|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zelo boleče bradavice
19.5.2008 22:43:12   
maktub
hay...

Že skoraj 2 meseca torej od kar dojim imam zelo velike probleme z bradavicami.. v porodnišnici so mi sestre dale nastavek zaradi močnega skelenja, bolečine, čisto razpokane, na momente močno bele, pečejo me skratka tako močno me bolijo da mi kdaj kr na jok pride in bohvari da se jih malo dotaknem... ponoči nemorem spat ker me četudi jih ne tikam tako bolijo in cukajo...
Vsi mi govorijo naj dojim dojim dojim in dam nastavek stran, saj jaz enostavno nemorem več! Hvala bogu mi nastavek malenkost oblaži bolečino ampak je tako nepraktičen da katastrofa...tako rada bi dojila brez
Mleka imam kr precej, kar sem zadovoljna ampak ko pomislim da je dojenje na vrsti me kr zgradi ena slaba volja saj vem da bodo bolečine!
Probala sem že vse možno, Lanolin, Bepanthen, Daktarin celo z Nemčije so mi poslali kremo  Garmastan ampak ni učinka..

Zelo zelo rada bi naprej lepo dojila ampak nevem če je pametno da dojim z tako močno uničenimi...
a je kera imela podobne probleme in s čim si je pomagala, ker jaz sem nad vsem čisto obupala..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zelo boleče bradavice
19.5.2008 22:49:41   
julči
Joj boga si. Ma js mam tud zelo občutljive bradavice, zdaj dojim dober teden pa je že kar ok, zelo mi je pomagal lanolin, od začetka so se mi pa kr zvezde kazale od bolečine ko je tamala tko vlekla.
A maš razpokane bradavice, ti krvavijo?

Probaj si jih čimbolj zaščitit, da se ti nikamor ne drgnejo (blazinice,...). Mogoče bi ti pomagalo, da si nanje stisneš svoj mlek in posušiš na zraku, čim večkrat jih zrači,...

Upam da ti bo kaj pomagalo.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zelo boleče bradavice
19.5.2008 22:54:06   
lelaval
Mogoče bi ti pomagalo, da si nanje stisneš svoj mlek in posušiš na zraku, čim večkrat jih zrači,...


To je tudi dobro, pri razpokanih bradavicah. Sicer pa sem jih jaz imela iste težave po vseh 3 porodih - na začetku. Pomagal mi je Lanolin, ko je user posted image  zagrabil in sem čutila ful bolečino, pa sem prekinila dojenje in se trudila, da je zagrabil tudi kolobar - potem tudi bolečina ni bila več tako huda (ko pa so se razpoke pozdravile, pa ni bilo več bolečin). Jaz bi tudi poskusila brez nastavkov, ker se mi zdi, da z nastavki bradavice še bolj trpijo, brez pa otrok le zagrabi še kolobar in ne le bradevico.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zelo boleče bradavice
19.5.2008 23:22:12   
massylou
Boga!user posted image
Ja, probajte čimveč kolobarja zraven dobit.

Sama sicer nisem imela razpokanih, ampak samo rdeče in boleče (prvih 10 dni). Mož mi je v lekarni kupil posebne komprese Multimam. So malo dražje, ampak... BAAAAALZAM. Ohladijo, celijo in negujejo. Po dojenju sem si najprej namazala gor Bepanthen (na tanko), potem pa še omenjeno kompreso namestila na bradavico. V minutki ni blo več bolečine. So malo večje, tako da komot eno prerežeš na pol in daš na vsasko bradavico samo polovičko.

Mogoče bi se pri tebi tudi obnesle. Jaz jih vsekakor priporočam.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
20.5.2008 0:01:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu massylou)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zelo boleče bradavice
20.5.2008 7:15:27   
anju
obrisi bradavice s fiziolosko po vsakem dojenju. mogoce ima dojencek glivice? poskusi, ce bo pomagalo. saj vem, da je vsega dosti in zmanjkuje casa za nego. ampak imej flasko fizioloske tam, kjer dojis in vatko. namocis vatko in obrises. in mazi vsaj 2x dnevno (jaz sem z lanolinom)...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zelo boleče bradavice
20.5.2008 10:24:29   
2 Sraki
Mene so bolele 1,5 meseca, dva je res že veliko. Morda je krivo res napačno pristavljanje, kot so druge rekle, mora zagrabiti tudi velik del kolobarja in nikakor več kot 15 minut ne smeš pustiti, da se ti hrani na eni strani.

Sicer pa je meni resnično pomagala kremica za bradavice od Aventa, je kar draga, jaz pa sem jo v zelo velikih količinah nanašala gor in vredu je ker ti je ni treba brisat, torej ni škodljiva za otroka. Kaj pa ti bo zares pomagalo pa ne vem.

Upam, da bo čimprej bolje. Sicer pa res, poglej (če sama ne moreš pa pojdi do pediatra) če otroček nima belega jezička, ker to pomeni, da zelo verjetno ima glivice (v ustih) in tako ti bodo dali samo eno kremo s katero se bosta lahko oba mazala.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zelo boleče bradavice
20.5.2008 10:49:09   
lili8
Ja, mene so tud ful bradavice bolele že v porodnišnici, še dobro, da sem mela Bepanthen s sabo (čeprav ne vem, če je kej pomagal, mogoče bi bilo drugač še hujše, če se ne bi nič mazala), ker tam mi niso dali nič!!! Sem prosila, če imajo kaj za namazat, pa za nastavke, pa me je sestra samo pogledala in rekla, ja saj imate res boge, dobila pa nič. Tako da  mi je potem na eni strani še razpokala in sem jokala zraven pri dojenju. Doma sem potem poskusila z nastavkom, ampak je blo kar težko za tamalo. Tko, da sem si potem na tisti strani, kjer je blo hujše črpala in dajala po steklenički, in potem se mi je za povrhu vsega še mlečni vod zamašil, sem dobila visoko vročino in rdeče fleke, ampak HB ni blo hujšega, je šlo hitro nazaj. Posledica je pa bila, da sem imela na tisti strani potem skoz manj mleka. Na žalost sva z dojenjem dokončno prenehali pri 2 mesecih, se je ful navadla na flaško (sva morali tudi skoz dodajat, ker se je po uri dojenja še vedno jokala kot nora) in je jokala, ko sem jo pristavljala. Zdaj mi je žal, ker če bi bila še enkrat na tem, bi verjetno že v porodnišnici drugače ravnala.
Tako da ne vem, probaj si črpati in mogoče vmes še kdaj pristavi, dokler časa se ti bradavice ne pozdravijo.
Vso srečo!

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zelo boleče bradavice
20.5.2008 11:01:55   
Solero
Ajoj, me kar začnejo bolet, ko to berem.
Jaz sem bila v solzah že ob sami misli, da moram spet dojit. Take težave, kot jih opisuješ pa so se mi pojavile po 2. mesecu. Nastavki so pomagali, ampak ne za dolgo, pa še prava packarija je z njimi. Kreme pomagajo, pa mleko tudi, a si je treba res non-stop mazat, kar vsake pol ure. Nekaj časa sem si iztiskala mleko, to je bilo še najmanj boleče, nato pa sem ponovno začela dojit leže. Ni najbolj praktično, je pa pomagalo. Je imel mali usteca pod drugim kotom in je bolje zagrabil.
Jaz nisem zagovornica dojenja za vsako ceno in bi bila odnehala, če bolečina ne bi izginila oz. jenjala. Dojenje v lastni krvi se mi zdi mazohizem. Meni je bilo rodit veliko lažje in manj boleče kot dojenje.
Saj bo.

(odgovor članu lili8)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zelo boleče bradavice
20.5.2008 12:58:23   
inesc
Tudi jaz sem imela probleme z bradavicami. Bile so ranjene do krvi. Dojim na nastavke. Moram rečt, da je po 1,5 mesecu veliko bolje. Jaz uporabljam mazilo Bepanthen in si vsakič bradavico dobro osušim, potem pa na gazici tanek sloj gor prislonim in dodam še blazinico. Moja leva bradavica je že cisto OK, desna pa bo še rabila nekaj časa.

Meni nastavki ne delajo problemov, niti našemu MArku ne. Jih je pa treba redno menjavat in sterilizirat.

Jaz se tolažim da bo kmalu boljeuser posted image . Dojima se na 2-3 ure in si lahko misliš kako so bradavice obremenjene. Sem se pa odločla, da ne bom šla na črpanje mleka, ker bi res rada dojila.

VELIKO SREČE!!!

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zelo boleče bradavice
31.5.2008 9:28:40   
becka
Pozdravljena,

ko sem bila v porodnišnici sem imela isto probleme z bradavicami - bolele, pokale ko je tamala povlekla sem v peti na nogi to začutila ampak stisneš zobe pa je. Pomaga pa bepanten oz. mazanje bradavic z lastnim mlekom in da jih posušiš na zraku. Ne jih takoj tlačit v modrc pa blazinice naj se posušijo. Sara je stara en teden pa teh problemov ni več. Redno mazanje (bolje s svojim mlekom) in sušenje na zraku.

Lp

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zelo boleče bradavice
31.5.2008 15:46:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: inesc

Tudi jaz sem imela probleme z bradavicami. Bile so ranjene do krvi. Dojim na nastavke. Moram rečt, da je po 1,5 mesecu veliko bolje. Jaz uporabljam mazilo Bepanthen in si vsakič bradavico dobro osušim, potem pa na gazici tanek sloj gor prislonim in dodam še blazinico.
Meni nastavki ne delajo problemov, niti našemu MArku ne. Jih je pa treba redno menjavat in sterilizirat.

Jaz se tolažim da bo kmalu boljeuser posted image . Dojima se na 2-3 ure in si lahko misliš kako so bradavice obremenjene. Sem se pa odločla, da ne bom šla na črpanje mleka, ker bi res rada dojila.

VELIKO SREČE!!!


Popolnoma enako. user posted image  user posted image  user posted image


Edino Bepanthen mi je ok. Pa sem poskusila vse... Kremo od Aventa, lekarniški Lanolin, Multimam komprese... user posted image  Bradavice in kolobarji so super. Nastavki so mi res pomagali.

(odgovor članu inesc)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zelo boleče bradavice
31.5.2008 18:04:29   
nananaja
sem mela problem ene dva mesecana eni strani. počena bradavica skoraj okoli. popravila sem tako, da nisem dajala gor blazinice ampak samo tanko gazo z betantenom, da je dihala bradavica. črpanje je stvar samo poslabšalo, pa močno je bolelo. kasneje bp, druga me je po enem mesecu nehala bolet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zelo boleče bradavice
2.6.2008 10:20:08   
tjaška28
Joj si kar mislim kak si boga. Tudi jaz sem imela probleme že od celega začetka. Po enem tednu sem bila že tak na koncu, da se jaz tega ne grem in da bom kupila stekleničke pa pumpico. Potem pa sem probala z nastavki in moram povedat, da je to super stvar. Bradavice so se mi zacelile in dojimo se bolj pogosto in raje. Moja je imela prej težave sploh zagrabit bradavico in kolobar, zdaj pa v trenutku zgrabi. Samo vakum naredi in že pije. Ti kar vztrajaj z nastavki, če ti ustreza. Če pa ne boš mogla več, pa izberi kako alternativo. Tudi mene je kar oblivalo, ko sem pomislila da se bliža čas za hranjenje. Ni vredno da se ves čas sekiraš. Če te preveč boli si probaj mleko sčrpat. če pa tudi to ne bo šlo pa so tu še vedno nadomestki. tvoj otrok sigurno ne bo lačen. Pa nič se ne obremenjuj kaj drugi pravijo, ti si mama temu otroku in tako kot se boš ti odločila je najbolje. Veliko sreče.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zelo boleče bradavice
9.6.2008 9:23:47   
nežka
Tudi mene so bolele bradavice, pa me je peklo ko sem pristavljala. Nastavkov pa nisem nikoli uporabljala, kaj pa vem. Mazala sem si jih pa redno, najprej z Multimum Lanolin, potem pa sem zamenjala za Avalon balzamom za prsi, pa se je koža popravila.
Potem nisem imela več težav z bradavicami.
Verjetno je tudi odvisno od kvalitete kože in kako dojenček sesa. Bodi pozorna, da z usteci zajame cel kolobar in maži, maži, maži. Pa se bo koža "utrdila" in navadila.

(odgovor članu tjaška28)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zelo boleče bradavice
9.6.2008 10:45:56   
inesc
Maktub,

sporočam, da se mi je zacelila tudi desna bradavica, vendar s pomočjo antibiotične gazice Fucidin. Sem šla k svoji zdravnici in mi je napisala recept. Zacelilo se je v 4 dneh. Sedaj je bolje, vendar ob prvem potegu še vedno malo zaboli, je pa na dotik dosti manj občutljiva. Če kmalu ne bo bolje, ti svetujem še ta korak, ker sedaj se ti pa res že dolgo vleče (kot se je meni)! Samo potem dobro speri z fiziološko raztopino, ker user posted image  tega ne sme pojesti!!!

Upam, da bo kmalu bolje!

LP

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zelo boleče bradavice
9.6.2008 15:33:09   
nia5
Tudi jaz sem trpela prvih 10 dni, stokala od bolečin. Zdaj glede krem je pri vsaki ženski drugače, enim paše to drugim to, najpomembneje pa je da otroka prav pristaviš, drugače se ti bo to vleklo v nedogled ali pa boš nehala dojiti. Tak da ko boš čutila da je zagrabila le bradavico jo odstavi in še enkrat pristavi, tak dolgo dokler ne bo ok, saj boš čutila razliko. Pa čimprejšnje okrevanje in odrešitev teh muk ti želim; pa le vztrajno!

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zelo boleče bradavice
16.6.2008 21:42:49   
JasminaJ
Si bradavice pokazala zdravniku? Mogoče bi bilo dobro, da bi jih. Če so okužene z gljivicami (pišeš, da so bele!), kreme, ki jih naštevaš ne bodo pomagale. Morda dobiš v lekarni kakšno kremo proti gljivicam tudi brez recepta, vendar je bolje, da jo predpiše zdravnik, ker je potrebno zdraviti tudi dojenčka (ima morda bele razjede v ustih?), drugače se vrtiš v začaranem krogu.

Super, da kljub težavam vztrajaš pri dojenju. Ko bodo bolečine mimo, ti ne bo žal.

Lep pozdrav, Jasmina

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zelo boleče bradavice
18.6.2008 11:01:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: JasminaJ


Ko bodo bolečine mimo, ti ne bo žal.





Res je! user posted image

(odgovor članu JasminaJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: zelo boleče bradavice
15.9.2009 22:43:37   
spelca 13
Mene so celo nosečnost bradavice zelo bolele, ko sem rodila pa je bolečina popolnoma izginila in sem lahko normalno dojila. Po enem letu je pa naša mala navihanka ratala malo bolj agresivna pri dojenju in so bile moje bradavice konstantno na robu vnetja. Edina stvar, ki mi pomaga je riževa krema. Kupila sem jo v lekarni po priporočilu prijateljice. Imenuje se Lenirag. Probaj še to, mislim, da ti bo pomagalo. Dobra stran pri tej kremi je da je ni treba obrisat pred dojenjem, pa še cele prsi pomiri.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: zelo boleče bradavice
16.9.2009 12:10:56   
cukr07
Tiste, ki ste bradavice mazale z Bepanthenom, ste si pred vsakim ponovnim dojenjem bradavice umile? V prilogi namreč nič ne piše glede tega, v materinski šoli nam pa tudi niso o tem nič povedali.

_____________________________

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu spelca 13)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: zelo boleče bradavice
17.9.2009 8:48:53   
spelca 13
Bepanthen je dober za bolece bradavice, pomaga. Edini problem pri njem je ta, da si je treba bradavice obvezno umit. Zato pa predlagam, da greš v lekarno in si kupiš Lenirag, riževo mazilo. Je naravno, zato si bradavic ne rabiš umivat. Lahko si kupiš tudi v DMu od Babylovea mazilo za bradavice, ki ga prav tako ne rabiš izpirat, je pa malo manj učinkovito, vsaj po mojih izkušnjah.

< Sporočilo je popravil spelca 13 -- 17.9.2009 8:49:35 >

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: zelo boleče bradavice
17.9.2009 9:23:40   
manna
Meni so pa rekli v porodnišnici da bepanthena ni treba izpirat. Drugače pa je teh mazil res malo morje. Večinoma menda najbolj koristi vsako mazilo ki vsebuje lanolin. 

(odgovor članu spelca 13)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: zelo boleče bradavice
17.9.2009 9:44:57   
spelca 13
Po moje so mislili, da ga ni treba spirat, ce je med tem ko si namazes bradavice in tem, ko dojis vsaj ena ura. Bepanthen je kemija, po moje ni dobr ce ga otrok zauzije med dojenjem.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: zelo boleče bradavice
17.9.2009 10:03:09   
Hope2
Navaden bepanthen roza, ne rabiš umivat in lahko otroka pristaviš kdaj koli brez problema.

Jaz sem uporabljala lanolin (že pred porodom in vsaj še 2 meseca po) in obhladke prve 3 dni od multymum. Ranjenih nisem imela čisto nič, so me pa skelele še vsaj 3 tedne po porodu, ko sem malega pristavila. Sesalni reflks pa je imel tako močan, da so me vsi opozarjali na probleme. Sem pa zelo pazila kako se je priheftal, če se ni prav, sem mu porinila mezinček v konček ust in je lepo spustil bradavico in sem ga še enkrat pristavila. Nikoli ne smeš na silo vlečt otroka iz bradavice in zelo moraš pazit kako se pristavi. Če so tu napake, potem so definitivno tudi brazgotine.

(odgovor članu spelca 13)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?