|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj vaditi na 60-70%
4.5.2010 17:18:45   
neika
zanima me, zakaj je priporočeno vaditi na teh % obremenitve, da se zgublja maščoba? Meni je to na orbitreku absolutno premali napor, in se mi zdi, da nisem nič naredila? Če ne čutiš napora, kaj se dogaja s telesom, če "dvigneš obrate"?

sicer sem brala, da dosti narediš tudi, če delaš intervale.

prosim za pojasnila.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
4.5.2010 19:02:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu neika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zakaj vaditi na 60-70%
4.5.2010 21:19:21   
miapia
Maščobe se kurijo ob naporu, ko srčni utrip doseže vrednost nekje med 120-130 udarcev/min. Začno pa se kuriti po 20 min, ko se telo zadostno ogreje. Vse kar je nad tem utripom, se tvorijo mišice, maščobe pa se ne kurijo. Od posameznikove kondicije pa je odvisno, ali ta utrip doseže zgolj s hojo ali pa s hujšimi napori. Priporočljiva za topljenje maščob za povprečnega človeka pa je hitra hojas hitrostjo okrog 5-6 km/h.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zakaj vaditi na 60-70%
4.5.2010 21:26:29   
neika
se pravi, če bi nadaljevala s tem tempom, bi se pod salom oblikovale mišice, ki se pač ne bi videle. Pravita, da je utrip odvisen od človekove kondicije.

če prav sklepam - sedaj, ko sem bolj na začetku, rabim za določen obseg treninga napor, ki mi dvigne utrip preko priporočene meje za kurjenje sala. Ampak če nadaljujem na ta način, se mi bi posledično dvignila kondicija, utrip se bi mi ob tem znižal, in kuriti bi se začele maščobe. Razmišljam prav?


(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zakaj vaditi na 60-70%
5.5.2010 6:37:24   
2violina
IZVIRNO SPOROČILO: neika

se pravi, če bi nadaljevala s tem tempom, bi se pod salom oblikovale mišice, ki se pač ne bi videle. Pravita, da je utrip odvisen od človekove kondicije. Da utrip je odvisen od človekove kondicije. Manj, kot imaš kondicije hitreje se ti dvigne srčni utrip.

če prav sklepam - sedaj, ko sem bolj na začetku, rabim za določen obseg treninga napor, ki mi dvigne utrip preko priporočene meje za kurjenje sala. Odvisno s kakšnem obseg treninga boš pričela. Za začetek ti priporočam nekaj lahkega in bolj počasnega. Predvsem pa, da si kontroliraš utrip (uro za srčni utrip). Da kuriš maščobo moraš vadit v krogu  (60-70%)maksimalnega srčnega utripa. Maksimalni srčni utrip je tisto število srčnih utripov, ki jih srce prenese brez škode in je vedno individualen in dovisen starosti. Določimo območje najbolj inzenzivnega izgorevanja maščob. Izračun srčnega utripa je zelo enostaven. Maksimalen srčni utrip = 220 - starost (v letih). Torej maksimalen srčni utrip 39 letnika je 220-39=181.  60 - 70% maksimalnega srčnega utripa 39 letnika je torej 0,6x181=109 in 0,7x181=127. Z drugimi besedami hujšanje 39 letnika je optimalno, ko je njegov srčni utrip med 109 in 127 utripi na minuto. Tipična oblika gibanja je v tem primeru jogging ali hitra hoja. Ampak če nadaljujem na ta način, se mi bi posledično dvignila kondicija, utrip se bi mi ob tem znižal, in kuriti bi se začele maščobe. Razmišljam prav? Delno ja vendar boš v začetku hujšala manj ali skoraj nič. Priporočljivo je najprej pokurit vsaj nekaj sala (znižat telesno težo) zaradi obremenitve sklepov.




Iz lastnih izkušenj ti povem, da sem sama najprej delala skoraj 2 meseca v krogu 60-70% srčnega utripa (doma na steperju), nato pa sem pričela teč zunaj. Sedaj si utripa ne kontroliram več (ura za je spustila dušo). Kg (bolj dkg) pa gredo zelo zelo počasi dol. Vendar sem zelo veliko pridobila na kondiciji.

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu neika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zakaj vaditi na 60-70%
5.5.2010 10:05:20   
sazi
2violina - super si napisala
in vse to res velja za avtorico prvega posta, ki ji je glavni namen hujšanje

Tudi jaz imam namen izgubiti nekaj kg, ampak zaenkrat tečem bolj za kondicijo, ker imam nekaj tovrstnih zdravstvenih težav in se veliko bolje počitim, če sem zares fit. Pred leti sem že tekla, po 1. porodu zelo malo, po drugem pa nič več. Zdaj spet začenjam in iz izkušenj vem, da se mi najprej lepo dvigne kondicija, kilogrami pa potem (na dolgi rok) itak izginejo. Je pa res, da jih nimam toliko preveč, da bi moralo skrbeti zaradi preobremenitve med tekom.

Zdrav in uspešen tek želim.

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zakaj vaditi na 60-70%
5.5.2010 19:48:58   
neika
zahvaljujem se za odgovore. Mi je že bolj jasno. Tudi sama menim, da si moram najprej dvignit kondicijo, tudi zaradi zdravstvenih težav, posledično pa se bo dolgoročno zniževala tudi teža.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zakaj vaditi na 60-70%
6.5.2010 8:56:55   
2violina
IZVIRNO SPOROČILO: neika

zahvaljujem se za odgovore. Mi je že bolj jasno. Tudi sama menim, da si moram najprej dvignit kondicijo, tudi zaradi zdravstvenih težav, posledično pa se bo dolgoročno zniževala tudi teža.


Kondicijo si boš dvignila v kolikor boš vsaj 5 x na teden po 1 uro dela v svojem območju  topitve maščobe (60-70%) in še lepo hujšala zrave (če boš samo malo popazila pri prehrani). Verjemi mi, kajti to sem počela sama. V začetku leta nisem imela prav nič kondicije, sedaj pretečem po 10 km 5-6 na teden.
Več kot mesec dni sem delala samo na topitvi maščob in šele kasneje pričela dvigovat tempo in pridobivat mišično maso.
Neglede za kaj se boš odločila ti želim veliko uspeha pri začrtani poti do tvojega cilja.

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu neika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zakaj vaditi na 60-70%
6.5.2010 17:14:21   
neika
hvala!

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zakaj vaditi na 60-70%
6.5.2010 17:38:28   
**Tinkara78**
Tudi jaz delam v okviru 60-70% srčnega utripa. Uporabljam merilec okrog prsnega koša.

Sicer sem zdaj dva tedna že bolana in res upam, da bo kmalu boljše, ker že pogrešam kolesarjenje. Prej sem imela grozne probleme z bolečinami v trtici in odkar sem začela kolesariti jih ni več. Pa prvič v življenju imam redno M.

Želim pa izgubiti tudi nekaj kg in tudi postava je čisto drugače oblikovana po par mescih vožnje.

(odgovor članu neika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?