|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vikend
6.6.2010 10:34:29   
vicki
Končno bomo tudi mi začeli z gradnjo. Vikend bo velik 5.5 x 7.5m in iščemo najboljše možne variante glede prostorske razporeditve. V spodnjih prostorih bi imeli bivalne prostore, samo wc bi bil prostor zase seveda. V zgornjih prostorih bi imeli pa 3 sobe in kopalnico, če bi bilo le mogoče.
V zg. prostore bi prišli po zavitih stopnicah, katere bi postavili sredi prostora, v zavoj bi pa zazidali kamin.
To so naše želje, pa ne vem če so uresničljive. Kje bi lahko videla kakšno sliko ali načrt, oz. ali so kje na internetu kakšni stručkoti, ki mi bi vedeli povedati kaj se da narediti in kako bi bilo najboljše?
Bom pa vesela tudi vsakega vašega nasveta, saj tudi vi veliko gradite in imate izkušnje.

Hvala za vsak nasvet in lep dan vam želim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vikend
7.6.2010 14:06:09   
petea
Ne vem, če je kamin sredi stopnic ravno najboljša rešitev:
dimnik je vroč; če ga pustiš neizoliranega, ne moreš normalno uporabljati zavitega stopnišča brez debelih rokavic in dobrega zavarovanja (jaz se na takšnem stopnišču vedno primem notranjega stebra in odvrtim dol),
če ga dobro izoliraš, izgubiš njegovo funkcijo dopolnilnega ogrevanja prostorov in so toplotne izgube objekta večje.

Načrt zgradbe je najbolje, da izrišete sami, veste, kakšen je teren, kje je dovoz, kam so lepi razgledi, kakšne so občinska določila glede velikosti in oblike objekta (naklon strehe, št. etaž ...), kako želite imeti razporejene prostore, kakšne imate posebne želje.

Skice pa potem objavi na kakšnem forumu in vprašaj ljudi za konkretne pripombe.

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vikend
24.6.2010 8:42:09   
ajtim76
Zvite stopnice in kamin je dobra varijanta, ful skoriščen plac.
Nisem te razumel ko govoriš, da boste začel gradit pol sprašuješ o razporedu. Zanima me ali objekt že stoji pa boste samo še adaptiral notranje prostore, kajti če boste začel pribobivat dokumentacijo še nekaj časa ne boste zidal.
Če te zanima jak več piši na ZS.

_____________________________

Lp, Mitja!

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vikend
24.6.2010 17:14:31   
vicki
sedaj smo v načrtu in si pač razporejamo prostore, samo nimamo idej. bi se dalo kje na internetu videti kako zgledajo spodnji prostori s stopniščem sredi? Sem že iskala, pa so vsa stopnišča nekam ob stene postavljena.
Hvala

(odgovor članu ajtim76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vikend
30.6.2010 18:28:02   
grezilo
vicki, sprašuješ za zavite stopnice v sredini objekta? Sam objekt je mali; zavite stopnice , če predpostavimo : dimnik fi 60cm z izolacijo+ stopnice (širine 80cm) z nekaj rezerve = radij 1,30m ; fi 2,60m?? Pomeni, da imaš v nadstropju odprtino, v širino kroge 2,60m! To je kar velika izguda prostora, za tako mali prostor. Nisi niti napisala kako bo s kolenčnim zidom; zopet bo nizek = manjši izkoristek.
Kar nekaj stvari, bo tu potrebno urediti in razjasniti. Ideja je kar dobra, le na papirju  jo je potrebno primerno dodelati.
Podobno zadevo smo pred časom rešili s stopnicami v "L" obliki;

LP

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vikend
1.7.2010 11:42:01   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: ajtim76

Zvite stopnice in kamin je dobra varijanta, ful skoriščen plac.


S kakšnega stališča je dobra varianta? Da porabijo več kurjave?
Sem bila včeraj na ogledu kaminov. Vedno več se dela na tem, da se izkoristi čim več toplote vročega zraka iz kamina, preden zapusti hišo skozi dimnik. 
Izolirati dimnik sredi hiše s 30 cm izolacije in nato porabiti več drv za doseganje iste temperature v prostorih, kot bi jo dosegli, če bi dimnik oddajal toploto v sobe v pritličju in mansardi, je za moje pojme neumnost, ki stanovalce drago stane tako v fazi gradnje kot nato med bivanjem v hiši.

(odgovor članu ajtim76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vikend
10.7.2010 23:46:01   
ajtim76
TOplota kamina se odvaja predno vstopi zrak v dimnik, tako, da gre v dimnik čim bolj izkoriščen zrak po izgorevanju.....

_____________________________

Lp, Mitja!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?