|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   upanje in svojci
19.6.2005 16:19:58   
india
Kot večina od vas ve, imam od petka očeta v bolnici, v kritičnem stanju, v komi.
Včeraj je zdravnik povedal, da je stanje zelo reno, danes pa bratu in meni,da se naj pripravimo na to, da bo oče umrl.
Mama, s katero živimo v isti hiši, je srčni bolnik, zelo previdno sem ji povedala, da je stanje zelo resno, nekako pa vidim, da mi ne verjame, da upanje še vseeno ostaja. Jaz upam na vse najboljše, do konca bom upala na to, takega mnenja je tudi moja svakinja, prav tako tudi mož in tašča. Tokrat mi tašča in mož zelo vlivata pogum in upanje, mi dajeta moč, kot tudi svakinja..... Brat pa je zelo črnogled in sploh ne daje nobene volje od sebe, občutek imam, da se je on že sprijaznil s tem, da bo oče umrl. V tem duhu vodi vse pogovore, kadarkoli se pogovarjamo o možnosti izboljšanja je tiho, v bistvu je nem.
Strah me je za mamo, strah me je, da bo brat tudi njej vzel vso upanje in da mama res ne verjame v to, da se čudeži dogajajo. Saj vem, da mi zdravnik ni mogel reči, da bom jutri lahko odpeljala atija domov, da mi je moral povedati dejansko stanje, a vseeno je omenil,kaj pa se lahko zgodi v primeru, da začne telo vseeno sodelovati, da se začno možgani sami braniti.
V vsakem trenutku,ko obupujem, imam še upanje, nekako ne želim in ne morem pomisliti na to, da res lahko umre. V vsem tem čsau se tega bojim, ne mislim in ne razmišljam pa o tem kot o možnosti. Mama je hotela, da se pogovoriva o pogrebu, o dedovanju in vsem ostalem. Jaz sem jo nemo poslušala, pritrdila na to,kar je rekla, a nekako se ne želim pogovarjati o tem, ker vseeno upam in mislim, da to še ni pred menoj.
A sem res tako neumna, res preveč upam in si preveč želim? Bom na koncu edina, ki bo imela tako mnenje in bom zato tudi najbolj na tleh,ker ostali se bodo pa v tem času že pripravili na najhujše?
Saj vem,da mi ne more nihče napovedati,kaj se bo v resnici zgodilo, da mi ne more nihče obljubiti, da bo moj ati ozdravel, a vseeno si želim, da bi tudi ostali upali tako kot upam jaz. Saj vem,da si to oba želita, a zakaj sta tako črnogleda? Zakaj tudi onadva ne pošiljata atiju svoje pozitivne energije in upanja? Mislim, da on čuti,kaj mi mislimo in kaj si želimo!
Upam,da mi bo uspelo in da ne bo njun strah prevladal.
A si res preveč želim in preveč upam ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   upanje in svojci
19.6.2005 16:29:11   
zoya_
miska, jaz te čisto razumem. Tudi moja mami je dobrih pet let nazaj ostala v bolnici in ko so jo že vsi pokopavali, sem bila jaz še vedno polna upanja... vsi so se poslavljali... jaz pa sem upala, da mogoče se pa lahko zgodi čudež in jutri ko bom prišla, bo boljša... mogoče je bila to tolažba pred tistim najhujšim, vendar če bi lahko čas prevrtela nazaj, bi ravnala isto... upanje umre zadnje, pravijo.... mene je bila vedno vesela, ko sem prišla, ker je vedela, da jo bom bodrila, da bom upala tudi namesto nje, da ji bom dala svojo moč, samo da bo bolje...
Upaj, nič nimaš izgubiti... jaz sem bila razdvojena med ali naj mami enostavno pustim, da gre in se reši muk, ali naj jo bodrim, da se pozdravi... to je zelo težka situacija...
Ti samo upaj...
Jaz upam še sedaj, da jo bom nekoč srečala, mogoče jutri, mogoče ko umrem tudi jaz...

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   upanje in svojci
19.6.2005 16:35:17   
PiaM
Šla sem skozi to - 2x - vem, da je težko...
Ne znam ti pomagat, mi je žal, da se vam to dogaja.

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   upanje in svojci
19.6.2005 16:38:11   
Anonimen
Miška, kaj pa vem, če sta črnogleda, mogoče bolj realna. mogoče je bolje biti realen, da te potem preveč ne strese.

Jaz, kar se takih zadev tiče, zelo realno gledam. Če se ima zgoditi, je bolje, da se prej, da človek ne trpi, da ni v breme ostalim...kot pa kasneje. Mogoče neumno za marsikoga, ampak tako je...in ja, tudi tu govorim iz izkšenj.

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   upanje in svojci
19.6.2005 16:42:09   
india
Res je Al bina, bolje prej, da človek ne trpi. A težko je sprejeti, da mora nekdo oditi,ko mu pred par dnevi navzven ni manjkalo nič...sedaj pa tako hudo kritično stanje.
Res mu ne privoščim trpljenja, a če je le kaj možnosti in upanja tudi zanj, si želim, da se mu to ponudi.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   upanje in svojci
19.6.2005 16:50:16   
Gina
O, Miška, kako si želim, da bi ti lahko pomagala! Pa ne vem, kaj naj ti rečem.:rozica:

Najprej moraš razumeti, da si nihče, ampak res nihče ne želi, da bi oče umrl. Niti brat, niti kdo drug. To, da on razmišlja tako kot pač razmišlja, je njegov način, kako skuša stvari lažje preživet. Mogoče je njemu lažje, če se prej psihično pripravlja na to možnost. Ne smeš mu tega zamerit. S tem nič hudega ne stori očetu. ne pošilja mu negativne energije, pusti mu njegovo pot, kot se bo on odločil, kot je namenjeno.
Če je tebi lažje tako, da verjameš, da bo vse ok, potem moraš tako delovati. Prav gotovo to nikoli ne škodi, vedno energija pomaga. Jaz zelo stojim ob tebi in sem v mislih s tabo. Resnično si želim, da bi tvoj oče ozdravel.

Ampak vedeti pa nikoli ne moreš. Čudeži se dogajajo. Verjeti je treba vanje. Hkrati pa je treba vedeti, da se včasih tudi slabe reči dogajajo dobrim ljudem. Ne moreš vplivat na to. Tako je življenje. Belo in črno. Ponavadi pa nekje vmes. Karkoli že bo, verje mi, da bo sonček vedno sijal tudi zate.

Veliko veliko energije ti pošiljam, pa vere v dobro. :):):)

Drži se!:miska:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
19.6.2005 17:22:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   upanje in svojci
19.6.2005 17:52:22   
Bina01
Miška01 zelo dobro te razumem. Tudi jaz sem bila v podobni situaciji. Pred 11 leti je umrl moj prvi sonček, star komaj 8 dni. Zdravniki so že prej vedeli, le nama z možem niso povedali, ampak so pustili, da upava naprej. Pa se vseeno upanje ni uresničilo. Želim si, da bi mi že prej povedali, saj bi le tako lahko sprejela situacijo in se od mojega otročka poslovila. Imela bi vsaj možnost, da ga primem v roke še živega. Mrtvega otroka pa nisem zmogla pobožati in mu reči, da ga imam rada.Zaradi šoka sem sprejela odločitve za katere mi je še danes zelo žal.

Danes vem le to, da ljudje različno sprejmemo tragedije in različno se nanje odzovemo. Mi moramo drugim pustiti, da žalujejo na svoj način, kot tudi mi želimo žalovati po svoje.

Prepričana sem, da se vsi tvoji svojci spoprijemajo s situacijo tako kot se le lahko in vsi si želijo, da bi oče ozdravel.

Predlagam pa le, da se poskusite čim več pogovarjati o očetu in predvsem z njim. Saj je še vedno živ in imate še vedno priložnost povedati vse tisto kar še niste a želite. Te priložnosti veliko ljudi nima.

Ti pošiljam :metulj::metulj::metulj:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   upanje in svojci
19.6.2005 19:41:14   
Naty*Taja
Predraga MIška!
Natančno vem v kakem položaju si, kakšno napeto ozračje vlada pri vas doma, med mamo bratom in tabo!
Namreč lani 19. aprila me pokliče fant, ki je prometnik v firmi,kjer je ati vozil tovornjaka in mi pove, da je ati doživel srčni infarkt. Panika, spraševanje,kaj se je zgodilo, kako dolgo je bil brez pomoči, kaj bo z njim...
Iz Novega mesta so ga odpeljali v LJ in ga operirali.
Tri dni je ležal tam v prisilni komi, ves zabuhl od zdravil, nepremičen, nič podoben mojemu atiju. Pa se je začela kalvarija čakanja, upanja, obupavanja, spodbujanja, predvsem pa neskončnih solz in ugibanj kaj bo...Z mamico in sestrama smo bile vsak dan pri njemu, se z njim pogovarjale, mu prigovarjale, ga spodbujale..on pa nič. Je odpru oči pa smo bile čist happy. Zdravniki pa niso nič vedeli,kakšne bodo posledice - če verjameš. Po njihovih besedah o poškodbah možgan je bilo meni kmalu jasno da ne bo nič iz tega. Pa sem bila tiho zaradi mamice in sester.
No kljub vsemu sem imela prav. Sicer ni umrl, je pa nepokreten, je po sondi, ne govori, stalno se dere, ne nadzoruje organov, brusi zobe....in verjetno strašno trpi, s tem pa tudi me in naši partnerji, otroci in vsi, ki so poznali našega zgovornega, komunikativnega atija v času pred to tragedijo.
In naj se sliši še tako kruto,vedno večkrat pomislim, kako bi bilo zanj bolje, da ga takrat nebi oživljali!
Zato ti polagam na srce - vse se zgodi z razlogom. Pomisli na to, da se bo mogoče rešil takih muk, če preprosto odide in vam ostane v lepem spominu!!!Smrt je del življenja in jo je vsekakor lažje sprejet, kot pa tako trpljenje!!
POtolaži se in zdrži, kakorkoli se bo že razpletlo!

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   upanje in svojci
19.6.2005 21:37:40   
muki1
Zelo mi je žal, da je vašo družino doletela takšna nesreča. Pomagati ti res ne moremo, ampak ti le upaj, saj upanje umre zadnje. Res smo si zelo različni in se na različne načine spoprijemamo v danih situacijah. Ma, sploh nevem kaj naj ti rečem, rada bi ti le izrazila podporo in želim ti da bi oče okreval.
Drži se, mi bomo s tabo.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   upanje in svojci
19.6.2005 22:21:37   
anajmad
Upati pomeni,ne obupati.Stojim ti ob strani,ker vem,kakšne težke trenutke sedaj doživljaš.Jaz sem šla skozi to-včeraj je bilo ravno 10.mescev,ko se mi je porušil svet in še sedaj žalujem.Bodi mi močna Miška in vedi,da kadarkoli,če boš rabila pomoč.....sem tu.
en lp:morje:D.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
20.6.2005 7:51:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   upanje in svojci
20.6.2005 8:32:26   
mamsi
MIŠKA, kakorkoli se bo odvilo stanje tvojega očeta, sigurno boš v sebi našla moč in uteho ob svojih otrocih. Tudi moj oče je bil en teden v kritičnem stanju od prometne nesreče s 7 zlomi hrbtenice in ogromno drugih poškodb. Obupen občutek, vse se vrti v glavi od najslabših strahov do najlepših spominov! Poskusi čimvečkrat pomisliti na lepe trenutke s tvojim očetom, zdaj, danes mu povej vse, kar si mu želela povedat, pa si mogoče nisi upala ali mogla. Pogovarjaj se z njim in mu povej, za kaj si mu hvaležna. Slišal te bo in čutil bo tvojo ljubezen. To je največ, kar lahko storiš zanj. :rozica:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   upanje in svojci
20.6.2005 8:45:00   
Anonimen

Ceprav je v komi, lahko komuniciras z njim.. ce sta energetsko povezana..
IN ce lahko z njim komuniciras, ga vprasaj kaj si on zeli.. to je najbolj bistveno.
Ce si zeli odditi.. potem ni razloga za zalost..
Ce si zeli ostati.. je razlog za zalost.

*** SVET JE NAREJEN PREPRIOSTO! *** Tjazy

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?