|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vnetja
31.1.2008 14:35:15   
ency
Zivjo, imam problem in sicer z vnetji in glivicami. Zelo pazim na higieno, ampak vseeno dobim glivice. Opazila sem, da se mi najvekrat pojavijo pozimi. Ker z mozem nacrtujeva otrocka, je to zelo motece. Nemorem se nikakor sprostiti, saj samo cakam, da se spet pojavi kako vnetje. Zanima me, ali je vam ratalo zanositi, tudi ce ste podvrzene vnetjam in glivicam?Mene je zelo strah.Kaksne kreme oz. vaginalne tablete uporabljate, kaj pa vas partner? Midva Canesten, vedar ni nekega efekta. Vnaprej hvala vsem za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vnetja
31.1.2008 15:26:08   
bettika
Tudi sama sem podvržena vnetjem in glivicam. To boli in peče, da je za znoret. Ker so bile vsakič v drugi obliki, sem imela že tri različne antibiotike. Sedaj se spomnim samo canestena. Vnetja so se kar ponavljala na par mesecev. Tudi mene je bilo strah kako bo med nosečnostjo, saj naj bi bile takrat še bolj podvržene temu.
No, zanositi nama je uspelo že prvi mesec in celo nosečnost nisem imela niti enega vnetja.
V nedeljo imam rok ampak malemu user posted image  se očitno notri tako dobro godi, da še kar noče ven user posted image

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vnetja
31.1.2008 17:23:15   
YULIAH
Tudi sama imam vnetja že od nekdaj, tega se ne da znebit. Mi je že moj G rekel, da sem pač podvržena temu. Je pa res, da na user posted image  delava že 2 leti, samo vnetja niso razlog za najino neplodnost. Sem bila že na odstranitvi pregrade, jutri pa imava 1.poiskus IUI (umetna oploditev z inseminacijo).
Bettika, želim ti čim lažji porod, ter srečno materinstvo.
Tudi tebi, Ency srečno!

(odgovor članu bettika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vnetja
31.1.2008 18:58:39   
trnuljčica
Da, uspelo nama je zanosit kljub temu, da sva podvržena vnetjem. user posted image Res da po 2 letih. Uporabljala sem Canesten ter Gyno Daktarin. Zadnji mi je boljši- manj agresiven do sluznice. Želim vama čimprejšnjo user posted image .

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vnetja
31.1.2008 19:40:35   
ency
Najprej hvala za odgovore, tebi Bettika pa zelim lep in cim manj bolec porod!
Evo zdaj sem prisla s pregleda-sem klicala da je nujno nujno...imam glivicno unetje, je rekla da meni ful vpliva scitnica-pijem tablete. Tako da sem dobila tabletki-zame in za partnerja,za vsakega ena. In dala mi je se za 5 mesecev teh tabletk, vendar sam zame, je rekla da moram vsak 1.in 4. dan ciklusa spit po eno tabletko.Dala mi je tudi canesten vagin. tablete. Rekla mi je, da naj iz jedilnika vrzem vse OH in sladkarije(groza), nevem kaj naj jem-sam meso???Ampak ok, se bom potrudla...upam da se bo situacija umirila, ker si res zelim da bi se koncala ta mora z vnetji in da nama koncno rata user posted image !!!

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vnetja
31.1.2008 19:42:17   
ency
Cestitka tudi tebi Trnuljcica user posted image

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vnetja
1.2.2008 9:26:07   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: ency

Rekla mi je, da naj iz jedilnika vrzem vse OH in sladkarije(groza), nevem kaj naj jem-sam meso???


ja, prehrana je zelo pomembna.
takole sem se razpisala na Alergiji. veliko pa je tudi na internetu
v črevesju je veliko organizmov, ki so del prebave, eni od teh so koristne bakterije, druge glivice. za presnovo so potrebni oboji. otroci še nimajo dobro razvitega ne imunskega sistema, ne presnove. ko pade imunski sistem (antibiotiki, virusi, ipd) ali je preobremenjen, se to takoj pozna na črevesni flori. bolezenske bakterije in virusi pridejo v telo skozi celoten sistem prebavnega trakta (ud ust naprej). pri obrambi pred virusi so koristne bakterije zelo pomembne (pa tudi glivice), ubijejo veliko povzročiteljev bolezni. po tej bitki (lahko tudi manj vidni staršem) jih je manj in lahko prevladajo glivice. vzroki so lahko v stresu (vrtec), v cepljenjih (živo cepivo), v marsičem. poleg samega imunskega sitema pa je pri črevesni flori pomembna tudi prehrana. pa spet odvisno od posameznega otroka. sladkor in hitro prebavljiva hrana (bela moka) se spremenita v hrano za glivice (ogljikovi hidrati), že v ustni votlini se razgradita. težje prebavljiva hrana (polnozrnata moka, sadje, zelenjava) pa se prebavita pozno v prebavnem traktu in glivice se težje hranijo s tako hrano in zato ne uspevajo. vse vpliva na dozorelost prebavnega trakta in imunskega sistema, na večino sploh ne moremo vplivati. vse je pa povezano med seboj. zelo koristna pa je kuha naših babic - jedi na žlico, sadje, zelenjava, malo že predelane hrane. maščobe so tudi zelo težko prebavljive, tako da dietna lahka prehrana ni najbolj koristna.

če se glivice preveč razrasejo v prebavnem traktu (eden od znakov je pogosta driska, mehko blato, lahko tudi soor), črevo ne prebavlja najbolje (otrok ne dobi vseh sestavin), poleg tega pa poškodujejo črevesno sluznico, da prepušča večje molekule kot želeno. in te večje molekule potem telo v krvi ne sprejme in se odzove alergično (koža, driske,...) na to živilo. to gre seveda lahko še naprej in bolezenski znaki se širijo: slab imunski sistem, počasna rast, tudi sladkorna... nekateri otroci pa res nimajo dovolj dozorelega prebavnega trakta.

koristne bakterije lahko nadomestimo (večinoma so v skisanih mlečnih izdelkih, kefir ipd.), posebej je to priporočljivo po vsakem antibiotiku. antibiotiki ubijejo vse bakterije v prebavnem traktu (tako koristne, kot bolezenske) in po vsaki bolezni traja tri mesece, da se črevesna flora normalizira, seveda če spet ne pride kaj vmes. v tujini že namesto antibiotikov, za manjših zdravljenje bakterijskih okužb, dajejo probiotike.

so pa tudi alergije, ki so fizičnega izvora, da telo dejansko ne more prebaviti določenih sestavin. npr. celiakija je lahko tudi prirojena.

dodala bi še to, da vse to (porušeno črevesno ravnovesje) traja lahko dalj časa, da sploh opazimo. pri nas je od rojstva (suha koža, koprivnica), do leta in pol, ko smo šli na bioresonanco (vneti pregibi). pa znaki niso bili vedno enaki na ista živila.


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?