|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tablete, vitaminske tablete
9.4.2008 11:26:17   
ANIME
Pozdravljene,

ravno sem prišla iz lekarne, kjer me je (sicer zelo prijazna farmacevtka) čisto zbegala.

Začela mi je trdit, da ABC Plus od Natural Wealth niso primerne za nosečnice, medtem ko mi je in ginekologinja in dve drugi farmacevtki (v drugih lekarnah) zatrdite, da so čisto OK. In zdaj nimam pojma kaj je prav in kaj ne. Jaz sem do nosečnosti in del nosečnosti skoz jedla te ABC. Zdaj sem sicer zaradi filne kisline začela jest Elevit, ampak sem mislila po štirih mesecih nosečnosti presedlati nazaj na ABC (cenovno so precej ugodnejše, pa do sedaj se mi je zdelo po sestavinah isto sranje).

Plus tega, da je na tečaju za zgodnjo nosečnost povedala, da se lahko jejo in Lekadol in Lekadol C (ker imajo menda samo dodatek C vitamina), ampak da oboje odsvetujejo v prvem trimesečju. Ona pa je rekla, da Lekadol C sploh ni dovoljen med nosečnostjo.

Jaz res ne vem, kaj se tile grejo in da ne morejo tega uskladit ...

A ima mogoče katera kakšne drugačne informacije ...

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tablete, vitaminske tablete
9.4.2008 12:27:04   
bučkabb
glede vitaminskih dodatkov različnih vrst ne vem, jaz jemljem tudi Elevit občasno.

bi ti pa povedala da glede lekadola ni problemov, seveda v mejah normale. jaz sem bla na grugem pregledu ful prehlajena in sem vprašala gin. če lahko vzamem lekadol plus C in je rekla da lahko in da ni nobenga problema.

mislim pa da so ti fermacevti tako tako, kolker se kir zavzame in preštudira učinke in delovanje zdravil ki jih prodaja.

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tablete, vitaminske tablete
10.4.2008 13:15:22   
katja_p
Js jemljem NeoVin + DHA

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tablete, vitaminske tablete
28.4.2008 20:58:04   
poli*
Sem v navodilih za uporabo Elevita pebrala, da naj teh neb jemale v prvem trimesečju zaradi možnega predoziranja vit. A. Zato sm do sedaj jemala sam tifol, naprej bom pa elevit. 

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tablete, vitaminske tablete
28.4.2008 23:07:39   
ANA_P
to je čisto različno. Včasih se mi že zdi, če vprašaš tri zdravnike dobiš tri različne odgovore.
Glede lekadola, ko sem zbolela in dobila vročino - v 10 tednu - mi je G rekel naj vzaemm en lekadol zjurtaj in enega zvečer, sestra pa mi je rekla, da ne smemuser posted image
Sem bila zaprta, mi je G rekel naj kupim odvajalni čaj, pridem v lekarno in mi ga odsvetujejo, ne samo odsvetujejo ampak celo povedo, da ni proporočljiv za nosečniceuser posted image  in mi dajo odvajalni sirup.
Zdaj nazadnje sem imela primer možnosti, da sem se okužila z vodenimi kozami. Sem klicala G, mi pove kdaj je otrok kužen, kolegica kliče pediatrinjo, smo že imeli drugo varianto in na koncu že kličem porodno in glej ga hudiča tretja varianta o kužnosti otrok spet tukaj.
Grem na internet prebrati malo članke, ops četrta varianta.
Se mi zdi, da se več niti zdravsvto ne ve dogoovoriti kako in kaj, i nvsi kar vmešajo svoje lastno razmišljanje namesto profesionalno., tako da si na koncu sam čisto zmešan, ko ugotoviš, da še sami ne poznajo teh stvari.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tablete, vitaminske tablete
7.5.2008 20:37:26   
Annny
Jaz sem nekako do dopolnjenih 3 mesecev jedla samo folno k., zdaj pa Elevit.Nekajkrat sem (preden sem začela jemati te dodatne vitamine) ponoči imela neprijetne krče v nogah, zdaj, ko jemljem vitaminčke, pa je vse ok. Tudi kri imam v redu.Lp

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tablete, vitaminske tablete
19.5.2008 18:24:43   
uršika***
kako pa je s kalcijem? Ali pijete šumeče tabletke ali ste bolj za pitje mleka? Meni trenutno mleko zeeeeelooooo paše. Nekje sem prebrala, da naj bi ga spile 3 skodelice na dan.
Drugače še jemljem centramed mami, pa ne vsebuje kalcija. Veliko žensk tarna, da so se jim uničili zobje, ker so imele premalo kalcija. ali ga jemljete?

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tablete, vitaminske tablete
21.5.2008 16:44:11   
lana777
Jaz vsak dan spijem eno kalcijevo šumečo tableto, vsak drugi dan pa magnezijevo ...
Tako mi je rekla prijateljica zdravnica, pa še ustreza mi, ker itak premalo pijem ...

_____________________________

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tablete, vitaminske tablete
2.6.2008 10:21:20   
tara123
Pozdravljene.

Sama sem prve tri mesece in še preden sem zanosila, jemala zgolj tifol, ki vsebuje samo folno kislino, ki je pomembna za pravilno zapiranje spine bifide. Zatem pa sem začela jemati Elevit. Elevit je popoln prehranski vitaminski dodatek za nosečnice in tudi doječe matere. Samo pozor, da poleg ne jemljete še kakšnih drugih vitaminov. Lahko se dodaja le tiste vitamine, ki so topni v vodi, npr. vitamin C. Zaradi krčev jemljem poleg še kakšno šumečo magnezijevo tableto, najboljše so Fidimedove tablete, ker imajo najvišjo vsebnost magnezija. Paziti je potrebno predvsem na vitamin A (ne jem jetrc, v starih knjiga je mogoče prebrati, da so priporočljive, ker imajo veliko železa!, ki ga lahko dobite tudi drugače).
Svetujem vam, da same preberete vse vsebnosti tablet in potem primerjate, katere so boljše. Veste, kaj v nosečnosti bolj potrebujemo in čemu se moramo ogibati in po tem se ravnajte. Sama ne poslušam nikogar prav veliko, čeprav je oče mojega prihajajočega deteta farmacevt, doma pa imamo cel kup zdravnikov. Sama preberem, prebrskam po netu, primerjam in se odločim. In to svetujem vsakemu. Ponavadi ja namreč res tako, da več ljudi, več nasvetov natrosi. Zaupajte vase!
Poleg tega pa pazim kaj jem, ogromno vitaminov dobimo že s sadjem in drugo hrano!

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tablete, vitaminske tablete
16.6.2008 21:18:20   
Kaštrun
meni je pa moj G rekel, da če se nosečnica že sama po sebi pravilno in zdravo prehranjuje, da ni nobene potrebe po ničemer drugemu.

je rekel, da bi on tudi priporočal razne vitamine, če bi mu farmacevtske firme to plačale user posted image

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu tara123)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tablete, vitaminske tablete
17.6.2008 21:21:53   
Naja30
Kaštrun, to je sicer res, dokler te zadnja dva meseca (ali še prej) ne začnejo ponoči grabiti krči. In popiješ magnezij in je. Meni je tudi bilo svetovano "pa gospa probajte s hrano nadomestit magnezij" in sem se filala z donatom in jedla veliko hrane, ki vsebuje magnezij, pa ni bilo nič boljše. Ker če te grabijo krči, je pomanjkanje tega vitamina že veliko. Ko sem spila magnezij, je pa res pomagalo.
Isto kalcij, ko so me kosti bolele.

Drugače pa sem vsako nos. do cca 3.meseca jedla tifol, potem pa centramed mam. Elevit šele po porodu, pa sem se zelo zredila po njem.user posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tablete, vitaminske tablete
22.6.2008 15:31:13   
Čarli08
Mislim da pretiravati ni treba - sem pila mulivitaminske šumečke za nosečke, pa mi je po določenem času potalo slabo po njih; in sem hitro prenehala;
Prav tako mi je bilo slabo po magnesolu ... očino mi te stvari ne pašejo

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
26.6.2008 7:38:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Čarli08)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tablete, vitaminske tablete
26.6.2008 22:16:40   
gold fish
Jaz jem Centrum materna in Magnesol...1 tbl .., pred zanositvijo pa sem jedla Tifol...., Elevit in Centrum materna mi ne odgovarjata.....   umeče tablete kupljene kar tako v trgovini pa se odsvetujejo......

Glede lekadola in Lekadola plus C - meni je moj zdravnik rekel, da Lekadol ja, Lekadol plus C pa ima še nekaj druga not in se nosečnicam ne priporoča....in to piše tudi v navodilih za uporabo......


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tablete, vitaminske tablete
27.6.2008 20:56:51   
arabela*
Nevem sicer kako in kaj.Ampak jaz sem še vedno mnenja,da nobena kemija ni preveč vredu;pa naj si bo vitamin v tableti ali pa kaj druga.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tablete, vitaminske tablete
27.6.2008 21:47:08   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish

umeče tablete kupljene kar tako v trgovini pa se odsvetujejo......



Verjetno zato, ker so ceneje kot v lekarni. Sem primerjala trgovinske in lekarniške (ne spomnem se ali magnezij ali kalcij), pa so sestavine ISTE! Vse je isto, tako da nima veze, katere kupiš. V lekarni je pač malo dražje.

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?