|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   status pri izrednem študiju
20.12.2005 11:30:23   
*goldfish*
Pozdravljeni!

Malo zapoznelo vprašanje, pa vendar nenazadnje se obračam tudi na vas, ki itak vse vesteuser posted image

Sem študentka 2 letnika EPF v MB. Študiram izredno in imam status študentke (nisem iskalka zaposlitve). V tem letu sem postala mamica. V Statutu piše, da imajo pravico mamice študentke do tega, da uveljavljajo 1 leto statusa. Kao podarjen status.

Problem pa nastane, da so mi najprej obljubljali status, ko pa pridem tja po potrdilo, da imam status (ker sem rabila, za zavarovanje po partnerju, pa še za marsikaj), pa so postali čisto gluhi na to. Mi reče referentka, ja plačaj si šolnino, pa bo status. Halo, če pa ne delam, ker sem na porodniškem, (sem prej delala preko študenta) kje pa naj vzamem 250.000. user posted image

Tako je iz tega obljubljenega statusa prišlo to, da mi moja univerza tega noče priznati, ker sem izredna študentka. Nikjer pa v statutu ne piše, da tega "bonusa" ne prejmejo izredne študentke, piše pa, da študentje, ne glede na to, če se študij izvaja redno ali ne, imajo enake pravice.

Zdaj se pa sprašujem, ali so me ogoljufali, ali pa sem jaz v zmoti? In kam naj se še obrnem, če so me ogoljofali?

Za vsak odgovor, bom hvaležna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: status pri izrednem študiju
20.12.2005 12:01:16   
April
Poglej kaj piše v statutu Univerze v MB. Po 229. členu Statuta Univerze v LJ pa ima študentka zaradi materinstva pravico do mirovanja statusa za eno leto. To leto lahko izkoristi takoj, ali ko se za to odloči. Mirovanje statusa  je tvoja pravica, ki ti jo morajo na tvojo prošnjo odobriti. Status miruje, ti si še vedno v drugem ketniku, zato ti ni treba plačat šolnine.

Ko sem jaz uveljavljala to pravico punce v referatu sploh niso vedele o čem govorim. Tako, da najbrž tudi pri tebi nimajo pojma kaj hočeš in kakšne so tvoje pravice. Zato sem šla s svojo prošnjo in malim do dekana, ki je takoj vedel zakaj se gre in tiste v referatu še isti trenutek pozval, naj me ne pustijo več čakat in naj zadevo takoj uredijo. So se mi pa potem opravičevale, da je letos tako, čeprav jaz vem da je ta člen v veljavi že kaj nekaj let.

Je ža tako, da se najprej moraš sama pobrigati  za svoje pravice. Najprej si preberi kaj piše v vašem statutu, potem pa pojdi do dekana, če bodo še naprej trmoglavili.

Vso srečo.

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: status pri izrednem študiju
20.12.2005 12:08:19   
petraz
Sama sem študirala na EPF v MB, sicer sem bila redni študent, pa vem kakšen odnos imajo tam referentke. Žalostno!!! user posted image user posted image  Velikokrat rečejo eno, nato pa velja drugo. Poleg tega pa imajo zelo hladen odnos do študentov, ki pridejo tja z 1001 vprašenjem, ker ne vedo kaj in kako. Pa se zgodi, da te povrhu še naderejo. Groza! Žal, ne vem kako bi ti v tem primeru pomagal, če pa boš potrebovala kaj drugega sem ti na voljo. Lep dan!

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: status pri izrednem študiju
20.12.2005 13:11:11   
*barbapapa*
moja prijateljica je imela enake probleme,....

šla je do dekana za študentske zadeve in ta ji je pomagal.....
pa zahtevala je pogovor z glavni referentko (ker ponavadi ostale nimajo pojma user posted image )......


samo je pa to bilo na pedagoški fakulteti......


jaz ti predalagam, da greš do dekana za študentske zadeve....

_____________________________



(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?