|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zavračanje dojenja, ne gre mi pumpat mleka,
28.3.2013 18:54:53   
amii
Potrebujem vaše izkušnje ali nasvet, ker ne vem kako naprej oz. kaj bi lahko bilo narobe:

Gre za mojega 2. otroka. Punčka je stara 5 tednov in pred 2 tednoma se je začel jok. (v 1. mesecu se je zredila za skoraj 800g). Ok, kolike so tukaj sem mislila. Začela me je tudi zavračati - želi vleči, ampak ko se dotakne bradavice, plane v jok. Včasih zagrabi lepo, sploh ponoči ni problemov, večino dneva pa le joka.Včasih vleče in po vsakem potegu odmakne glavico, se razburi in zagrabi nazaj, spet povleče, odmakne glavico, se razburi in tako naprej - je zelo stresno takšno "dojenje".
Mož je na lastno pest, po tem ko se je par dni neprestano po par ur skupaj jokala in sem zatrjevala, da noče (več) jesti), naredil flaško AM in na moje začudenje je mala flaško spila na mah in brez problemov zaspala.

Ali je možno, da me je začel otrok zavračati? (1. otrok me je popolnoma zavrnil v 5. mesecu in ko sedaj pomislim nazaj sem imela iste težave, le da sem začela dodajati AM šele po 3. mesecu in cele dneve in noči prenašala jok, saj sem bila prepričana da so bile kolike - prve 3 mesece se je sicer redil zgledno)

In še 2. problem. Sem si kupila Aventovo ročno črpalko, ker mi je pri električni tekla kri pri črpanju mleka in sem mislila da je kaj s črpalko narobe. Sedaj pa mi sploh ne gre nič spumpati. Celo tako zelo boli, da moram prenehati pumpati.
Mleko  imam, saj si pri dojenju lahko z lahkoto s prsti stisnem bradavice in kar šprica mleko. Ali morda kdo ve, zakaj mi ne gre spumpati mleka?

Sem zbegana in žalostna, saj se bojim da smo na poti, ko bomo hitro pristali na AM in sploh ne vem razloga user posted image .

Ali je možno da teče mleko tako slabo, da se mora otrok zelo truditi pri pitju in zato noče več piti oz. se zaradi tega joče???

















_____________________________

Pa imamo svoj sonček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zavračanje dojenja, ne gre mi pumpat mleka,
28.3.2013 19:51:54   
ThinkPink
Možnosti sta dve:
1. da vztrajaš z dojenjem (napisala si, da med spanjem ponoči lepo doji), torej jo probaj najprej uspavati in jo nato pristavi k dojki. Moj je npr. od 2m dalje kar nekaj telovadil zraven dojenja, se priklopil in odklopil, pa malo posesal...v glavnem naporno zame in zanj (samo je pa isto delal na flaški, vsakih 5 ml je imel akcije), ponoči pa je lepo papal - zato sem ga enostavno dojila, ko je zaspal. Ko je bil že skoraj koma, sem ga pristavila in je tako lepo, mirno, brez neke panike in obračanja pojedel. To mi je nekako uspevalo vse do 5 meseca, nato se je čisto odstavil.
2. če se ti ni s tem vsem za ubadati (vem, kako je to težko, ker sem dala 3 mesece matrarije v to - poleg diete, ki sem jo imela, ker je P sklepala, da je morda alergičen na kakšno hrano, ki jo jaz pojem), pač daš AM - ti vsaj lepo poje, se lepo redi, ni edini, ki bo zrastel na AM, tako da brez veze slaba vest...

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zavračanje dojenja, ne gre mi pumpat mleka,
28.3.2013 19:54:55   
Doll
Pokliči:


Mojca 031 418 558 (dopoldne)
Urška 059/930 912
Alenka 04/5741 415
Mateja 01/51 24 574
Andreja 01/36 11 320
Urška 01/518 60 90 (dopoldne)

In verjemi ,da ti bodo znake pomagati bolj kot vse tukaj na RR-ju

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zavračanje dojenja, ne gre mi pumpat mleka,
28.3.2013 20:25:01   
Polona31
Amii pri nas je bilo TOČNO TAKO kot opisuješ, takrat ko je imel sor. Imel je željo po sesanju, ampak ko je zagrabil je potegnil glavico nazaj in začel jokati. Poglej če ima po jezičku slučajno bele pikice in če jih ima uporabi Daktarin gel (namaži dudo) pri nas je pomagalo.

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zavračanje dojenja, ne gre mi pumpat mleka,
28.3.2013 21:23:15   
josephine27
Meni so pri težavah z dojenjem veliko pomagali na tem forumu
http://med.over.net/forum5/list.php?94

_____________________________



(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?