|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spiranje z fiziolosko??
2.11.2006 21:03:11   
*karina*
Prosim, ce mi lahko pojasnite kako izgleda spiranje noska s fiziolosko? Jaz ne naredim nobenega efekta! Verjento sem storasta oziroma se narobe lotevam?? Jaouser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spiranje z fiziolosko??
2.11.2006 21:08:42   
PBJ
Mi imamo kapljice in pršilo. Kapljice enostavno kaneš v nosek, pršilo pa stisneš... To ponoviš nekajkrat dnevno oz. po potrebi.
Pa otrok naj leži.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu *karina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spiranje z fiziolosko??
2.11.2006 21:10:39   
ajdaN
Koliko je pa user posted image  star?

Od začetka naj bi samo nakapal fiziološko v nosek, pa potem s kosmom vate pobral "mucke" ven. Če je resno prehlajen ne vem kako to narediš.

Nekje od pol leta naprej mi čiščenje nosa prakticiramo takole: Mulčka dam na tla, počepnem čez njega, da mu "stisnem" roke (drugače preveč opleta), v tisto ročno pumpico natankam fiziološko (polno) potem pa z vso silo špricnem v eno nosnico - definitivno na drugi pogleda smrkelj venuser posted image . Samo hitro ga moraš obrisat, drugače ga ob vdihu potegne nazaj noter.

To ponovim na vsaki strani 2-3x. Mali sicer vrešči kot user posted image , ampak če ima nos zabasan vsaj par dni, počasi skapira, da mu hočem samo pomagat in ni več opletanja in krokodiljih solz.

Pri majhnem dojenčku pa ne vem če bi prakticirala to metodo. Na srečo kot tako majhen ni imel nikoli zabasanega noska.

(odgovor članu *karina*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spiranje z fiziolosko??
2.11.2006 21:27:04   
Bonnie_RR
Moj tamali je imel na začetku malo zamašen nosek in sem mu parkrat na dan (ko je težje dihal) kanila kapljico, dve v vsako nosnico medtem ko je ležal. Sicer se je malo upiral, ampak ni bilo večjih problemov. Je pa pomagalo.user posted image

Kakšnih drugih prijemov pa ne poznam...user posted image

_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spiranje z fiziolosko??
2.11.2006 22:40:55   
Jančika_
Če ima nosek samo malo zamašen, mu vlijem fiziološko v nosnico s kapalko, ki sem jo kupila v lekarni (taka navadna, stane kakih 100sit). Če je pa čisto zabit, tako da fiziološka niti ne steče skozi, potem pa najprej potegnem ven kar se da z navadno pumpico, nato pa še z električno.

Tak postopek zato, ker ima navadna pumpica močnejši vlek, nima pa vztrajnosti (moraš jo odmakniti, da lahko ponovno potegneš, ta čas pa tamali že vse vdihne nazaj). Električna ima manjši vlek, njena prednost pa je, da vleče konstantno. Z navadno v bistvu sprostim smrkelj, ki sem ga prej zmehčala s fiziološko, s električno pa potem potegnem ven ostalo.

Pri vsem tem se pa dere kot zverina, čeprav nič ne boli. Tudi samo pri vlivanju fiziološke v nosekuser posted image . Na srečo se tavečji že dolgo usekne sam, prej se je drl tudi on...

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
3.11.2006 11:40:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spiranje z fiziolosko??
3.11.2006 20:43:33   
PBJ
Jaz tudi aspiratorja ne uporabljam.
Mi je zdravnica rekla, da če se uporabi aspirator, je treba prej fino s fiziološko zmehčat, sicer se lahko poškoduje sluznica.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spiranje z fiziolosko??
3.11.2006 21:05:03   
Jančika_
Seveda, pa saj drugače tudi čisto nič ven ne dobiš. In za blažji prehlad je samo fiziološka tudi dovolj - pri tako zabasanem nosu, kot ga je naš mali imel pri dveh mesecih, pa tudi hektoliter fiziološke ni pomagal. Sploh ni stekla v nos, kar nazaj ven, dve noči pa  revež sploh ni spal, ker ni mogel dihati. Tavečji ni bil nikoli tako zelo prehlajen. Še dobro, da sem na forumu prebrala pohvale za električno pumpico. Sem bila pa takooo vesela, ko je ni bilo treba več uporabljati...

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spiranje z fiziolosko??
4.11.2006 10:57:35   
Alisa
Jaz sem mu kar z kapalko dala v nosek fiziološko (in takrat mora ležat in glavico nazaj). To sem zmeraj ko sva se šla probleč pleničko in je zdaj po enem tednu zdrav kot ribica in ne smraka več.
Vsa čast pa tistem ko je te pumpice potuhtal!user posted image

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spiranje z fiziolosko??
4.11.2006 14:43:05   
triša
Jančika, kje si pa nabavla to električno pumpico?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spiranje z fiziolosko??
4.11.2006 15:21:59   
rose22
Jaz sem nekje prebrala pa se ta trenutek ne morem spomnit kje,da otrocka polozis na hrbet,glavo na stran,mu primes glavico in skozi desno nosnico,ce ima glavo na levo stran oz.obratno vbrizgas fiziolosko tako da skozi drugo nosnico pritece ven.Tako ocistis cel nosek in tezje pride tudi do vnetij useskov ker se zadaj nekej nabira najvec svinjarije.Moja user posted image je stara 5 tednov in sva najprej kapale po 1 kapljico pa ni blo nic kaj bolje pa se veckrat na dan je blo treba.Zdaj pa prakticirava na zgornji nacin,pa spirava samo enkrat in je nosek prehoden cel dan oziroma par dni.

_____________________________

25.09.2006 je na svet prisla najvecja sreca mojega zivljenja


Umetnost ljudi je vedno znati razumeti, znati oprostiti, se kdaj pohvaliti in pokazati s kretnjo, ki jo nasprotnik razume...Umetnost je potočiti solzo in se znati ob enem nasmejati!

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spiranje z fiziolosko??
4.11.2006 22:12:23   
Jančika_
Triša, dobiš jo v Diafitu (menda je v LJ nekje ob Ljubljaniciuser posted image ). No, jaz sem jo kupila v Stoma centru Sana v Celju, oni jo pa dobijo od Diafita. Stane 8 ali 9 jurjev, kar veliko, ampak deluje pa.

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?