|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Kašica s kvinojo, hruško in breskvijo
Dojenčki obožujejo sladke okuse breskev in hrušk, s kvinojo pa boste poskrbeli za vnos pomembnih hranilnih snovi in to brez glutena.
Šef: Admin
Vrsta jedi: Prehrana za dojenčke
Posebnosti: Vegetarijanska jed, Veganska jed, Jed brez glutena, Jed brez laktoze, Za alergične, Primerno za majhne otroke, Primerno za nosečnice
Čas priprave: 45 min
Zahtevnost priprave: 1/5
Število oseb: 5
(št. glasov 0)
Navodila za pripravo jedi
PRIPRAVA:
1) Kvinojo najprej oplaknite pod hladno tekočo vodo in jo dobro odcedite. Nato jo v majhni kozici zmešajte s 160 mililitri vode in vanilijo ter mešanicona močnem ognju zavrite. Ko zavre, zmanjšajte ogenj, kvinojo pokrijte in jo na šibkem ognju kuhajte še približno 15 minut, da se zmehča in vpije večino tekočine. Nato jo odstavite in pustite pokrito stati še deset_ minut. 2) Medtem, ko kvinoja počiva, olupite, razpečkajte in naseklajte hruško ter izkoščičite in na kose narežite breskev (te ni treba lupiti) ali odtajajte zamrznjene rezine breskev. 3) V multipraktik ali stoječi mešalnik dajte hruško in breskev ter kvinojo, ki jo prej nekoliko zrahlajte z vilicami. Vse sestavine zmeljite do gladkega oz. do dojenčku primerne gostote. 4) Kašico s kvinojo, hruško in breskvijo otroku ponudite takoj. Če vam ostane kaj kašice in je ne želite zavreči, jo lahko v nepredušni posodi hranite v hladilniku do dva dni, v zamrznjenih porcijah pa do tri mesece.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo



Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!