|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Marjetica s kostanjem in kakijem
Slastna in atraktivna sladica za dišeče in sladke praznike.
Šef: Fala Slonček
Vrsta jedi: Sladice, Jedi iz kvašenega testa, Pecivo, Slovenske jedi, Božične jedi, Za praznovanja
Posebnosti: Vegetarijanska jed, Primerno za majhne otroke, Primerno za nosečnice
Čas priprave: 1,5 ure
Zahtevnost priprave: 3/5
Število oseb: 8
(št. glasov 0)
Navodila za pripravo jedi
TESTO
V toplem mleku raztopimo kvas Fala. V posodo odmerimo sol, presejano moko in ostale sestavine brez masla in prilijemo kvasec. Zamesimo kvašeno testo in med mešanjem dodajamo na lističe narezano maslo. Mešamo tako dolgo, da postane testo gladko, nato ga damo na toplo vzhajati in pokrijemo, da se ne izsuši.

NADEV IN PRIPRAVA
Med vzhajanjem pripravimo nadev. Kuhan kostanj pretlačimo. Če imamo zmrznjenega, ga prej odtalimoo. Kakiju odstranimo kožico in ga v ponvi segrejemo, mu dodamo kostanj, limonino lupinico in na vročem ognju mešamo toliko, da izhlapi odvečna tekočina in postane nadev kompakten. Nadev ohladimo. Beljak stepemo v trd sneg in mu med mešanjem dodajamo sladkor. Sneg in kakav v prahu umešamo v ohlajen nadev. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na štiri dele in pustimo nekaj minut počivati. Zatem vsak kos testa razvajamo v krog in prvega položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Premažemo ga s tretjino kreme, preko položimo drugo plast testa, namažemo in ponavljamo do četrte plasti testa, ki je na vrhu. Na sredino kroga položimo kozarec in ga razrežemo od kozarca proti robu na 16 delov (najprej na štiri, potem vsakega na pol in potem še enkrat vsakega na pol). Nato na zunanji strani kroga primemo po dva kosa z vsemi plastmi testa in zunanja robova stisnemo skupaj v pokončni smeri; pri tem obrnemo oba dela tako, da se na notranji strani plasti testa in nadeva razprejo in nastane pisan cvetni list. Z oblikovanjem marjetice nadaljujemo do konca. Oblikovano marjetico premažemo s stepenim jajcem, sredino posujemo z lanenimi semeni in jo damo še enkrat vzhajati. Čez približno 20 minut jo prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 35 minut na 180 °C.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo
Naj vam pri mesenju in mešanju pomagajo najmlajši kuharji.


Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!