|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sušilni stroji
13.9.2007 0:09:06   
usa
Pozdravljene!
Ker se odločamo za sušilca me zanimajo še vaša mnenja,
kako ste kaj zadovoljne s sušilcim in kakšnega bi mi priporočali.
Pa še to kakšni požeruščki elektrike so kaj in če se perilo zelo skrči
pri sušenju.
Hvala  za  odgovore in lp usa


_____________________________

ČE ŽELIMO POSTATI VELIKI,
MORAMO BITI SKROMNI.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 7:09:11   
Saša27
Pozdravljena!
Jaz osebno uporabljam sušilca samo pozimi, ker poleti sušim perilo zunaj. Moram povedati, da sem zelo zadovoljna, perilo je hitro suho, pa če ga ne sušiš predolgo ga niti ni potrebno likati. Kar pa se tiče porabe električne energije je moj sušilnik požeruh, vendar je že star, verjetno pa novejši porabijo manj energije.

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu usa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 7:38:00   
Gordana-3
mi imamo tud sušilca, ne vem znamke, nek navaden, neznana firma, naredili so ga v gorenju za izvoz ... sicer pa nima nobene funkcije za temp. npr. lahko nastaviš edino čas sušenja in to je to. jaz v sušilcu sušim in poleti in pozimi. cot ni treba likat, razen če ga preveč nafilaš. v njem sušim skorajda vse, razen nekaterih stvari, za katere sumim, da bi se lahko skrčile. do sedaj sem uspela skrčit dve jopčki za ta malo in novo moževo adidas trenirko. je bil ful vesel ...

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 7:45:29   
orhideja75
tudi mi ga imamo. gorenjevega. v njem vedno sušim belo perilo (ker se mi ga ne da obešat, pa še hlačke+gatke so ful mehke user posted image user posted image user posted image ).
drugače ostalo perilo poleti sušim zunaj. pozimi pa vedno v sušilcu.
ta aparat je res zakon. se mi pa zdi, da so cunje, ki se sušijo v sušilcu bolje ohranjene,  pa še lepše dišijo.
glede energije pa ne vem.


_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 8:29:54   
BLAŽIKA
Jaz imam gorenjevega in je zelo vredu. Kupi pa si sušilec, ki ima senzor za zaznavanje posušenega perila. Ta senzor potem samo zapiska ko je perilo suho, nakar sušilec, ki mu nastavljaš sušenje na minute se po izteku časa ustavi neglede če je perilo suho ali ne in če te ni zraven da ga takoj nazaj vklopiš je malo nerodno ker vlažne cunje stojijo v sušilcu.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 8:41:23   
aluš
Jaz ga ima ene tri leta, znamka Gorenje, ima gumb za nastavitev časa sušenja in za nastavitev temperature (40  oz. 6o stopinj). Pogrešam gumb da sam neha sušit ko je suho. Uporabljam ga veliko (za belo perilo, otroške trineke, mikice, puloverčke). Ta lepših cunj ne sušim noter, pa mojih in moževih hlač pa puloverjev tudi ne. Perilo je fajn mehko manj žmečkano, jaz ga kljub temu likam. Se pa perilo prej izrabi. Ker tiste mucke, ki jih iz filtra pobereš, sušilec iz cunj pobere. Brisače, servete so mi naenkrat kar "zacveteli". Pa pazim pri novih stvareh, če nočeš da se skrči za eno številko (včasih sicer namenoma dam da se skrči, če kupim preveliko) je treba vsaj ene tri-krat, jaz rajši petkrat, na zraku posušit. Potem se pa bombažne stvari definitivno ne skrčijo več tudi v sušilcu ne. Jaz brez njega ne bi mogla več. Ker pri dveh otrocih imam vsak dan vsaj en stroj perila, čez vikend pa ene 3 žehte  na dan (posteljnina, moje, moževo). Na stojalu se sproti ne posuši, kam naj potem obesim, če sem brez sušilca. Otroci bi nagi okol letal. Kar se pa porabe elektrike tiče, pa nisem opazila kakšne hude razlike. Imam pa enofazni števec, tako da ni treba strojev samo ponoči "laufat".


(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 8:59:27   
asso
Mi se cela familja sprašujemo kje smo bili prej. Kupili smo ga to zimo in ga res ne dam več. Mislila sem, da bom poleti sušila naravno, ampak ni šlo.
Prišparaš čas na obešanju, likanju... Enkrat sem dala naravno robo sušit in ko sem likala je imela tak čuden vonj, da sem rekla ne več...
Jaz sušim vse notri... Tudi plišastega medvedka... No, nekatere stvari dam na program za občutljivo perilo, druge kar navadno.
Več ali manj se na začetku vsaka stvar za malenkost skrči...
Jaz sem zbirala ali Gorenje ali Bosch, drugih firm ne vzamem več...

Energijauser posted image user posted image  V kratkem bomo dobili poračun in mislim, da me bo kap, ker pri meni res ogromno lavfa tudi 2x na dan.

ja, pa bolje ga je malo manj količinsko naložit, ker je perilo bolj ravno in večini ne potrebuješ niti likalnika.

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 9:30:31   
Spark
Jaz imam Zanussija, in ga tudi ne dam več stran. Tako kot so ti predhodnice rekle. Perilo se lepo posuši, je tako lepo, mehko. Glede elektrike je pa tako, nekaj elektrike porabi, ni pa to tako veliko, da bi moral zraven razmišljat ali bi ga vžgal ali ne.
Glede znamke je pa tako, jaz mislim, da ni bistvenih razlik. Moj ima približno 8 programov + lahko nastavljaš sušenje na čas. Samo po programu se izklopi ko je suho, po časovnem, pa toliko časa kolikor si ga naštimala, to pomeni, da se lahko perilo fajn presuši ali pa ne posuši. Od vseh programov uporabljam samo dva. Tako, da ne komliciraj ko boš izbirala. No pa poglej, koliko elektrike porabi. Takrat ko sem jaz kupovala so bili samo C in D energijski razred, ne vem pa kako je danes.
Glede krčenja, nekatere se, nekatere pa ne. Moji user posted image rada kupim, malo večjo stvar, potem, pa dam v sušilca, pa ni panika. Pri mojih in moževih stvareh, pa malo razmišljam. Če so kake fine stvari, jih sušim na nižji temperaturi, ali pa jih ne dam v sušilca.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 9:46:27   
Anonimen
Imam Whirlpoolla 6sense in sem zelo zadovoljna. Razlike v elektriki niti ne opazim ker iz sušilca skoraj nič ne likam. In smo potem na istem ker likalnik tudi veliko porabi.
Pri nakupu glej na porabo(isti razred ima lahko zelo različno porabo) in na to da je sušilec senzorski in ne sam na časovno nastavitev.

Aja še to: jaz ne sušim notr več žameta, ker mamo doma ene par hlač in eno jakno ki bi bla zdej glih 5 letnemu otroku prav, tako so se skrčle. Tak da žamet in sušilc neuser posted image , Pa volna tud ne.


< Sporočilo je popravil karin24 -- 13.9.2007 9:56:39 >

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 9:57:11   
kofetek2010
Mi imamo Zanussi-ja in dela tipi-topi že 8.let.

V njemu sušim skoraj vse - le od tamale T-shirtov, oblekc in jopic ne sušim. In seveda moževih srajc in ostalih bolj finih stvari. user posted image  

Me pa mal je*, ker smo kupili nov pralni stroj v katerga gre 9 kg perila in sedaj ne morem vse na 1x posušit. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 13:35:49   
mojsoncek
Mi imamo Electroluxa in smo ful zadovoljni. V njem susim skoraj vse, pa se likanja je veliko manj...

_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 13:35:52   
ema79
Mi smo lan januarja kupili Simensa. Tudi jaz ne morem brez njega. Uporabljam ga skupaj s taščo, z to razliko, da ona poleti suši zunaj, jaz pa ne. Morem ti povedat, da stroj razmeroma laufa vsaj 1x na dan, včasih tudi 2x,3x. Lani smo dobili poračuna 35 jurjev, samo ne vem kolk je blo to za sušilca, ker si je tašča tudi nabavla steklokeramično ploščo za kuhanje in je po moje večji del tega poračuna bil zaradi kuhanja in ne sušenja.

_____________________________

Življenje je lepo....

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
13.9.2007 13:46:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ema79)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 18:19:35   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: ema79

večji del tega poračuna bil zaradi kuhanja in ne sušenja.


Tu se pa motiš! Steklokeramična plošča ne porabi praktično nič, zato je prav gotovo večji del popapcal tvoj sušilec user posted image .

Midva sva pa predkratkim kupila tegale
http://www.gaa.si/iskalnik/articles.php?id=8148

in je do konca meseca še v akciji. Je energijski razred B, za sušenje 7kg perila. Do sedaj sem 2x sušila v njemu in sem zelo zadovoljna. Koliko dejansko pokuri, pa še ne vem povedat. Ga pa preko spleta naročiš in ti ga pošta pripelje na dom za 5.99€.

(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 19:06:12   
Dadi
Tudi pri nas imamo Gorenjevega že tri leta. Nima sicer nobenih senzorjev kot ti novejši modeli, ampak je res nepogrešljiv pozimi. Ker takrat največ sušim v sušilcu. Poleti ga pa redko zalaufam. Fajn je ker ni treba likat vseh cunj ki pridejo iz sušilca. Mal pa vseeno šparam pri elektriki zato ga vklopim res ko je nujno in pa seveda kot že rečeno- pozimi. 

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: sušilni stroji
13.9.2007 21:31:35   
ema79
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

IZVIRNO SPOROČILO: ema79

večji del tega poračuna bil zaradi kuhanja in ne sušenja.


Tu se pa motiš! Steklokeramična plošča ne porabi praktično nič, zato je prav gotovo večji del popapcal tvoj sušilec user posted image .




A ti to resno' Pol se pa opravičujem zaradi razširitve lažne informacije!user posted image


_____________________________

Življenje je lepo....

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: sušilni stroji
21.9.2007 12:24:22   
jamesbond
Jaz se tudi odločam na nov sušilnik. Razmišljam o Elektoluxovem INSIGHT EDI 96150- IRON AID. To je model, ki ima baje še funkcijo parnega likanja. Ali ima že kdo mogoče ta model- nikjer ne najdem nikakršnih referenc praktičnih uporabnikov. Sicer stane okoli jurja evrov, ampak, če opravlja svoj namen, potem lahko veliko prihraniš še na likanju.
Če ima kdorkoli kakšen info naj mi prosim javi.

(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?