po tleh blazine-rebraste, ravne, s pikicami...čim več različnih pač. Enako na stenah, za roke-grobi, mehki, topli, mrzli materiali. Tu lahko improviziramo-kovinska ploščica, lesena ploščica, brusni papir, vata, bombaž, spužva...v bistvu pride v poštev ogromno materialov, ki jih imamo že doma. Dobijo se pa v kakšnih bolje založenih otroških trgovinah tudi take ploščice za na tla in za na steno-rebraste, gladke, z bunkicami...
Pa veliko veselja in kreativnosti pri opremljanju.

(odgovor članu sali)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: snoozeroom
18.4.2009 9:53:22   
sali
Hval za koristne informacije. Nekaj smo jih že porabili, nekaj še bomo :)

Lp

(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?