|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v lupinici in ležalniku
30.5.2009 8:30:46   
anika87
Pozdravljene mamice. user posted image
Mene pa zanima, ker sem slišala že različnih mnenj... kako dolgo se priporoča met otroka v lupinici in kako dolgo v ležalniku?
Recimo če bom šla na malo daljši sprehod, da bi morala za začetek it z avtom do nekje (ker naša vas je kratka user posted image ) bom vzela globoko košaro in ga preselila iz lupinice tja, ampak kaj pa če grem k zdravniku in se malo dlje čaka in recimo da mam še kaj za kupit, da sproti opraviva vse... A ne bo predolgo v lupinici? Al naj vedno košaro jemljem v avtu?
Kaj pa v ležalniku? Men se zdi ležalnik ful praktičen, tudi pri kolegici sem opazla, da ji pride kar prav... in če ga mam doma v ležalniku in zaspi noter, a lahko ostane tam spat? Ker ni čisto raven, a ne... no, saj vem, da se dajo nakloni spreminjat, samo ga še nimamo in ne vem v kak točno položaj gre, al lahko bebi noter spi, če zaspi...


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v lupinici in ležalniku
30.5.2009 9:52:08   
mama2009
pozdravljena anika87
Lupinica je zelo priporočljiva saj otrok leži v njej v istem položaju kot maternici. Jaz mojo vse nosim v lupinici in še praktična je iti v trgovino, ker paše na nakupovalne vozičke in jo je lažje prenašat. Tudi mi imamo ležalnik in jo mam včasih podnevi v njem in jo pustim če zaspi. Še raje pa mi zaspi kar v vozičku, takoda otroka kar pusti spati kje zaspi če v lupinici aliv ležalniku, ne bo nič narobe.



_____________________________

Najin princesa je na svet privekala 18.03.09 ob 18.18 uri

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: v lupinici in ležalniku
30.5.2009 10:24:45   
Katy78
Lupinica in ležalnik nista preveč priporočljiva, tako učijo v razvojnih ambulantah in to velja za vse dojenčke. Seveda se uporabi lupinice ne moreš izogniti, v avtu je pač obvezna, ni pa za vsakodnevno večurno uporabo v stanovanju, na sprehodu. Ne vem, mene kar zmrazi, ko vidim nekatere mamice, ki vsakodnevno vozičkajo majhne dojenčke v lupinici. Meni se zdi, da Nik šele sedaj, ko je malo večji, lepo paše v lupinico, prej pa je visel kot pijanček in sem ga morala zalagati in podlagati s tetra pleničkami - nasvet že iz porodnišnice in potem še iz razvojne ambulante. Če pa moraš po opravkih, ne bo po moje prav nič narobe, če bo v lupinici, saj konec koncev to le ni vsak dan po več ur. Ležalnik pa je, spet po info. iz RA, še slabši od lupinice. Mi ga sicer imamo, smo ga kupili že čisto na začetku, pa na srečo ni nikoli maral biti v njem. Je pa po moje ležalnik še slabši od lupinice, ker ima dojenček še manj opore. Če uporabljaš lupinico in ležalnik res samo toliko kot je nujno, je ok, da bi bil pa dojenček večino dneva notri in da bi celo zaspal, pa odsvetujem. Na tvojem mestu bi raje kupila kakšno telovadno blazino ali puzzle za na tla in pa igralni lok, pa bo dojenček užival in tudi za njegov razvoj je dobro - prijemajo igračke, učijo se obračati na bok, pa potem na trebušček itd.. Moje mnenje pač.

(odgovor članu mama2009)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: v lupinici in ležalniku
30.5.2009 11:24:04   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Je pa po moje ležalnik še slabši od lupinice, ker ima dojenček še manj opore.



Ne razumem ravno tega stavka, da ima dojenček še manj opore. Jaz imam enomesečno punčko doma in že cel mesec čez dan leži v ležalniku in ne vidim nič spornega oz. da bi bila v čudnem položaju. Ležalnik je raven, sicer ne popolnoma, ene 10-20 stopinj naklona ima, kar pa je dobro zaradi morebitnega refluksa in tudi v posteljici imam jogi rahlo podložen, ker so nam tako svetovali tudi v porodnišnici. Ker ima široko povijanje, bi ji bilo neudobno, če bi čisto na ravnem ležala, ker ji je potem glavica nižje od trebuščka (ker jo plenice tako fejst podložijo pod ritko).
No, v ležalniku komot leži na boku ali na hrbtu lepo pokrita z dekico in čez dan spi ali pa gleda okrog. Verjetno je odvisno kakšen ležalnik ima kdo, katere znamke in kako otrok notri leži. Naša nima nič zvite hrbtenice notri, tako da ne vem...
Ko pa jo bodo zdaj počasi začele zanimati igračke, jo bom pa dala na igralno blazino z igralnim lokom zgoraj, da se bo lahko obračala.

Aja, pa to sem hotela rečt: se pa tudi meni zdi ležalnik neprimeren, da bi otrok bil v njemu cel dan potem enkrat, ko se začne obračat in ga začnejo zanimat igrače itd. Prvi mesec ali dva, ko pa je dojenček čisto pri miru, je pa drugače.

< Sporočilo je popravil vanilla -- 30.5.2009 11:25:38 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: v lupinici in ležalniku
30.5.2009 12:43:23   
botrca
Oh, pa kaj spet komplicirate...vsaka mama dela po svoje in po občutku. Jaz sem svojega imela doma v ležalniku pa mi je tudi spal v njem. Lupinico je imel do 11.meseca, ker je bil prevelik in sva mu kupila avtosedež.

Zdaj je star 18 mesecev in mu zato nič ne manjka.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: v lupinici in ležalniku
30.5.2009 13:13:26   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Oh, pa kaj spet komplicirate...vsaka mama dela po svoje in po občutku. Jaz sem svojega imela doma v ležalniku pa mi je tudi spal v njem. Lupinico je imel do 11.meseca, ker je bil prevelik in sva mu kupila avtosedež.

Zdaj je star 18 mesecev in mu zato nič ne manjka.


user posted image user posted image user posted image  Bravo, botrca, to sem želela slišat! Saj jaz nič ne kompliciram, zato sem se pa vseeno tle malce ustrašila ,da delam kaj narobe... Ker ne bi rada zarad tega, če sem bolj flegma in ne kompliciram, kdaj škodila otroku.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: v lupinici in ležalniku
30.5.2009 14:13:59   
Katy78
Joj, pa ne takoj panike zaganjat, no. Jaz sem pač napisala moje mnenje (to sem tudi poudarila), seveda pa bo vsaka mamica naredila po svoje, tako kot pri vseh drugih stvareh in ne samo pri lupinici in ležalniku. Sicer pa noben od teh dveh pripomočkov ne more škodovati, če ga uporabljaš zmerno in po pameti. Jaz se držim priporočil svoje pediatrinje in pa ortopeda in fizioterapevtke iz RA in imam otroka v lupinici le toliko, kolikor je nujno treba, ležalnika pa ne uporabljam - tudi če bi ga hotela, ne gre, ker ga ne mara. user posted image

Kar pa se tiče komentarja

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Jaz sem svojega imela doma v ležalniku pa mi je tudi spal v njem. Lupinico je imel do 11.meseca, ker je bil prevelik in sva mu kupila avtosedež.
Zdaj je star 18 mesecev in mu zato nič ne manjka.



Včasih so tudi že novorojenčkom dajali razredčeno kravje mleko pa tem otrokom, ki so danes že odrasli, tudi nič ne manjka. A to pomeni, da si ti tudi tvojemu dojenčku že od začetka dajala kravje mleko? Včasih so bili za otroke zapovedani čeveljčki s trdim opetnikom in poudarjenim stopalnim lokom, pa nam, ki smo jih nosili, danes tudi nič ne manjka. Danes so priporočila drugačna - in, kaj mu boš obula?

Hočem povedat, da so priporočila, ki se tičejo dojenčkov, v bistvu nekakšni trendi, ki se vsake toliko spreminjajo. Isto je npr. s tem, kdaj naj bi se začelo uvajati gosto hrano in s katero hrano naj bi se začelo, itd. Trendi se spreminjajo, vsak pa naredi po svoje oz. tako, kot misli, da je za njegovega otroka najbolje, pri čemer pa, če že govorimo o lupinici in ležalniku, ne bi oporekala vodji naše RA (ki je, mimogrede, "ustanoviteljica" razvojnih ambulant pri nas in zagotovo ve, kaj govori), medtem ko si pediatri še zdaleč nikakor niso enotni glede marsičesa.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: v lupinici in ležalniku
30.5.2009 21:49:05   
Anonimen
Še moja zgodba... Doma je bila od majhnega v ležalniku, najprej čisto vodoravno, sedaj precej v sedečem položaju. Stara je 5 mesecev in jo pe vedno dajem v ležalnik takoj ko poje za določen čas, da ne bruhne in da je malo bolj pri miru kot na tleh. V lupinici jo vozimo v avtu, v nakupovalne centre gremo zelo poredko z njo, raje jo pustim pri starih starših. Tudi na sprehod sem šla z njo v lupinici, ko se mi  je zazdelo. Igralno blazino z loki sem kupila takoj ko se je rodila, a je postala zelo aktualna hmmm, po tretjem mesecu. Prej je pa brez veze, bolje da leži v svoji posteljici ali pa na sedežni. Skratka, z njo ni popolnoma nič narobe, je zelo živa, brca, maha, se igra, obrača itd. Ne smeš komplicirati in otroka zavijati v vatko. Je pa res, da so vsa priporočila trendovska in za moje pojme nesmiselna. Delaj tako kot se tebi zdi prav.
Naj mi pa ena razloži, zakaj so tako moderne razvojne ambulante? Vsaka druga že hodi z otrokom tja. Kaj mora biti z otrokom narobe, da ga pošljejo tja.

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: v lupinici in ležalniku
30.5.2009 21:57:51   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Včasih so tudi že novorojenčkom dajali razredčeno kravje mleko pa tem otrokom, ki so danes že odrasli, tudi nič ne manjka. A to pomeni, da si ti tudi tvojemu dojenčku že od začetka dajala kravje mleko?


No comment...user posted image

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: v lupinici in ležalniku
30.5.2009 22:26:34   
Onasiss
anika87-ležalnik uporabljamo doma, je veliko v njem, razen zdaj kakih 14 dni, jo raje puščam na tleh, ker se že kotali. V lupinici pa jo imam samo v avtu in kake 2x se je zgodilo, da smo šli na sprehod z njo. Če kam gremo z avtom vzamemo tudi košaro-se mi zdi, da se otrok v njej bolj počuti, ker več kot za cel dan še nismo šli. Aja pa smo štirje.


Torej vsaka stvar naj bo sebi namen.

_____________________________

So what....

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: v lupinici in ležalniku
30.5.2009 22:47:50   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: mtv

Naj mi pa ena razloži, zakaj so tako moderne razvojne ambulante? Vsaka druga že hodi z otrokom tja. Kaj mora biti z otrokom narobe, da ga pošljejo tja.


Jep, to tudi mene zanima! Meni se tudi zdi, da je moderno, da vsi poznajo neke fizioterapevte in hodijo v te razvojne ambulante.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: v lupinici in ležalniku
30.5.2009 23:14:23   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

IZVIRNO SPOROČILO: mtv

Naj mi pa ena razloži, zakaj so tako moderne razvojne ambulante? Vsaka druga že hodi z otrokom tja. Kaj mora biti z otrokom narobe, da ga pošljejo tja.


Jep, to tudi mene zanima! Meni se tudi zdi, da je moderno, da vsi poznajo neke fizioterapevte in hodijo v te razvojne ambulante.

Sej z otrokom ni nič narobe, se mi zdi, da je z njo. Vem pa da jih veliko hodi (pa ne govorim za večino) tja zardi podaljšanja porodniške.

_____________________________

So what....

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: v lupinici in ležalniku
30.5.2009 23:30:30   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: anika87

Pozdravljene mamice. user posted image
Mene pa zanima, ker sem slišala že različnih mnenj... kako dolgo se priporoča met otroka v lupinici in kako dolgo v ležalniku?
Recimo če bom šla na malo daljši sprehod, da bi morala za začetek it z avtom do nekje (ker naša vas je kratka user posted image ) bom vzela globoko košaro in ga preselila iz lupinice tja, ampak kaj pa če grem k zdravniku in se malo dlje čaka in recimo da mam še kaj za kupit, da sproti opraviva vse... A ne bo predolgo v lupinici? Ne. Al naj vedno košaro jemljem v avtu?Ne.
Kaj pa v ležalniku? Men se zdi ležalnik ful praktičen, tudi pri kolegici sem opazla, da ji pride kar prav... in če ga mam doma v ležalniku in zaspi noter, a lahko ostane tam spat? Ker ni čisto raven, a ne... no, saj vem, da se dajo nakloni spreminjat, samo ga še nimamo in ne vem v kak točno položaj gre, al lahko bebi noter spi, če zaspi...Ni problema, če dojenček nima razvojnih težav. Nečak je spal v ležalniku in je bilo vse ok, moj pa ni smel sploh v ležalnik, zaradi ekstenzije in drugih težav.



_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: v lupinici in ležalniku
31.5.2009 9:25:15   
Katy78
Ja, res, razvojne ambulante obstajajo samo zaradi podaljšanja porodniške. In otrok mora biti napol spaček, da ga pošljejo tja. Dajte se najprej malo izobrazit na tem področju, pa potem pametujte. user posted image


(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: v lupinici in ležalniku
31.5.2009 10:12:46   
fusia
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Lupinica in ležalnik nista preveč priporočljiva, tako učijo v razvojnih ambulantah in to velja za vse dojenčke. Seveda se uporabi lupinice ne moreš izogniti, v avtu je pač obvezna, ni pa za vsakodnevno večurno uporabo v stanovanju, na sprehodu. Ne vem, mene kar zmrazi, ko vidim nekatere mamice, ki vsakodnevno vozičkajo majhne dojenčke v lupinici. Meni se zdi, da Nik šele sedaj, ko je malo večji, lepo paše v lupinico, prej pa je visel kot pijanček in sem ga morala zalagati in podlagati s tetra pleničkami - nasvet že iz porodnišnice in potem še iz razvojne ambulante. Če pa moraš po opravkih, ne bo po moje prav nič narobe, če bo v lupinici, saj konec koncev to le ni vsak dan po več ur. Ležalnik pa je, spet po info. iz RA, še slabši od lupinice. Mi ga sicer imamo, smo ga kupili že čisto na začetku, pa na srečo ni nikoli maral biti v njem. Je pa po moje ležalnik še slabši od lupinice, ker ima dojenček še manj opore. Če uporabljaš lupinico in ležalnik res samo toliko kot je nujno, je ok, da bi bil pa dojenček večino dneva notri in da bi celo zaspal, pa odsvetujem. Na tvojem mestu bi raje kupila kakšno telovadno blazino ali puzzle za na tla in pa igralni lok, pa bo dojenček užival in tudi za njegov razvoj je dobro - prijemajo igračke, učijo se obračati na bok, pa potem na trebušček itd.. Moje mnenje pač.


Jaz se strinjam s temle. Drugače pa vsaka mama dela po svoji pameti in najbrž nobena ne želi škoditi svojemu otroku. Jaz mislim, da je zgornja priporočila dobro upoštevati, ne pa se zdaj spet pretrgati da bo vedno vse tako kot je najbolj prav.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: v lupinici in ležalniku
31.5.2009 10:14:40   
fusia
IZVIRNO SPOROČILO: mlea

IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

IZVIRNO SPOROČILO: mtv

Naj mi pa ena razloži, zakaj so tako moderne razvojne ambulante? Vsaka druga že hodi z otrokom tja. Kaj mora biti z otrokom narobe, da ga pošljejo tja.


Jep, to tudi mene zanima! Meni se tudi zdi, da je moderno, da vsi poznajo neke fizioterapevte in hodijo v te razvojne ambulante.

Sej z otrokom ni nič narobe, se mi zdi, da je z njo. Vem pa da jih veliko hodi (pa ne govorim za večino) tja zardi podaljšanja porodniške.


Mislim, da je vrstni red dogodkov obraten aneuser posted image  Zaradi tega, ker morajo v RA imajo podaljšano porodniško. In to ni vedno zabavno!

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: v lupinici in ležalniku
31.5.2009 10:25:10   
majči22
Imamo ležalnik. Men je fino. Noter je res takrat, ko sva v kuhinji. Nikoli je pa nisem pustila, da je notri spala.
Je pa velikokrat zaspala na tleh pod lokom. Sedaj, ko je malo večja pa obožuje biti na puzzlah, no kolikor čassa še zdrži na enem mestuuser posted image .
Drugače pa priporočam lok, kjer se otrok res lahko fino razmiga in na igra.

V jajčku sem jo pa samo ene parkrat prljala po trgovinah, drugače sem jo premaknila v košaro, kljub temu, da je spala. Se mi košara zdi bolj primerna za sprehode in nakupovanja.


_____________________________

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: v lupinici in ležalniku
31.5.2009 10:56:04   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: mlea

IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

IZVIRNO SPOROČILO: mtv

Naj mi pa ena razloži, zakaj so tako moderne razvojne ambulante? Vsaka druga že hodi z otrokom tja. Kaj mora biti z otrokom narobe, da ga pošljejo tja.


Jep, to tudi mene zanima! Meni se tudi zdi, da je moderno, da vsi poznajo neke fizioterapevte in hodijo v te razvojne ambulante.

Sej z otrokom ni nič narobe, se mi zdi, da je z njo. Vem pa da jih veliko hodi (pa ne govorim za večino) tja zardi podaljšanja porodniške.


Tole je pa ena od večjih neumnosti, ki sem jo zadnje čase prebrala. Mislite, da so mamaice full vesele in srečne ker morajo svoje otroke voziti v razvojne ambulante user posted image In da jih vozijo tja, ker je to kao moderno..Svaštauser posted image user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: v lupinici in ležalniku
31.5.2009 11:47:51   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: mlea

IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

IZVIRNO SPOROČILO: mtv

Naj mi pa ena razloži, zakaj so tako moderne razvojne ambulante? Vsaka druga že hodi z otrokom tja. Kaj mora biti z otrokom narobe, da ga pošljejo tja.


Jep, to tudi mene zanima! Meni se tudi zdi, da je moderno, da vsi poznajo neke fizioterapevte in hodijo v te razvojne ambulante.

Sej z otrokom ni nič narobe, se mi zdi, da je z njo. Vem pa da jih veliko hodi (pa ne govorim za večino) tja zardi podaljšanja porodniške.


Tole je pa ena od večjih neumnosti, ki sem jo zadnje čase prebrala. Mislite, da so mamaice full vesele in srečne ker morajo svoje otroke voziti v razvojne ambulante user posted image In da jih vozijo tja, ker je to kao moderno..Svaštauser posted image user posted image



No, jaz pa sem ravno včeraj na žalost slišala, da kar dosti mamic izkorišča tole razvojno ambulanto, ker želijo met podaljšano porodniško in potem nekako okrog prinesejo vse te zdravnike in probajo nekako zglumit, da z njihovim otrokom ni čist vse v redu. No, saj če je to res ali ni, nema veze, ampak žalostno bi bilo, da bi to res delali...
Vseeno mi je pa čudno, da nonstop poslušam o teh RA, kot da je z vsemi otroki nekaj narobe, kot da se zdaj zadne cajte kr vsi nekaj narobe razvijajo!
Prosim, naj mi ne zamerijo tiste, ki imajo res kakšne težave, ker res ni hujšega kot bolan otrok ali pa otroček s težavami v razvoju! Tega res ne privoščim nikomur in želim vsem zdrave in vesele otročke!
Zamerim pa tistim, ki RA resnično izkoriščajo!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: v lupinici in ležalniku
31.5.2009 11:57:56   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: mlea

IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

IZVIRNO SPOROČILO: mtv

Naj mi pa ena razloži, zakaj so tako moderne razvojne ambulante? Vsaka druga že hodi z otrokom tja. Kaj mora biti z otrokom narobe, da ga pošljejo tja.


Jep, to tudi mene zanima! Meni se tudi zdi, da je moderno, da vsi poznajo neke fizioterapevte in hodijo v te razvojne ambulante.

Sej z otrokom ni nič narobe, se mi zdi, da je z njo. Vem pa da jih veliko hodi (pa ne govorim za večino) tja zardi podaljšanja porodniške.


Tole je pa ena od večjih neumnosti, ki sem jo zadnje čase prebrala. Mislite, da so mamaice full vesele in srečne ker morajo svoje otroke voziti v razvojne ambulante user posted image In da jih vozijo tja, ker je to kao moderno..Svaštauser posted image user posted image


Halo, a si sploh prebrala-sem lepo napisla veliko-NE PA VEČINA. VEČINA so tiste mamice, ki imajo na žalost res potrebo po razvojni ambulanti in sočustvujem s takimi mamicami. Poznam pa tudi veliko takih, ki tole RA spridom izkoriščajo.!!!!!

_____________________________

So what....

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: v lupinici in ležalniku
31.5.2009 15:39:27   
tasa.m
Nas je P napotiv v RA zaradi zlomljene ključnice ob rojstvu in nepravilne oblike glavice (bila je zatečena še od poroda). In nas je tudi tam P opozorila, da naj jo raje imava v lupinici kot pa v ležalniku. Tako, da smo ležalnik kar ukinili. Lupinico pa sva, do njenega tretjega meseca uporabljala samo za prevoz (cca 1 uro na dan), ker smo bili zimski z dojenčkom nismo hodili po nakupih. Zdaj pa lupinico uporabljam tudi za na vozek (če grem z avtom, vzamem samo podvozje vozička).

_____________________________

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: v lupinici in ležalniku
31.5.2009 18:04:31   
Katy78
V RA te pošlje pediater, ne moreš se pa kar sama odločiti, da boš svojega otroka vozila tja. Od pediatra rabiš napotnico, torej ni to kar tako, da se ena mamica spomni, da bi imela podaljšano porodniško in hop, gremo v RA.  Ja, če je v otrokovem razvoju res kakšno večje odstopanje, ti napišejo izvid oz. mnenje, vendar to še zdaleč ne pomeni, da bo porodniška podaljšana. Dokumentacija gre na, mislim da nekakšno komisijo, in ta odloča. In potem je odvisno, ali odobrijo ali ne - tako kot pri bolniškah v nosečnosti, ko nekatere komisije odobrijo podaljšanje za malenkosti, poznam pa tudi primer, ko nosečnici s cerklažo niso odobrili podaljšanja bolniške. Torej, mlea, ne kvasi neumnosti, da mamice izkoriščajo RA za podaljšanje porodniške. Če hodiš z otrokom v RA, je pač vredno poskusiti, ali ti jo bodo podaljšali - mislim, da bi vsaka poskusila in ostala kakšen mesec dlje doma pri otroku, kajne?

Nas je pediatrinja poslala v RA ker je bil Nik rojen mesec in pol prezgodaj in mu obisk RA po defaultu pripada. Z njim ni nič konkretnega narobe, pač ima malo ekstenzijskega vzorca, kar je pri dojenčkih kar pogosto, pa ne glede na to, ali so donošeni ali nedonošeni. Pa še tole ti povem. Fizioterapija je odlična stvar za vsakega dojenčka, poleg tega pa se mamice tam naučijo pravilnega handlinga in posledično dojenček razvije pravilne vzorce gibanja hitreje kot VEČINA tistih, ki na fizioterapijo ne hodijo.

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: v lupinici in ležalniku
31.5.2009 18:07:30   
Najaa
Tudi meni je v RA in na fizioterapiji svetovala lupinico, ker je otrok v njej v položaju lunice. Kakor je bil v maternici. Ampak o tem so mnenja deljena od RA do RA zato pač vsaka dela tako, kot ji rečejo. Jaz imam mojo v lupinici koliko jo imam, pač kakšno uro na dan mogoče.
Kar se pa tiče podaljšanja porodniške... kaj takega kot je ena zgoraj napisala, da se izkorišča... to pa ne vem kakšen človek moraš bit, da greš izkoriščat na račun otroka. Sto ljudi sto čudi, res.

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: v lupinici in ležalniku
31.5.2009 18:09:32   
Katy78
vanilla - z mamico, ki bi rada "zaglumila", da je z njenim otrokom nekaj narobe, mora biti resnično nekaj fejst fejst narobe in težko verjamem, da bi katera mama to naredila zato, da bi izsilila podaljšanje porodniške. Razen če trpi za Münchausnovim sindromom. In koga bodo lahko prinesle okoli, da je z otrokom kaj narobe? Mogoče mene, tebe, pediatra in fizioterapevta pa zagotovo ne.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: v lupinici in ležalniku
31.5.2009 22:57:42   
meduzica
Nam so v šoli za starše povedali da je položaj v lupinici za novorojenčka neprimeren saj ta nima razvitih vratnih mišic
glavica je zato nekoliko pogreznjena in ta položaj lahko vodi v zožano dihalno pot in posledično manj kisika - otročki
pogosto zaspijo v lupinici, starši pa se ne zavedajo da gre v resnici tukaj za otrokovo omotičnost prej kot udobno
počutje.

Zaradi tega svetujejo, da imamo otroka v lupinici največ eno uro .. po tem času je potrebno vzeti otroka za 15 minut ven
(da se prediha normalno). Skupen čas otroka v lupinici znotraj enega dneva pa je tudi omejen sam se ne spomnim več
kolko so takrat priporočili maksimum.

Toliko o tem iz moje strani .. ne pravim pa da je zdaj to sveti gral. Ali to upoštevati ali ne pa je odločitev vsake mamice.


(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?