|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
17.12.2009 14:46:48   
sabi
pozdravljene!
naj vam opišem svojo situacijo.Naša malčica je stara deset mesecev, moja porodniška se izteče 31.12.2009, to pomeni da s 1.1.2010 nastopim s službo.Vrtca seveda nismo dobili kar smo vedeli že od poletja naprej, zato smo si priskrbeli zasebno varstvo s solidno ceno(300 na mesec), nakar nas je ta gospa poklicala pred tremi dnevi in to varstvo odpovedala, češ da ji ne gre in da varstvo odpoveduje.Se pravi da nam je vse padlo v vodo, v vrtcu so rekli da do septembra ne bo nič, kar se pa tiče babic in dedkov je pa tko-po moji strani sta oba invalida in hodi mami z berglami, očeta muči križ, pšo moževi strani pa je oče umrl letos poleti, mami njegova pa živi v Novem mestu, tete in strici so vsi območje Štajerske, Dolenjske,skratka kaj narest?Varuške zbiram, tudi oglas sem oddala, vendar se bližajo prazniki, kar pomeni da ni časa za uvajanje, kaj šele za sopoznanje varuška, kajti bojim se pustiti otroka neki osebi, ki je ne poznam, niti ne vem kaj in kako kuha kaj naredi, če otrok začne jokat, pa še problem je v tem ker potrebujemo varstvo od pete ure zjutraj, se pravi nobeni to ne ugaja, ker je prezgodaj, ali pa nabijejo ceno od 700-900 eurov na mesec, to pomeni, da niti toliko ne zaslužim.Kaj narest:pustiti službo in živeti samo z eno plačo, ki je 800 eurovpomagajte mi scetovati punce lepo prosim, jest ne vem kaj narest.
Hvala za vaše odgovore in lep dan
lp. Sabina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
17.12.2009 14:48:20   
zvesta
Kaj pa če greš v službo za polovičen delovnik? In jo imaš samo pol dneva kje v varstvu?

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
17.12.2009 14:53:38   
sabi
V to smer smo že razmišljali in sem se tudi pogovorila z delodajalcem, vendar delam v gostinstvu in to pomeni spremenljiv delovni čas en teden tko en teden tko, pa še to vprašanje, zato so mi ponudili delovno mesto kjer se dela od 5.30-13 ure , vendar ne smem manjkati, ker odpiram in začnem z zajtrki, kar pomeni če bo zbolela ne smem ostati doma, mož pa je zamenjal službo 2 meseca nazaj in še nima dopusta.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
17.12.2009 14:55:55   
živa
Ne vem, kaj naj ti svetujem - če bi morala dati celo plačo za varuško, definitivno ostanem doma (razen če si težje zaposljiva oseba in bi potem težko spet našla kako službo). Ali je možno, da greš delat za 4 ure? Potem varuške ne bi potrebovala tako zgodaj in še manj bi stalo, ti bi pa obdržala službo?

Pa vseeno upam, da najdete kako rešitev ...

Kaj pa če bi dedek počuval otroka recimo do 7h, 8h zjutraj (saj najbrž otrok takrat še spi), da bi prišel k vam, pa jo potem peljal k varuški? Samo toliko časa, dokler ne dobite vrtca ali druge varuške? Ali pa če jo daš začasno v vrtec izven domačega kraja, recimo blizu tvoje službe, mogoče pa imajo kje prosto mesto?

Uvajanje - tudi v vrtcu bi jo uvajala le kak teden ali dva, tako da se jaz zaradi tega ne bi sekirala bolj, kot je treba ...

Vso srečo!

živa

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
17.12.2009 15:01:33   
sabi
niHvala živa za odgovor.Ni mi problema najdit nove službe, sam nedoločen čas je dandanes že uspeh in za štiri ure bi dobivala 250 eurov na mesec, ker že prej nisem mela lepe plače od 650-700 s prevozom, pa en teden bi delala od 7-11 ali pa 13-17, nikoli ne veš točno za en dan vnaprej, zato bo to težko uskladit, dedi ne more pridit za toliko časa dokler varuška ne pride, ker niso iz istega kraja, ampak malce oddaljeno.Nisem več pametna, karkoli pogruntam, je vedno ena zanka.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
17.12.2009 15:03:42   
živa
Pokliči v čim več vrtcev v okolici in sprašuj za prosta mesta.

V skrajnem primeru vprašaj tvoje, če lahko otroka zjutraj pripelješ k njima in da jo potem nekdo odpelje k varuški ...


< Sporočilo je popravil živa -- 17.12.2009 15:05:10 >

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
17.12.2009 15:10:05   
sabi
Vse smo že sprobal, v drugih vrtcih se mi samo zasmejijo in pravijo da sem čist prepozna, da drugi ki sio iz njihovega kraja imajo prednost pa še te čakajo.Pa še nobene varuške nisem našla-ena se je javila 22 let stara študentka brez izkušenj, ena je stara 56 let za hobi bi čuvala otroka, ena je stara 35 let bi mi računala 650 eu, skratka polomija

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
17.12.2009 15:28:26   
sazi

IZVIRNO -ena se je javila 22 let stara študentka brez izkušenj,


Žal ti ne znam kaj dosti pomagati. Ne vem, iz kje si in ali si res poiskala vse alternativne možnosti varstva v bližini?
Kar se pa zgornjega tiče - ni nujno slabo. Sama sem bila 21-(mogoče celo samo 20) letna študentka brez izkušenj, pa sem sicer najprej samo občasno, potem pa kar večkrat po cel dan začela paziti 7-mesečno dojenčico ljudem, ki so me 1. videli - pač niso imeli izbire - je njihova varuška zatajila, varstvo so potrebovali takoj, pa se je super obneslo - sem bila pri njih 5 let in pazila 3 otroke.
Lahko jo povabiš, pa vidiš, kako zgleda, kako bi se ujela z otrokom, in kakšen vtis bo napravila. Poznam kar nekaj 20-letnic, ki bi jim lahko zaupala svojega otroka.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
17.12.2009 18:06:42   
bskrle
Kdaj gre pa mož od doma?
In če bi varovali otroka na vašem domu?
Morda kaka skavtinja? Ali lahko vprašaš na karitasu ...


_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
17.12.2009 18:19:22   
botrca
Situacija ni prav nič prijetna, ampak moje mnenje je tako: jaz ne bi šla delat za 700-800€ če bi za varuško mogla dat prav toliko pa še to naj povem da v tem času tudi otroka ne bi kaj dosti videla. Sem rajši doma kako leto, pa dam vlogo za vrtec marca ko je ponovni vpis. Medtem bi iskala kakšno osebo ki bi si jo "zazihrala" v primeru da vrtca zopet ne dobim.

Tudi jaz sem doma, sem imela neke ponudbe da grem delat ampak sem si naredla kalkulacijo in se mi ne splača. Moj mož dela cele dneve, jaz bi tudi delala dop.-pop. in kdo bi šel po otroka ob 15h v vrtec? Ja, je moj otrok v vrtcu ampak se mi lahko zgodi da dobim službo in kje sem...nimam popoldanskega varstva. Sem tudi že iskala po netu varuške pa nobena resna.


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
17.12.2009 20:34:37   
sanelaa
Hm, jaz na tole gledam tako:

pusti službo, ostani doma, počakaj na mesto v vrtcu, vmes išči novo službo.

No, da malo poargumentiram:

če imate rešen stanovanjski problem, potem se ne rabiš toliko gnati v iskanju službe za nedoločen čas. Ker če imate stanovanje, potem npr. ne boš potrebovala kakšnega večejga kredita, kjer bi bil pogoj zaposlitev za nedoločen čas.
No, drugače pa danes tako tudi služba za nedoločen čas ne pomeni več varnosti, glede nato kakkšna svinjarija se dogaja.
Plača si rekla da itak ni bajna, delaš pa v gostinstvu. No, gostinstvo je dejavnost, v kateri se recesija skorajda ne pozna, saj sami vidite, lokali so vedno polni, pa ni hudič da si v najslabšem primeru čez kakšno leto spet nebi mogla najti službe kje kot gostinka.
Mož zasluži 800 €, verjetno dobite še kakšne otroške dodatke, se pa v primeru, da se določiš ostati doma, z delodajalcem poskusiš dogovotiti da te on odpusti kot tehnološki višek ipd. , se prijaviš na zavod in dobiš denarno podporo nekje 250 € ali več. No, s 1000 € na mesec boste že preživeli, ne boste živeli luksuzno,a mpak to si danes itak lahko samo še direktorji privoščijo. Pač, plačate položnice, daste za hrano, priboljške, si lepo doma z otrokom, pomirjena, srečna in zadovoljna, parv tako pa tudi bebica.
Bodi res samo pozorna, seveda v primeru da ostaneš doma, na kakšen način boste prekinili del.razmerje. Če daš sama odpoved, ti namreč denarna pomoč od zavoda ne pripada.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
17.12.2009 22:19:59   
kajajaka
Jaz sem imela nekje enako nizko plačo kot it, pa sem se odločila za 4- urni delovnik. Prevoz in malica se ti plačata 100% (kot do sedaj) dejansko delo pa pol manj. Jaz torej še vedno dobim 500 € za 4 ure (neto izplačilo +malica+prevoz) prej sem za 8 ur dobila 800.
Doma sem ob 12h, do takrat pa tamalo popazijo stari starši, ki ravno tako niso v odlični fizični kondiciji in jih matra križ... ampak zjutraj ponavadi mala še spi, potem jo previjejo, nahranijo, se igrajo, peljejo na sprehod, okoli 12h jo pa dajo spat, ali pa mene počaka in jo jaz dam. Skratka nič pretirano napornega.
Tudi tvoj otrok bi še spal, če bi šla ob 5.30 v službo in ob 4 urnem delovniku bi bila ob 10h,11h doma. Toliko bi pa nekdo že zmogel počuvati a ne?
Jaz sem sedaj z našo situacijo zelo zadovoljna. Pa nisem nervozna, ker ne rabim biti do 17h na šihtu, pa se ne sekiram kdo bo šel ponjo v vrtec (ki dela le do 16h)... pa kaj če imamo 300 € na mesec manj. Verjemi, da imamo pa zato veliko mirnejše življenje in mala ima normalno otroštvo s starši (ne pa cel dan v vrtcu). Za naslednje leto smo se odločili, da gre v vrtec, da bo več z vrstniki, ampak jaz bom še vedno delala 4 ali 6 ur in jo hodila iskat ob 14h.

Pa malo se mi zdi, da kompliciraš. 22 letna študentka ni primerna, pa 56 letna ženska tudi ne... veš, tudi naša babi ni strokovnjakinja na področju vzgoje in skrbi za otroka, ampak ima malo rada in nam pomaga, da se skupaj prebijamo skozi te nenormalne delovnike. Popolno ne bo nikoli, rešitev se pa vedno najde.

Kar se pa tiče zaposlenosti za nedoločen čas. Pri nas so odpustili mlado mamico, ki je bila za nedoločen čas. Iz poslovnih razlogov - firma si je pač ne more več privoščiti... torej nič ni zanesljivo, niti nedoločen čas.

Pa srečno! Res ti želim, da se pravilno odločite.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
18.12.2009 9:25:02   
sabi
hvala kajaakaja za tako izčrpno besedilo, vendar naj te razočaram, da sta moja starša oba invalida tretje stopnje, to pomeni da ima mami berglo, ker ima levo nogo krajšo za 8 cm kot desno, da ne more niti stoje držat otroka, kaj šele ker smo v bloku, po stopnicah it, da jo pelje na sprehod, oče je imel deset operacij na ktrižu, kar spet pomeni, da še sebe komaj prevaža okoli, kamoli potem otroka, kar se tiče delovnika po 4 ure, mi je b ilo jasno povedano, da ne bom delala vsak dan od do, ampak en teden mogoče od 7-11, drug teden od 18-22, naslednjič od 14-18, a bi ti to ugajalo, kako pa naj potem najdem tako varstvo?MOž pa dela od 55.30 in pride domov okoli 17 ure, če je sneg še ena ura več.Hvala bogu, da imaš starše, ki ti lahko pomagajo, moji bi z vsem srcem nam pomagali pa ne morejo, kar se tiče 22 letne varuške-že prvi dan ko sva bili dogovorjeni da pride pogledat je ni bilo in niti poklicala ni, tko da sem jaz klicala, pa se je javila njena sestra, češ da jno je klicala iz njenega telefona in potem ko sem prišla nekako do nje, je rekla da je zbolela, in to naj bi bila potem resnost 22 letne študentke?Kar se pa tiče gospe 56 let stare pa naj povem da je bila njena prva beseda ŠTO?, kar pomeni, da bo moj otrok prvo besedo izgovoril v drugem jeziku in ne v materinem.Tko da vem kajaakaja da ne poznaš naše situacije, ampak upam da boš po tem mogoče malo bolj razumela, lahko pa mi pišeš na zs da ti dam tel.št, pa se slišiva po tel.
Ostale punce najlepša vam hvala za iskrene odgovore in res sem vam hvaležna, da skupaj iščemo eno pametno situacijo.
lp. Sabina

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
18.12.2009 10:12:45   
živa
Glede na možev urnik in tvoj nefiksni delovni čas mi sploh ni jasno, kako bi ti vrtec ustrezal - ker če ti delaš en dan do 18h, mož pa isti dan do 17h ali 18h, vrtci - razen morda kake redke izjeme - toliko časa sploh niso odprti niti se načeloma ne odprejo pred 5:30 ...

A da bi pa to gospo, ki ti je tik pred zdajci odpovedala, prosila, da začasno popazi na otroka, samo toliko, da najdeš kako pametno varuško, pa ne bi šlo?

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
18.12.2009 10:29:36   
sabi
oj živa!
Niti je nisem poskušala vprašat ker je samo v slabi volji rekla da ji je propadlo zaradi osebnih razlogov in da varstvo odpade, niti opravičila se ni.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
19.12.2009 21:56:40   
slovenka
Uh, imaš pa res komplicirano situacijo. Verjetno bi bilo res najlažje, če ostaneš doma, saj s 1000 eur gre... čeprav ne poznam vaših finančnih zadev, kreditov... Ker ostalo - ob 5h voziti otroka nekam, pa kje bi dobila za mali denar varstvo... Hm. Res upam, da se najde kakšna dobra rešitev. Mi imamo zasebno varstvo pri nas doma, 2-3x tedensko, ker imam bolj fleksibilno službo in lahko veliko delam doma, pa stane 300 eur. Se pravi polni čas bi bilo 600 eur... Če ne bi imela precej višje plače, ne bi želela, da mi večino odnese varuška.

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
20.12.2009 12:30:13   
jakaracman
Nimam pametnega odgovora samo, da se mi res smiliš v tej tvoji situaciji. Kakšen delovnik bi pa imela, če bi recimo šla za 8 ur?

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
20.12.2009 12:34:40   
blaža
Iz kje pa si?

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
20.12.2009 12:55:02   
sabi
oj.Sem iz Vrhnike, če bi delala 8 urni delavnik, bi delala od 5.30-13 ampak je problem dobit varstvo od 5 ure zjutraj
lp.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
20.12.2009 12:55:59   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: sabi

oj.Sem iz Vrhnike, če bi delala 8 urni delavnik, bi delala od 5.30-13 ampak je problem dobit varstvo od 5 ure zjutraj
lp.


Sem upala, da si z obale, ker tam bi ti mogoče lahko pomagala.

< Sporočilo je popravil blaža -- 20.12.2009 12:56:31 >


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
20.12.2009 13:35:54   
Anonimen
Moj oče je tud invalid, pa je brez problema imel malo v varstvu. user posted image Z največjim veseljem.user posted image
Men se zdi da že v prvem štartu preveč podcenjuješ ljudi česa so sposobni in česa ne. Pa glede na to, da si iz Vrhnike, ti svetujem, da mal raztrosiš listke po bankomatih, knjižnici, kakšni šoli...sigurno se ti bo kakšna našla, da ti počuva otroka. Vrhnika je zelo brezposelna.user posted image

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
20.12.2009 13:56:45   
slovenka
KAj pa oglas na radiu? Pri nas na Ptuju imajo običajno rubriko, ko berejo male oglase, ne stane veliko, odziv pa je velik... sploh sedaj v krizi.

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
20.12.2009 14:08:32   
Najki
Vceraj sem poguglala varstvo otroka in sem dobila par forumov, mislim da tudi med over net in so poplavljeni s ponudbo in povprasevanjem. Usedi se na enega od forumov in zacni posiljat maile. Js imam podobno sfizene plane kot ti in tudi iscem. Je pa tako, ce imajo s.p., bo cena 300-400 eur, so pod inspeckijo in imajo davke, place ipd. Ce je cena 200 in manj eur, je pa na crno... Pa se sem zasledila nekje, za 8 ur varstva bi placala 200 eur, za 4 ure pa 150 pri isti varuski. Tko da itak nima smisla pol 4 ure pa se pol place imas v tem primeru. Tko da ce imas enih 500 eur place kao polovicno, pa varusko ki za 4 ure zahteva 300 eur... Se bolj splaca polno delat pa 8 ur varvat.

Mah ni zabavno...

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
20.12.2009 19:27:15   
sabi
Didlinaa pozdravljena!
Najprej hvala ker si se zavzela za moj primer, moram pa rečt da se mi ni zdelo lepo go praviš, da podcenjujem ljudi, veš ne poznaš mene niti moje družine, zato ne tko govort o ljudeh ki jih ne poznaš.KOt sem že prej opisala, moji starši tudi sami vedo, da je ne morejo mirkat in tudi sama sta mi to ppvedala in jima je hudo, ker bi rada pomagala, pa ne moreta. Sem pa zelo vesela zate, da je tebi lahko oče kot invalid pomagal, mogoče pa le ni tak invalid kot sta moja dva starša.
lp.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: vrtec,zasebno varstvo ali ostati doma
20.12.2009 19:30:04   
sabi
oglas imam na Vrhniški tv, na med over.net, na ringaraja, na luninem forumu, na bolhi,..saj pravim so se javljale in tiste ki so mi bile na prvi stik v redu, so see cene vrtele od 600-900m, pa šele od 7 ure zjutraj in ne od 5, tako kot jest rabim.
lp. SAbina

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?