|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zanohtnica
30.11.2007 17:29:01   
loveforever
pozdravljene.
zanimam me če je katera imela podoben primer.
hčerka je imela zanohtnico na palcu na roki. šle smo na kirurgijo, kjer so ji noht potegnili dol in ji ščistili. nohtek je začel lepo rasti, in je bilo vse ok. sedaj po 1 mesecu, ko ji je noht zrasel,m se je vse skupaj ponovili. zopet ime otekel prstek in noht se ji od spodaj spet lušči stran!!! kaj naj naredim. šla bom zopet zdravniku in zopet bo morala na kirurgijo, kjer ji bodo vlekli noht dol. ful je grozno, in me zanima če je katera imela isti problem, navsezadnje me je strah da ji nebi slučajno prstka odrezali!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zanohtnica
30.11.2007 21:45:35   
krfjolca
Jaz sem imela tudi pol leta nazaj tako vnetje, ampak se mi je samo pozdravilo, se je predrlo in je gnoj iztekel ven. Povzroča pa to neka bakterija, ker je imel istočasno še pikec - na nogi, ter moj oče - na roki. Pikcu so namazali z Garamicynom (antibiotično mazilo) in povili, pa par dni je imel gor. Ampak ni nič pomagalo, tako da sem sama doma z različnimi stvarmi poskušala - še najbolj, se mi zdi, da je zalegla Tea tree krema od Justa. Je pa kar nekaj časa trajalo. Pri atiju je bilo bolj zafrknjeno, je kar dolgo mazal, pa ni nič pomagalo, noht se mu je pa prav deformiral, vdrto je imel. Pa bolelo ves čas. Potem mu je zrdavnik navrtal noht, da je lahko iztekel gnoj, niso mu ga pa odstranili.
Ne vem, kako je pri tvoji hčerki, samo mislim, da ravno prstov ne bo treba rezat. Je pa zoprno, ker taka vnetja lahko prodrejo globoko do kosti in jih je treba resno vzet.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zanohtnica
30.11.2007 22:06:52   
ribica.

Maži s Tea tree oljem pa dajaj ji gor jodov obliž, ki se kupi v lekarni.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zanohtnica
1.12.2007 15:38:39   
krfjolca
Točno, ja. Tudi jod so svetovali. In to tako, da z jodom (taka rjava flaška, plastična) pokapaš prstek, potem pa kar z zobno ščetko (novo, seveda) krtačiš v smeri rasti nohta. Kar malo na grobo, da gre jod res za noht.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zanohtnica
1.12.2007 19:19:07   
ElaM
Naši se naredi včasih na palcu na nogi. Ji namažem z Bivacyn mazilo in je hitro dobro.
Drugače pa nasvet starih mam, kaj 100% pomaga pri zanohtnici, samo tega pri otroku ne moreš naredit. Zavreš vodo, notri daš par kapljic detergenta za posodo  in v to vrelo vodo parkrat pomočiš prst. Meni vedno pomaga.

_____________________________

:)

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zanohtnica
1.12.2007 19:49:35   
altati
Naši starejši se je zanohtnica od starosti 2-eh let do 5-ih ponovila 3x. 2x na istem prstu, enkrat na drugem. Vedno so ji nohtek potegnili dol. Pomagal ni ne jod, ne Tea tree, ne Bivacyn, nič....samo kirurška odstranitev in čiščenje. No, zdaj ima pa še 6 let mir. Trkamuser posted image !

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zanohtnica
1.12.2007 21:13:32   
loveforever
hvala vsem za odgovore, ALTATI zanima me v kolikšnem času se je na istem prstu to naredila zanohtnica in kaj je rekla zdravnica na to? pri hčeri so ji prvič noht odstranili in se je kar en mesec skupj vse celilo, preden ji je nohtek do konca zrasel pa se se je spodaj spet začelo cufati. prav pri rasti nohtka se ji ji noht prelomi in je vse narobe, nohtek ji gre zopet dol. cel prtek pa fulll rdeč in zatekel. sej mi ni problem okoli zdravnikov, sam se mi hčera smili, ker so ji na operaciji prvičć dali kar inekcijo v prstek da ni čutla prsteka in smo jo držali da so jinaredili ( v 7 min ) je bilo fertik. strah me je da bi drugič mogla pod narkozo, ker sem že slišala toliko slabih stvari. kar strah me je da se nebi prav čas zbudila. kaj pravite ve. bi dale leto in pol stari narkozo da ji prstek sčistijo, ali naj ponovijo z inekcijo in zdržimzraven nnje 7 minut, ko se groznooo joče?

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zanohtnica
2.12.2007 14:06:34   
krfjolca
Jaz definitivno ne bi dovolila narkoze.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zanohtnica
2.12.2007 17:37:34   
altati
loveforever, naši Tari se je ponovilo v roku 2-eh mesecev (na istem prstku). Odgovora zakaj, nisem dobila.
Je pa tako, da se ji je naredila tudi že na nogi zanohtnica, tako da je očitno podvržena temuuser posted image  Predvidevam, nimam pa pojma.
Kar se tiče pa posega. Tari so prvič tudi naredili z lokalno anastezijo in po njej je sledila ponovitev zanohtnice. Drugič je dobila pa narkozo (15 minutk) in potem je bil mir z zanohtnico na tem prstu. Vem vse slabe strani narkoze, a žal drugače ni šlo. Zbudila se je takoj po narkozi, brez problema. Zanohtnica se je pa tudi končala. Ker so lahko v miru in dobro očistili vse skupaj.
Lahko bi sklepala (po našem in vašem primeru), da se jim, če dajo samo lokalno anastezijo malo preveč mudi oz. poseg ni tako precizen kot mora bit, saj otrok ne miruje in je ponovitev hitro tukaj. Kaj praviš?

če te še kaj zanima, kar vprašajuser posted image .

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zanohtnica
3.12.2007 15:45:58   
loveforever
altati hvala ti in sem skoraj 100 % da imava iste probleme. jutri greme k osebnemu zdravniku, ki nama bo najbrž dal napotnico, v sredo pa kar na kirurgijo. kak dolgo pa ne sme jesti če ji dajo lokalno? ti sporočim kako bo!!
hvala in lp

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zanohtnica
3.12.2007 15:47:23   
altati
Jesti ne sme prej 6 ur, tako da se le zmenita za zgodaj zjutraj.
Ja, sporoči kako je bilo. Najbrž je res enak sindrom. Pa dobro opravita. Čakam tvoje novičke!user posted image

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zanohtnica
4.12.2007 10:58:47   
zita
Jaz imam dvoletnika, ki so mu že dvakrat potegnili dol nohtek na nogici. Že od rojstva je bilo vraščeno, pa smo mazali, povijali, masirali... NIČ....ni pomagalo. Prvič so mu potegnili pri 20 mesecih, bil je pod splošno anestezijo. Rana je bila lepa, lepo se je celilo in imeli smo mir ko je nohtek rastel. Potem pa spet...čim je zrastel je bil spet vraščen (problem je nohtni koren), pa smo pred mesecem dni spet romali na kirurgijo in spet so potegnii dol. Tokrat so dali samo lokalno anastezijo na prstek, kirurg je rekel, da splošno raje ne. V operacijski je bilo grozno, srce se mi je trgalo kako je jokal. No, saj je bilo hitro konec, pa vseeno. Upam, da so zdaj boolj radikalno zarezali in bo noht ok, ker si ne predstavljamo kolikokrat bomo potem še hodili potegat dol nohtek.

Še dobro da je moje deter zeklo potrpežjivo in v obeh primerih nismo imeli nobenih težav z bolečinami.


(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zanohtnica
4.12.2007 20:52:11   
Antigona
Mojemu Žanu so se nohtki začeli gnojit kadarkoli sem jih strigla in to že od rojstva. Dokler nisem zvedla za Tea tree olje (obvezno od Justa). Sedaj mu vsakič, ko mu jih postrižem namažem s tem oljem.
Enkrat pa smo imeli res štalo, ker mu na palčku na nogi raste nohtek v kotu tako, da se zvija. Ta zviti del se mu je odlomil in se mu je potem ful zagnojilo. Ker je bil takrat ravno bolan sem nohtek pokazala tudi zdravniku (vmes sem mu ga ves čas mazala s tea treejem - oljem in kremo) in je rekel da bi ga blo treba dat dol, ter mi dal napotnico za kirurgijo. Bilo je ravno pred novim letom, zato sem si rekla da bom počakala na januar. Nohtek se je v dveh tednih čist popravu tako da mi na kirurgijo ni bilo treba in tega sem bila zelo vesela...

_____________________________

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zanohtnica
18.1.2008 19:48:44   
loveforever
pozdravljene. sicer sem malo pozna ampak vseeno. s hčerko sem bila pri zdravniku in je ugotovila, da ji ne morejo veliko pomagati ker ima glivice na prsteku. dobila sem kremico garamycin in lamicin al nekaj takega zdravnica je rekla da bo nohtek skoz grd, edino da bo imela zelo veliko srečo da se ji nohtek resnično pozdravi. hvala in lep dan

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?