|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zbiranje soglasij pred GD
2.6.2006 13:57:50   
bini
Hoj..
povejte mi tisti, ki ste to že dali skozi...
torej, imava možnost da pač najameva en biro, ki bo naredil urbanistični del projekta istočasno pa ti izberejo tud vsa soglasja ki jih rabiš predno zaprosiš za GD.. najin arhitekt pravi da je to fajn, ampak zastonj pa tud ni....
povejte če se vam zdi cca 150 tisoč preveč za to, da nama ne bo treba NIČ letat okoli... jaz sem sicer na porodniški, ampak nimam pojma o teh stvareh... po eni strani se nama zdi veliko, spet po drugi strani pa bo šlo verjetno hitreje in bolj točno.
A ste vi sami vsa soglasja iskali?? koliko sploh je tega letanja - vem za komunalo, elektro, telekom,... kaj drugega se pa ne spomnim..

vsak podatek zelo dobrodošel.
hvala že vnaprej.user posted image

_____________________________

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zbiranje soglasij pred GD
2.6.2006 19:14:48   
Ro-La
mi2 sva sama rihtala soglasja, nekaj časa je res šlo, ampak so tut tolarčki ostaliuser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zbiranje soglasij pred GD
2.6.2006 19:17:01   
Anonimen
Jaz bi raje dala 150.000 kot pa letala naokoli. Da sploh ne pomislim na mojega, ta bi bil potem samo še za k psihiatru user posted image

(odgovor članu Ro-La)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zbiranje soglasij pred GD
3.6.2006 12:23:33   
*Neja*
Pri nama je bil projektivni biro dokaj fer in so nama dali na razpolago dve možnosti:
 
1. da si soglasja zrihtava sama ali
2. da nama za 500€ oni zrihtajo vsa soglasja .
 
Povedali so tudi, da je njim v bistvu vseeno, vendar če se nama mudi, naj se iskanja soglasij lotiva sama, saj ta soglasja ponavadi dobiš tam, kjer gradiš (največkrat je to v kraju, kjer živiš ali v njegovi širši okolici) in ni hudič, da kje v kaki pisarni koga ne poznaš, ki bi soglasje spravil naprej. Namreč: po vložitvi vloge za izdajo soglasja imajo načeloma oni mali Kristusi 30 dni časa, da ti na vlogo odgovorijo (bodisi pošljejo soglasje ali pa te obvestijo, da postopek še poteka). Midva sva potem gnjavila vsake par dni če je že, pa kdaj bo, pa da se nama mudi, pa da še samo njih čakamo (kogarkoli pač).
 
V drugem primeru bi projektivni biro napisal vlogo, jo poslal na dotični naslov (kamorkoli pač že) in potem je zadeva za biro zaključena. Če soglasje pošljejo pred pretekom teh 30 dni je v redu, če ne, pa tudi. Ti pa - sploh, če si na porodniški - imaš čas klicarit okrog dopoldne in gnjavit uradnike, da zadevo malo potisnejo naprej. Projektivni biro pač nima časa se z vsakim soglasjem posebej ukvarjat.
 
Zato smo se mi odločili za prvo varianto in nam sploh ni žal. Je pa tudi res, da nama je bil projektivni biro vedno na voljo, da sva jih v zvezi s soglasji kaj vprašala. Prvič si vedno kot en osel in nimaš pojma. Zdaj, ko je hiša že na pol dokončana, so mi vse stvari popolnoma jasne.
 
Denar je le denar, ne?
 
No, pametno se odločita!

< Sporočilo je popravil *Neja* -- 3.6.2006 12:25:37 >

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zbiranje soglasij pred GD
3.6.2006 12:59:00   
Anonimen
nama je vse zrihtala arhitektka ker se mi res ni dal letat sem in ke od enga do druzga pa pol vse še nazaj k arhitektki nosit, s tem da morš na elektro clo dvakrat pa vmes more un štromar k projekt riše dopolnit zadeve pa oh in sploh. je kr ona zrihtala pa je blo.

(odgovor članu *Neja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zbiranje soglasij pred GD
3.6.2006 16:37:51   
Anonimen
V drugem primeru bi projektivni biro napisal vlogo, jo poslal na dotični naslov (kamorkoli pač že) in potem je zadeva za biro zaključena. Če soglasje pošljejo pred pretekom teh 30 dni je v redu, če ne, pa tudi. Ti pa - sploh, če si na porodniški - imaš čas klicarit okrog dopoldne in gnjavit uradnike, da zadevo malo potisnejo naprej. Projektivni biro pač nima časa se z vsakim soglasjem posebej ukvarjat.



Po zakonu imajo:

50. člen
(pridobivanje projektnih pogojev in soglasij)

  (1) Če se izdeluje projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja za objekt na območju, ki se ureja z lokacijskim načrtom, se šteje, da so soglasja pristojnih soglasodajalcev k projektnim rešitvam že pridobljena z dnem izdaje njihovih mnenj k lokacijskemu načrtu. Če se izdeluje projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja za objekt na območju, ki se ureja s prostorskim redom, pa je treba pred začetkom izdelovanja projekta pridobiti projektne pogoje, k projektnim rešitvam pa soglasja vseh pristojnih soglasodajalcev, razen če določeni soglasodajalec v svojem mnenju o prostorskem redu ni izrecno navedel, da k projektnim rešitvam za gradnjo določene vrste objekta njegovega soglasja ni potrebno pridobiti.

   (2) Če je tako določeno s pogodbo, je projektant, v nasprotnem primeru pa investitor, dolžan pristojne soglasodajalce pred začetkom projektiranja pisno pozvati, da določijo projektne pogoje ter po tem, ko je projektna dokumentacija izdelana, te soglasodajalce pisno pozvati, da dajo k njej tudi soglasje. Za dokaz o vročitvi pisnega poziva za izdajo projektnih pogojev oziroma soglasja se šteje vročilnica. Zahtevi za določitev projektnih pogojev mora biti priložena idejna zasnova, zahtevi za izdajo soglasja pa je treba priložiti tisti načrt oziroma del projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki je v zvezi s predmetom soglašanja.
  
(3) Pristojni soglasodajalec mora določiti projektne pogoje najpozneje v 15 dneh po prejemu poziva, če se projektira enostavni ali manj zahtevni objekt oziroma v 30 dneh po prejemu poziva, če se projektira zahtevni objekt, razen če za posamezno vrsto objekta poseben zakon ne določa drugačnega roka. V projektnih pogojih, ki ne smejo biti v nasprotju s pogoji iz izvedbenega prostorskega akta, mora soglasodajalec navesti določbe zakona oziroma predpisa, izdanega na podlagi zakona, v katerih ima podlago, da daje projektne pogoje in soglasja.
   
(4) Če soglasodajalec v roku iz prejšnjega odstavka ne določi projektnih pogojev ali, če v teh pogojih ne navede podlage v predpisu za izdajo projektnih pogojev in soglasij, se šteje, da pogojev za nameravano gradnjo nima ter da je s tem dano tudi njegovo soglasje. Če soglasodajalec ugotovi, da določitev projektnih pogojev ne sodi v njegovo delovno področje, z vlogo za izdajo projektnih pogojev ravna kot v primeru nepristojnosti, v skladu s predpisi, ki urejajo splošni upravni postopek. Če pa v predpisanem roku soglasodajalec, ki je določil projektne pogoje, ne izda ali ne odreče soglasja, se šteje, da je njegovo soglasje dano.
   
(5) Pristojni soglasodajalec izda soglasje v obliki klavzule na projektnih pogojih, ki jih je določil, ali s posebnim aktom. Izdajo takšnega soglasja oziroma akta lahko soglasodajalec odreče samo v primeru, če projektna rešitev ni v skladu z njegovimi projektnimi pogoji. Pristojni soglasodajalec lahko odreče določitev projektnih pogojev oziroma izdajo soglasja z odločbo, zoper katero je dovoljena pritožba na tisto ministrstvo, v katerega delovno področje sodi izvajanje predpisa, v katerem ima takšen soglasodajalec podlago, da daje projektne pogoje in soglasja.
  
(6) Če projektant oziroma investitor po tem, ko so mu pristojni soglasodajalci posredovali soglasja k projektnim rešitvam, ugotovi, da sta si dve ali več takšnih soglasij v nasprotju, ima pravico takšne soglasodajalce povabiti na usklajevanje s pisnim vabilom. Za dokaz o vročitvi vabila se šteje vročilnica.
  
(7) Pristojni soglasodajalec lahko projektantu oziroma investitorju kadarkoli pred dnevom usklajevanja sporoči, da svoje projektne pogoje k predlaganim projektnim rešitvam umika in da se odpoveduje pravici sodelovati na usklajevanju oziroma da s predlaganimi projektnimi rešitvami soglaša.

   (8) Šteje se, da tisti soglasodajalec, ki se usklajevanja, čeprav je bil pravilno vabljen, ne udeleži, k projektnim rešitvam nima pripomb in da z njimi soglaša.
  
(9) Če pa določeni soglasodajalec na usklajevanju vztraja pri svojem soglasju in zato ni mogoče doseči uskladitve, lahko takšen projektant investitorju predlaga, da pri pristojnem upravnem organu za gradbene zadeve, ko vloži zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja, vloži hkrati tudi zahtevo za določitev smernic za projektiranje, kot to določa 55. člen tega zakona.


51. člen
(stroški projektnih pogojev in soglasij)
(1) Pristojni soglasodajalec lahko za projektne pogoje, ki jih določi na zahtevo investitorja oziroma projektanta, zaračuna samo tiste materialne stroške, ki jih je imel v zvezi z njihovo pripravo, ob izstavitvi računa pa mora navesti določbe predpisa, v katerem ima podlago za zaračunavanje stroškov v določeni višini ter takšne stroške tudi specificirati.

   (2) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka se v primeru, ko je pristojni soglasodajalec državni organ ali tisti nosilec javnega pooblastila, ki je takšno pooblastilo pridobil neposredno na podlagi zakona, stroškov priprave projektnih pogojev ne zaračuna.

   (3) Soglasja k projektnim rešitvam se izdajajo proti plačilu takse v skladu z zakonom, ki ureja upravne takse, in sicer v višini, kot velja za potrdila, ki se izdajajo na podlagi uradnih evidenc.


Kot lahko vidiš oi zakoni NI 30 AMPAK 15 DNI OD PREJEMA POZIVA! To pomeni, da biro, ki zaprosi za Projektne pogoje in soglasje (to dvoje je kot lahko prebereš ločeno-najprej zaprosiš za smernice, nato sprojektiraš in prosiš še za soglesje moraš vse x2 delat) MORA poslati s povratnico vse pozive - zato da je dokazano, da je bila zadeva oddana, ker če ni odziva - to se pa lahko dokazuje samo s povratnico, da je bila pošta oddana, da so jo prejeli, ampak so jo ignorirali - se smatra, da nimajo nikakršnih zahtev in se jih IZKLJUČI IZ POSTOPKA. Kako se to deokazuje, če sam letaš okoli in zbiraš papirje, pojma nimam. V končni fazi ital lahko še vedno težiš ljudem, tudi, če je biro uradno zaprosil prek povratnice.

Res pa je, da nekateri biroji to zaračunajo posebej, pri nekaterih pa je to že všteto v ceno Urbanističnega dela projekta za PGD.

Naredi pa kakor veš, da je zate najbolj pametno.

(odgovor članu *Neja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zbiranje soglasij pred GD
6.6.2006 13:22:11   
bini
ful hvala punce za tele odgovore...posebej tebi pikec0 - očitno si iz foha ko veš kam pogledat user posted image
me pa zanima še ena stvar - za koliko oz. katera soglasja ponavadi gre??? in koliko denarja približno se porabi za ta soglasja (vem da komunala je različna od občine, zanimajo me druga soglasja)????

...  rada bi ocenila približno ali bi blo to res tolk letanja, da se bolj splača dat 150 jurjov user posted image .. ker v bistvu imam čas in tud kak poznan bi se preko staršev kje našel...

hvala še enkrat in veselo gradnjo vsem - mi bomo morda začeli jeseni user posted image


_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zbiranje soglasij pred GD
6.6.2006 17:35:48   
Anonimen
Znance lahk vključiš neodvisno od letanja okol referentov - tudi če ti biro išče projektne pogoje in soglasja.

Drgač bom pa jutr v službi vprašala, pa ti sporočim.

Aja tisti ki da pogoje in soglasja lahko zaračuna samo MTERIALNE stroške. Tko, da ...

Evo jutri zvešuser posted image

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zbiranje soglasij pred GD
6.6.2006 23:10:39   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: bini
...  rada bi ocenila približno ali bi blo to res tolk letanja, da se bolj splača dat 150 jurjov user posted image

Idelava lokacijske dokumentacije (ki postane del PGD) = 180.000,00   Za ta denar pridobi tudi vse projektne pogoje.

Ko je projekt izdelan se prosi za soglasja na projekt. Ker so naslovi soglasodajalcev (vodovod, elektrika, občina)  razvidni že iz njihovih podanih pogojev za projektiranje je potrebno samo na te naslove poslati dopis (s projektno dokumentacijo) t.j. user posted image 3x in jih prositi za soglasje. (meni je ponudil ceno za zbiranje soglasij 30.000,00) Stroške posameznega soglasja itak posebej plačaš.

Tako da letanja na okoli sam nisem imel NITI KORAKA, soglasja pa sem dobil normalno hitro. Če pa se kje zatika pa malo potelefoniraš in morda še obiščeš (s kakšno čokolado).

Torej če je v ceni 150.000 všteta izdelava lokacijske dokumentacije, zbiranje soglasij in morda še celo stroške izdaje soglasja se splača ker ti ponujajo nekaj praktično zastonj.

Če pa 150.000,00 zajema samo dopise in poštnino, pa je to ena velika nesramnost in jim je treba njihovo ponudbo zabrisat v glavo user posted image - dobesedno.

Ne se bat. Če je projekt izdelan kot je navedeno v pogojih boš dobila soglasje.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zbiranje soglasij pred GD
6.6.2006 23:18:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: bini
in koliko denarja približno se porabi za ta soglasja

elektro = 0    plačaš preden priklopijo el. t.j. 90.000 ali 45.000 za gradnjo in na koncu še 50.000 za stalno ko je hiša zgrajena.

občina (komunalni prispevek) = user posted image   500.000 v vasi, 9.000.000 če je nek zazidalni načrt (vsaj tukaj je en tak primer) in tudi nekaj mio če je v mestu. To je pametno vedeti predno kupiš parcelo. Praviloma je na m2 neto stanovanjske površine, lahko pa je tudi na m2 parcele.

voda = nekje 40.000 (se ne spomnim točno).

---------------------------------------------------
Če se ti zdi 150.000 ugodna ponudba biroja potem ti ponujam privat pridobitev soglasij za 100.000 (zaslužil bom sigurno čistega 95.000,00 - na izi )

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zbiranje soglasij pred GD
7.6.2006 9:58:15   
bini
ej hvala vam!!user posted image
pikec0 vesela bom še tvojih podatkov danes..
tehnofil - hvala za ponudbo... zdeje če boš imel profita 95k, potem se lahko tud mal manj zmenmo, a ne?? tko med RRjevci user posted image

v bistvu bom lahko jutri točno povedala kaj paše v to ceno, ko se dobimo s projektantom, da dorečemo še nekatere stvari...

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?