|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   več naloge-za kazen?!
9.11.2005 21:39:26   
Anonimen
naša hodi v 3 razred 9letke.vsak dan dobijo pri matematiki delavni list z računi.vse ok.danes pa so za kazen,ker so nekateri klepetali, ko je učiteljica dajala navodila za domačo nalogo,dobili še dodatni list z računi.
meni se ne zdi prav,da mora zaradi nekaterih posameznikov,(ki so vedno eni in isti,ki motijo pouk),biti kaznovan ves razred.zakaj ne dobijo samo tisti dodatnih računov?!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: več naloge-za kazen?!
9.11.2005 22:14:46   
Gina
Domače naloge niso obvezne in ne smejo biti ocenjevane ali upoštevane pri nalogi. V resnici je odsvetovano, da jih učitelji sploh dajejo. Zato z vso starševsko kompetenco lahko rečeš, da hčeri nisi dovolila delati naloge in konec debate. No, jaz bi to naredila. Tudi naredim, kadar ima kakšen od mojih preveč naloge in tudi povem zakaj.

Zakaj se je pa učiteljica odločila za tak način, pa ne vem. Mogoče zaradi klepetanja ali neprimernega vedenja niso uspeli narediti predvidenega. Včasih pomaga, da pritisneš na "pridne" otroke, da se ne pustijo več terorizirat od nasilnih. Ker v bistvu je dostikrat vedenje enih otrok odvisno od vedenja drugih, čeprav se čudno sliši. Zakaj pa ravno naloge, ki so že tako sporne, pa ne vem. Lahko bi se odločila za kaj drugega skupinskega, če se ji je zdelo primerno. O tem pa ne morem sodit, ker ne poznam situacije, ki je tedaj bila v razredu. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: več naloge-za kazen?!
9.11.2005 22:15:49   
Anonimen
sej tko je blo vedno. se mi zdi, da to delajo zato, da bi se ostali "ustrašli" in ne začeli klepetat še oni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: več naloge-za kazen?!
9.11.2005 22:42:03   
Anonimen
ma v tem razredu je nekaj fantov,ki so prave petarde.nikakor se jih ne da umiriti ali pa jih ne znajo,oz. se jim ne da kaj dosti se z njimi ukvarjat.zato jih tudi dajo naprimer sedet med boljše učence,da bi jih tej spravli v red.tako se je moji dogajalo lani celo leto,da je sedela s temi divjaki.pa se ji je nakoncu že poznalo,da med poukom ne more biti zbrana.zvezki so bili neurejeni,vse napisano na pol,ker ni nič slišala oz.ni utegnila napisati,ker so jo motili.pisava grda...in sem morala zatežiti,da so jo presedli.potem je bil mir.v tem razredu je 2/3 divjakov in tista 1/3 jih ne bo nikoli umirila.
letos pa dobivajo take kazenske domače naloge.že brez teh jih imajo ful.pri vsakem predmetu dobijo kak list ali stran v delavnem zvezku.danes je imela pri slo za napisat neke povedi,za eno stran A4;se učit spoznavanje okolja,ker bodo vprašani;list z računi in še kazenski delavni list z računi.
ko sem jo vprašala,zakaj kazenski list,je rekla,da so tisti klepetali,ko je učiteljica dajala nalogo.ker niso poslušali in ker se ji najbrž ni dalo delat reda,je enostavno dodala še en fotokopiran list.
včasih,ko pridem po njo v šolo in so še v razredu,me je kar groza,ko slišim,kaj se not dogaja.kričanje,divjanje,ropotanje...med poukom,medtem,ko je učiteljica not!
to pa nisem vedela,kako je s temi nalogami,da niso obvezne in to...
če bi to vedela prej,bi ji rekla,naj pač tistega kazenskega lista ne reši.je šla kar 2 uri prej spat,ker je bila preveč utrujena od vsega...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: več naloge-za kazen?!
10.11.2005 10:45:06   
babylove
V knjigi o vzgoji sem brala, da se nasploh odsvetujejo tovrstne kazni (naloge, učenje, repetitivno pisanje fraz), saj otrok posledično zamenja šolsko delo za kaznovanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: več naloge-za kazen?!
10.11.2005 17:33:46   
bskrle
Mislim, da učiteljica me dajanjem navodil ne more točno videti, kdo je spet motil.
PAč je kazen včasih potrebna za vse, čeprav ne vem, zakaj bi to, če otrok reši kak račun več, kaj je narobe v tem. Moraš vedati, da za razred veljajo skupinska pravila in včasih je pač kaznovana cela skupina.
Upam, da boš znala to razložiti svojemu otroku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: več naloge-za kazen?!
10.11.2005 18:33:36   
Gina
BL, a ni vse šolsko delo nekaj kaznovalnega? Zakaj je treba toliko nalog? Načeloma naj bi se normalno bister otrok vsaj tričetrt moral naučit v šoli, ne da bi mu bilo treba knjigo odpret. Samo zato, ker pa nekateri ne znajo snovi dovolj dobro razložit, pa morajo otroci doma delat na tone nalog. Jaz vsako leto povem, da bo moj otrok sicer delal domače naloge, vendar samo, če jih ne bo za več kot tričetrt ure dela. Tričetrt ure je več kot preveč za tisto ponovit, za kar učiteljica ni imela časa v šoli utrdit.

Nikki, včasih dejansko pridejo razredi, polni nevzgojenih otrok, ki si vse, ampak vse dovolijo. Starši so zaslepljeni, ne vidijo. V tistem, ko hočejo dobro, delajo neumnosti, pa še prepričani so, da delajo dobro otroku in da smo mi tisti, ki preveč sitnarimo. Kaj naredit? Jaz sem prepričana, da vsaka učiteljica dela najboljše, kar zmore. Je pa res, da zelo veliko naredit sploh ne sme, ker karkoli naredi, je narobe. Če se zadere, je narobe, če koga kaznuje, je narobe, če ga odstrani od drugih, druge zaščiti, je narobe, če se pogovarja, pa tudi ni nič boljše, ker otrok še vedno zganja nasilje nad drugimi otroki - pogovor ni stvar, ki pomaga. Če reče staršem, nič ne pomaga, ker večinoma imajo velike zasluge, da je otrok tak, kot je. No, včasih to tudi pomaga, ampak ne vedno. Kaj naj naredi? Mislim, da smo vse zelo vesele vseh predlogov.

Če se ti zdi, da je tvoj otrok vmes med temi nasilnimi otroki, pa ni nič narobe, če rečeš učiteljici, naj ga presede. Saj ni treba, da vedno prenaša vse sorte izpade, četudi verbalne, ali pa motenje med poukom. Ponavadi to učiteljice upoštevajo, če jim razložiš na en normalen način. 

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: več naloge-za kazen?!
10.11.2005 20:09:48   
bskrle
Oj, Nikki nisem prebrala tvoje razlage spodaj.
Toliko naloge je za tretješolce res veliko, verjetno bi otrok moral opraviti nalogo v 45 min.
SAMA ZAGOVARJEM NALOGE VSAK DAN, KER SI LE TAKO OTROK PRIDOBI DELOVNE NAVADE.
Mora pa biti mera.
Učim sicer višje razrede in dam nalogo le 1-2x na teden.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: več naloge-za kazen?!
10.11.2005 21:32:46   
Anonimen
Tudi jaz nimam nič proti nalogam,tudi moja mala jih vedno brez problema reši.Nikoli ne teži zaradi tega.Pač ve,da to je šola in to spada zraven.Tudi uči se vse,kar je treba sproti.Jutri recimo pišejo test in mi je sama predlagala,če ji napišem par računov za vajo.Take kazenske naloge kot včeraj se pa tudi njej zdijo krivične.In skoraj vedno je naloge več kot za 45min dela.

Gina,tisto o nevzgojenih otrocih je vse res.Se popolnoma strinjam s tabo.Ta skupina je problematična že od vrtca naprej.Ampak se jih da umiriti.Lani je bila njihova razredničarka dlje na bolniški in tista učiteljica,ki jo je nadomeščala, je znala narediti red.Škoda,da ni kar ta ostala z njimi.No,sej drugo leto dobijo novo,mogoče jih bo znala ukrotiti.

Ma ne vem,kaj bo s to mladino...Mi smo se bali že enega podpisa v beležko,tej se pa še hvalijo koliko so jih pridelali in tekmujejo,kdo jih ima več!!!

Včasih res ne vem,kako naj svetujem hčeri,ko mi potoži,kaj se je spet dogajalo.Najraje bi ji rekla,naj komu primaže kar klofuto,da bo mir.Ampak to ne vodi nikamor...

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: več naloge-za kazen?!
11.11.2005 9:17:06   
ronja5
Doma imam "pridno punčko" in "divjaka", oz. sem ga imela. In še to v glavnem po zaslugi nesposobne učiteljice. Verjemite mi, da je v obeh primerih hudo. 
Pri nas bo preteklo še velikoooo časa, da bosta obe strani (starši in učitelji) dojeli, da lahko samo s sodelovanjem in izmenjavo informacij delamo v prid otroka.
V tvojem primeru Nikki bi jaz punčki svetovala naj se sama odloči, ali bo naredila nalogo ali ne. Jasno bi ji povedala, da ima po mojem mnenju naloge preveč in če meni, da je bila kaznovana po krivici, naj je pač ne naredi. Učiteljici pa bi napisala sporočilo zakaj naloge ni naredila.




_____________________________

Ljudje smo kot angeli z enim krilom-poletimo lahko samo objeti.
(Oprah)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: več naloge-za kazen?!
11.11.2005 14:16:57   
ronja5
Še nekaj glede nemira v razredih. Moj sin je bil pred dnevi vprašan. Medtem pa so mu totalno razdejali peresnico v kateri je bilo črnilo. Peresnico so si dobesedno metali, črnilo se je razbilo, vsa pisala s peresnico vred so uničena, prav tako nova tla v učilnici.Učitelj je bil ves čas PRISOTEN, saj je spraševal! Da dol padeš, no!

_____________________________

Ljudje smo kot angeli z enim krilom-poletimo lahko samo objeti.
(Oprah)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?