|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   za saline
3.2.2008 1:58:20   
tecka nosecka
no ti ko tako hudo zagovarjas vse pri nas Saline, pol pa mi to zgodbo po tvoje obdelaj pa daj zagovor.

dragonlady je napisala:

Moram deliti svojo izkušnjo z vami, ker sem resnično prizadeta, zaradi dogodkov sem imela celo probleme z DEPRESIJO...Sem mlada mamica, zanosila sem pri 21ih letih. Celo nosečnost sem imela probleme s krvavitvami, imela sem predležečo posteljico, visok tlak, bruhala pa sem vse do rojstva, zarai česar sem imela v 9.mesecu celo manj kil, kot pa pred nosečnostjo.Ker moj srček ni in ni hotel na svet, sem bil naročena v ptujski porodnišnici, da mi sprožijo porod. Naj povem, da sem bila celo nosečnost velik optimist, kljub težavam sem bila čimveč na prostem, aktivna,...V porodnišnici so mi ob 7.30 zjutraj sprožili porod, dobila sem umetne popadke. Ura je bila 14.30, ko sem bila že totalno izmučena, nisem se odpirala, bila sem omotična. Prosila sem za carski rez, ker sem vedela, da je nekaj hudo narobe. Babice so mi med popadki z roko segale v maternico in mi poskušale OBRAČATI otroka, meni in mojemu partnerju pa niso povedale, da je karkoli narobe. V popoldanskem času sem že padala v nezavest, nisem se zavedala sveta okoli sebe, popadke pa sem dobesedno "POŽIRALA".Okoli 21.30. so se po PROŠNJAH mojega partnerja le odločili za URGENTNI CARSKI REZ in ob 22.17 se je rodil mali Nick Aleksander. Kirurgi so se pred samo operacijo med seboj prepirali in nadirali, zakaj mi niso že prej opravili posega, saj sem bila tako jaz kot sin v nevarnosti. Nick je imel popkovino 2-3krat ovito in zavozlano okoli vrata. Z njim je belo na srečo vse v redu, jaz pa sem po nekaj dnevih dobila hude bolečine v trebuhu, komaj sem vstajala iz bolnišnične postelje. Ležala sem v postelji in kar naenkrat je hudo zasmrdelo.Z grozo sem odkrila rjuho in videla, da ležim v mlaki lastne krvi in gnoja!!!Rano so mi morali čistiti s peroksidom, dobila sem močne antibiotike in zdravila za kri, saj sem bila anemična. Odpustili so naju po 10h dneh, imela sem še odprto gnojno rano,za popotnico pa sem dobila celo vrečo zdravil. Patronažna sestra, ki me je obiskovala doma, je bila zelo prijazna, z grozo mi je vsakič čistila trebuh. Nekega dne me je napotila nazaj v porodnišnico, saj se rana ni pravilno celila. S sinom in partnerjem smo se odpravili in ko sem prišla k dežurnemu zdravniku, sem dobila tak odziv, da sem se dobesedno zjokala!

Zdravnik je rekel, naj se kar stoje slečem in mu pokažem rano.Ko sem mu pokazala trebuh, mi je nesramno zabil, češ KAJ ON SPLOH GLEDA? Ko sem mu pojasnila svoje probleme, mi je rekel, če ne premorem nobenih Daleronov oz. Lekadolov in da je trebuh tak zato, ker....citiram: "Si pač Špela debela!" S solzami v očeh sem šla ven in se nikoli več vrnila.

Sem si zaslužila tak odnos!?! Vsi moji bližnji so bili šokirani nad dogodki, jaz pa sem padla v depresijo, zaradi česar sem izgubila dragocen čas, ki je bil namenjen meni in mojemu sinčku, ki je danes star že skoraj 6 mesecev. Namesto, da bi se sprehajala z njim in ga cartala, sem si morala sama iztiskati gnoj iz odprte porodne rane in si jo prevezovati. Sina kar nekaj časa nisem mogla niti dvigniti, ker sem bila enostavno preveč izmučena, trebuh pa me boli še DANES!
Izgubila sem vso vero v naše zdravstvene institucije in se bojim znova zanositi, čeprav si zelo želimo vsaj še enega otročička.

Upam, da vas nisem preveč zamorila s svojo zgodbo, morala sem se pač nekomu izpovedati, ker še danes jokam, ko se spomnim na dan, ki bi moral biti najsrečnejši dan v mojem življenju. Namesto tega sem doživela GROZLJIVKO v porodnišnici, ki me še danes preganja vsakič, ko pogledam svojo porodno rano.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: za saline
3.2.2008 9:54:04   
Netopirčy81
Marija, men so šle kr kocine pokonc!Take dohtarje bi jest sam nekm poslala....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tecka nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: za saline
3.2.2008 9:58:42   
anarabarbara
Bom pa jaz malo zagovarjala zdravstvo. Enkrat sem že napisala, da včasih zelo težko precenit, kdaj CR in kdaj ne, ravno zaradi komplikacij, ki lahko sledijo CR. Če ima človek malo več podkožnega maščevja, potem je bistveno težje (in bolj nevarno) delat operacije skozi trebuh, pa še rane se slabše celijo. Mogoče (ne trdim, da je res) je bil to eden od razlogov, da so se odločili dlje vzrajati pri vaginalnem porodu in prej poskusili z vaginalnimi manevri za premik otroka. Kdaj točno je trenutek za CR, se včasih 5 dobrih ginekologov med sabo skrega. To, kar se je dogajalo naprej, je bil zaplet, ki je možen po vsaki trebušni operaciji in razen čiščenja in antibiotikov ni veliko za narediti. Osebno bi poskusila it s tako rano hitro domov, ker je pač v bolnici zelo veliko nevarnih bakterij, ki jih doma ni in je v bolnici več možnosti, da se take bakterije naselijo na rano. Tako da s strokovnega vidika morda ni bilo vse črno.
Kar je pa ZELO narobe, je pa odnos. Taki komentarji, kot jih je slišala dragonlady, nikakor niso na mestu. Če bi bila jaz na njenem mestu, bi si želela tudi psihološkega svetovanja, predvsem pa razlage, kaj se z mano dogaja in zakaj. Najhuje je, če se dogaja nekaj, kar veš, da ni običajno, pa si tega ne znaš razložit. Ni čudno, da je dragonlady padla v depresijo, ko pa je imela celo nosečnost težave, potem pa še ob porodu. Žal pa naša država zadnja leta čedalje bolj varčuje na zdravstvu in ta trend se bo samo slabšal. Bogati več nočejo plačevati za manj bogate in zgodilo se bo to, kar se dogaja v Ameriki - če bomo plačali sami, bo oskrba odlična in prijazna. V nasprotnem primeru bomo pa naleteli na izmučene in nezadovoljne zdravnike in sestre, ki tudi ne bodo imeli ustrezne opreme.

_____________________________

Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.

(odgovor članu tecka nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: za saline
3.2.2008 10:11:03   
saline
tecka nosecka, hvala za opozorilo. Sicer ne bi bilo treba, ker sem post od Dragonlady slučajno prebrala že prej na drugi temi, pa vseeno hvala.
Veseli me dejstvo, da si nekdo da toliko dela in me opozarja, kar bi bilo vredno prebrati ( in to celo ob 2h zjutraj, ko ne more spati) in da se registrira (ali, kar je še bolj verjetno, odpre nov nick) zgolj zato, da odgovarja na moje poste in jih komentira. Da o ZS sploh ne govorim.
Očitno sem se ti vsedla v srceuser posted image
Hvala za pozornost, se priporočam tudi za naprej.user posted image

(odgovor članu anarabarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: za saline
3.2.2008 10:17:31   
Marogica
Ne vem no...če je potebno za to odpreti novo temo. Vedno se bo v kakšni porodnišnici kaj negativnega dogajalo. Včasih resnično, včasih pa si ženske tudi samo domišljajo, ker pričakujejo preveč. Pa saj to poznamo na splošno iz zdravstva. Pa ne samo pri nas. TUdi v tujini se dogajajo svinjarije. Mogoče tega pač premalo spremljamo, pa ne vemo.

Meni osebno se zdi, da naj vsak naredi tako, kot ima občutek, da je zanj najboljše. Neka dokazovanja kje je boljše/slabše in zakaj, ne bodo spremenila dejstev. Žal.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: za saline
3.2.2008 17:07:28   
BUŠICA
jaz bi pa prej rekla da se za CR niso odločili pravočasno ker se tega izogibajo-niso tako rutinirani kot bi bilo treba-če pa je kaj bolj komplicirano,ojoj strokovnosti manjka! danes se ve da porod ne sme trajati več kot 8 ur! to ne govorim kar tako, sem iz zdravstva-torej insider-vidim kaj in kako se dela! na strokovna izobraževanja se hodi zgolj za pike ki jih je treba zbrat,se malo pokazat,posončit...kar se tiče zdravstva smo pač 'vzadaj'.kar je zunaj že zdavnaj standard, pri nas se šele uvaja in večina niti ne ve za to! posebej starejši zdravniki se držijo svojih starih načel,ne priznavajo nove metode ker se jim ne ljubi znova učit ...imam tudi jaz svoje zgodbe, sicer niso tako resne kot pri dragonlady pa vseeno. sigurno da se delajo napake,zdravniki niso bogovi,je pa treba napako priznat,popravit,potolažit,opravičit-človeku to pomeni!!! zdravstvo ni gradbeništvo in človek ni malta! naši zdravniki se imajo za ne vem kaj. seveda da eni imajo dobre izkušnje,hvala bogu,nekomplicirani primeri (pa saj so včasih rojevali doma pa je bilo ok)! P.S. zgoraj navedene kritike si seveda ne zaslužijo vsi zdravniki!!!so ljudje ki se neprestano izobražujejo,delajo vestno in pošteno!

(odgovor članu anarabarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: za saline
3.2.2008 20:23:19   
silvya
Bušica, dobro napisano.user posted image In me veseli, da take kritike prebere tudi kdo, ki dela v zdravstvu.
In tako kot si tudi napisala, da si kritike ne zaslužijo vsi, da se nekateri zelo trudijo. Takim vse pohvale. In upam, da bodo v bodoče  na takih delovnih mestih delali samo takšni.


(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: za saline
3.2.2008 21:12:44   
tecka nosecka
prvo kaj bi rad rekel je da saline nisi ti tista zaradi katere sma se z mojo partnerko registrirala, tudi ona dela v zdravstvu in vem kako deluje dr je dr, in se imajo za bogove ki so nedotakljivi, ne vsi, so izjeme.

zakaj pisem ob dveh, mogoce zato ker imam ob drugih urah
kaj bolj pametnega za delat kot glupe komentarje posameznikov brat mi se imajo za nekaj, ce pa drugi naredijo kaj kar se oni niso spomnili je pa to sporno in takrat jih fausija razzira.

druge ure so rezervirane za mojo druzino in njeno blagostanje in zato da bi ji bilo bolje sem se pripravljen tudi borit proti temu kar nam vsiljujejo in kar je za nas "dobro" po mnenju ostalih, mislim pa da ima vsak pravico sam odlocit kaj je zanj dobro.

ZS sem ti poslal le ENO, ce zelis se napisem da bodo drugi vedeli kaj ti je bilo poslano.

kot zadnje ce bi se mi ti hotela vsest v srce bi se pa morala oba se enkrat rodit, pa se takrat bi ti morala imeti veliko sreco, jaz pa nesreco, da bi me nasla. Moje srce pa zasedata ze dve zenski, ki se jima bo v kratkem pridruzila se tretja.

tako da nima smisla da si toliko laskas.

lep dan ti zelim



(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: za saline
3.2.2008 22:28:38   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: tecka nosecka
prvo kaj bi rad rekel je da saline nisi ti tista zaradi katere sma se z mojo partnerko registrirala, tudi ona dela v zdravstvu in vem kako deluje dr je dr, in se imajo za bogove ki so nedotakljivi, ne vsi, so izjeme.
zakaj pisem ob dveh, mogoce zato ker imam ob drugih urah kaj bolj pametnega za delat kot glupe komentarje posameznikov brat mi se imajo za nekaj, ce pa drugi naredijo kaj kar se oni niso spomnili je pa to sporno in takrat jih fausija razzira. druge ure so rezervirane za mojo druzino in njeno blagostanje in zato da bi ji bilo bolje sem se pripravljen tudi borit proti temu kar nam vsiljujejo in kar je za nas "dobro" po mnenju ostalih, mislim pa da ima vsak pravico sam odlocit kaj je zanj dobro. ZS sem ti poslal le ENO, ce zelis se napisem da bodo drugi vedeli kaj ti je bilo poslano. kot zadnje ce bi se mi ti hotela vsest v srce bi se pa morala oba se enkrat rodit, pa se takrat bi ti morala imeti veliko sreco, jaz pa nesreco, da bi me nasla. Moje srce pa zasedata ze dve zenski, ki se jima bo v kratkem pridruzila se tretja. tako da nima smisla da si toliko laskas. lep dan ti zelim


Brez zamere... Ne poznam ne saline, ne tebe. Ampak mislim, da si si izbral zelo ustrezen nick  in da te je članek o bodočih očetih - moških v 'drugem stanju', ki je bil objavljen v Sobotni prilogi pred kakimi 3 tedni, čisto zadel. 
Napiši svoje tehtne argumente, kadar jih imaš, z užaljenim obešanjem na besede pa si pod nivojem tega foruma. (In to ne glede na to, kako ti gre 'morda' saline osebno in njeno stališče na živce.)

(odgovor članu tecka nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: za saline
4.2.2008 9:08:24   
*Mojca*
Jaz sploh ne razumem za kaj se gre user posted image

_____________________________

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: za saline
4.2.2008 10:10:49   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Pia77

IZVIRNO SPOROČILO: tecka nosecka
prvo kaj bi rad rekel je da saline nisi ti tista zaradi katere sma se z mojo partnerko registrirala, tudi ona dela v zdravstvu in vem kako deluje dr je dr, in se imajo za bogove ki so nedotakljivi, ne vsi, so izjeme.
zakaj pisem ob dveh, mogoce zato ker imam ob drugih urah kaj bolj pametnega za delat kot glupe komentarje posameznikov brat mi se imajo za nekaj, ce pa drugi naredijo kaj kar se oni niso spomnili je pa to sporno in takrat jih fausija razzira. druge ure so rezervirane za mojo druzino in njeno blagostanje in zato da bi ji bilo bolje sem se pripravljen tudi borit proti temu kar nam vsiljujejo in kar je za nas "dobro" po mnenju ostalih, mislim pa da ima vsak pravico sam odlocit kaj je zanj dobro. ZS sem ti poslal le ENO, ce zelis se napisem da bodo drugi vedeli kaj ti je bilo poslano. kot zadnje ce bi se mi ti hotela vsest v srce bi se pa morala oba se enkrat rodit, pa se takrat bi ti morala imeti veliko sreco, jaz pa nesreco, da bi me nasla. Moje srce pa zasedata ze dve zenski, ki se jima bo v kratkem pridruzila se tretja. tako da nima smisla da si toliko laskas. lep dan ti zelim


Brez zamere... Ne poznam ne saline, ne tebe. Ampak mislim, da si si izbral zelo ustrezen nick  in da te je članek o bodočih očetih - moških v 'drugem stanju', ki je bil objavljen v Sobotni prilogi pred kakimi 3 tedni, čisto zadel. 
Napiši svoje tehtne argumente, kadar jih imaš, z užaljenim obešanjem na besede pa si pod nivojem tega foruma. (In to ne glede na to, kako ti gre 'morda' saline osebno in njeno stališče na živce.)


Bravo Pia77 user posted image user posted image user posted image . Sem že jaz komentirala enkrat tečko nosečko - moškega, ki je očitno v nekem "drugem stanju" kar tudi dokazuje njegov nick. Že itak je pod nivojem tega foruma, ampak glede na to, da je to moški in se obnaša kot kaka superhormonska bomba tudi pod nivojem samih moških...user posted image

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: za saline
4.2.2008 10:13:55   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: tecka nosecka

zakaj pisem ob dveh, mogoce zato ker imam ob drugih urah
kaj bolj pametnega za delat kot glupe komentarje posameznikov brat mi se imajo za nekaj, ce pa drugi naredijo kaj kar se oni niso spomnili je pa to sporno in takrat jih fausija razzira.



Glupe komentarje posameznikov brat?? Kaj sploh delaš na forumu, če te v tak obup spravlja in se ti zdijo komentarji posameznikov glupi?? Če imaš ob 2h zjutraj čas, ti predlagam kako meditacijo ali globinsko sprostitev, da boš naslednji dan bolj pozitivno in obtimistično gledal na svetuser posted image

(odgovor članu tecka nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: za saline
4.2.2008 10:18:45   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: za saline
4.2.2008 12:44:38   
silvya
A tečka nosečka je moški user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: za saline
4.2.2008 23:09:55   
saline
IZVIRNO SPOROČILO: tecka nosecka


tako da nima smisla da si toliko laskas.

lep dan ti zelim





Kako si ne bi laskala?
Če pa imaš 8 objav, od tega so vse (ok, razen morda ene) namenjene meni!
In da si v enem svojih prvih postov napisal svoje ime in naslov in želel, da isto storim tudi jaz!
Za nameček pa ob 2h zjutraj odprl še novo temo samo zame- za Saline. ..
Zveni zelo podobno kot tista romantična skladba od Beethovna- za Elizo, mar ne?
In da si ob vsem tem ne bi laskala? user posted image



lep dan tudi tebi!

(odgovor članu tecka nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: za saline
4.2.2008 23:11:09   
saline
Aja, pa BTW, samo za prebiranje portala in branje forumov registracija ni potrebna.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: za saline
5.2.2008 4:27:33   
tecka nosecka
joj pardon, saj res imate malo vec postov, sem vam opravicujem GRACIJE.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: za saline
5.2.2008 6:16:10   
Anonimen
na strokovna izobraževanja se hodi zgolj za pike ki jih je treba zbrat,se malo pokazat,posončit...


A to po sebi sodiš?

(odgovor članu tecka nosecka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: za saline
5.2.2008 14:31:43   
2.mama
Opažam, da na tem forumu nobeden ne sme povedati svojega mnenja, kaj saline? Jaz sem enkrat samkrat napisala mnenje okrog rojevanja v tujini, pa me je plaz "obtožb" kar zasul!

Če komu kaj ne paše gre lahko vedno dol iz foruma.... Samo rdeč križec desno zgoraj klikne....

(odgovor članu tecka nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: za saline
6.2.2008 12:24:59   
tecka nosecka
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: za saline
6.2.2008 14:33:38   
saline
2.mama-ja, tako je žal to.
Sama sem bila tudi deležna številnih kritik (če se ne motim  da sva midve imeli približno enako mnenje?), pa nisem čisto nič slabega hotela, pač zagovarjam porodnišnico, v kateri sem rodila, ker je bilo res OK in na nivoju.
In zaradi tega sem po mnenju nekaterih fauš tistim, ki so rodile v A.user posted image
Ja seveda, pa kaj še.
Lep dan ti želim! S.

(odgovor članu tecka nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: za saline
6.2.2008 14:48:10   
tecka nosecka
a da nisi?user posted image user posted image user posted image user posted image


moti pa te ne.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: za saline
6.2.2008 16:20:38   
saline
Ne, dragi moj, nisem.
Pa tudi moti me načeloma ne, ampak se mi zdi logično v dani situaciji, da ne plačajo, ker slučajno vem, kaj zavarovalnica plačuje, oziroma predvsem, česa ne plačuje ( že pri nas ne, kaj šele v tujini).
Sicer ti pa predlagam, da si moje poste prebereš še enkrat, lepo počasi od začetka, skrbno in temeljito - pa ti bo jasno, kaj sem hotela povedati.

P.S.: te pa je lepo slišati spetuser posted image

(odgovor članu tecka nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: za saline
7.2.2008 8:06:36   
2.mama
Ja, bile sva podobnega mnenja. In mislim, da ga je delilo še nekaj žensk z nama..

Pač je tako, da smo si različni. Eni zagovarjamo svoje bolnišnice, drugi tuje... tako pač je. Edino kar me je pogrelo je to, da je nastala taka polemika okoli računov. Še vedno sem mnenja, da če se odločiš za alternativo jo pač plačaš. Ne vidim zakaj bi moral biti porod tu izjema. In mislim, da je vse to nastalo samo zato, ker se pač pari NISO dovolj informirali, zdaj pa so užaljeni, ker so prejeli račune...?!

Saline jaz ti želim samo to, da se NE spreminjaš. Slovenci imamo že tako prevelik čredni nagon in vsaka ovčica, ki gre malo po svoje in ima svoje mnenje ima pri meni dosti več spoštovanja!

Vse dobro!!

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: za saline
7.2.2008 10:17:15   
tecka nosecka
Sem ze mislil vse ki tak kritizirajo tiste ki rojevajo v tujini na kaksno 14 dnevno potovanje na Kubo povabit, ampak saj bi me verjetno zavrnile, ker imamo tak vse v Sloveniji celo morje, tak da tak ne hodijo v tujino ker imamo tak vse doma. Treba je nas turizem koristi ne pa drugam denar nosit.

V 21. stoletju pac ni normalno da imas moznost oditi bilo kam, v kratkem bodo baje spet zid postavili v Berlinu, tak se govori.

(odgovor članu 2.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?