|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   verouk in opp
27.2.2013 11:14:44   
sajablue
Mamice in očki pozdravljeni!

Sem teologinja-katehistinja s 5 let izkušenj, kmalu bom tolmačka slovenskega znakovnega jezika, namen imam študirati področje posebnih potreb. Prepričana sem v dejstvo, da je v Sloveniji premalo ponudbe verouka/kateheze za otroke s posebnimi potrebami in zato vas sprašujem, kaj o tem menite vi, starši otrok s pp? Bi otroka peljali k verouku, če bi vedeli, da bo zanj prilagojen, da ne bo obvezen, bo pa dobrodošel obisk? Da je cilj otroku skozi igro, ustvarjalnost, poslušanje ali le gledanje, pogovor približati Sveto pismo, Boga in predvsem dejstva, da smo vsi Božji otroci, nas ima vse rad, ne glede na to, kakšni smo? Vsi smo njegovi user posted image .
S posebnimi potrebami zajemam vse-učne težave, motnje v razvoju, duševnem razvoju, motnje sluha, vida, gibalno ovirani, dolgotrajno bolni otroci, otroci z motnjami vedenja in osebnosti,...
Prosim za mnenja, karkoli! Želim narediti premik v tej smeri na tem področju ampak potrebujem Vašo pomoč z mnenji. Naj povem, da sem delala raziskavo za diplomsko nalogo in izvedela, da velika večina želi imeti na voljo katehezo za opp v svoji župniji.user posted image
Žal pa se to ne izvaja povsod, zato je potreben premik v tej smeri!user posted image
Lepo pozdravljam!

Sara

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: verouk in opp
27.2.2013 20:49:58   
mamz
Če bi imel moj otrok željo iti, mu ne bi branila. Sama sem vzgojena v katoliški veri, ampak želim, da moj otrok spozna vse vere in se naj potem sam odloči ali želi v kaj verovati ali ne.
So pa otroci s pp še veliko več, kot le znakovni jezik, saj ima večina gluhih otrok že polžev vsadek in jih je v bistvu vedno manj.
Kaj točno s tem mislite pp: cerebralna paraliza, downow sindrom, avtizem, invalidi...? Ne predstavljam si vsega v eni skupini.

Pa ne me narobe razumeti, je pohvalno, da nekdo razmišlja v tej smeri, da je veliko dejavnosti, kjer so naši otroci velikokrat izključeni.user posted image user posted image user posted image Tako, da upam, da vam bo uspelo. user posted image

< Sporočilo je popravil mamz -- 27.2.2013 20:52:39 >

(odgovor članu sajablue)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: verouk in opp
28.2.2013 8:36:13   
sajablue
Mamz!

Poznam razmere in se zavedam da niti slučajno ne bi bili otroci z različnimi pp v isti skupini. V tem primeru bi to bilo skoraj isto, kot če so vključeni v navadno katehezo. Poznam gluhe, vem da samo znakovni jezik ni dovolj. Vem, poznam polžkov vsadek... Še vedno pa kljub temu, da je otrok s polžkovim vsadkom vedno več, ne smemo pozabiti na gluhe, ki ga nimajo oziroma jim žal ni pomagal, je tako? Zatorej je še vedno dobrodošel znakovni jezik, je tako?

Glede na vrsto potreb otrok bi bili raazdeljeni v posamezne skupine. Posebne potrebe zajemajo širok krog, zatorej je težko govoriti tudi, da bi imeli otroka z govornimi motnjami in slepega v isti skupini. Ravno zato pa je tako malo možnosti, da se otroci vključijo k verouku.

Sicer pa sploh ni nujno, da se ga da k verouku, lahko bi se izvajale tudi urice, ki so namenjene spoznavanju krščanstva....

Posebnih potreb je veliko, možnosti za vključitev k verouku pa zelo malo. Vse kar si želim je, da bi se ponudile večje možnosti vključitve oziroma še bolje: Da bi lahko prav VSAK bil lahko deležen kateheze in seveda, da bi bili pastoralni delavci v tej smeri izobraženi. Žal temu ni tako in je le nekaj posameznikov.

Zato pa: potrebujem mnenja, da lahko naredim kaj v tej smeri.
Prosim, ne zamahnite z roko in si ne mislite, da en človek ne bo nič spremenil. Več nas enako misli, več se lahko spremeni, je tako? Sicer pa, tudi en sam človek lahko "premika gore".






(odgovor članu mamz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: verouk in opp
21.6.2013 9:56:01   
SU
Sama delam z otroci s PP... In tudi takšne sem že imela, ki so obiskovali veoruk... Nekateri so večkrat potožili, da je z njimi težko pri verouku, da so nemirni, nemotivirani itd. itd. Starši pa so prav tako tožili, da "ne odnesejo" dovolj od pouka...
Ne vem... za vsako skupino PP bi bilo težko prirediti verouk... pa vendar bi bil mogoče bolj primeren vsaj malce prilagojen, kot "navaden" verouk. -bolj nazorno, več ponavljanja, jemanje "snovi" bolj počasi... Sama sicer nisem verna, zato tudi ne vem kako verouk poteka. Vem edino iz izkušenj s starši in otroci... kaj so povedali, o čem so tožili... V nasprotnem primeru pa sem sodelovala tudi s takimi, katerih deklica je neizmerno uživala pri verouku in rada hodila... je bil pa "učitelj" malce manj navdušen zaradi njenega nemira.
Mogoče bi bilo dobro, če bi vnaprej naredili kakšno anketo, raziskavo--koliko je sploh takih, ki bi vključili otroka s PP k takšnem verouku...

(odgovor članu sajablue)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?