|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
10.6.2006 22:00:34   
lonka
Kako je to mogoče, da v porodnišnicah še vedno dajejo dojenčkom umetno hrano po steklenički in to brez vednosti mamic in to mamic, ki lahko same dojijo?!? Jaz to ne morem razumet. Že vrabčki čivkajo, kako pomembno je dojenje. In za uspešno dojenje so kjučnega pomena prvi dnevi, da se vse skupaj vspostavi. Halo!!! In to v Unicefovih porodnišnicah! Jaz sem rodila v Mariboru in so mamici, ki je bila z mano v sobi prinesli stekleničko v papirnati vrečki, da jih ne bi kdo videl. Pa to mamici, ki ji je kar hotelo razgnati dojke od količine mleka. Koko je to mogoče? Ali je tu sploh kakšna kontrola? Poziv tudi mamicam: postavite se za sebe! Gre za vašega otroka! Resj, da se je potrebno na začetku malo potruditi, v bistvu se je potrebno že v nosečnosti pripraviti na to. Obstajajo skupine za pomoč pri dojenju (glej stran http://www.dojenje.net/urniki.htm), zelo priporočljivo se jih je udeležiti že pred porodom.
Z najboljšimi željami vsem mamicam in bodočim mamica. Glede porodnišnic pa bo potreno nekaj storiti. Poznam zgodbe, kot je moja iz Mb, tudi iz drugih slovenskih krajev.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
10.6.2006 22:10:35   
Veverička
Se strinjam popolnoma. Tudi meni se je zgodilo podobno (in to v mb porodnišnici). Po carskem rezu so mi otroka nosile tako sitega, da mu je vse kar teklo iz ust. Jaz sem se ful skregala. Še dobro, da je bila gužva in so me po dveh dneh že dali v sobo. Ful sem se morala trudit, da je začel vlečt, ker je bil, seveda, sit!user posted image
Pa mi je uspelo in sem dojila 14 mesecev.user posted image
Tako da, vse se da!

(odgovor članu lonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
10.6.2006 22:11:14   
Anonimen
Zakaj so ji pa prinesli flaško? A je tako  želela?

(odgovor članu lonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
10.6.2006 22:14:13   
Anonimen
Oh, veverička, meni so pa po CR nosili tako lačnega, da je zagrabil in  ker potem ni nič priteklo, je takoj začel tulit do onemoglosti in ni bilo šans, da bi ga lahko ponovno pristavili. Tako a sem bila tako huda, ker sem šele pozneje izvedela, da mu dva dni niso dale nič za jest.
Kako smo si različni, saj kako pa naj potem vedo, kaj naj naredijo. Po moje bi bilo najbolje, če bi se z vsako mamico lepo pogovorile, razložćile, kako je, in vprašale, kaj želi. Saj to traja pet minut, pa ne bi bilo nobenih takih konfliktov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
10.6.2006 22:16:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
10.6.2006 22:22:04   
jrakov1
Mene so v KR.vpašali,če ga ponoči odnesejo,da se malo odpočijem.Pa sem rekla da ne!!!! Hotela je vedeti zakaj ne,pa sem ji povedala,da ravno zato,da mu ne bodo dali njihovega mleka,ker se hočem sama potruditi da bi dojila ,ker prvega nisem ravno dolgo.Pa smo bili zmenjeni brez problema.
Vseeno sem ga jim oddala za ponoči in se zmenila,da ko bo lačen naj ga prinesejo k meni.Vse ok.. Pa se je samo zasmejala.

Ampak res.Ponoči mi ga prinesejo in vprašajo če ga bom dojila ali naj ga oni nahranijo.V komi odgovorim da naj ga kar oni.
Ona je dobro vedela ,zato se je zvečer samo zasmejala.

MISLIM,DA SE DA Z VSEMI VSE ZMENT.

(odgovor članu lonka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
10.6.2006 22:30:41   
KODA
Mojemu so dodajali,ker ni sam imel še izpopolnjenega sesalnega refleksa.Rojen je bil v 34 tednu(3320g).Pri meni se je hitro utrudil,nato pa drl na vse pretege,ker je bil še lačen.Sama sem zahtevala flaško,ker nisem mogla gledati,kako se dere.Pa so jo brez problema prinesli.Je pa bila tam ena sestra,ki mi je ful tečnarila zaradi flaške.Če bi mi še dolgo,bi tudi jaz mojemu možu rekla,da mi prinese mleko.Sem ji tudi sama zagrozila,da bom pa svoje mleko prinesla.,potem je pa odnehala.Kljub temu je dojenje lepo steklo,ampak žal ni trajalo dolgo.1 mesec.
Se strinjam s Splišni.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
10.6.2006 23:03:29   
mamči
Prvi sin je zrasel na flaški, ker ni imel sesalnega reflexa, čeprav je meni mleko lepo nastajalo. Je pa tako hitro hujšal, da ni bilo druge možnosti, kot moje mleko po flaški + adaptirano (je bilo mojega mleka premalo za cel dan).
Sem sama zahtevala adaptirano mleko, s to razliko, da je pil po brizgi, ker sem jaz še zmeraj upala na dojenje in nisem želela, da se navadi na cucelj.
Z dojenjem pol vseeno ni bilo nič je pa lepo zrasel ob  flaški.

Če se mamica strinja in tako želi, ne vidim, kaj je spornega s tem, da otrok pije po flaški.

(odgovor članu lonka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
10.6.2006 23:07:56   
mamči
Drugič mi je spet 2-4 dan zelo primanjkovalo mleka in sem zahtevala flaško. So mi jo vedno prinesli brez problema in z veseljem.
Mleko se je pol hitro uredilo in dojim še danes, mali je star 10 mesecev.
Tako, da vse ima nek namen. Dobro se je treba poznat  in opazovat in se hitro znajdeš.

Obakrat sem rodila v MB.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 0:16:35   
Magi*
jaz sem pri porodu izgubila veliko krvi in zato sem se tudi jaz znašla na intenzivni. rodila sem dopoldne, šele popoldne sem se uspela toliko zbrihtati, da sem prosila, da mi prinesejo Zarjo. in so mi jo prinesle in na mojo prošnjo so mi jo tudi pomagale pristaviti. potem so jo zopet odnesle. takrat v bistvu nisem niti razmišljala ne o hranjenju ne o ničemer, ker sem bila tako zelo hin. šele drugi dan sem jih vprašala, če so jo kaj nahranili, da ne bi bila revica lačna, pa so rekli, da so ji dajo samo glukozo za pitiuser posted image  in naj nikar ne skrbim, da ji bodo že dali, če bo potrebno. kakorkoli, tretji dan sva bili že na oddelku in tam sva se začeli čsito prav dojiti in tudi mleko je prišlo (četrti dan) na veliko začudenje sester, ker sem bila res zelo slabotna. od tedaj je šlo vse lepo naprej.

torej: jaz niti pod razno nimam kaj slabega za reči čez osebje, ker se mi zdi, da so zelo dobro vedeli, kaj delajo.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 8:12:46   
karin412
Tudi jaz ne vem, kako to. V porodnišnici (v Kr) je imela moja punčka 3. dan zlatenico (bila je pod lučko, nosili so mi jo na 3 ure za jest), jaz pa naval mleka. In sem si mleko itak spumpala, pa so ji ga potem dodajali - sicer bi, po moje, dali kar umetno. Samo sem sama nosila flaške sestram.

Prvo noč sem pa imela punčko ob sebi, tudi če nisem spala. Raje sem vzpostavila dojenje, res se mi je dojila vsako uro; nisem pa pustila, da jo odnesejo.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 10:09:48   
tinkamiška
V CE podornišnici sem normalno dojila, so me ponoči hodile gledat vsake tri ure, če se lepo dojiva in v sobi je morala bit prižgana lučuser posted image Ko je dobila zlatenico, so pa hodile po mene, da sem jo podojila, ko je začela jokat. Jst mam s tem dobre izkušnje.

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 10:32:41   
natalia
jaz sem jim bila hvaležna, da so mi prinesle flaško, ker še nisem imela dovolj mleka niti 3 dan po porodu, bogi revček moj pa lačen nonstop visel na prsih...

ne vem pa zakaj so nosile flaško v papirnati vrečki, ja kaj je pa to kaj takega da dobi novorojenček flaško user posted image , a je bolje da strada?

lep pozdrav...

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 11:03:20   
CIPRESA
Tudi mi bi bili brez flaške v porodnišnici lačniuser posted image je pa res čudno da so ga kar sami od sebe hranili z flašo če je imela mamica dovolj mlekauser posted image Pa to danes ko tako spodbujajo dojenje povsod?

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 12:01:47   
sazi
Se strinjam samo s tem, da se morajo posvetovati z mamo (kar so v tem primeru se, če sem prav razumela, saj so njej prinesli stekleničko).
rugače mi gre pa na živce to posiljevanje z dojenjem in zgražanje ob dodajanju ali izključnem hranjenju po steklenički. Prava obsedenost z dojenjem vlada trenutno, mi smo pa v večini gor zrasli na umetnem mleku, saj mame niti porodniške niso imele toliko, da bi lahko bile doma in dojile, pa nam nič ne manjka.
V porodnišnici sva bila 9 dni. Mali zelo zlateničen, ves čas ob meni, mleka sem imela dovolj, mali pa je bil tako obnemogel, da ni mogel sesati in je posledično še bolj izgubljal na teži in se še težje boril z zlatenico. Še dobro, da imajo stekleničke in na voljo mleko. Dobil je mojega, kolikor sem ga uspela načrpati, potem pa še dodatek, da je vsaj približno prišel k sebi po tednu nezmožnosti sesanja. Sploh si ne predstavljaš (očitno) kakšne muke so to, ko otroček joka, je lačen, pa ne more jest. Hvala vsem sestram, da so mi prinašale mleko, pa čeprav se je bilo včasih treba malo pogajati - se je našla kakšna, ki je bila preprčana, da bi lahko dojila. No, po nekaj urah matranja in opazovanja situacije jim je bilo jasno, da ne bo šlo in so mleko prinesle.
Lačnega otroka je treba nahranit, brez mleka pa tudi ne ostaneš čez noč, da bi lahko bilo kritično enkratno hranjenje po steklenički.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 14:09:05   
arabela*
kako je to zanimivo.Jaz pa sem imela težave z dojenjem(zelo boleče dojke),tako da sem sama zahtevala dodatek v mariboski porodnišnici.pa so bili zelo proti,mi ga niso hoteli dat,češ da moram dojit na silo.Ampak nikakor ni šlo.Nato sem si dodatek le izborila.Ko pa sva prišle domov,pa sva se dojile kot velikeuser posted image

(odgovor članu lonka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 14:22:52   
Anonimen
js pa močno dvomim da so mleko dali tamaumi kr tko iz ljubega miru. zdej pri moji drugi punci sem v porodnišnici normalno dojila kolikor je hotla 2 noči mi je celi previsela na prsih, mleka dovolj tamala pa ni pridobivala na teži. ker je enostavno samo cuclala. zadnji dan je sestra rekla da se bo zlagala pediatrinji da je tamala pridobila 10 gramov in da naju bojo spustl dam, ker mi zaupa da vem da ji bom doma dala še kej po flaši. in res doma mi je po 2 uri visela na joški pol je pa še 50 ml popila po flaši. stara 5 dni. tko da sem vedla da pr men ni pojedla nič! in če bi ostale v porodnišnici vem da bi zahtevala sama flašo če mi je ne bi prnesle one!!! en dan so ji dal glukozo ker cel dan ni lulala!

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 14:47:39   
Ro-La
sem "tafrišna" iz mb porodnišnice in nikoli ni nobena sestra kr sama od sebe prinesla dodatka, razen v primeru, ko je otrok v 2 dneh izgubil 400g, kar pa se mi zdi normalno, saj otrok ne more bit lačen. tut sama sem po neprespanem dnevu in noči in non stop pupo priklopljeno na prsih (bradavice so mi skor vstran padle), prosila za dodatek in dobila, hvalabogu, z malo sva vsaj tri urce spali...pa je dojenje lih tak zalaufalo...še preveč mleka je...
glede papirnate vrečke- ni flaša v vrečki, ampak je cucelj pokrit, da se ne svinja, tak da ne govorit da sestre skrivajo flašo v vrečki ko prinesejo dodatek, ker potem bi tut mogle poleg vsake tak dolgo stat dokler otrok ne spije, da jih kdo ne bi videl, to pa je že tu mač....

pa nehajte že forsirat to dojenje, če ne gre pač ne gre...tut z adaptiranim mlekom hranjeni otroci rastejo in zrastejo.

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu lonka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 17:23:17   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: lonka

Jaz sem rodila v Mariboru in so mamici, ki je bila z mano v sobi prinesli stekleničko v papirnati vrečki, da jih ne bi kdo videl.

V PAPIRNATI VREČKI????
Pa kam smo pa prišli za božjo voljo?
V 21 stoletju je novopečenim mamicam, potrebno na skrivaj - tako kot alkoholikom v ZDA- nositi adaptirano mleko?

.....Glede porodnišnic pa bo potreno nekaj storiti.
Se strinjam, fanatizem okoli dojenja, bi bilo treba pregnat iz vseh porodnišnic, tudi tistih, ki se kvalificirajo materam in otrokom prijazne!
Sama sem hvala bogu (ko tole berem, se mi dela kurja polt) rodila v porodnišnici,ki je prijazna MATERI!
Torej so naši otročki, na našo željo dobili stekleničko adaptiranekga mleka, kadar so bili lačni!
 


(odgovor članu lonka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 19:24:59   
Maleal
Se strinjam z Ro-lo,to ni res,da ti dajo kar tak adaptirano mleko,če imaš svojega,ne širit krive vere.Za dodatek moraš rečt sestri,da ti ga prinese.Pa v nobene papirčke ga ne skrivajo.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 19:44:36   
Minka Pobalinka

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: lonka


.....Glede porodnišnic pa bo potreno nekaj storiti.
Se strinjam, fanatizem okoli dojenja, bi bilo treba pregnat iz vseh porodnišnic, tudi tistih, ki se kvalificirajo materam in otrokom prijazne!
Sama sem hvala bogu (ko tole berem, se mi dela kurja polt) rodila v porodnišnici,ki je prijazna MATERI!
Torej so naši otročki, na našo željo dobili stekleničko adaptiranekga mleka, kadar so bili lačni!
 




user posted image user posted image  Se podpišem pod tole..

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 19:59:22   
benika
pa nehajte že forsirat to dojenje, če ne gre pač ne gre...tut z adaptiranim mlekom hranjeni otroci rastejo in zrastejo.


user posted image user posted image user posted image Nekatere se sploh ne zavedajo, kako je hudo mamicam, ki zaradi takšnih in drugačnih razlogov kljub veliki želji ne morejo dojiti. Jaz sem ena izmed njih in vsakič, ko me je nekdo vprašal ali dojim in ko sem zanikala, sem slišala isto vprašanje "Ja kako pa to, da ne dojiš?" In vedno mi je user posted image  srce.

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 20:44:26   
CIPRESA
katja zakaj ti je user posted image srce??? Tudi jaz nisem mogla dojit  pa si s tem ne delam problemov. Takšne sorte pač sem, poiskusila sem vse, probala veliko stvari a mleko (kolikor ga je sploh bilo) je mojemu malčku škodovalo (bil je ves pikast) pa sem prenehala in mu začela dajati adaptirano. Tudi jaz pravim ČE NE GRE, PAČ NE GRE.
Mali po 10 dneh v pediatrični bolnici ni znal niti vlečt več ker so mu tam dajali flaško in kaj naj sedaj naredim mene niso hoteli ker sem bila prešibka in bi imeli z mano probleme (so mi rekli to direktno v obraz), tam nisem bila zmožna stati cel dan, hvala bogu za "Voltaren rapid" tablete ki so mi pomagale do LJ in nazaj da sem ga uspela vsaj 1X na dan nahraniti sama.

So stvari pri katerih smo nemočni in se lahko le zahvalimo da obstajajo nadomestki da se naši otroci lahko razvijajo normalno, ne pa se obtožujemo ker nismo mogle dojiti.


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 20:54:40   
natalia
Se strinjam, fanatizem okoli dojenja, bi bilo treba pregnat iz vseh porodnišnic, tudi tistih, ki se kvalificirajo materam in otrokom prijazne!
Sama sem hvala bogu (ko tole berem, se mi dela kurja polt) rodila v porodnišnici,ki je prijazna MATERI!
Torej so naši otročki, na našo željo dobili stekleničko adaptiranekga mleka, kadar so bili lačni!


se popolnoma strinjam.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: v porodnišnici-kako je to mogoče?!?
11.6.2006 21:10:48   
MajaPRO
Pri meni pa je bila druga izkušnja. user posted image se je rodil s prirojeno pljučnico, zato je že drugi dan odšel na intenzivno, kamor sem ga hodila dojit vsake 3 ure. Ostalo je dobival dodatek, vendar me sestre niso seznanile, s katerim mlekom ga hranijo, koliko mora popit na obrok ipd. Sem pa imela cimro, ki je imela svojega user posted image že nekaj časa na intenzivni (nedonošenček) in si je mleko črpala ter ga nosila na intenzivno. Nakar sem šele po nekaj dneh vprašala eno sestro, če lahko tudi jaz dobim stekleničko in prinesem sinku svoje mleko. Seveda ni odklonila, ni pa bila preveč navdušena nad mojim predlogom user posted image . A jim je res tako težko shranit tistih nekaj stekleničk mleka?? Mi je bilo potem žal, da jim nisem prej zagnjavila.

_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?