|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tablete Stratera
12.10.2010 19:23:13   
alda
dans sva s sinom bila 1,pri pedopsihiatru.
zaradi motenj pozornosti in koncentracije, ter tiki, mu je predpisala to zdravilo:STRATERA!
Ker ga trenutno nimajo v lekarni, ga dobimo šele v soboto. Jemlje se ga pa stalno brez premora,vsak dan eno.
A je kateri to zdravilo znano?
Za vsako izkušnjo bi bila zelo vesela!
Hvala

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tablete Stratera
12.10.2010 22:39:41   
frost
Preprosto razloženo - Stattera deluje kot inhibitor za nevrotransmitorje (adrenalin in noradrenalin). Inhibira ('potlačuje') transporcijo noradrenalina (noradrenalin 'poživlja' možgane).

Je kar razširjena medikamentozna opcija za ADHD v tujini, pri nas še vedno prevladuje Ritalin (psihostimulans). Koliko sem prebrala člankov na to temo, je večinoma prišlo do zaključkov, da ima straterra manjši vpliv na tike, vseeno pa obstajajo primeri ko so se tiki ob jemanju strattere poslabšali. Tako kot pri vseh zdravilih so te zadeve različne od primera do primera.

Plus Strattere (v primerjavi s stimulansi) je predvsem v tem, da obstajajo manjše možnosti za odvisnost, pa tudi delovanje je precej daljše kot pri na primer Ritalinu.

Toliko čisto uradno o Stratteri, da boste vedeli kaj otrok sploh jemlje.

Bolj neuradno - kolikor sem sama Strattero videla v 'akciji', sem na splošno dobila boljši vtis, kot pri Ritalinu (sem pa tudi pri Stratteri doživela da so se otroci nanjo izjemno slabo odzvali). Različne zadeve različno vplivajo na različne ljudi. Tudi če vam tukaj 500 ljudi napiše, da imajo s Strattero dobro izkušnjo, je možno, da se vaš otrok na to terapijo ne bo odzval ali pa bo razvil vse mogoče stranske učinke. Hočem samo poudariti, da izkušnje drugih tukaj nimajo velike pomembnosi - seveda je fino slišati same dobre izkušnje, ampak na koncu boste zadevo morali preizkusiti tudi sami. Ponavadi traja okrog mesec in pol da lahko resnično presodimo ali zdravilo dobro učinkuje.

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tablete Stratera
13.10.2010 9:13:45   
alda
Najlepša hvala za vaš odg,.
Res je vsak otrok drugačen in drugače odzove na zdravljenje, ampak sama želim bolj izvedeti končni rezultat oz. a je vredno sploh "zastrupljat" 6.letnega otroka s kemijo, ki ne bo na koncu imela +učinka.

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tablete Stratera
13.10.2010 13:59:11   
frost
Ponavadi je medikamentozna terapija za večino staršev zadnja opcija in nikakor ni lahka odločitev. Poskusite razmišljati v tej smeri: Vaš otrok na nekem področju ne funkcionira dobro, zaradi določenih procesov v možganih, ki pri njem ne delujejo tako kot bi morali. Zdravila pa te procese spodbudijo, jih vrnejo na normalno raven (ponavadi s stranskimi učinki, ker seveda ne gre za naravno spodbudo procesov). Z zdravili ste samo spodbudili določene centre, da delujejo bližje temu, kakor bi morali delovati. Nikakor ne gre za 'zastrupljanje'. Če pogledamo z drugega vidika: nekdo ima sladkorno bolezen, tip 1, kar pomeni, da njegovo telo ne proizvaja dovolj insulina. Zato mora to snov vbrizgati, da delovanje telesa vrne v naravno ravnovesje. Ali: nekdo ima hipotiroidizem, zmanjšano delovanje ščitnice. Ker telo ne prejema dovolj hormonov, se upočasni, oseba postaja počasna, se slabo počuti, ima težave. Z nadomeščanjem hormonov se v telo spet vrne ravnovesje, oseba se spet približa običajnemu ravnovesju telesa in lahko bolje funkcionira. Pri teh boleznih vemo točno za kaj gre in katera snov telesu manjka (insulin, TSH,...). Pri ADHD žal ni tako jasno in lahko samo domnevamo. Jasno nam je, da NEKAJ manjka, oziroma da NEKAJ ne deluje pravilno, ne vemo pa kaj. Obstaja teorija povezana z delovanjem adrenalina in noradrenalina. Izločanje teh snovi nadzorujejo možgani, torej iz tega sklepamo, da pri otrocih z ADHD določeni centri ne delujejo pravilno. Te centre je potrebno spodbuditi, kar ne gre drugače kot z določenimi zdravili. Strattera je eno izmed takih zdravil. Ker pa samo domnevamo, ker ne poznamo izvirov motnje, je strattera samo približek rešitve, zato ne učinkuje pri vsem ljudeh enako. Pri sladkorni bolezni nam je vse jasno. Insulin je tisto kar manjka, zato je insulin tisto kar nadomeščamo. Pri ADHD nam je jasno da NEKAJ manjka, ne deluje kakor bi moralo, zato tisto nekaj POSKUŠAMO nadomeščati. Ker pa ne poznamo izvorov, nadomestek ni popolen. In ker se ljudje razlikujemo, ta nadomestek različno vpliva na različne ljudi. Nekaterim pomaga, nekaterim ne.  Preden gre zdravilo kot je Strattera na police, se izvedejo obsežne študije in preizkušanja. Večinski odstotek mora govoriti v prid zdravila - in pri Statteri se je to zgodilo, v večini primerov so torej bili rezultati pozitivni. Če recimo vaš otrok pač spada v odstotek ljudi, ki se ne bodo odzvali s pozitivnim rezultatom, potem je potrebno pač iskati druge opcije zdravljenja, poiskati nekaj kar mu ustreza.

Zakaj to pišem? Ker so starši, ki se odločijo za medikamentozne terapije velikokrat obtoževani. Obtožujejo se sami, obtožuje jih okolica z opazkami, da otroka 'zastrupljajo'. še enkrat poudarjam da odločitev za medikamentozno terapijo nikakor ni lahka. Potrebno je veliko poguma, da se odločite za nekaj, kar ni 100% preizkušeno, kar lahko na vašem otroku ne učinkuje ali mu celo škodi. Starši ponavadi preizkusijo vse druge možnosti, vse druge terapije, preden se s težkim srcem odločijo za zdravila.  Ko se odločite za medikamentozno terapijo, otroku poskušate pomagati, nadomestiti, popraviti tisto, kar v njegovem telesu ne deluje dobro in to brez garancije. Tvegate, nikakor pa ga ne zastrupljate.

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tablete Stratera
19.10.2010 10:03:48   
sanasan

naš starejši ima tudi motnje pozornosti in zelo slab kratkoročni spomin + še malo disleksije itd.
na zdravilih sicer ni bil nikoli, mi je pa naša pedopsihiatrinja priporočila knjigo Moj otrok vendar ni neumen!
meni je zelo pomagala - veliko koristnih nasvetovuser posted image

_____________________________

CARPE DIEM!

(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tablete Stratera
20.10.2010 18:59:39   
alda
Sansan: hvala za naslov knjige, si jo bom nabavila!
Smo pa tudi mi brez zdravil, ker sine ni in ni mogel požret une kapsule, in po nekaj poskusih sem se odločila, da ga več ne bom matrala.
V pon. sem o tem obvestila pedopsihiatrinjo, ki je predlagala, da naj bomo do pregleda konec novembra še brez vsega in naj poskusimo z vajami za koncentracijo, pa igrami za sprostitev. Sem pa opazila , da so tiki zjutraj in zvečer skoraj izginili, ko pa pride iz šole , pa se mi zdi da jih je v prvih dveh urah dosti več.
Nažalost!

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tablete Stratera
21.10.2010 14:25:14   
frost
alda, zakaj bi naj otrok jemal Strattero? Mislim, kdo vam je to predlagal? Kakšne strategije ste ubirali pred tem predlogom? Zelo me zanima, če ste pripravljeni odgovoriti lahko tudi na zs. 

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tablete Stratera
21.10.2010 18:52:50   
alda
Frost strattero nam je predpisala sinova pedopsihiatrinja, na podlagi pregleda in poročila, psihologinje, defektologa in logopeda. logopeda ima sin že drugo leto zaradi govornoh motenj/ zmernih tako piše na odločbi/, defektologa pa 1x na 5-6mescev. Pri psihologinji je bil 3x,:
1.pri 3.letih in ni hotel sodelovati/ saj jaz tudi ne bi , ker je bila grozznnaauser posted image /, potem še čez pol leta enkrat, in nazadnje maja letos.
Pedopsihitrinja mu je postavila dg. motnje pozornosti in koncentracije.ter tiki.
Imamo pa srečo, da so se v oš, predvsem njegova učiteljica in vzgojiteljica, ter šolska logopedinja/ imamo srečo, da je šolska svetovalna delavka dipl. defektolog, logoped /zelo zavzeli zanj, mu pomagajo kjer se le da in kolikor se le da,.
Do zdaj pa razen vaj pri logopedu in napotkov od defektologinje nismo imeli nobene druge terapije.
Igre, risanjem barvanje, mečkanje, gmetenje,...


_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tablete Stratera
21.10.2010 20:15:48   
frost
Hvala za odgovor. Me veseli, da dobro sodelujete s strokovnimi delavci na šoli. Otrokov uspeh je v veliki meri odvisen ravno od njih in učitelja. 

< Sporočilo je popravil frost -- 21.10.2010 20:16:09 >

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?