|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vegovo tekmovanje
16.3.2006 18:37:47   
Anonimen
danes so v 3.r/9l imeli tekmovanje.vse ok. samo enemu je učiteljica pomagala pri reševanju.a je to dovoljeno? kolikor vem,na teh tekmovanjih ne smeš uporabljati pripomočkov,razen,če ni tako določeno.
v pravilniku nič ne piše o pomoči učencem med tekmovanjem,pa me zanima,kako je na vaših šolah s tem...
lp,nikki
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vegovo tekmovanje
16.3.2006 20:18:25   
Anonimen
Misliš današnji Kenguru?

Jah, učitelj ne bi smel pomagat. Pravilnikov ne poznam v potankost, vendar praviloma se to ne sme. Si to videla, al kako veš, da je pomagal?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vegovo tekmovanje
16.3.2006 21:19:17   
kofetek2010
kdaj bodo rezultati?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vegovo tekmovanje
16.3.2006 22:19:16   
Anonimen
ja,ta kenguru današnji,ja.
kako vem?
ko sem jo prišla iskat v šolo,so se vsi otroci nekaj pritoževali,da zakaj so pa oni morali vse sami rešit.sem jo vprašala,kaj je bilo in so mi povedali.učiteljica pa,da sej mu je pomagala samo eno nalogo,ker ne razume...dečko ima težave,še zdej ne razume abecede,jo ima napisano na listu in vedno zraven,poštevanko tudi,kar drugi otroci seveda ne smejo.in tukaj mu je enostavno povedala rezultat.ne vem,če bi se to lahko štelo,za točke.
kolikor sem jaz razumela pravilnik...
rezultati naj bi bili jutri,nam je rekla,v pravilniku se mi zdi da piše v 5.dneh.
kaj drugi starši ste videli pravilnik preden ste podpisali da lahko vaši otroci tekmujejo?oz. učiteljice,ste dale staršem prebrat to zadevo prej?
mi smo samo dobili listek in navodila,naj si na netu preberemo. potem pa so se tisti starši,ki nimajo računalnika pritožli,da niso videli pravilnika...
ma tiu pri nas nikoli nič ne štima.
to,da so enemu kar povedali rezultat mi pa res težiuser posted image user posted image user posted image .naj vsak reši toliko,kolikor razume in zna.

lahko noč in lep pozdrav,
nikki

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vegovo tekmovanje
17.3.2006 9:06:03   
lelaval
Jana 73 - včeraj so pisali in so bili rezultati že objavljeni na int. strani (pod geslom, ki ga dobijo otroci).

Moj sin je dosegel 1. mesto. user posted image user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vegovo tekmovanje
17.3.2006 9:11:22   
al1*
Moja je tudi dosegla 1. mesto!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

lp


(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vegovo tekmovanje
17.3.2006 9:36:40   
kofetek2010
grem gledat user posted image

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vegovo tekmovanje
17.3.2006 9:38:51   
kofetek2010
Avtorizacija ni uspela
Uporabniško ime in geslo ni veljavno ali pa rezultati tega tekmovanja še niso vnešeni.
 
user posted image
še ni rezultatov user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vegovo tekmovanje
17.3.2006 11:13:31   
Anonimen
tudi naših rezultatov še ni...
bomo še malo počakali,kaj čmo.
lep pozdrav,
nikki

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vegovo tekmovanje
17.3.2006 18:15:16   
Gina
- rezultati ne smejo biti vpisani prej, kot je to dovoljeno

- ne razumem, kako sploh obstaja možnost, da vam gre v nos, če je učiteljica nekomu, ki ima učne težave, po slovensko mogoče prevedla nerazumljivo besedišče, ki je uporabljeno v kenguruju (npr. v 1. razredu je pri eni nalogi pisalo se mi zdi "doriši" - beseda ki je pol otrok ne pozna, pa še kaj bi se našlo v vsakem razredu)?????? Kdo ima zdaj težave, vi s toleranco manj uspešnih otrok, ki imajo morda celo po zakonu dovoljene učne prilagoditve, ki pišejo v njihovih odločbah in zaradi katerih zagotovo ne bodo PRED VAŠIM otrokom, oz ne bodo bolj uspešni od vašega otroka, ker imajo že itak hude težave, (kenguru sicer itak ni najbolj kompetentnem pokazatelj celostnega znanja matematike, ampak prej logičnega razmišljanja v par smereh mat. in širšega področja???? Ne morem verjet, ali so vaši otroci tako zelo egocentrični, da nočejo tega razumet, ali je z vašim dojemanjem tekmovalnosti kaj hudo narobe?
Jaz bi se malo zamislila. Ne verjamem pa, da je kakšna učćiteljica povedala rezultate, to so naložili otroci, zavistni otroci, ki imajo težave pri sprejemanju tega, da mogoče pa obstaja možnost, da ne bodo prvi, ker so bile naloge težke in jih je lahko malo na prvem mestu. Fajn je, če je kdo drug potem kriv, a ne? Najboljše neka učiteljica, ki je (vprašljivo, če sploh je) kakšno besedo razložila otroku, ki ima težave in odločbo za pomoč. Neverjetno, me prav razjezijo  taki izpadi, škoda ker se to ni zgodilo pri meni in škoda, da nisi prišla potem mene v živo kaj vprašat, bi ti lahko dosti bolj potanko razložila, kot tule na netu. Aja, zahvali boga, da nimaš otroka s posebnimi potrebami in raje nauči svojega otroka, da bo sprejel tekmo kot nekaj, kjer je fajn sodelovat, pa ni nujno zmagat. Razloži pa mu še to, da je najlepša reč v življenju, če zna biti prijazen s sočlovekom, sploh če mu gre v življenju težje kot njemu in še bolj je lepo, če zna komu privoščiti dobro. Zelo lepo, lepše kot zmagati. Matr pa ta kapitalizem, s pogoltnostjo in tekmovalnostjo vred.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vegovo tekmovanje
17.3.2006 18:38:55   
ronja5
user posted image Gina!


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vegovo tekmovanje
17.3.2006 18:54:48   
Anonimen
ok,gina,lahko bi malo boljše prebrala,kar sem napisala.zato ti še enkrat napišem: tega mi niso povedali samo otroci,ampak učiteljica sama.in ne da mu je razložila navodila,povedala mu je rezultat.
se pa drugače popolnoma strinjam s tabo z vsem kar si napisala in na tak način tudi vzgajam svojega otroka.
pa lep pozdrav!

(odgovor članu ronja5)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vegovo tekmovanje
17.3.2006 19:28:38   
CIPRESA
Zdej pa mene čist tko neki zanima a ni vegovo tekmovanje za tiste ki obvladajo ne za tiste ki imajo učne težaveuser posted image Vsaj pri nas je blo tkouser posted image

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vegovo tekmovanje
17.3.2006 21:57:32   
Gina
Neverjetno, radha, kako si sposobna obračat besede, da bi ti človek še verjel, če ne bi prebral. Kje si prebrala, da je ok, če bi učiteljica povedala rezultat otroku? Spet haluciniraš, kot sem te že velikokrat zasledila. Zbudi se, dekle, ni vse tako, kot prebereš, mogoče bi pa ti tudi rabila kakšno pomoč pri branju....

Sicer pa o napadanju. Kdo je tukaj koga napadal prvi? Ne moreš pričakovat, da bomo tu gor sami taki, ki nam je všeč, če so ljudje storilnostno in tekmovalno nastrojeni in v tem smislu nasilni. Meni tekmovanje ne pomeni nič, ker vem, kakšno je. Ampak problem je, ker bi nekateri ljudje za dober rezultat svojega otroka tukaj gor vse linčali in to brez vzroka. Ta konkretni otrok njenemu otroku ni bil nobena konkurenca. Ampak nobena. Kako se je sploh mogla spotaknit ob njega? Jaz ne verjamem, da je učiteljica povedala rezultat. Verjamem pa, da mu je pomagala na tak način, kot sem rekla. In verjamem, da je rekla kaj v zvezi: Ja, sem mu povedala. Ker to ne pomeni, da mu je povedala rezultat, ampak da mu je povedala besedo, ki je ni razumel. In bolj verjamem, da take vrste starši, ki se počutijo ogroženi od nekega otroka, ki ima težave, okrog obračajo besede, kot kaj drugega. No, seveda obstaja majčkena verjetnost, da bi bilo celo res, kar pravi nikki. Ok, pa vzemimo še to možnost, da je bilo vse skupaj res. Saj ti zdrava pamet pove, da če otrok ima težave in to tako velike, da si ne more zapomniti črk, da ne more rešiti take naloge. In če mu je z zakonom dovoljeno, da piše teste dlje časa in če mu je z zakonom dovoljeno, da se mu stvari 5x glasno prebere in če mu je z zakonom dovoljeno, da mu učitelj tudi ob testu lahko razloži, potem to piše v odločbi z določenim razlogom. Razlog je najbrž v specifični motnji, ob kateri otrok ne zmore brati in zraven misliti, kaj bere, ali čem podobnem. Zakaj mu lahko to dovoli zakon, ena mama pa ne, ker je prebrala splošne pogoje kenguruja? Če imajo otroci v odločbi posebne pogoje, jih moramo upoštevat, pa če je komu to všeč ali ne, tudi pri tekmovanjih.

Še to, na nekaterih šolah se odločijo, da bodo pisali vsi otroci. Na nekaterih pač ne. Odvisno od učiteljic. Nekaterim se zdi fajn dati vsem otrokom priložnost, drugim se pač to ne zdi smotrno. Niso ta tekmovanja samo za "boljše". Ker boljši v matematiki niso vedno boljši v kenguruju. V kenguruju zmagajo logiki. 

Še to, priznanje dobijo samo najboljši. Pa ne najboljši v razredu, ampak najboljši od vseh razredov paralelke. Kako bi se potem lahko kdo počutil ogroženega od enega otroka, ki mu ne gre, te še enkrat vprašam, ob dejstvu, da pri napačnih odgovorih obkroženih, kot pri vegovem so, dobiš minus točke!!! Torej je nemogoče se zmotit pri eni nalogi, in dobro priti skozi, razen če tam ne obkrožiš nič, pa še to je vprašanje, če ti bo uspelo.

Aha, radha, kako pa veš, da jaz ne učim na gorenjskem? Jaz ne delam v domačem kraju, nikoli ne bi hotela učiti tam, kjer so moji otroci, to ni dobro zanje. In vozim se kar daleč.user posted image

Drugače pa je tako, da se mene starši ne bojijo, prej me imajo zelo radi, ker se za njihove otroke še kako brigam in jim reči vedno razložim tako kot je treba. Ko bom nehala imeti odkrite odnose in ko se ne bom toliko razdajala, potem se mi bo pa mogoče tudi to zgodilo, samo mi je itak vseeno. Jaz ne delam tako zaradi staršev, kot delam, ampak zaradi otrok.

Aja, hudobije pa ne prenašam najbolje, zato je nad menoj ne zganjajo, ali pa se pogovorimo v teh redkih primerih zelo odločno, brez skrbi. In veš kaj, ko jim razložim svoje stališče, se v 80% strinjajo z mano. Obstajajo pa seveda tudi primerki, ki kontrirajo kar tako malo, zato da kontrirajo, takim pač ni pomoči. In vseeno mi je zanje, naj se pa jezijo doma, če jim paše.
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vegovo tekmovanje
18.3.2006 11:56:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

- ne razumem, kako sploh obstaja možnost, da vam gre v nos, če je učiteljica nekomu, ki ima učne težave, po slovensko mogoče prevedla nerazumljivo besedišče, ki je uporabljeno v kenguruju (npr. v 1. razredu je pri eni nalogi pisalo se mi zdi "doriši" - beseda ki je pol otrok ne pozna, pa še kaj bi se našlo v vsakem razredu)?????? Kdo ima zdaj težave, vi s toleranco manj uspešnih otrok, ki imajo morda celo po zakonu dovoljene učne prilagoditve, ki pišejo v njihovih odločbah in zaradi katerih zagotovo ne bodo PRED VAŠIM otrokom, oz ne bodo bolj uspešni od vašega otroka, ker imajo že itak hude težave, (kenguru sicer itak ni najbolj kompetentnem pokazatelj celostnega znanja matematike, ampak prej logičnega razmišljanja v par smereh mat. in širšega področja???? Ne morem verjet, ali so vaši otroci tako zelo egocentrični, da nočejo tega razumet, ali je z vašim dojemanjem tekmovalnosti kaj hudo narobe?



Gina kot sem jaz razumela  NIKKI ji ni šlo v glavo samo to da otroci niso enako obravnavani. Otroci s posebnimi potrebami kot si jih omenila ne verjamem da pišejo z otroci ki to niso. Zato naj bi bili tudi po mojem mnenju obravnavani enako. Vprašanja ki se jih na takih tekmovanjih postavi naj bi bila napisana za raven 3r/9 tako da jih učenci razumejo. Včasih smo jih kljub temu tudi skupaj prebrali in šli čez naloge skupaj potem pa se je začel samostojen del v katerem otrok piše sam brez pomoči saj se ocenjuje njegovo znanje, logika ne pa znanje učiteljice.
Jaz NIKKI in vse ostale ki se z njo strinjajo nimam za osebe ki slabo dojemajo tekmovalnost le pomoje želijo da bi bilo za vse otroke poskrblejo ENAKO.
Kaj so govorili otroci? Ja jaz bolj verjamem otrokom kot učiteljici ker otrok največkrat pove to kar misli brez olepšav in sigurno je užaljen saj se je ravno tako trudil za stvar kot oni ki je bil deležen pravega rezultata. Se ti to kot učiteljici zdi prav?
Nevem včasih se mi zdi da nekateri prav čakate da nekdo pojamra in ga takoj napadete da je njegova vzgoja kriva da otrok ni prijazen do sočloveka, da ne zna privoščiti dobro. Sploh nevem kje si prebrala da je učiteljica pomagala otroku s posebnimi potrebamiuser posted image Mene je vedno bolj strah postavljati vprašanja tukaj gor ravno zaradi takih izpadov kjer ne dobiš opore ampak s kladvom po glavi.

JAz samo rečem NIKI prav razmišljaš v šoli naj bodo otroci enako obravnavani zato pa so različne šole in če vidimo da otrok ni za na vegovo tekmovanje potem naj tudi ne gre, ne pa da mu pri rezultatu pomagamo. Konec koncev mu učiteljica ni s tem naredila nič dobrega. Kaj ti pomaga priznanje če se zanj nisi sam potrudil??

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vegovo tekmovanje
18.3.2006 15:37:53   
Gina
Še enkrat:
- v nekaterih šolah pišejo vsi učenci
- vsi učenci pišejo zato, ker morda je otrok malo manj uspešen pri ma, pa ima dobre logične predstave, morda niti to nima, pa se vseeno učiteljici zdi, da naj proba, ravno zato, da imajo vsi možnost to poskusiti (vidiš enakost)
- nekateri učenci imajo odločbo. Odločbo imajo zato, ker imajo pri nekaterih rečeh zmanjšane sposobnosti, to ne pomeni, da so butasti, ampak da nečesa ne zmorejo na točno določenem področju.
Npr. en gluh otrok je lahko zelo bister, ampak slišati te pa ne more, moraš mu razložiti s kretnjo in to piše v odločbi, ali drug primer, nek dislektik ne more zaznat besede kot celote, zaznava črko po črko, čez 5 minut branja se mu vse črke meštrajo in skačejo pred očmi - zaradi tega mu piše v odločbi, da mora imeti podaljšan čas pisanja testov in da mu lahko do ne vem katerega razreda učitelj prebere reči , pa ni nič nesposoben, samo en center mu ne dela za točno eno samo stvar - branje. Ali npr. otrok je disgrafik, ne more pisat in razmišljat, ne more si zapomnit črk.... dovolijo mu uporabljat računalnik, da sploh kaj napiše... Ali npr. nekemu otroku manjka roka, dovolijo, da ti napišeš namestio njega.(če mu manjka roka razumeš, da ne more pisat, če je pa disgrafik, pa mu ta isti center ne dela, pa ne razumeš, ali kaj???) Ali je to krivica? Ne, to se mu dovoli ravno zato, da je ENAK, pa še tedaj ni enak, gre drugim veliko bolje. Ampak to je njegova "bergla". Zato jaz menim, da je krivično od drugih staršev sodit nekaj takega in to na tak način. In še enkrat - ta otrok ni bil nič na boljšem, kot njen. Njen je pa bil zavisten in to otroku, ki mora imeti črke napisane poleg sebe v 3. razredu, torej zavisten otroku, ki ima očitno učne težave (saj je tudi učiteljica mamici to povedala, mar ne?)in ne more biti boljši od njega, kljub "bergli".

Eh, brez veze je. Saj ni kriva najbrž nikki. Jaz verjamem, da vsak verjame svojemu otroku in da niti pomisli ne, da bi lahko bilo kaj drugega zadaj. In ne, otroci niso iskreni, ne vsi. Sploh ker vedo, da je boljše lagat ali vsaj prikrojit zgodbo tako, da se bo slišala za starše resnična. Starši pa itak verjamejo - saj so tako zagledani v svoje otroke, da so prepričani, da so vedno iskreni.

Drugače je pa tako, da sem jaz prva, ki bom stala za otrokom, kadar gre za karkoli razumnega in za najmanjšo reč, kjer bi se mu res krivica godila. Čisto prva. Tule tega pač ne vidim, vidim pa veliko tekmovalnost, ki je prinesla vse drugo, samo prijaznosti in sodelovanja in razumevanja ne. Pa ne bi rekla, ko bi šlo za kaj res velikega, potem bi do določene mere še razumela pohlep, ampak če gre pa za nekaj tako življenjsko nepomembnega, kot je vegovo, potem pa res ne razumem, kaj bi bilo, če bi jim šlo za kaj pomembnega, saj bi se pobili med sabo ali kaj.

Aja, pa da ne boste mislile, da moji niso taki. Tudi povedo reči po svoje, jih zavijejo naokoli, da če ne bi delala v šolstvu, bi jim verjela, da so vsi drugi krivi, samo oni ne. Tako pa jih vprašam, če ni bilo slučajno tako in tako in tako, kot se mi zdi bolj verjetno in na koncu se je še vselej izkazalo, da sem imela prav. Čudno, kajne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vegovo tekmovanje
18.3.2006 20:56:28   
TaRe*
pUNCE NE SE KREGATuser posted image user posted image user posted image
ej,mene pa nekaj zanima.
a so že rezultati za 3 r /9?Naša miška tako težko čakauser posted image ,zdaj me pa že malo skrbi,da ni ona narobe prepisala gesla,pa imena..,listek pa je založilauser posted image

_____________________________

............ja,takle mamo..;)


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vegovo tekmovanje
18.3.2006 21:20:01   
Gina
Rezultati so takrat, ko bo imela vaša učiteljica čas jih vnesti v računalnik. Lahko pa to stori še naslednji teden. Ne vem več točno, do kdaj, bi morala pogledat, ampak pri nas ne bomo tako dolgo čakali, smo si odnesle domov, bomo iz domačih računalnikov čez vikend naredile.

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vegovo tekmovanje
19.3.2006 17:35:39   
kofetek2010
naša še ni imela časa user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: vegovo tekmovanje
20.3.2006 19:24:21   
Anonimen
evo,smo dobili rezultate!moja je dosegla 5 mesto na šoli!user posted image ful sem zadovoljna,ona tudi.
glede tistega dečka, zaradi katerega se je sploh začela ta debata... so mu razveljavli test.ker mu je učiteljica pomagala.ker mu je pomagala ne da bi dobila za to kako dovoljenje.ker ni tak hud primer,da bi mu bila dodeljena pomoč.
ko je teste popravila in povedala rezultate učencem,je povedala tudi,da njegov test ni veljaven.
no,kaj pa sedaj?kako se pa ta otrok sedaj počuti?!
po moje bi bilo boljše,če sploh ne bi tekmoval,kot pa tako...

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: vegovo tekmovanje
20.3.2006 19:32:03   
Gina
Samo da ste vsi srečni, pa da je revež dobil svoje.
Aja, pa čestitke tvoji. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: vegovo tekmovanje
20.3.2006 19:48:06   
CIPRESA
Meni se otrok smili saj sam ni skoraj nič kriv. Torej je učiteljica naredila dvojno škodo....najprej sebi ker ji otroci sigurno nebodo več zaupali kot so ji prej in kar je najbolj škoda še otroku ki bi mogoče ne rešil le tiste naloge tako pa je njegovo znanje razveljavljenouser posted image

NIKKI bravo za 5 mestouser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: vegovo tekmovanje
20.3.2006 20:02:19   
Gina
Če otrok ne bi pisal, vsi ostali pa bi, potem res ne vem, kako bi se počutil - njega bi ven odpeljali, da si ne zasluži, vsi ostali so pa okuser posted image  Če pa so razveljavili, pa pač so. A ve res mislite, da se zato kdo sekira, sploh tak, ki mu morda že tako ne gre prav ok? A mislite, da se sekira, če dobi 3, ker itak vedno dobi 3, njemu je to ok, če pa pač ni dosegel priznanja, je ap itak vseeno, če razveljavijo, saj tolk trapast pa tudi ne more biti, da ne bi tega videl. Pa zaupanje? Kakšno zaupanje? Nekdo je šel težiti ali razredničarki ali pa ravnateljici, saj v bistvu je vseeno, in ona je pač zaščitila svojo kožo in naredila tako, da je volk sit in koza cela. Čist normalno, a ne. Cel cirkus ste naredile zaradi ene reči, ki je čist nepomembna. Sem razmišljala, saj od otrok bi človek pričakoval take pritožbe:
....enemu je učiteljica pomagala pri reševanju.a je to dovoljeno?,. ampak od odraslih ljudi pa res ne.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: vegovo tekmovanje
20.3.2006 20:26:50   
CIPRESA
Ja nevem kako so zdaj postavljena pravila, ko sem jaz tekmovala za vegovo priznanje, nas je tekmovalo le nekaj v razredu in to tisti ki nam je matematika ležala vsi ostali so bili dobri pri kakem drugem predmetu in so tekmovali tam karkoli je že drugje bilo.
In tisto da je naredila učiteljica otroku škodo sem mislila za to ker mu je povedala rezultat (če mu ga je res), in s tem tudi otrok ni pokazal svoje znanje ampak  prepisal učiteljičin namig o rezultatu. To mu pravgotovo ni bilo v poduk.
In sem mnenja da naj bi bili pred učiteljico vsi otroci deležni približno enakih ugodnosti, je res da nekateri potrebujejo več časa da stvar osvojijo ali pa so potrebni kakršnihkoli drugih prijemov ampak za takšno tekmovanje ki je za tiste ki obvladajo matematiko pa je bilo vsaj pri nas tako da smo imeli vsi enake pogoje nobenih privilegijev.
Kako je pa zdaj pa res nevem.




_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: vegovo tekmovanje
20.3.2006 22:00:42   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Cel cirkus ste naredile zaradi ene reči, ki je čist nepomembna.

če je tu kdo,ki je naredil cel cirkus iz tega,si to ti,gina...
pa lahko noč,
NIKKI

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?