|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   velikost pregrade
30.9.2004 7:15:19   
mirjamca
Po missed abortion pred dobrim mesecem sem šla na prvi gin. pregled, kjer je ginekologinja ugotovila manjšo pregrado - po njeni približni oceni je velika med 6 in 8 mm. Natančneje bo to lahko določila ob ali po ovulaciji. Poučila me je, da tako velika pregrada lahko sproži le nekoliko prezgodnji porod (npr 38. teden namesto 40.), skoraj gotovo pa ni krivec za odmrtje ploda. Pri nas operirajo pregrade večje od 10 mm. Lepo prosim tiste, ki imate izkušnje s pregrado, če mi lahko napišete, kako velike ste imele oz. jih imate in kaj to pomeni za pozno nosečnost oz. prezgodnji porod.
Hvala in LP vsem, Mirjam
Neposredna povezava do sporočila: 1
   velikost pregrade
30.9.2004 10:43:57   
Maša
Hojla,
tudi jaz imam zelo majhno pregrado in mi je do danes se niso operirali; pa ne zato ker je premajhna ampak nekaj z mojo krvjo....skratka...pregrada je relativna stvar...lahko je zelo velika pa sploh ne ovira plod, lahko pa povzroči prezgodnji porod. S tem da ni možno da zaradi nje splaviš se ravno ne strinjam, vsaj tako sem slišala od nekaterih zdravnikov. Če jo boš operirala je tvoja odločitev. Veliko punc je ki se ne operirajo pa potem vse normalno poteka in rodijo ob roku zdravega dojenčka. je pa seveda večja možnost predzgodnjega poroda.
Upam, da sem ti kako pomagala.

Srečno,
Msša

(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   velikost pregrade
5.10.2004 22:40:14   
urši77
Po 2 ss so tudi meni odkrili pregrado (2.5cm), jo odstranili,potem sem ponovno zanosila in spet ss. Ja, s pregrado v pozni nosečnosti pa je takole: od šestega meseca dalje večja pregrada lahko ovira rast otročka in tako malček nima dovolj prostora za rast in razvoj. Pravijo, da je fino to odstranit pred nosečnostjo, njeno odkritje pa je - razen če nisi izreden težak in vsakič na UZ-ju s tem težiš - res le naključno,ali pa z striktnim "iskanjem" le-te. Najbolj se jo da videt v času O, saj je takrat sluznica najbolj debela.Tudi na operacijo te naročijo v tem času ciklusa.
V začetku nosečnosti pa povzroča težave lahko na tale način: plod se, ko pripotuje v maternico, da bi se nekam usidral, priraste ravno na pregrado in ker je pregrada precej slabše prekrvavljena kot sluznica, plod ne dobi dovolj hrane in tako odmre.
So pa tudi primeri-in ni jih malo, ko ženske sploh ne vedo da pregrado imajo, z njo zanosijo in donosijo brez problemov. Splošnega pravila kako in kaj ni, vsaka je drugačna in pri vsaki stvari potekajo drugače. Zato je važno imeti dobrega G, ki opravi temeljit pregled in ki si vzame čas tudi za pogovor in pomoč pri načrtovanju zanositve!
LP, čimveč :sloncek: in :duda:

(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?