|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaprtost
13.5.2011 21:05:43   
lipikica
pozdravljene. 3 tedne dajem naši pupi GH. zadnji teden opažam da gre težko na blato in ko se pokaka je prav trdo. ne vem kaj bi povzročilo, naj vam naštejem kaj ji dajem za jesat pa če je imela katera s kakšnim od teh živil problem- kuhana jabolka in hruška, banana,  kuhana zelenjava- korenček, brokoli, krompir, koleraba, cvetača. riževi kosmiči, koruzni kosmiči, začela sem tudi z gresom in sem ter tja ji dam malo kruhca. kakšna ideja?

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaprtost
13.5.2011 21:20:02   
malibauc
Jaz sem pri zaprtosti pomagala s slivovo vodo - namočila suhe slive.
Baje korenček zapira pa jabolka, ko postanejo temna.

Sem pa opazila, da je bil zelo zaprt, ko sem začela dodajati AM Novalac, zato zdaj dajem Babylove, pa kaka super.

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zaprtost
13.5.2011 22:00:55   
pika27
Korenje, banana, riž, postana jabolka zapirajo. Drugače je pa veliko dojenčkov zaprtih, ko se uvaja GH, se jim ponavadi poštima v parih tednih. Pomagaj ji z stvarmi, ki odpirajo. Slive so že take, janežev čaj, baje obstaja tud en hippov čaj za zaprtje (mi je kolegica rekla, ga še nism vidla). Mogoče kakšna ovsena kaša s suhimi slivami? 

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zaprtost
14.5.2011 6:23:04   
helena27
Zivjo,

Pri nas je bilo pri prvem isto - pravzarav tudi vec dni ni kakal - vse dokler nismo zaceli z jogurtom.

Kdaj pa sedaj lahko damo jogurzt?

Lp

(odgovor članu pika27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zaprtost
14.5.2011 12:24:11   
nusi
no kaj od naštetega zapira so že predhodnice napisale, mojemu pomaga hruška - surova, slive, jogurt, kivi, borovnice... - take stvari, ki jih tudi sama pojem če sem zaprta in seveda dovolj tekočine.

Kdaj jogurt - uradno pojma nimam, ampak moj ga je jedel mislim, da kar kmalu, ne vem če je že dopolnil 7m, ko ga je probal, tudi mleko že dolgo pije, čeprav naj bi se po novem čakalo do 1 leta.

(odgovor članu helena27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zaprtost
14.5.2011 14:45:35   
biba_leze*
Pravzaprav zapira tudi krompir, koruzni in riževi kosmiči, pa tudi gres, pa seveda banana in korenček. Poleg tega, da dajaj čim več tekočine ter svežega sadja in kuhane zelenjave (pazi s špinačo, ker sem opazila, da če jo dajem preveč jo zapre - najbrž ker vsebuje ful železa, železo pa seveda zapira), bi ti jaz predlagala da ji daješ manj zgoraj navedene "zapiralne" hrane oziroma ji ne daješ dokler se ne pokaka. Jaz ji ponudim tako hrano zelo redko, na primer vsake 3 dni enkrat in če se naslednji dan ne pokaka ji dam slivov sok. V gres ali kosmiče večkrat dam kakšno sadje (jabolka, slive, marelice), pokuham skupaj in nato zmiksam. Če je hudo pomaga tudi donat.  

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zaprtost
14.5.2011 14:56:40   
deveta
Naša sicer ni imela težav z zaprjostjo, ampak če kak dan ni kakala, sem ji za večerjo dala gres ali kako drugo žitno zadevo, ki sem jo skuhala skupaj v vodi s suho slivo. Sliva se že po eni minutki lepo zmehča in jo samo z vilico potlačiš.
Pa sveže sadje ji daj, ni ji treba kuhat jabolk in hrušk (seveda če nisi opazila da jo zelo napenjajo al kaj takega). za v gresek ji pokuhaj, za sadno malico pa ji poskusi dat sveže. Naša je jedla prej srovo kot kuhano. Aja, pa pomarančni sok ji tudi lahko daš. Sicer malo, pa malo redčen z vodo. Nekateri ga sicer odsvetujejo. Pri naši P pa smo dobili list z napotki o uvajanju GH, pa gor piše, da se ga lahko da že pri 5 mesecu.
Pa naj bo plenička vsak dan polnauser posted image

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zaprtost
14.5.2011 15:18:39   
lipikica
hvala za nasvete. ugotovit moram kaj jo zapira, upam da mi rata.....

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zaprtost
15.5.2011 16:59:37   
m_o_i
pri nas nekakanje resujemo s sirupom lactacon(sladka voda, kupljena v lekarni). sicer pise, da se zaprtost zdravi s tremi odmerki na dan, ampak pri nas je cisto dovolj edenuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zaprtost
15.5.2011 20:47:02   
lipikica
na vem malo gledam kaj ji dam jesti da bom videla. me pa skrbi, da ni kaka celiakija, ker se mi zdi da tako kaka od kar je jedla gres  kruh. vsak dan 2 x po malo- recimo kot v velikosti slice,  kaka, pa tak bolj temen kakec je.

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zaprtost
17.5.2011 7:26:48   
Anonimen
Jaz opažam, da kaka manj, kadar mu ne dodajam dosti tekočine (vode). Kljub temu, da dobiva tudi surove sadno/zelenjavno-žitne kašice. Ko pa spije nad 100ml vode, je pa super.

(odgovor članu lipikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zaprtost
10.6.2011 22:19:23   
Roberta69
Naš je tudi odkar je GH bolj kot ne zaprt. Sicer HB ni videti, da bi trpel, ampak ne vem, kdaj se je na zadnje zares konkretno pokakal user posted image . Ponavadi naredi en majhen bolj kompakten drekec, to je pa to. Poje pa "veliko" zelenjave, sadja niti ne mara, pije pa res ne, se pa zato še veliko doji. Bom poskusila s slivami. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zaprtost
11.6.2011 7:27:53   
pinkyneza
Pri nas je pa ravno obratno. Prej, ko je bila na AM je kakala vsak drugi dan, včasih tudi dva dni ni kakala... Sedaj, ko jeva GH pa kaka povprečno dvakrat na dan... Včasih bolj gosto, samo ne trdo... Stara je malo več kot pol leta in jeva veliko zelenjave in sadja (kuhano, surovo), gres, mlečni riž, včeraj sem ji dala tudi malo piščančka... Ja, zgleda je pri vsakem drugače!

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?