|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 9:48:58   
*alja*
No jas mam samo eno, ampak včeraj smo imeli obiske in so me kar napali zakaj še nimam enega, da se pol nebota razumela, da nebota mela nič od otroštva (ker zaj kao sama odrašča), da se (ko bosta starejša) nebota razumela, da mi bo fuuul žal če bom mela večjo razliko od treh let, da bi zaj že morala bit noseča drugič (mala bo avgusta 3)...... vglavnem same negativne stvari. 

A se res ne razumejo? A res potem boljše da več sploh nimaš? Dajte mal napisat vaše izkušnje? Pa da Aljo prikrajšam za lepo otroštvo ker je sama, če bi bila dva bi se skup igrala in uživala?


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 10:06:43   
Lunc_a
ah ne smeš tako gledati.
žal je pa res da vse ki poznam,ki imajo razliko od 6 let in več da se ne razumejo. jaz in sestra se ne razumeva,no zdaj se malo boljše v mladosti pa čisto nič.sva razlike 8 let

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 10:15:48   
lukec
Jz sem pa edinka in sem ves čas sama odraščala pa mi nič ne fali, sem čist normalna! vsaj jaz rada tako mislim, no.
Poznam pa ogromno bratov in sester, ki so narazen samo tri ali štiri leta in se prav tako ne razumejo. Po mojem je to spet ena tistih zadev, ki je odvisna od tega, kako starši otroke navajamo ene na druge in kako se obnašamo ob prihodu drugega otroka, kako prvega pripravimo na to itd. Po mojem je veliko v času preživetem skupaj, seveda pa najbrž ne moreš prisiliti dvanajstletnika, da bi kaj veliko časa preživel ob igri s triletnikom, to pa še ne pomeni, da se ne bosta razumela. No, to je moje mnenje, ker sama planiram tudi razliko tam nekje pet let.
Aja, ima kolegici, ki sta narazen 9 let in se že od otroštva super razumeta.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 10:27:06   
N _ B
Med mojima je razlika mesec dni manj kot 4 leta in lahko rečem le pozitivne stvari. Starejša ga je lepo sprejela, mi pomagala, ni bilo nobenega pretiranega ljubosumja. Na začetku je bila mogoče malo razočarana, ker si je ona predstavljala, da bo lahko z njim počela vse kar počne s svojo punčko, da bo bratec že takoj za igro, vendar je kar hitro dojela. Sedaj je mlajši star 8,5 mes. in odkar samostojno sedi, se lepo igrata skupaj. Predvsem pa je zelo zaščitniška do njega in igra vlogo velike sestre. Glede na to, da je bila ob rojstvu bratca stara skoraj 4 leta in dokaj samostojna, pa je bilo to zame le olajšano delo in sem se oz. se lahko obema v celoti posvečam.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 10:38:12   
Pikca
ma neee, moja bratranca sta se zmeraj imela ful rada, pa sta 8 let narazen... dvoji prijatelji imajo 4 leta razlike, pa je tudi super

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 11:19:10   
Pikec
Midva z bratom sva deset narazen. Lih taboljš prjatli nismo, nikol nisva po disketokeh skp hodila pa tko... ampak smo se pa zmeri skp igrali, vedno je bil z nami, pa čeprav je bil še majhen se je z nami po potoku podil, pa karte igral pa vse ostalo. Sej ni bil edini.

Zdej k smo pa odrasli lahko rečem, da se krasno razumemo in upam, da bo tako ostalo.

Mi je bil pa tko za baby borna, k sem bla lih v tapravih letih ko se je rodil. In sem ga mela tud tko bolj kako naj rečem tud mal za svojga.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 11:23:21   
a.jda
Poznam 3 družinice, ki imajo zelo majhno razliko med otroci -2 leta, pa je za znort pri njih doma, otroci se sploh ne razumejo med sabo, vseskozi vpitje, dretje in cufanje med otroci. Jaz na bi imela tako majhne razlike, zato še čakamo, na vsaj 5 let.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 12:10:25   
sneguljčica
Jaz sem z bratom 6 let razlike. Ko sva bila majhna, je lepo skrbel zame, bil zelo zaščitniški, vozil me je v šolo, skupaj sva kuhala in pekla, še ko sem šla študirat, me je peljal prvi dan na faks in po vozovnico na LPP....
Nikoli pa nisva imela tesnega odnosa, da bi si lahko zaupala o najinem življenju izven družine, kar si zaupajo drugi bratje in sestre, tudi nisva nikoli skupaj držala pred starši... V bistvu tudi danes ne najdeva nekega stika, ko imava že oba družino. Vmes se je še veliko spremenil zaradi žene, tako da še ko se obiščemo - v bistvu samo za rojstne dneve, težko najdeva skupno temo za pogovor, telefonirava si pa praktično nikoli, niti njegovega maila nimam.

Mislim, da ima vsaka razlika v letih neke prednosti in slabosti, tako za starše kot za otroke. Mislim, da če otroka nista preveč različna karakterja in če sta vzgojena, da se imata rada, da si pomagata in spoštujeta, se bosta razumela. Mogoče ne bosta delala skupaj potičk v pesku, bosta pa našla kakšno drugo igro, v kateri lahko oba sodelujeta.

Drugače se pa ne sekiraj. Sorodniki so vedno najbolj pametni in bognedaj, da si ti sploh nebi želela več otrok, ker bi bila fina, egoistična, karieristka, nenormalna in ne vem kaj še vse, ker pač ne počneš tega, kar so oni prepričani, da je normalno. Še bolj pa se mi smilijo tisti, ki se trudijo zanosit, pa ne rata (pa seveda tega ne ravno razglašajo naokoli), kaj si šele o njih mislijo sorodniki in okolica.

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 12:24:58   
puncica
Sama imam brata starga 5 let in najini odnosi niso glih ful oh in sploh, se slišimo ampak nisva pa navezana drug na drugega zato sem rekla da moji otroci ne bodo v taki veliki starostni razliki, (pa sploh velika ni po moje). Moj dragi ima 2 sestri in brata, med njimi je razlike tam po 2-3 leti in so res ful povezani, z bratom se vsak dan slišita in sigurno je vsak dan vsaj za 5 min pri nas (mene to že ful moti a ok, je le njegov brat).

Moja dva sta 2 leti razlike razumeta se super in sploh ju je fajn gledat. Ko bom imela  tretjega upam da bo tako da bo 3 leta max. 4 leta razlike med tamalim in novim članom. Sam pri nas imamo drug problem stanovansko stisko, če bo pa več razlike je pa moj rekel da pol je pa treba še enga čez 2 leti da se imata s kom igrat. user posted image user posted image

Svakinja ima sina starga12 hčero 7 in tamala je stara tolk kot moj 1,5. Pa moram rečt da se mi zdi tamala tako zapostavljena, no da ji je dolgčas, ne vem al imam samo tak občutek ampak tavečja je ne šmirglata preveč, no sej jo imata rada samo ampak nisem ju še videla da bi se z njo kaj več igrala kot 10 min.

Tako da jaz sem za manjšo starostno razliko, sicer pa je vsak otrok unikat in ni nekega pravila.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 12:27:02   
jasna
Kako se bodo otroci kasneje razumeli med sabo je žal bolj odvisno od značajskih lastnosti, kot od starostne razlike. Medve s sestro sva si tako različni, da kot odrasli težko najdeva skupni jezik. Pa sva narazen le dve leti. Kot otroka pa sva se razumeli in skupaj igrali. Težave so se začele v najstniških letih. Meni se zdi, da ima vsaka starostna razlika svoje prednosti in slabosti. Kako pa se odločiš je stvar para in okolico prav malo briga.
LP

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 12:35:19   
Anonimen
Imam 12 let razlike in odlično izkušnjo.Imata se zelo,zelo rada.user posted image

(odgovor članu jasna)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 12:56:29   
lelčy
ma jaz nič ne verjamem, da večja razlika med leti je slabše se razumeta. moja krstna botra ima 4 otroke pa je med prvim in zadnjim razlika 15 let pa sta se zmeraj razumela.

moja punčka bo tudi stara kmalu 3 leta, pa mi tudi vsi govorijo, zdaj moraš  imet, da ne bo prevelike razlike, pa jih sploh nočem poslušat. ko bom hotela bom že imela še drugega.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 13:00:27   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: jasna

Kako se bodo otroci kasneje razumeli med sabo je žal bolj odvisno od značajskih lastnosti, kot od starostne razlike. Medve s sestro sva si tako različni, da kot odrasli težko najdeva skupni jezik. Pa sva narazen le dve leti. Kot otroka pa sva se razumeli in skupaj igrali. Težave so se začele v najstniških letih. Meni se zdi, da ima vsaka starostna razlika svoje prednosti in slabosti. Kako pa se odločiš je stvar para in okolico prav malo briga.
LP


Se čisto strinjam s tem stavkom. Jaz se sploh ne obremenjujem s tem, so prednosti in verjetno slabosti, da so razlike. Razlika med Aljažem in (bratcem ali sestrico) bo več kot 4 leta, pa se ne tolčem po glavi, zakaj taka razlika.

S sestro sva tri leta narazen, pa se v mladosti in najstniških letih nisva kaj preveč razumele, nasprotno, skozi sva si bili v laseh.

Brat je 10 let mlajši, pa se tudi dobro z njim razumem. Prej mi je bilo fajn, ko je bil dojenček, pa sem ga lahko pazila, zdaj pa sem mu kdaj tudi skoraj mama.

Z obema pa se dobro razumem (v primerjavi s sestro prej)

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 13:04:56   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Sama imam brata starga 5 let in najini odnosi


Tvoj brat je star 5 let ali je pet let starejši od tebe user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 13:21:12   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Sama imam brata starga 5 let in najini odnosi


Tvoj brat je star 5 let ali je pet let starejši od tebe user posted image


Volga, po mojem starejšega.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 15:08:32   
Hans
Imam sestro mlajšo šest let in že ves čas se zelo lepo razumena, prav tako, imam nečaka ki sta razlike 4 leta in se imata prav super.  

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 15:23:16   
Pi-kica 1
Hm, pri nas je bilo tako, da imam starejšo sestro sedem let od mene in mlajšo 8 let od mene, onidve pa sta 15 let narazen. V otroštvu se spoloh nismo razumele med seboj, tamlajša je šla vedno starejši na živce. Sedaj, ko smo pa odrasle, pa sva z mlajšo našli kar lep stik, s starejšo pa se še danes ne razumeva najbolje.
Sem pa šla sama po stopinjah staršev, saj imam kar 18 let razlike med otrokomauser posted image
Ti pa se nič ne oziraj na mnenja drugih, naredi tako, kot misliš, da je za tvojo družino najboljše. Saj ne bodo drugi prenašali tegob razlike v letih in uživali prednosti majhne razlike, mar ne?

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 16:26:54   
VERONICA
Povej obiskom naj kar gledajo svoja posla. Lepo je za otroke če imajo doma družbo približnih let, je pa utrudljivo za starše in za otroke prav nič fajn če starši tega ne zmorejo. Otroci v nežnih letih rabijo predvsem starše, družbo si bodo že sami našli ko jo bodo potrebovali.

Imam vtis da sama že veš kaj želiš. Drži se tega, drugi pa naj govorijo kar hočejo.

Me pa prav zanima ti obiski, ali imajo sami otroke z razliko manj kot tri leta? Ali sploh vejo o čemu govorijo?

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 16:42:01   
pravljica
jaz imam otroka zaradi sebe in ne zaradi drugih, niti zato, da ima sestrica družbo ali karkoli user posted image  ko je bila želja, sem se odločila za taveliko, ko je bila naslednjič želja, je prišel na vrsto tamali...če je ne bi bilo, pač tudi njega ne bi bilo...želja je prišla šele po 6. letih, nič prej in zdaj enako...trenutno nobene želje po 3. članu, če kdaj ta želja bo, bomo šli takoj v akcijo, pa če bo to čez 2 leti, čez 5 ali čez 10 user posted image

razumeta se za moje pojme zelo dobro in še jaz imam kaj od "življenja", kar dvomim, da bi bilo tako, če bi bila razlika manj kot 3 leta...zame ne, jaz nisem tak tip...imam raje enega in tega 100%, kot da se moram pretrgat user posted image  thats me user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 20:45:37   
janca
A veš kaj, nehi se pustit, da ti drugi pamet solijo. Ponavadi so najbolj pametni tisti, ki nimajo pr seb najbolj pošlihtan. Če bo razlika prevelika boš pač dvakrat mela edinčka. Tko kot pri nam. Pri nas je ogromna razlika. Imam sicer tri. Dva starejša in enega starega osemnajst mesecev. Tut mal mi ni žal. Se pač jst mal več z njim igram. Ima pa tudi svoje vrstnike pri varuški.  Je pa veliko manj dela če imaš enega majhnega kakor pa dva. Imaš več prostega časa zase. Pri dveh ali treh majhnih otrocih ima pa mamica res malo časa zase. Tko da ne se sekirat imaš še dosti časa za drugega.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 20:57:47   
mala maja
Imam tri fante in so po 4 leta razlike (stari 3, 7 in 10.5) pa se sicer še kar dobro zastopijo med seboj, samo če pa dobro pogledam se tavelik in tasrednji ne zastopita tako dobro kot tamal in tasrednji. Sta ko rit in srajca. Vedno skupaj. Mali zjutraj prvo ko vstane vpraša kje je tasrednji in zleze k njemu v posteljo. Pol pa skupej še malo oddrematauser posted image

Imam pa tudi brata 4 leta mlajšega od mene, pa se kar dobro zastopiva. Sicer so naju družinske razmere malo ločile amapk se vidi da je obema hudo in včasih kar noriva k se ne slišiva dalj časa ker se kujava.Pol sva pa k dve babi in delava dež ter polniva mobi račun. Govoriva tud po dve uri skupej če je treba.Pa tudi kot otroka sva se vedno igrala skupaj.

Tko da ne verjamem da bi bila večja razlika med otroci povod za nesoglasja in nerazumevanja med njimi. Mogoče je edino na začetku malo težje za prvega otoka amapk kateremu pa ni. Mogoče samo tisti prvorojenci, ki so z manjšo razliko ne znajo pokazat al pa povedati kako se počutijo. Kaj pa ve dve leti star otrok kako se počuti ko dobi bratca ali sestirco.user posted image

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 21:10:27   
Azzurra
Z bratom sva 7 let razlike, on je starejši. Do mene je bil vedno zaščitniški, vem pa, da je bil zaradi dojenčka takrat precej prikrajšan, a on je tak, da mi tega ni zameril. Jaz sem drugačna in ko mi je moj oče enkrat omenil, da bi imeli še enega bratca/sestrico, sem rekla, da bom spakirala culico in šla, če si samo slučajno probajo kaj takega zamislit...user posted image user posted image user posted image

Vedno se je moj brat potegnil zame, dostikrat je posredoval pri starših, da sem dobila kako izredno dovoljenje, vem, da me je pobiral, ko sem padla iz postelje. Ko sem šla v 1. razred osnovne šole pa do 20. leta pa nisva imela več dosti drug od drugega oz. jaz od njega. On je končal srednjo, vmes je imel treninge, vaje, prakso, prijatelje, skratka - prosti čas ni preživljal z družino, pač pa je imel druge interese in obveznosti, nato je šel k vojakom, nato študirat v ljubljano, nato se je preselil s punco...ta leta sem ga pogrešala, čeprav se mi zdi, da sva ves čas imela kar v redu odnos.

Kljub temu bo pri nas malo več kot 19 mesecev razlike, zavestna odločitev.

Mala maja pravi: kaj pa 2 leti star otrok ve, kako se počuti, ko dobi bratca ali sestrico...

Moje mnenje je, da zelo dobro ve, kako se počuti, fora je samo v tem, da se kasneje tega slabo oz. ne spomne oz. ima občutek, da je z bratcem ali sestrico od vedno skupaj, kar pa seveda še ni predpogoj za dobro razumevanje.
Bom vam znala povedat čez kaka 2 tedna ko rodim, pa kasneje ko bosta odraščala. user posted image



_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 21:17:34   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra
Mala maja pravi: kaj pa 2 leti star otrok ve, kako se počuti, ko dobi bratca ali sestrico...


no mogoče sem se malo narobe izrazila. Hotela sem reči, da  recimo prvorejenec ki je star ob rojstvu drugega 2 ali manj drugače pokaže svoja čustva, kot pa starejši prvorojenec ki je recima star 6 ali 7 let.

Naš prvi je bil ob tretjem star malo manj kot 8 let. In njegova reakcija je bila. pa kaj nam je bilo treba tega kričačauser posted image . Ko smo se kam peljali je mali vedno jokal v avtu. Enkrat pa je tavelik odpru okno, dal glavo ven in ga do vratu zapru, češ da ima dost tega dretja.user posted image  Pa še sedaj vedno jamra zakaj mora tamal  vedno za njim hodt. Tasrednjega pa kar naprej nekaj komandira.

Tko da je vse čist odvisno od posameznega otroka in njegovega karakterja.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 21:18:56   
Gina
Vse ima svoje prednosti in svoje slabosti. Absolutno pa je največ odvisno od karakterja otrok in od vedenja staršev do obeh otrok.
Če sta dva na kupu, z malo razlike v letih, se resnično lažje igrata, lažje sta povezana in lažje najdeta skupne točke. V bistvu sta soigralca v tej igri življenja, sovrstnika, s podobnimi problemi in željami. Vendar to ponavadi pomeni veliko skupnega joka in veliko skupnega smeha. Nikoli ni to samo smeh in krasno razumevanje. Je oboje. Med mojima prvima dvema je malo razlike, ker sem si neskončno želela, da bi se moji otroci razumeli boljše, kot sva se midva z bratom, ki imava več kot 6 let razlike, pa sva imela vedno drugačne interese, želje. Največjo napako so pa delali najini starši, ki niso pustili prepletenosti najinih življenj. Enostavno me niso pustili, da bi jaz kdaj skrbela zanj, da bi imela pravi bratskosestrski odnos, kakršnega lahko imata dva otroka, ki sta dosti razlike v letih - upoštevati je treba to, pa dovoliti večjemu otroku odgovornost, pa manjšemu ne pustiti, da dela vse, kar hoče. On je hotel imeti starše zase in jaz v tem svetu nisem bila zaželjena. Starši pa niso naredili nič, da bi najin odnos izboljšali. Zato sem se sama zelo bala, kako bo pri mojih otrocih, ker je med večjima dvema in ta malim 6 oz 8 let razlike. Pa moram reči, da je pravljica, obožujejo se. Skoraj nikdar se ne skregajo, vendar so njihova življenja prepletena. Vsak ima svoje pravice in dolžnosti, tudi povezane en z drugim. poleg tega ne dovolim, da bi jih mali stran odrival. Mora jih spoštovat in ubogat, če želi imeti vse ugodnosti, ki jih ob njima ima. In jim vsem ustreza. Tako da...če želiš imeti večjo razliko, je lahkop to super fajn, lahko je pa velika štala. Odvisno od otroka in od tvojega vedenja, vzgoje. Sem prepričana, da ti bo vsaka, ki ima starejšega brata, sestro, s katero ni imela fajn odosa povedala, da bi starši lahko veliko pripomogli k izboljšanju, pa niso.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 22:22:42   
blak
Mislim, da je vse odvisno od vzgoje staršev in od karakterja samih otrok...ma saj so ti to tudi ostale že povedale.
Razmišljam pa, da je večjih razlik v letih vedno več. Veliko je ločenih staršev, ki že imajo otroke in potem z novim partnerjem, po več letih, še druge otroke, tako da, ne boš edina. Osebno poznam primer, ko imata polbrata 21 let razlike. Ok, to je res ekstrem, ampak se imajo radi in so se fajn sprejeli.

Sicer pa, otroke delaš zase in kadar ti paše. Meni tudi počasi eni težijo (naš ima skoraj dve leti), ampak nam je zdaj tako fajn! Sej se mi res malo zalušta, ko pestvam kake dojenčke in naš pikec je čisto navdušen nad dojenčki, ampak ne, zdaj ne še.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?