|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Čokoladna potica z orehi in bučo
Čokolada v potici je zakon.
Šef: Fala Slonček
Vrsta jedi: Sladice, Jedi iz kvašenega testa, Potice, Pecivo, Slovenske jedi, Božične jedi
Posebnosti: Vegetarijanska jed, Primerno za majhne otroke, Primerno za nosečnice
Čas priprave: 1,5 ure
Zahtevnost priprave: 3/5
Število oseb: 8
(št. glasov 0)
Navodila za pripravo jedi
TESTO
V toplem mleku raztopimo kvas Fala. V posodo odmerimo sol, moko, dodamo kislo smetano, sladkor, rum in raztopljeni kvas. Zamešamo kvašeno testo in med mešanjem dodajamo na lističe narezano maslo. Zadnjih deset_ minut mešamo na najvišji hitrosti. Ko testo lepo odstopa od posode, dodamo kakav in mešamo še toliko časa, da se enakomerno vmeša v testo. Pripravljeno testo v posodi pokrijemo s folijo in damo na toplo vzhajati.

NADEV
Hokaido bučo razrežemo na četrtine, odstranimo semena in pečemo v pečici pri 240 °C približno pol ure, da se povsem zmehča in z lahkoto ločimo meso od lupine. V potrebno količino vročega bučnega pireja primešamo mlete orehe. Beljak stepemo v trd sneg ob postopnem dodajanju sladkorja. Sneg, limonin sok in lupinico vmešamo v mlačen nadev in do konca ohladimo. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Nato ga razvaljamo na pravokotnik, premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Na začetku zvijanja testo malo zategujemo, proti koncu ne več. Zavitek položimo v pomaščen model in damo na toplo vzhajati. Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo približno eno uro pri 175 °C. Pečeno potico damo hladiti. Ko malce odstopi od modela še toplo stresemo iz modela in do konca ohladimo.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo
Dovolite vašim malčkom, da vam pomagajo,. S tem se bodo nekaj novega naučili in še bolj začutili praznično vzdušje.


Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!