|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trma, da te kap
31.1.2006 20:37:37   
Magi*
moja pupa je postala zelo trmasta. vsi me sicer tolažijo, da je to prehodno obdobje. jaz samo molim, da je temu res tako. na splošno gledano je prijetna punčka, nežna, družabna, firbčna... vse lepo in prav. občasno se ji pa utrga in trmari do onemoglosti. danes je npr. nisem uspela spraviti v avtosedež, ko sem jo hotela odpeljat iz varstva. na pomoč mi je prišla varuška in sva jo komaj spravili not. tako se je zvijala, tulila...

običajno v takem primeru poskusim (!) ohranit mirno kri in ji rečem z mirnim ampak odločnim glasom, da ji ne bo nič pomagalo, da moramo narediti to ali ono. danes seveda ni pomagalo prav nič. če se doma vrže po tleh, ji razložim, da s tem ne bo nič dosegla in jo pustim, da se strma. običajno je potem hitro v redu. ampak v primerih kot je bil danes to pač ne gre.

kaj naredite v takih primerih (avtosedež, trgovina, gostilna, doma)? ali je to res prehodno obdobje (stara je 13 mesecev)?

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: trma, da te kap
31.1.2006 20:47:21   
Mina1
Ojla Magi, vidim pa prinsecka stopa po sledovih našega tavečjega škratkauser posted image .

Samo da ti povem, naš bo sedajle 6.2. star 4 leta, pa je še vedno trmast, da dol padeš. Smo imeli blazne probleme s trmo vse od dobrega leta dalje. Jaz bi temu rekla, da je tudi od karakterja odvisno kaj in kako.

Meni se je takrat zdelo, da ima naš največje in najhujše izpade, ko smo bili v trgovini, zunaj ali med ljudmi. Da ti ne govorim o reakcijah raznih "tet", ki so na ves glas trobentale, da bi mu one že dale vetra in tako. Ja, vse sorte smo imeli. Pri nas ne zaleže ne na lepo, ne na grdo. Sedaj ga pustim, da se izjoka, strmari do konca, scepeta do onemoglosti in potem je mir...vsaj za nekaj časa in tako. Seveda takrat pravi, da nisem njegova prijateljicauser posted image user posted image user posted image  - ja, potem pa svizec zavije čokolado v folijo in tako naprejuser posted image .

Se pa močno bojim, da je mali pišktek, star 11 mesecev prav tako trmast in se znova sprašujem, kako se bomo tega lotili.

Upam, da bo pri vas res le prehodno obdobje, pri nas je nekako stalno, žaluser posted image .

CMOK za malo navihankouser posted image .

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: trma, da te kap
31.1.2006 21:01:05   
Magi*
ojoj Mina, to je pa hudooo. moji starši bi se takoj strinjali s tabo, da je od karakterja odvisno. baje se meni vse lepo vrača, ker sem bila sama takšna...

sem pa danes popoldne morala mal na luft, ker sem bila že iz službe našpičena, pol pa še tamala. in ko sem prišla domov, sta z atijem pricapljala do mene in me je objela in mi dala lubčka, da sem na vse pozabila in bila v 9. nebesih. ma, me okoli malega prsta navija, saj vem.

še vedno upam, da bo to prehodno obdobje. tudi za tvoja dva škrata;)

vračamo cmoke;)

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: trma, da te kap
31.1.2006 21:29:29   
Anonimen
Take trmarčke je treba samo hladen kozarec vode, pa so pol tko šokirani, da niti ne vejo od kod je to priletelo. Poskusita-preverjeno deluje.
P.s. pa ne misliti, da smo malčke kakorkoli drugače kaznovali, samo lepa beseda, kozarec vode pa je blo.

LP

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: trma, da te kap
31.1.2006 21:35:39   
Gina
Kaj naredim ali sem naredila
avtosedež - tukaj ni debate, mi je vseeno koliko tuli, cvili, se upira, tukaj gre za življenje (samo enkrat se mi je en s 40km/h zaletel od zadaj in avto je bil totalka, imam pa od takrat tudi premaknjeno vretence - če bi vsak človek to doživel vsaj 1x v življenju, bi vsi vedno pripeli svoje otroke, nikomur ne bi prišlo na misel, da je jok pomembnejši od življenja), jaz otroka pripnem, če bi večji toliko cvilil, pa pač ne bi šla nikamor, dokler se ne pripne, bi stala z avtom

trgovina - razlagat tukaj nima smisla, je premajhen otrok, daš mu v roke kruh, sok, dudo, če še cvili, greš do blagajne, plačaš in greš. Če cvili in trmari večji, ker hoče bonbon ali čokolado, ga ravno tako probam zamotit, če pa se po tleh meče, oz po vozičku, si mislim, bog pomagaj, pa naj, in cvili tam, kaj pa potem in mirno kupujem naprej. Noben otrok se mi še ni drl več kot 15 minut. Pri večjem otroku, 4 ali 5 letnem, sem ga pa tudi že v avto odpeljala po polurnem izsiljevanju, da hoče to in ono, ko je cvilil, tulil, letal med policami in ga tam pustila, šla nazaj v trgovino in kupila do konca, kar sem rabila.

gostilna - tam je bolj tako tako, ne moreš ravno v miru pojest, zato ne hodimo, oz. gremo samo kadar je treba ali pa na morju. Če se mali dere, en z njim okrog špancira ali ga vozi v vozičku okrog gostilne, ne more tak mali otrok biti 1 uro pri miru

doma - isto kot v trgovini, probam zamotit, pri nas pomaga, če ga pocrkljam, ker cvili ali se meče po tleh samo, kadar je užaljen, ta mala je pa še bolj cvilila, če si jo pocrkljal, pa še dlje se je po tleh metala, tako da...ni recepta. Če se ne neha dret, ga pa pustim. Kaj češ, če se ne da pomagat, pač pustiš času čas. Ga že mine slej ko prej.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: trma, da te kap
31.1.2006 21:45:08   
sand
Ta hudo,res hudo trmo smo tudi mi skoz dal in res mine.Je pa tudi res,da je veliko odvisno od samega karakterja.Trma je za življenje samega malčka super,za nas starše,ki jih pa vzgajamo pauser posted image  Bilo je hudo,drli,metali ob tla,brcali,skratka,da ne naštevam naprej,probali vse živo,mrzla voda,ajd v sobo,mal čez rito,ignorirali,itd itd,pomagalo nič ali pa vse po malem.Najbolj so pomagale zgodbice o Mojcah,Poloncah in Špelcah,ki so nagajale mamici in so potem ostale same v vrtcu ali pa so odšle v škratjo deželo pospravljat,mamica pa je bila lepo doma ali pa smo kuhali čarobni prašek s katerim smo se posipali vsi in hudobni črvički(trma) so izginili.Ma doktorirala bom glede trme ampak počasi se daleč pride.Lepo vsega po malem,kar je najbolj zdravo,kč
malu pa bo zagotovo bolje,samo ne izgubi živcev,čeprav se je meni na trenutke mešal.Lp Sand

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: trma, da te kap
31.1.2006 22:14:28   
TaRe*
Jojjj,kak je ta trma huda teta,ne?

Jaz tistega z mrzlo vodo ne bi prakticirala.Mi je tašča povedala eno zgodbo,o fantu iz soseske,ki ga je mami zalila z mrzlo vodo.Ima težke posledice.Jeclja da je joj,pa baje,bajeda ga od takrat dalje tudi božjast daje.
ne vem,no...ampak mene je strah ..
 
Naša ima pa prav posebno pozo v fazi trme.Stoji,roke drži pa nazaj in rata čist trda.Vse žile na vratu se ji napnejo.Učke tiši skp...vglavnem obup.jaz jo potem samo primem in položim na tla,ponavadi na tepih,da je na toplem in mehkem.Pol se pa še tam nekaj časa predira,ko pa vidi da ni haska,pa utihne.
Je pa res problem,če začne z to trmo kje zunaj...no,zaenkrat še ni,ne vem pa kako bom odreagirala.

_____________________________

............ja,takle mamo..;)


(odgovor članu sand)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: trma, da te kap
31.1.2006 22:31:58   
ZARA
Ha, ha, Magi*...Zara se tud zadnje čase rada meče v tla...in če ji rečem NE, se mi zaletava z glavo v rit  (nimam pojma kaj naj bi to pomenlo !?) kot en bik...mogoče je pogojeno s horoskopom?

Uglavnem, hotla sem povedat, da se full rada vozi v avtu in se nikol ne pritožuje (zaenkrat), v trgovini jo morm pa 100 x  z nečim zamotit, če se dere na vsa usta - pa pade DUDA... lahko je pa že jutr drugač, vsaj pri nas imamo take vaje...

lpk

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: trma, da te kap
31.1.2006 22:35:13   
Anonimen
Jaz rečem, vb podobnih primerih: o.k., v redu, zrihtaj se sam, pa pridi za mano. Recimo. eče se noče umit lai kaj podobnega. mater, je pred mano v kopalnici. V avtu je pa enkrat atko zelo hudo štaliral, da sem ustavila, ga postavila ven iz avta, se usedla nazaj....se mi zdi, da bi bil pre dmao na cilju, tako se mu je mudilo v sedež in priepnjat.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: trma, da te kap
31.1.2006 23:06:23   
nejcko
O, Magi, dobrodošla v klubu!
Ni kaj, tole boste mogli skoz dati. Verjetno gre res samo za obdobje, samo je odvisno, koliko časa bo tole obdobje trajalao. Pri nas pri tavečjem traja namreč že 4 leta.
Jaz ti kakšnega pametnega nasveta ne bi znala dati, ker je po moje tudi od otroka do otroka odvisno, kateri ukrepi mu najbolj zaležejo. Ene otroke umiri že ignoriranje, druge povzdignjen glas, tretje malo trši prijem ali objem ... čisto odvisno. Pri nas zdaj zaleže točno to, kar opisuje Albina, samo vem pa, da pri Tilnovem enem letu kaj takega niti v sanjah ne bi zaleglo, ker se v bistvu otrok niti zaveda ne dobro, za kaj gre. Takrat vem, da je najbolje zalegla ignorancija (doma), kje zunaj pa "prisilna in groba" odstranitev - torej otroka prijet, pri tem tvegat tudi kakšno modrico, in ga enostavno odnesti ven iz trgovine npr.
Kar se pa pripenjanja v avtosedež tiče pa jaz vztrajam, pa če prekle padajo. Sicer glede tega nismo imeli nikoli kakšnih pretiranih scen, ampak če ne bi šlo drugače, bi našemu dala eno čez rit - privezat se je treba in tukaj ni debate. Spomnim se, da je meni naš delal strašne scene pri previjanju in oblačenju. Jaz sem bila že navsezgodaj zjutraj povsem izmučena ... sem mu pa parkrat dala eno čez rit; je bil povsem šokiran in je tulil ko ubrisan, samo mir pa je dal in  to je bila pač edina varjanta, da smo tisti dan sploh lahko šli zjutraj v normalni uri od doma. Včasih je pač treba poseči tudi po ukrepih, ki nam niso najbolj ljubi. Žal.

Aja, v tolažbo - z leti je res bolje, boš vidlauser posted image


< Sporočilo je popravil nejcko -- 31.1.2006 23:09:07 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: trma, da te kap
1.2.2006 8:24:03   
BUČKO
No pa vidim da v tej zadevi nisem samauser posted image  Ja trma poden pa še enkrat poden.Kaj pa naredite če se ponoči zbudi in se histerično dere pa zaspat pol noče?user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: trma, da te kap
1.2.2006 9:50:18   
Magi*
pa začnimo lepo po vrsti;)

normalno, da tudi pri meni ni debate pri uporabi avtosedeža. mora not in pika, pa če se mami pri tem polomi;) ampak sem jo fizično komaj zmogla (s pomočjo varuške) not pripet. roke in jezik seveda do tal. pa, da ne govorim, da sva se pol ure preklali okoli tega. sem jo lovila, ko se mi je izmikala, zvijala, usločila... pri tem sem se seveda tako v glavo nabila, cela prešvicala...

Al bina: najbrž res deluje, ko je malo starejši otrok. naša še niti ne hodi in je za zdaj to neizvedljivo.

mrzla voda: ne hvala. raje eno po riti. čeprav sem jo zadnjič pri previjanju (jap, nejcko, tudi pri nas je tako) strogo pogledala in ji dala dve po tazadnji (seveda ne močno) in me je začudeno pogledala in se smejala. glih usekat je pa ne morem in nočem. za zdajuser posted image .

TaRe: točno tako je pri nas. usloči se nazaj in je vsa trda, da je sploh ne morem premakniti. seveda doma jo položim na tla, dokler je ne mine. ko jo pa v avtosedež tlačim, je pa to drugač.

BUČKO: ne vem kaj nardit ponoči. pri nas je tudi občasno tako (npr ta noč je bila grozna). pustim jo, da se dere. če je prehudo, jo vzamemo k sebi in spi pri nama. čeprav zelo nerada in redko. običajno se kake pol ure dere in nato nazaj zaspi. 

sem pa nekako upala, da je to "prehodno" obdobje krajše narave, pa vidim, da imate pri štirih še enake probleme. pol se glih do pubertete poštima in potem "jovo na novo".

uživajte dame. šele zdaj vidim, kako fino in mirno je na šihtuuser posted image  DELO OSVOBAJA!

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu BUČKO)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: trma, da te kap
1.2.2006 11:34:45   
lelaval
Tako, kot ti je gina že napisala- otroka moraš samo zamotit s čim. V avtu midva nikoli nisva popuščala - obvezno v sedežu in pripeta, tudi, če smo šli samo do trgovine (500 m). Največ nesreč se itak zgodi na kratkih razdaljah.
V trgovini pa moram rečt (hvalabogu) nista nikoli trmarila ali se dol metala. Smo se že pred odhodom dogovorili, da si lahko izbereta eno stvar (čokoladico, bombone, kinder jajčko,..) in pri tem je vedno ostalo. Če bi se mi pa enkrat dol metala, pač ne bi šla naslednjič zraven. Če smo bili pri kakšnih kolegih in je hčera hotela vse imet sama (eno obdobje), pa smo se lepo poslovili in šli. To se je zgodilo samo nekajkrat in je videla, da je bolje delit stvari (doma jih je itak morala z bratom), kot pa, da preprosto greš.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: trma, da te kap
1.2.2006 12:06:02   
jela5
Pozdravljene!
Ja, huda reč, tale trma! Ni pa recepta, ki bi deloval pri vseh otrokih in v vsaki situaciji.
Mislim, da Magi* ni pisala o tem ali pupo v avtu pripet ali ne.  V obdobju, v katerem je njena pupa pač razlaga nekih globjih pomenov nekega vedenja ter njihovih posledic še ne vžge, ane?
Tut ne moreš v vsakem razvojnem obdobju od otroka pričakvat, da bo delil igrače z drugimi. Tko da ni vse tako črno/belo.
Magi*, pupa je res fajtrkauser posted image , pa mislm da maš ti kar pravo mero popuščanja in nepopuščanja.
Držte se!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: trma, da te kap
1.2.2006 12:18:50   
Magi*
ja jela, bistvo je bilo malo zgrešeno. uporabnost avtosedežev, čelad in ostalih varnostnih naprav je pri trmi žal nična.user posted image  user posted image  pa brez zamere punce, to pač ni bilo predmet debate.

drugače pa vem, da se nekatere otroke lahko (tudi pri tej starosti) zamoti ali prelisiči, druge moraš pa malo bolj na trdo prijet. očitno. saj, če bo mala taka fajtrka tudi kasneje v življenju, ji bo prav prišlouser posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu jela5)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: trma, da te kap
1.2.2006 12:26:40   
metka
Veš Magi, tole kar si napisala se pa sliši ravno tako kot, da bi se dogajalo pri nas.   JA TUDI MI IMAMO ENO TAKO TRMO!!! 
In se ubadamo z vsemi nasveti, ki nam jih kdo da.
V avtosedež jo " natlačim " če je potrebno ; ampak se mi zdi, da je tega z vsakim dnem manj.
Bolj je problem, ko se v nekaj zapiči in to reč hoče in pika ; takrat jo pustim, da se "zdere" ; ko se je zgodilo v trgovini sem jo prijela in odnesla ven in jo bom naslednjič spet.
Najhuje pri nas  je zaenkrat s spanjem. Ne in ne sama zaspat; ampak lepo "zapančka" na rokah in šele potem v posteljo. No do sedaj sem dosegla samo to, da pač ne zaspi z dojenjem. Sem jo pa s tem cincanjem po rokah razvadla predvsem v času, ko smo imeli nesrečo in se je poparla z juho. In smo jo v tistih dveh tednih vsi crkljali.



(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: trma, da te kap
3.2.2006 22:05:41   
Ropotuljica
Kdaj se trma začne? Je možno, da že pri 8,5 mesecih?

(odgovor članu metka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: trma, da te kap
3.2.2006 22:17:08   
Magi*
najbež, da je možno. se ne spomnim čisto natančno, se mi pa zdi, da so zametki "uveljavljanja svoje volje" bili opazni še pred 8. mesecemuser posted image . welcome to the club!

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: trma, da te kap
10.2.2006 17:22:15   
Anonimen
Trma ...........
jaz poskušam ohraniti mirno kri........
Meni se trmuli:
- zjutraj se mi nikakor ne pusti oblečti za v vrtec, cepeta, tuli,....da je joj
- ne mara se umivati ....spet ista pesem
- bog ne daj da ne doseže svojega - recimo čokolade, kakšne stvari, kot je svinčnik, bi ves čas pisi pisi vse povsod

poskušam pustiti da se strma, sam ni lahko, včasih pa je treba pač eno po riti da se umiri

da bi pa otroka z vodo polila to pa ne, se pa spomnim da so mene polivali (jaz na srečo nimam posledic kot tisti v prejšnjih postih)
Ja stara je pa 22.mesecev

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: trma, da te kap
29.9.2007 0:41:55   
yellowcrystalstar
joj, ko tole berem, kot da bi našo opisovale. stara je 13 mesecev in vedno bolj trmasta in hoče svoje uveljavljat. sploh zvečer, ko noče it spat, takrat šele imamo žurke. je že kar zgodaj začela kazat znake, da bo mala svojeglavka, saj itak, po mamici in očiju, le kako bi lahko bila drugačna? user posted image najhuje je, ko se začne nazaj krivit, jo včasih komaj še držim. aja, pa nova specialiteta je, da se je začela s čelom v naju zaletavat, ko jo drživa v naročju. tud tepe naju včasih, včasih pa tok maha in cepeta, da samo sebe naklofa in pol je seveda še večji jok. dopovedat se ji nič kaj dosti ne da, se je treba kar ukvarjat z njo. (pa ne da ne bi razumela, se mi zdi, da kar dobro šteka, ampak ji njena radovedna in raziskovalna žilica ne dovoli preveč ubogat, lol)  pa tako fajn se je že znala sama zaigrat, ampak trenutno noče in noče bit sama. saj v tem dobrem letu sem že dojela, da so ves čas neke faze, ene so prijetne, nekatere malo manj, no, ampak se skos spreminjajo, tako da upam, da se ji bo kmalu dalo kaj več za dopovedat.

me pa zanima kako je zdaj kaj z vašimi trmavčki, glede na to, da je to že skoraj dve leti stara tema? bom hvaležna za vaše odgovore.user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: trma, da te kap
29.9.2007 9:36:07   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Jaz rečem, vb podobnih primerih: o.k., v redu, zrihtaj se sam, pa pridi za mano. Recimo. eče se noče umit lai kaj podobnega. mater, je pred mano v kopalnici. V avtu je pa enkrat atko zelo hudo štaliral, da sem ustavila, ga postavila ven iz avta, se usedla nazaj....se mi zdi, da bi bil pre dmao na cilju, tako se mu je mudilo v sedež in priepnjat.



jst nardim enako...brez besed in dodatnih pregovarjanj...kaj sledi? pol ure kricanja in razbijanja...potem pa ves skuliran kot da ni nic blo, oblečen in nasmejanuser posted image user posted image ...če pa kje sva si ne drzne več metat po tleh...to je nardil sam enkrat, krical, se zvijal, me tepel...sem ga brez besed prijela, šla sva do avta, eno sem mu dala čez rit...ker je blo prot večeru, sem ga doma samo preoblekla v pižamo, umila in brez komentarja dala spat...in je celo zaspal...samuser posted image ..zjutraj pa me je okol ovinkov vprašal, če sem še huda...


dodatno energijo jemlje še konstantno oporekanje in kontriranje...oh jauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: trma, da te kap
29.9.2007 10:13:50   
Magi*
ojej, kje ste glih dons tole temo prvlekle? user posted image

teja. in ti se sprašuješ kako to, da si čist izmučena. jaz te čisto razumem.

sicer pa je pri nas po obdobju mirovanja spet nastopilo obdobje trme, ihte, kaj jaz vem česa. ma, če ne bi tega trebuha s sabo tovorila, bi jo lažje krotila. tako pa mi je vsako pregovarjanje oziroma kontriranje resnično napor. sam kaj čmo, taki so mulci. najdejo tvojo šibko točko user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: trma, da te kap
29.9.2007 10:26:26   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*
kaj naredite v takih primerih (avtosedež, trgovina, gostilna, doma)? ali je to res prehodno obdobje (stara je 13 mesecev)?


Odvisno, vztrajam pri zastavljenem cilju. Če noče v avtosedež jo vzdignem in dam v avtosedež. Če zganja trmo doma, ga pošljem (odnesem) za nekaj časa v sobo, da se na samem ohladi. V glavnem je pomembno, da tisto kar otroku rečete, nato tudi izpeljete, če ne vas prepozna za lažnivca.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: trma, da te kap
29.9.2007 10:33:00   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

IZVIRNO SPOROČILO: Magi*
kaj naredite v takih primerih (avtosedež, trgovina, gostilna, doma)? ali je to res prehodno obdobje (stara je 13 mesecev)?


Odvisno, vztrajam pri zastavljenem cilju. Če noče v avtosedež jo vzdignem in dam v avtosedež. Če zganja trmo doma, ga pošljem (odnesem) za nekaj časa v sobo, da se na samem ohladi. V glavnem je pomembno, da tisto kar otroku rečete, nato tudi izpeljete, če ne vas prepozna za lažnivca.


PrimozRR, tale post je od cajtov, ko je imela tamala 13 mesecev, zdaj bo vsak čas stara 3 leta. itak, da smo postopali tako, pa še vedno postopamo tako. OK, avtosedež že zdavnaj ni več problem, so pa zato na sporedu drugi user posted image

se pa strinjam, da same grožnje nimajo nobenega učinka, če jih ne uresničimo. ko smo jih nekajkrat uresničili, so pa tudi same grožnje dovolj. vsaj po naših izkušnjah.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: trma, da te kap
29.9.2007 10:41:06   
Primoza
No če je ta post od tistih časov, pa je odgovor tak kot mi postopamo s triletnikom in šestletnico, ki sta tudi neverjetna živahneža.

Doslednost v ravnanju je zelo pomembna. Tudi če človek reče kdaj kaj na hitro v jezi je zelo pomembno, da tisto izvede, čeprav stane veliko naporov.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?