|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
25.5.2008 21:52:57   
akktivna
Čeprav še nismo dobili odločbe o zavrnitvi, smo v četrtek, 22.5.2008 v telefonskem pogovoru z vrtcem Kamnik izvedeli, da če še nismo dobili odločbe iz vrtca, to pomeni, da otrok na prvi komisiji ni bil sprejet. Povedali so tudi, da bo v prvem tednu junija komisija za sprejem v vrtec še enkrat zasedala in da bomo naknadno dobili pisni odgovor. Po telefonu niso želeli povedati mesta, ki je otroku dodeljen na čakalni listi, to bomo izvedeli potem, ko bo zasedala komisija.

Seveda, da me skrbi, ker otroka ne bomo mogli vpisati v vrtec in ker bomo iskali druge možnosti.

Obenem pa me jezi tudi, da še nismo dobili zavrnilne odločbe, v kateri bi bili seznanjeni z mestom na prednosni čakalni listi. To me resnično čudi, saj imamo z vsemi drugimi vrtci, kamor smo tudi poslali vloge za vpis (štirje vrtci v Ljubljani, Trzin, Mengeš, Vodice, Komenda), drugačno izkušnjo. Bili smo zavrnjeni, ampak so jasno napisali, na katero mesto na čakalni listi je otrok uvrščen.

Rada bi vašo pomoč, če imate še kakšne informacije o praksi sprejemnaja in zavračanja otrok v vrtcu v Kamniku. Ali mi lahko kdo pojasni prakso, da v Kamniku s predvidoma tritedenskim zamikom obveščajo o zavrnitvi sprejema v vrtec. Če bom razumela argumente, si bom nehala domišljati, da je s postopkom sprejemanja v vrtec v Kamniku nekaj narobe.

Ker sem v pogovoru s CSD izvedela, da naj bi bilo zavrnjenih štiristo otrok, me zanima tudi, če imate informacije, koliko dodatnih oddelkov bo občina aktivno uredila do jeseni. Ker naj bi šlo večinoma za štiristo zavrnjenih dojenčkov, torej otrok prve skupine, kjer je normativ 14 otrok v oddelku, je to 28 in pol novih oddelkov. 

Torej, če veste, zakaj vrtec v Kamniku ravna tako kot ravna glede obveščanja in če veste, kaj počnejo zaposleni v občini v smeri povečanja prostorov za sprejem otrok, vas prosim za informacije.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
26.5.2008 7:10:58   
tikatoka
Pozdravljena!

Sama tudi čakam odgovor o sprejemu v vrtec, že drugo leto, ker prvo smo bili zavrnjeni. Imela sem to srečo, da sem našla enkratno varuško, tako da, v primeru da vrtec dobimo, še ne vem če ga bom res dala v vrtec.
V Kamniku so ful problemi zaradi narasta otrok in prebivalstva, tudi v  Zdravstvenam domu, zobozdravnik....

Mislim, da je pravi čas da se našemu dragemu županu pošlje kakšen mail, ker ošitno je da dela stvari, ki bi se morale zgoditi že najmanj 5 let nazaj, kot so gradnja in širitev ceste in podobne reči, o vrtcih pa sploh ne bom komentirala, že lani nas je bilo okoli 300 zavrnjenih, pa se ni zgodilo nič. Kaj bo letos ne vem, ampak bo treba kako krepko napisat in povedat situacijo v Kamniku ker tisti ki so zato zadolženi mu očitno ne.

Lep pozdrav

(odgovor članu akktivna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
26.5.2008 7:18:09   
Balerina
Moje mnenje je, ne vem točno, ampak da obveščajo po zasedanju druge komisije, ker v tem času lahko kdo odpove vrtec, kljub temu da so bili sprejeti, in je nato sprejet otrok iz čakalne liste. V tem primeru bi bilo dvakratno obveščanje kar pa je tudi cenovno ne prav poceni, pa tudi dvojno delo tisti ki pa smo zavrnjeni pa od tega nebi imeli kaj dosti.

Glede občine pa mislim kaj dosti letos ne bodo naredili dosti.  Kot mi je znanan je bilo lani kar nekaj oddelkov odprtih, pa še vedno je bilo okoli 300 otrok zavrnjenih, a letos je pa še slabše?

(odgovor članu akktivna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
26.5.2008 7:54:19   
bskrle
Če imaš otroka za jasli, potem kar lahko računaš, da ni sprejet, tako je v Kamniku že vrsto let.Ob Ljubljanski so zgradili v zadnjih petih letih vsaj pet ogromnih blokov, vrtec pa eden, skratka samo za dobiček jim gre. Z vrtcem Sneguljčica, so komaj zakrpali luknje za nazaj, niso pa mislili na vse mlade priseljene družine. Ja, kriza je.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
26.5.2008 7:54:40   
bskrle
Aja, mi imamo otroke v vrtcu v Cerkljah.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
26.5.2008 9:24:07   
piščanc
ker je pomanjkanje vrtcev starši vpiševo v več vrtcev in tako se vloge duplicirajo. po prvi rundi  vpisov potem nekaj staršev odpove in komisija spet sprejme en del. in tako naprej. problem z vrtci je povsod. lepa beseda pa tudi lepo mesto najde. večina staršev je pa na istem.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
26.5.2008 21:18:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
26.5.2008 21:23:39   
akktivna
Na občini so povedali, da delajo analizo stanja glede zavrnjenih vpisov otrok, da so se dogovorili za dva dodatna oddelka, glede ostalega pa pospešeno delajo, ampak konkretno ne morejo več povedati.
Do 20. junija naj bi dobili obvestila in takrat bo nekaj staršev veselih in mnoooogo neveselih. Konec junija bomo izvedeli, da otrok ne bo sprejet v vrtec in potem bomo poleti iskali varstvo za otroka. Zakaj tega postopka niso mogli speljati že prej?! Zakaj niso že prej pospešeno delali?!
Mah, sploh ne vem več nad čem naj se hudujem. Vem pa, da ni prav, da rečemo: ni prostora, veliko priseljenih itd. Pa saj so tako v občinah kot v državi ljudje zaposleni, da bi urejali in uredili to področje in druga področja. 
Počutim se kot ena ovca, ki pristaja na distanciranje, izgovore, počasnost in neučinkovitost zaposlenih v različnih službah.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
26.5.2008 21:33:11   
akktivna
Odgovor Tikatoki: Strinjam se, da pišemo na občino in jasno povemo, da naj problematiko varstva otrok v vrtcih v Kamniku končno že primerno uredijo za vse otroke, katerih starši rabimo storitve vrtca.

Odgovor Sončici: prošnjo smo dali prvo leto, ko je bil star en mesec, torej septembra 2007. O točkah ne vemo nič, ker odločb za zavrnjene otroke preprosto niso še poslali, po telefonu pa o točkah in razvrstitvi zavrnjenih otrok ne dajejo informacij, jih bomo dobili v juniju. In seveda, naše dete rabi varstvo v prvi, jaslični skupini.

(odgovor članu akktivna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
26.5.2008 21:52:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu akktivna)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
28.5.2008 11:21:11   
tikatoka
No mi smo lani prejeli dopis, da smo zavrnjeni, ampak se niti več ne spomnim ali so bile napisane točke in kateri smo v čakalni vrsti.
Ma ta naš župan nima pojma, zemljišča se prodajajo in pozidava je katastrofalna, niti mi ni jasno kaj si predstavljajo oz. kaj so si predstavljali, da bodo v Kamnik prihajali penzijonisti ki ne bodo imeli otrok. Problem je v tem ker že vse poka po šivih, kot sem že rekla, vse to bi morali misliti 5 let nazaj ko se je pozidava začela, ne pa zdaj ko je stanje že kaotično.
Sama imam varstvo, zelo dobro varstvo, ampak vem kako mi je bilo lani ko sem dobila zavrnitev, ko začneš panično razmišljat kam dati otroka, da mu bo lepo in da človeka ki ga bo čuval spoznaš, da mu konec koncev zaupaš malo bitjece, ki ti je vse na svetu.

Karkoli se bo organiziralo, podpisi sem absolutno za, ker za enega privat varstvo si človek poizkuša privoščiti, dva bo pa kar panika, vsaj pri nas.

V upanju, da se kaj spremeni, na bolje, Vas pozdravljam

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
28.5.2008 14:00:33   
Balerina
Ja bi bilo res treba nekaj na občino napisat. Je pa v Kamniku ta problem že star in se mi zdi da so se na občini kar sprijaznili z njim.

V Kamniku prihaja do problemov tudi drugje ne samo vrtec, tudi zdravstvo. V posvetovalnici imajo tako gužvo da komaj sproti maročajo za ceplenja in posvetovalnice, imajo čisto zasedeno.

Kaj si pa predstavljajo da bo čez nekaj let ko bo šla ta populacija v šole kaj bo pa takrat, a bomo tudi v vrsti čakali na sprejemuser posted image

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
28.5.2008 22:42:21   
akktivna
Včeraj ali predvčerajšnjim sem pisala zupanu, podžupanoma in dvema vodjema oddelkov. Pisala sem pa tudi v vrtec.

Žal nisem presenečena, da še niso odgovorili. Ugotavljam, da čas v Kamniku res počasneje teče kot kje drugje. Menda od vrtca do občine še ni prišla informacija, koliko otrok je bilo zavrnjenih.  Ne vem, če je en kilometer razdalje med službama. Jutri bom šla z vozičkom do vrtca in bova potem z malim odpeljala podatek na občino:). Če rabijo pomoč, bomo pa že pomagali, ne:).

Predlagam, da napišemo eno skupno pismo, kot pobudo/prostest/poziv občanov in občank. Kaj menite?

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
29.5.2008 10:23:02   
tikatoka
Jaz sem ravnokar dobila obvestilo iz vrtca da bo 2. seja dne 3.6. 2008 in bomo po tej seji dobili obvestila o sprejmu oz. nesprejemu.
Nekaj bo treba ukrenit, ker vseh otrok mislim da niti nimajo kam dati.

Pozdrav

(odgovor članu akktivna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
29.5.2008 10:59:28   
tikatoka
Mislim, moram še to pokomentirati, da ni prišla informacija koliko otrok je zavrnjenih do veljakov iz občine, saj se delajo norca, že lani jih je bilo čez 300 zavrnjenih pa kaj so do letos naredili, ja malo morgen da bo letos pa manj otrok vpisanih, al kaj, če jih je že toliko od lani ostalo. Mislim nisem nek težek strokovnjak ampak saj so videli kakšna gradbena dovoljenja se izdajajo, meni je logično da bo rast prebivalstva večja, če je bilo narejenih več kot 1000 novih stanovanj. Mah, čedalje bolj sem besna in sedaj mi je toliko bolj jasno zakaj nisem volila Smolnikarja, saj ne rečem, če bi bil kdo drug župan, da bi bilo kaj bolje, ampak vedeli pa ne bomo nikoli.

Lep pozdrav vsem.

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
29.5.2008 13:14:32   
akktivna
Mi smo tudi dobili pošto, o kateri piše Tikatoka. Danes sem pisala na občino in v vrtec. Dajem še sem gor, da imate informacije.
________________________________________________________
 
Spoštovani, že drugič v tem tednu pišem zaradi problema sprejemanja otrok v vrtec v Kamniku.
 
Prvič sem pisala, da bi apelirala na zaposlene na občini Kamnik, da bi pravočasno poskrbeli za ureditev primernega števila mest za varstvo otrok, ter da bi na spletni strani občine Kamnik obveščali javnost o dejavnostih za rešitev problema in tako odpirali možnosti za komunikacijo s starši, ki smo zelo zaskrbljeni. Obenem sem predlagala tudi, da bi komisija za sprejem otrok v naslednjem letu začela bolj zgodaj z aktivnostmi za sprejemanje otrok ter da bi sedaj in v bodoče pri obveščanju delovali v skladu s pravilnikom o sprejemu otrok v vrtec.
 
Tokrat vam pišem, ker bi rada opozorila na dve težavi.
 
Prva težava je povezana z obveščanjem komisije za sprejem otrok v vrtec. Iz občine Kamnik sem 26.5. dobila kratko elektronsko pošto, v kateri je bilo napisano, da se je situacija glede obveščanja o rezultatih sprejema otrok v vrtec spremnila, saj je občina naročila vrtcu naj starše obvesti o rezultatih komisije in o nadaljnjih postopkih. Danes, 29.5. smo starši dobili obvestilo, v katerem nas komisija obvešča samo o nadaljnjem postopku, to je, da bo 2. seja komisije za sprejem otrok v vrtec, dne 3.6.2008 in da bomo po seji prejeli ustrezne odločbe. Že v prejšnjem pismu sem navajala kršeni člen pravilnika o sprejemu otrok v vrtec: "Predsednik komisije je dolžan poslati staršem obvestilo o določitvi prednostnega vrstnega reda sprejema otrok najkasneje v roku osmih dni od datuma seje komisije, na kateri so bili sprejeti sklepi." Prva seja komisije za sprejem otrok v vrtec je potekala 16. in/ali 19.5., v naslednjih dneh so poslali odločbe za otroke, ki so že sprejeti v vrtec. Toda komisija je že takrat morala sprejeti tudi sklepe o zavrnitvah in o določitvi prednostnega vrstnega reda, ki pa jih staršem še vedno ni poslala, vkljub pravilniku in drugačnim informacijam s strani občine Kamnik.




 
Druga težava je povezana z reševanjem velikega števila zavrnjenih otrok. Ko sem 23.5. klicala na občino Kamnik, sem izvedela, da bo občina med drugimi dejavnostmi v okviru obstoječih kapacitet poskrbela za odprtje dveh novih oddelkov jasličnega varstva, enega v vrtcu Stranje, drugega v vrtcu Peter Pan. Ko sem danes poklicala  v vrtec Peter Pan, da bi jih vprašala glede odpiranja novega oddelka, sem izvedela, da mi ne morejo povedati nič konkretnega. Povedali so, da so se samoiniciativno obrnili na občino Kamnik in občini ponudili možnost odprtja novega oddelka za 14 otrok, da pa v teh dneh ni bilo s strani občine nič več dogovorjeno niti narejeno v tej smeri.
 
Danes sem v uradu župana, gospoda Smolnikarja zaprosila za sestanek z županom. Povedala sem, da sem že napisala pismo in ga poslala po elektronski pošti in da bi rada o problemu vpisa otrok v vrtec govorila še osebno. Izvedela sem, da so na občini napisali obvestilo za javnost in da me bodo obvestili, če bodo imeli čas za sestanek.
 
Sprašujem vas in želim si odgovorov: Zakaj komisija ne upošteva določb pravilnika? Zakaj občina deluje tako neiniciativno in zakaj se obotavljivo odziva na iniciativnost drugih? Zakaj mi nihče iz občine Kamnik in vrtca Kamnik ni v štirih dneh odgovoril na prvo pismo? Zakaj je vprašljivo, ali ima gospod župan čas za sestanek na temo, ki je spravila v upor številne občane in občanke, ki smo zaskrbljeni zaradi pomanjkanja ustreznega varstva za otroke?





 

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
29.5.2008 14:22:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu akktivna)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
2.6.2008 15:41:36   
akktivna
V sredo bodo imeli na občini sestanek, kjer se bodo skupaj z vrtcem dogovorili o povečanju števila prostih mest. Držimo pesti, da bo sestanek kreativen, aktiven in konkreten, ter da bo rezultat tega, da bodo vsi otroci dobili primerno in dobro varstvo, ki ga potrebujejo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
3.6.2008 11:10:45   
tikatoka
Najbrš bi bilo dobro da se še kakšen od staršev tam pokaže, čeprav tudi ne bo kakega večjega učinka.
Akktivna, hvala za ves trud in informacije ki jih daješ.
Sedaj pa lahko samo upamo, da bo kaj boljše.

(odgovor članu akktivna)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: vrtec kamnik - zavrnjeni vpisi
5.6.2008 14:17:52   
akktivna
Danes smo izvedeli, da je malček sprejet v vrtec. Odločbo bomo dobili jutri, ali pa jo bodo jutri poslali. Naslednji teden bo roditeljski sestanek. Šel bo v oddelek, ki ga bodo dodatnouser posted image odprli.
Zelo smo veseli, da bo jeseni v vrtcu, kjer mu bo dobro, ko bo za njim začetna kriza.
 
Ima še kdo lepo novico? Je kdo, ki ostaja razočaran?
 
Drugih informacij nimam. Upam pa, da so in da so dobre.

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci naj bodo bosi
Hoja brez čevljev je najbolj naravna in primerna za otroke, zato naj bodo ti čim večkrat bosi. Malo stopalce se namreč n...
BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?