|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počakati?
10.11.2008 9:11:32   
ilatic
Rabim vaše mnenje! Imam 4 mesečnega fantka, ki je babylove 1  na tri ure (5-6 obrokov na dan). Ž od 2 meseca spi neprekinjeno od 20 -21h do 7 - 8 ure zjutraj. Veliko poje in se veliko redi. Že več kot mesec dni mi poje 200 ml. Sedaj pa se dogaja že 3 noči, da se mi zbudi ob 5h zjutraj lačen in potem zaspi nazaj spet do 7-8 ure. Naša P je vztrajna da mu do 6 meseca nič ne dajem. Ampak mislim, da bi za nočni obrok potreboval kaj bolj konkretnega. Sedaj me zanima vaše mnenje. ali grem na mleko 2 ali mu zvečer začnem dodajati k mleku od milupa riževo kašico ali naj počakam do 6 meseca? Da ne boste mislile - to je moj 3 otroček, samo da so sedaj pravila čisto druga. Imam 2 hčerki ki sta že pri 4 mesecih začeli z GH  in sta zdaj pravi punci. samo jaz sem starejša in bolj panična. Kaj čmo. Kar nekako me je strah delat nasprotno od mnenja P.
Hvala že vnaprej za vaša mnenja. LP

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 10.11.2008 9:17:36 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč
10.11.2008 9:14:07   
katy82
Jst sem mali zaradi refluksa uvajala kak teden po 4. mesecu rižek v mleko.Naša zaradi tega ni nič bolj spala odkar smo na GH se mi zdi da se čedalje več zbuja.Upam da pri vam ne bo tako.

_____________________________

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pomoč
10.11.2008 9:27:44   
Petraa
otroku daš ,ker je na GH pripravljen in ne zato,ker ti pač ponoči ne spi.Pri teh mesecih ,je pa itak poskok v rasti ,potem se prebujajo,ker otorku itak nimajo takšne faze spanja kot mi!!
Ne,ti ne pripročam GH,ker sploh nisi poivedala,da ima kakšemn znak da je na GH pripravljen

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pomoč
10.11.2008 9:33:09   
ninini
Tudi jaz imam tretjegauser posted image in sem začela z uvajanjem kar hitro po 4 mescu tako kot pri prvih dveh  ko je bilo pravilo tako.Pri nas pa P pravi da naj začnemo pri 5 mescih tako da so mnenja zelo različna.Začni počasi pa boš videla če je otrok pripravljen sploh ni kaj narobe ,moreš pa vedet da se ti ne bo nič kaj bolj najedel kot mleka ker bo kar nekaj časa trajalo da bo gosta hrana  dost za cel obrok saj bo od začetka pojedel samo nekaj žličk,raje pojdi  pri mleku na 2.Midva sva imela do 5 mesca 1 (aptamil)potem sva začela z 2 -babylove ne poznam,ampak je mogoče manj nasitno.

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pomoč
10.11.2008 9:53:04   
ilatic
Hvala za odgovore!
Skratka, nisem povedala da prva hčerka je prav tako od prvega dneva spala celo noč do 7 ure zjutraj in se ni nikoli več zbujala ponoči lačna ker sem že pri 4 mesecih začela z uvajanjem. In mislim da je že velikokrat bilo povedano, da ima GH veliko več hranilnih vsebnosti kot mleko in je logično da ga bo zvečer bolj nasitilo kot mleko. Seveda bi pa mojem mnenju že komot začela z GH ker je fant težak že 8,5 kg, glavico že samostojno drži več kot mesec, ob rahli podpori že sedi, skratka dala bi mu že 6 mesecev. Ampak sem zadržana samo zaradi P. Odgovor za Petro

Ninini, mislim da je tvoj predlog kar dober.



(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pomoč
10.11.2008 10:00:59   
koala
ilatic, če meniš da je tvoje deta pripravljeno na GH a mu ponudi.
Kolikor vem /(nisem pa prepričana) je babylove 2 po sopolnjenem 6 mesecu in jaz ga nebi dajala prej je že z razlogom napisano da je po določenem mesecu. Kar se pa konkretnega obroka tiče (zvečer mislim) moj 9 mesečnik, sicer še vedno dojen in iskreno povedano neješč, se zvečer naje, pa ne mlečnega obroka apmak kak kruh in podobno, pa se vseeno zbuja ponoči.
Jaz bi počakala do 6.meseca, ti pa sama najbolje poznaš svojega otroka in se boš odločila tako da bo prav za vaju oba, četudi to pomeni uvajanje GH pri 4 mesecih.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
10.11.2008 10:05:15   
Petraa
otroku ne daš GH jest,da vidiš če je pripravljen!!!!

Večina otrok doseže te znake (kakšen lahko tudi manjka) po dopolnjenem 6. mesecu. Znaki so naslednji:
-otrok bo samostojno in dobro sedel
- imel razvito koordinacijo roke-usta
- izgubljal izrazit refleks izplazenja jezička, ki je potreben za sesanje
- otrokova prebavila so že dovolj zrela za sprejem druge hrane (nezrelost vidimo tako, da otrok izloča cele koščke neprebavljene hrane)
- je sposoben hrano prežvečiti in pogoltniti
- dobiva ali že ima zobe in ima veliko željo po žvečenju
- kaže izrazito zanimanje za hrano na krožnikih družinskih članov in grabi hrano z njih
- po dopolnjenem 6. mesecu nenadno povečanje števila podojev (ki nimajo vzroka v bolezni, zobenju, poskokih v rasti ali zaradi spremembe običajnega načina življenja v družini) ki traja več dni

In pa uvajanje GH

http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978731,1978738#msg-1978738

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
10.11.2008 11:03:30   
botrca
Probaj nič ne bo narobe če ti je P drugače rekla. Meni je tudi pa je nisem poslušala. Imela sem težave, ampak bi imela tudi če bi 1 mesec pozneje začela. Vglavnem ni mi žal, zdaj je star 11 mesecev in že skoraj vse je.
Aja, začela sem pa pri 4,5.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
10.11.2008 11:38:06   
aluš
Jaz sem tudi še iz dobe (prvi otrok), ko smo začeli pri 4. mesecih z GH. Ta je bil na AM. Sem mu pa že en teden pred 4. mesecem dala žličko rižolinota v stekleničko, ker se je začel ponoč zbujat. Pa je delovalo in je spal spet celo noč.
Pri mlajšem pa je bilo že pravilo 6 mesecev. Ampak gospodič ni hotel jesti drugega mleka kot mamino joško, mleka sem imela premalo (popoldne), tako da sem po nasvetu strokovnjakinje za dojenje začela pri dopolnjenih štirih mesecih uvajat GH. Mi smo začeli z banano, ker mlečnih kašic itak ni malral, tako kot nobenega AM. Tako, da smo v bistvu en mesec samo banano za malico popoldan, potem počasi še hruško, pri šestih mesecih pa že več.

Jaz bi probala, počasi, previdno. Potem pa itak vidiš reakcijo pri otročku.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
10.11.2008 13:25:27   
ilatic
Hvala za odgovore.user posted image
Jaz prav tako mislim, da bi lahko že začela z kakšno žličko kašice zvečer, čez dan pa kakšno žličko jabolčka, korenčeka itd.. Danes zvečer bom poskusila pa bomo videli.

LP

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
10.11.2008 13:31:38   
ninini
Ja poskusi,sej ne vem v čem so zdaj otroci drugačni kot pred šestimi leti ko je še veljalo pravilo dodajanje pri štirih mesecih.Jaz sem še iz stare šole in sem delala tako tudi zdaj -saj pravijo kar se Janezek nauči to Janezek zna.

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
15.11.2008 12:09:25   
pepa6
Moja mala je stara 4 mesece in sem ji dala za poskusit to http://www.germandeli.com/bemifr30.html od mullerja, sam da sem ga fajn razredčla in mi je vse spila po flaški, pa spala kar dolgo po tistem. Je pa tak, da je še vedno osnova moje mleko, edino za kosilo ji dam to za pit. Drugač pa po tem ni bruhala, tako, da je verjetno organizem že na to pripravljen.

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
15.11.2008 12:43:37   
gajči
GH mu ponudi, ko se ti bo zdelo, da je pripravljen na to. Jaz sem začela uvajati pri 6m.
Mislim pa, da se otročki pri teh mesecih ponoči ne zbujajo več zaradi lakote, pa tudi če bi se, tista ena žlička korenčka in jabolčka mislim, da tega ne bo spremenila.

(odgovor članu pepa6)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
15.11.2008 20:45:35   
pepa6
No danes sem dala moji tud fruteka mal za poskusit sam da sem ga malo razredčila, da je lahko pila po flaški, ker po žlički še noče in je spila.

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
15.11.2008 21:13:00   
marty5
Vse je odvisno od otroka - ponavadi že sam pokaže. Mi smo tudi začeli kar hitro z GH. Star je 5,5 mesecev pa ima že 2 obroka GH - sadje in zelenjavo. Se prav trese od razburjenja, ko vidi, da prihajam s krožnikom in žličko. Pač probaš in vidiš. Meni je tudi P rekla, naj poskusim, ker je fantek velik in kaže prve znake pripravljenosti na GH.

Jaz pravim, da vse po zdravi pameti in predvsem prilagojeno potrebam posameznega otroka. Priporočila pa se itak vsakih nekaj let spreminjajo.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu pepa6)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
15.11.2008 21:40:21   
lilija*
Danes zvečer bom poskusila pa bomo videli.
IZVIRNO

Sicer še nisem začela z uvajanjem GH, ampak sigurno ne bi poskusila prvič zvečer! Žličko, dve dopoldne, da visiš kako prenaša! No, pa če je to že tretji otrok, bi lahko sama pomislila na to...

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
15.11.2008 21:41:13   
lilija*
Ah, sem čudno citirala, ampak bistvo je pa tako napisano.....

Lep večer!

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
16.11.2008 15:25:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

otroku ne daš GH jest,da vidiš če je pripravljen!!!!

Večina otrok doseže te znake (kakšen lahko tudi manjka) po dopolnjenem 6. mesecu. Znaki so naslednji:
-otrok bo samostojno in dobro sedel
- imel razvito koordinacijo roke-usta
- izgubljal izrazit refleks izplazenja jezička, ki je potreben za sesanje
- otrokova prebavila so že dovolj zrela za sprejem druge hrane (nezrelost vidimo tako, da otrok izloča cele koščke neprebavljene hrane)
- je sposoben hrano prežvečiti in pogoltniti
- dobiva ali že ima zobe in ima veliko željo po žvečenju
- kaže izrazito zanimanje za hrano na krožnikih družinskih članov in grabi hrano z njih
- po dopolnjenem 6. mesecu nenadno povečanje števila podojev (ki nimajo vzroka v bolezni, zobenju, poskokih v rasti ali zaradi spremembe običajnega načina življenja v družini) ki traja več dni

In pa uvajanje GH

http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978731,1978738#msg-1978738



Petraa - na tole bom rekla samo tole - naš bo v soboto star 5 mesecev in sem prepričana, da je pripravljen na gh, vendar mu je zaradi svojih alergij še kake pol meseca ne bom dala - bom povlekla kolikor se bo dalo. Če ne prej, bova prav gotovo začela pri 6ih mescih. No, pa da ne bom pozabila, kaj sem hotela povedati. Tole je vse lepo in prav, samo tole je teorija, v praksi se mora pa vsaka mama odločit po svoje. Če je otrok na adaptiranem mleku, naj bi se začelo z gh že pri 4ih mesecih - tega očitno še nisi slišala, oz. kje prebrala. In ne zdi se mi prav, da napadate žensko, ki je v dilemi.

ilatic - meni je patronažna rekla, da je to, če se otrok zbuja, lahko prvi pokazatelj, da mu samo mleko ni več dovolj. In tudi pediatrinja je tega mnenja in jaz bi mu prav gotovo že uvajala gh, če ne bi imela sama toliko alergij. V glavnem, ne se sekirat, lahko poskusiš z Novalacovo Prvo žitno kašico, pa malo bolj jo razredči. Baje je fajn začet z rižem. Patronažka mi je rekla, da mu lahko dam tudi rižolino, seveda z AM ali svojim mlekom. Naš je že pri 4ih mescih požiral z očmi vso hrano na mizi, zdej pije iz kozarca, se kar trese za njega. Tko da sej lahko sprobaš, pa boš vidla, kakšen bo odziv - če ne bo šlo, lahko še vedno počakaš.

Pa želim vama čimveč zabavnih hranjenj - meni so otroci tko lušni, ko začnejo jest gh.

(odgovor članu Petraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
16.11.2008 15:57:03   
papir
moja user posted image je tudi napolnila 4mesecve in sva že kar začele z korenkom,pa jabolko pa danes sem  dala piree krompir,zmrhčala oz dolila sem aptamil.misila sem ji daT KAKŠNO ŽLIČKO AMPAK JE KAR JEDLA IN SEGALA ZA ŽLICO,TKO DA JE POJEDLA MALO VEČ KOT 2-3 ŽLIČKE.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
16.11.2008 16:25:54   
tosja
 
IZVIRNO SPOROČILO: ilatic

Da ne boste mislile - to je moj 3 otroček, samo da so sedaj pravila čisto druga. Imam 2 hčerki ki sta že pri 4 mesecih začeli z GH  in sta zdaj pravi punci. samo jaz sem starejša in bolj panična. Kaj čmo. Kar nekako me je strah delat nasprotno od mnenja P.
Hvala že vnaprej za vaša mnenja. LP


To je tvoj tretji user posted image Delaj po občutku user posted image Če misliš, da ga bo zvečerriževa kašica bolj nasitila -poskusi. Tudi naš user posted image je malo pred dopolnjenim 5. mesecem začel piti riževo kašico. user posted image


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
17.11.2008 16:49:03   
SpeliG
Meni je sama P. rekla, ko je mala dopolnila malo več kot 4 mesece, da ji naj zdaj že kar dodam riževe kosmiče. Naša je spala tako kot praviš da tvoja, skoraj od začetka po celo noč, ker se je zvečer najedla in je bila sita.
Otrok sit in spočit-milina. Pri malo manj kot 4 mesecih se je začela ponoči zbujat, hranila jo sicer nisem, sem ji dala dudo pa je spala naprej, ampak bila je lačna. Potem smo ji zvečer res dali kakšne tri žličke teh kosmičev v flaško in je spet prespala celo noč. Meni je rekla P. da je to res tako nedolžno, da ji komot dam, pa sicer zagovarja uvajanje GH po 6. mesecu...Dajali smo ji Milupine riževe kosmiče, ki so za po 4. mesecu, še danes jih dajemo, ker smo zadržali Aptamil 1 (mala ima 7 mesecev).

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
17.11.2008 19:11:46   
Neža7
Moja je 11.11 dopolnila 4 mes. Čeprav se je 6 tednov prej rodila ji dam 2 male žličke riževo kašico v flaško in do sedaj je BP. To ji dajam zjutri in ponoč.
Jaz sem šla v lekarno vprašat, če je v redu, da to naredim in so rekli, da ja.
P bom pa v ponedeljek povedala, ko imamo ponovno cepljenje.

_____________________________

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm



(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
17.11.2008 19:16:13   
Petraa
Daj povej kje jo napadam prosim te!!!!
Mislim,da se ti malo preveč braniš,kje je catch hmmm?
In če je otrok na AM še ne pomeni da mora pri 4 mesecih jesti GH.ne rabim nobene literature brat veš,ker VEM.
In še enkrat z GH se začne,ko je otrok prirpavljen

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
17.11.2008 19:22:40   
DaniNeli
Moji pikici sem začela dajat GH,pri 4.mesecu.Takrat je bila samo dojena.sama sem videla kako bi jedla kar z nami...
Začela sem počasi....Stisnila sem jabolko in dodala par kapljic prekuhane vode.To sem ji dajala zgolj zaradi pokušanja.Sadje je bilo najprej na meniju.Vsak sadež sem dajala po 3-4 dni.Vedno v dopoldanskih urah.Ne na tešče,ampak v presledku med enim in drugim dojenjem.Zgodaj zjuraj (6h) dojenje,podaljšanje spanja do 8h-9h,sledilo je dojenje,čez eno uro sadna kaša.Čez dve uri dojenje. Kasneje sem dodala kosilo,ki je bilo iz raznih kombinacij zelenjave. Je pa res,da sem ji miksala mogoče 2x v življenju.Ko ke jedla mixano je enostavno goltala,nič ni okušala,zato sem ji samo pretlačla z vilico.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: začeti z uvajanjem GH pri 4m ali še počak...
17.11.2008 21:22:09   
cambi
Pozdravljene!
Moja je stara 6, 5 mesca in že lepo vse je-no, dobr, čist vse ne, ampak ji dam rižoto, golaž, filane paprike, špinačo, sadje,... Začela sem pa pri 4 mesecih.
No, ampak pišem ne zarad tega, ampak da vam povem, da moja svakinja ima 14 dni mlajšo punčko, pa ji še nič ne deva goste hrane. In v čem je finta-pri nas v Zasavju svetujejo uvajanje goste hrane pri 4 mesecih (jabolka, hruška, korenček, krompir,...), pri njej na gorenskem pa obvezno (bog ne daj, da kaj prej) po 6 mesecih. In ko pridemo na obisk me gleda kot da bi z vesolja padla, ko našo bejbo posadimo za mizo in ji vzamem iz mojega krožnika, z vilico malo premučkam, meso narežem in lepo pojemo.
LP

(odgovor članu DaniNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?