|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tekočina
16.3.2007 22:39:24   
Anonimen
Koliko tekočine na dan naj bi popil 3- letni otrok? Se kakav tudi šteje med tekočino? Naša popije soka ali čaja zelo malo, skoraj nič. Pravi uspeh je če mi jo uspe prepričat, da popije 1 dcl. Zato pa popije toliko več kakava (2- 3 flaške po 250 ml/dan).
Kaj najraje pijejo vaši otroci?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tekočina
16.3.2007 22:56:14   
Lunc_a
šteje se vsa tekočina,tudi juhe,enolončnice itd.naš ima najrajši čaj od žajbla in mete.samo tega spije cca 3 deci na dan plus ostalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tekočina
4.4.2007 18:08:02   
bt08
Mne so rekli v porodnišnici da kakav ni ne vem kaka tekočina,če ga tok popije ni važno,najbolj zdrava je voda al pa nesladkan čaj.Moj 2 letni Ožbej popije skoraj več kot jaz,se pravi 1,5 do 2,5 vode ali čaja na dan,sam lula pa tud velik,kahlca čist polna zvečer.

_____________________________

6.3.2005 prijokal moj sonček Ožbej!

100 ljudi in 100 različnih pogledov!


(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tekočina
5.4.2007 14:36:26   
TVN
Mi spijemo cca. 300 ml soka, močno razredčenega z vodo (1:3), zjutraj še vedno cca. 200 ml mleka in zvečer pred spanjem kakih 100 ml čaja. Plus ostalo tekočino, ki jo dobi v hrani (juhe, sadje,...).
Stari smo 18 mesecev.

Kakavu in ostalim sladkim zadevam se poskušam maksimalno izogibati.


(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tekočina
7.8.2007 18:29:25   
senad ramulic
naš tudi kar precej spije kakava. zelo rad ima mlečne napitke,jogurte in sadne sokove.  res pa najboljša je voda in nesladkan čaj. user posted image se da kje dobiti kašen podatek koliko je priporočljivo da spije otrok,določene starosti?user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tekočina
7.8.2007 20:49:56   
eya
Nam so rekli na infekcijski, ko je bil Žiga tam zaradi driske, da mora spiti 1dcl na kilogram teže, torej 10 kg otrok mora spiti 1 liter. Če je fejst vroče, pa verjetno še več, pa če ima drisko/bruha pa seveda tudi več.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu senad ramulic)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tekočina
9.8.2007 11:48:25   
KatjaD
Kakav in mleko nista pijača ampak hrana. Mleko se namreč v želodcu takoj sesiri zaradi prisotnih bakterij. Res je, da vsebuje tudi nekaj vode, ampka vseeno se klasificira kot hrana.

Naš 18 mesečnik spije čez dan kakšnih 7-8 dcl vode, če je zelo vroče tudi 1 liter, poleg tega pa veliko vode dobi iz sadje, ki ga komzumira po želji cel dan, ker je vedno na mizi, pa z juhami pri kosilu,... Bi rekla, da vse skupaj sigurno nanese čez 1,5 litra tekočine na dan. Res pa je, da tudi jaz ogromno pijem, medtem ko določeni ljudje ne rabijo toliko tekočine - moja kolegica npr. potrebuje max. 1 kozarec vode na dan.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tekočina
9.8.2007 12:35:11   
lenika
Naš 15-mesečnik spije približno 1 liter vode ali nesladkanega čaja na dan.

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tekočina
10.8.2007 10:11:02   
mojca75
Naša 15-mesečnica spije cca 2dl user posted image na dan, pa še to z rednim forsiranjem, sama ne bi najbrž nič spila.

Vsi dohtarji pravijo da ni dehidrirana, oz da je BP, res pa je da "poje" še nekaj tekočine čez dan - juhica je obvezna, jogurt, sadje,... In da ko bo žejna bo že pila!user posted image

V tisti vročini smo jo precej okrog prinašal z lubenico, ki pa jo je oboževala! Moj otrok je očitno kot kamela - vso maščobo pretopi v vodo user posted image

_____________________________

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tekočina
14.8.2007 15:10:13   
skuštrana
Naša 2,5 letnica tudi full malo spije ( recimo mogoče 3 dcl vode). Poje pa zjutraj mleko z cca 2 dcl mleka, pa juhe ima full rada. In tekoče jogurte. Ampak, ko gre pa lulat je pa kahlica skoraj vedno polna do polovice, torej že dobi dovolj količine. Dokler je z otrokom vse ok se ne mislim obremenjevat, ko je žejna pač pije. Jo večkrat vprašam, če bo pila pa mi vedno odgovori nekaj v stilu - mami ne mi težit user posted image

In, ja, mleko se tudi šteje med tekočine. V kemični sestavi mleka je okoli 87 procentov vode, ostalo je pa suhe snovi. Saj pivo je tudi hrana pa ga štejemo med pijačo. Res ne vidim razlike med mlekom, ki bi bilo hrana in mlekom, ki bi bilo  pijačauser posted image   Po tej logiki tudi sok ne bi bil pijača, saj ga štejemo med hrano.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tekočina
15.8.2007 22:32:38   
stuhica
Naš mali je kar priden kar s e pitja tiče in morem rečt da spie sigurno najmanj 3-4 flaške po deci in pol, pa še dojenje in dodatno kake juhice, sajde itd....
Je pa plenička res skoz nabito polnauser posted image


_____________________________

Alvin in Lejla cel moj svet..


(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?