|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   streptokok bakterija??????
6.3.2008 11:38:14   
*erika*
mogoce sem zgresila forum,ampak ne vem kam nj to dam pa sm kr tle....zanima me..... meni so v 39 tednu  odkrili bakterijo streptokok ki mi je g vzel bris pred amnioskopijo,in dobila sem neke tablete ki pa jih nism uspela vzeti saj mi je kmalu za tem odtekla voda in smo rodili,ko sem bila v porodni so mi v zilo dali neki antibjotik potem pa takoj popadke ker naj bi moral otrok vn in je tudi sla v eni uri je bila vzuni.zj me pa zanima kaj povzroca ta bakterija na ortocku,meni so sicer rekli da je mala ok.pri prvi  pa mi niso ugotovili te bakterije.js nic ne vem kar se tice te bakterije,a mi lahko katera pove kaj je to sploh..? in kaj jo povzroca


_____________________________

stefanio pejić 5.3.2006 nadja pejić 3.11.2007

http://stefanio-nadja.moj-album.com/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: streptokok bakterija??????
6.3.2008 11:45:05   
mišk
Tudi pri meni so v nosečnosti ugotovili to bakterijo. To so mi tudi z rdečim svinčnikom napisali v materinsko knjižico. Med porodom sem v žilo dobila ene dva deci nekega antibiotika, pa tudi user posted image  je imela cel teden v porodnišnici v rokico napeljan kateter, po katerem je dobivala antibiotik.
To bakterijo so mi odkrili čisto po "neumnosti", ker sem med nosečnostjo zganjala neko paniko, ker sem mislila, da mi je odtekla voda in so mi potem naredili neke preiskave. Drugače pa rutinskega pregleda za odkrivanje te bakterije zavarovalnica ne plača!user posted image  Ne vem pa točno kak bi se poznalo na user posted image , če bakterije nebi zdravili. Tudi mene to zanima!
Pa še to, če imaš to bakterijo prisotno v sebi še naprej, čeprav so jo "kao" zdravili? Kaj pa pri naslednji nosečnosti?

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: streptokok bakterija??????
6.3.2008 11:45:52   
Lunc_a
če je dobila antibiotike potem se nimaš kaj bat.Tvoja punčka je ok..
ne razmišljaj kaj bi lahko bilo,uživaj s hčerkouser posted image

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: streptokok bakterija??????
6.3.2008 12:23:06   
mml
Ta bakterija lahko pri novorojenčku povzroči sepso...to je huda okužba, ki lahko prizadene več organov...zato tudi dajo mami že med porodom antibiotik, da preprečijo nastanek okužbe, saj se novorojenček okuži šele med porodom, ko potuje skozi porodni kanal

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: streptokok bakterija??????
6.3.2008 12:27:25   
*erika*
dobila sm v porodni antibjotik u zilo in kaj zj to pomeni da ko bom naslednjic noseca bo vse ok in bakterija ne bo prisotna?meni v porodnisnici niso nic povedali kaj sploh je ta bakterija ali kaj je lahko narobe....samo ginekolog v kranju ko sem bla v prodni me je tko napizdu da ne mores vrjet,ker nism jemala neke tablete,ki sem jih dobila v petek popldne ,ponoc sem bla pa ze v porodnisnici.in sem jih misla vzet pred spanjem samo mi je voda prej odtekla.kaj sploh je ta bakterija ali smo varne mi in nase otrocicki ko bomo spet zanosile???????

_____________________________

stefanio pejić 5.3.2006 nadja pejić 3.11.2007

http://stefanio-nadja.moj-album.com/

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: streptokok bakterija??????
6.3.2008 12:30:11   
Lunc_a
http://med.over.net/forum5/search.php?19,search=Streptokok+B+,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=THISONE

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: streptokok bakterija??????
6.3.2008 12:32:44   
Lunc_a
otrok bi umrl če se ne bi zdravil

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: streptokok bakterija??????
6.3.2008 13:09:39   
bodoča
Jaz sem imela to bakterijo, morala sem jemati antibiotike, v porodni pa sem dobila dozo antibiotikov v žilo. Meni je moja G rekla, da ko (če) bom naslednjič rodila moram povedat, da sem imela to bakterijo.

Sicer pa ne se sekirat za nazaj, če je vse vredu, za naprej pa tudi ne.

_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: streptokok bakterija??????
6.3.2008 13:14:27   
*tajda*
Meni so v porodnišnici Kranj  naredili amnioskopijo pred porodom in takrat smo mi vzeli tudi bris.Med nosečnostjo sem imela le povečam izcedek,brez barve in vonja,to sem omenila ginekologinji pa je rekla da je to normalno.Tako med porodom nisem dobila antibiotika ker še ni bilo izvidov.Izvidi so prišli naslednji dan in ker sem imela okužbo z streptokokom je moj mali dobil takoj antibiotik,katerega je dobival tri dni na osem ur.Po desetih dneh sva pa zopet morala priti na kontrolo da so mi spet pregledali kri...in bilo je vse ok,nobenih težav.Si pa ne smem sploh predstavljat kaj bi bilo če  mi ne bi odkrili okužbe.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: streptokok bakterija??????
6.3.2008 14:12:54   
TANJA78
To je zelo nevarna bakterija, jaz sem otroka kmalu izgubila oz. moram reči, da se je zgodil čudež da je ostal živ in zdrav. Ta bakterija mu je popolnoma stisnila pljučka.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: streptokok bakterija??????
6.3.2008 14:29:48   
mišk
Ojoj!!!user posted image  In zakaj tega pregleda ne nardijo vsem nosečnicam?!user posted image

(odgovor članu TANJA78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: streptokok bakterija??????
7.3.2008 9:53:44   
Timah
Meni so to bakterijo, to je streptokok agalactiae - na kratko SA (vsaj tako kličejo pri nas), odkrili pri prvi nosečnosti leta 2004 in sicer po naključju. Dobila sem tudi antibiotike Hiconcil, katere sem prenehala jemati še kar pred porodom (sem jih porabila, da ne bo pomote). No, potem pri porodu mi reče porodničar, da sem te tablete jemala preveč časa nazaj. To pa zato, ker se ta bakterija pomovi. Moja hčerka se je dejansko potem s tem okužila in je 10 dni dobivala antibiotik v žilo, kljub temu, da so ga tudi meni dali v žilo ob porodu. Z njo je sedaj vse OK in je sploh zdrava kot riba. Šele po porodu sem izvedela, za kakšno baterijo gre. Povedali so mi (v porodnišnici), da to bakteijo dobiš z uživanjem mleka in mlečnih izdelkov, da razen za novorojenčke ni škodljiva in normalno živi v tebi, da je na Primorskem s to bakterijo okuženih okoli 70% žensk, da je prenosljiva (če jo imaš ti, jo ima tudi partner). Mene je predvsem razočarala moja sedaj že bivša ginekologinja, saj sem jo po uživanju prosila, naj mi ponovno naredi bris, da bom videla ali sem še pozitivna ali ne. Ona pa mi tega na noben način ni hotela narediti, saj je že pri prvem brisu non stop ponavljala, da je to samoplačniško, jaz pa sem ji non stop zagotavljala da cena ni problem. Mimogrede, takrat je to stalo 3000 SIT!
No, pri drugi nosečnosti (rodila sem oktobra 2007) mi pač tega brisa ni odvzeli, saj sem itak pozitivna. Tokrat me tudi niso zdravili z antibiotiki, dobila sem le vaginalne svečke z bakterijami (na moje vztrajanje ali se res ne da naredit nič, da bi drugemu otroku prišparali antibiotike), ki sicer živijo v nožnici ("dobre" bakterije naj bi pregnale slabe). Moja druga hčerka se s SA ni okužila.
Problem, ki ga jaz vidim je ta: obstaja kar veliko neinvazivnih testov za odkrivanje raznih bakterij. Res je, da so nosečnice, ki želijo vedeti čim manj, da ne paničarijo, smo pa tudi druge, ki se želijo prepričati ali smo neko okužbo prebolele ali ne. Jaz sem tako v drugi nosečnosti zahtevala test za CITAMEGALOVIRUS (na kratko CMV), katerega naredijo tako, da ti odvzamejo kri. Po prvem porodu in neprijetno izkušnjo s SA sem namreč na internetu zasledila, da CMV povzroča hude okvare zarodku (letos sem tudi spoznala eno punco, ki ima zaradi CMV hudo prizadeto hčerko). Znaki CMV naj bi bili kot neke vrste prehlad ali gripa, za njim pa največkrat zbolevajo 3-4 letniki, torej toliko kot je stara moja prva hčerka. Jaz sem na srečo to že prebolela, nevarno je namreč samo, če prvič zboliš v nosečnosti. Ne boste verjete, za testiranje nisem plačala nič!
Torej, moje mnenje je, naj nosečnicam predstavijo razne neinvazivnre teste, ki obstajajo, pa naj si bodo to samoplačniški ali ne, vsaka pa naj se sama odloči ali bo določeno stvar naredila ali ne. Ne morjeo naši zdravniki od nas pričakovati, da bomo vse sami poiskali na npr. internetu.l

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: streptokok bakterija??????
7.3.2008 10:47:40   
pajac
Timah, delno se strinjam s tabo, samo.. Kaj si pravzaprav profitirala s tem, da si se testirala na CMV?? Razen seveda, da veš, da si bila z njim že okužena?? Če zboliš za tem v nosečnosti itak nimaš kaj za naredit, otroka pa za 9 mesecev, pa ne boš dala stran user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Timah)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: streptokok bakterija??????
7.3.2008 12:46:05   
Timah
Pajac, isto me je vprašala moja ginekologinja. Bila sem bolj pomirjena, če pa ne bi prebolela, bi pač bila noseča naprej, prvega otroka pa ne bi dala za 9 mesecev stran. Če bi bila negativna, prav gotovo ne bi ob vsakem prehladu panično tekala k ginekologu. Jaz sem pač hotela vedeti.
Kaj pa npr. profitiraš z nuhalno svetlino? Ta test tudi ni 100% in se otok kljub temu lahko rodi prizadet, pa ga nosečnice množično opravljajo in se (vsaj velika večina) ne odloči še za amniocentezo. Bolj si pomirjen, to je to. Kot pa sem rekla, niso vse nosečnice enake in ene se za ta test sploh ne bi odločile. Fora je bolj v tem, da je to in še marsikaj očitno krito z zdravstvenim zavarovanjem, pacienti pa teh podatkov ne dobimo.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: streptokok bakterija??????
7.3.2008 13:20:10   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: Timah

Pajac, isto me je vprašala moja ginekologinja. Bila sem bolj pomirjena, če pa ne bi prebolela, bi pač bila noseča naprej, prvega otroka pa ne bi dala za 9 mesecev stran. Če bi bila negativna, prav gotovo ne bi ob vsakem prehladu panično tekala k ginekologu. Jaz sem pač hotela vedeti.
Kaj pa npr. profitiraš z nuhalno svetlino? Ta test tudi ni 100% in se otok kljub temu lahko rodi prizadet, pa ga nosečnice množično opravljajo in se (vsaj velika večina) ne odloči še za amniocentezo. Bolj si pomirjen, to je to. Kot pa sem rekla, niso vse nosečnice enake in ene se za ta test sploh ne bi odločile. Fora je bolj v tem, da je to in še marsikaj očitno krito z zdravstvenim zavarovanjem, pacienti pa teh podatkov ne dobimo.


Saj sem rekla, da se delno strinjam s tabo.. samo še vedno mislim, da to ni rešitev. Namreč ni samo CMV. Virusov in bakterij, ki okvarjajo plod je nešteto. CMV je le en izmed njih. Kaj naj se potem delajo preiskave za vse te bolezni??
Sprašuješ, kaj profitiram z nuhalno svetlino? No jaz sem profitirala to , da sem imela izbiro! Torej ne glede na to, da ni 100%, sem jo šla delat zato, da naredim, kar je v moji moči, da ne pridem v situacijo, katero si ne predstavljam (saj ne vem, kaj bi naredila, če bi izvid pokazal za Downov sindrom, hvala bogu nisem bila v tej situaciji) in jaz bi šla na amniocentezo. Je pa res, da ne razumem, zakaj nekdo gre na nuhalno svetlino in potem ne gre na amniocentezo? A ima kak smisel? To, da vnaprej veš? Zakaj? Ne vem, no...





_____________________________

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Timah)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: streptokok bakterija??????
7.3.2008 22:09:51   
katj
tud men so jo odkril čist slučajno.

moja g. je bila vključena v raziskavo, da bi ugotovili kaj je ceneje za zdravstvo.

ali preventivno testiranje vseh nosečnic za to bakterijo ali pa zdravljenje že okuženih otročkov.

in mi jo je odkrila in tako sem pri obeh porodih dobila antibiotik in je blo vse ok.

me pa pri drugi nosečnosti sploh ni ponovno testirala, ker je rekla da je možno, da bi bil test lažno negativen. in tako sem bila obravnavana, da je bakterija prisotna.

je pa to žalostno, samo tako pač je pri našem zdravstvu.

bi pa vsaka najbrž plačala za tak test, samo se mi zdi da jih zelo malo sploh pozna to bakterijo. najbrž so g. raje tiho, da ne povzročijo panike. 

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?