|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Pita iz starega kruha s koprivami in sirom
Enostavna in okusna jed iz kruha, ki bi ga sicer zavrgli in dober način, kako bo otrok pojedel tudi nekaj zelenega.
Šef: Admin
Vrsta jedi: Prehrana za dojenčke, Predjedi, Jajčne jedi, Kruh, Zelenjava, Za praznovanja, Ostale jedi
Posebnosti: Vegetarijanska jed, Primerno za majhne otroke, Primerno za nosečnice, Prehrana za zanositev
Čas priprave: 45 min
Zahtevnost priprave: 1/5
Število oseb: 4
(št. glasov 0)
Navodila za pripravo jedi
PRIPRAVA IN PEKA
Za pripravo potrebujete približno enako količino koprive, kruha in sira. Namesto kopriv lahko uporabite tudi špinačo ali blitvo. Koprive operite in jih osmukajte s stebla. Obvezno uporabite rokavice, če ne želite pekočih mehurjev po rokah. Potem liste koprive zblanširajte tako, da jih prelijete z vrelo vodo in ji pustite stari nekaj minut, da listi ovenijo. Kruh narežite na kockice, sir naribajte. V skledi zmešajte sir, dobro odcejene koprive, jogurt in jajci. Posolite in popoprajte po okusu (če boste dodali feto sir, potem količino soli prilagodite, ker je feta že sama po sebi slana). Dodajte kockice kruha. Globlji pekač namastite ali obložite s peki papirjem in vanj vlijte mešanico. Poravnajte in po vrhu pokapajte z malce olja. Za bolj bogat okus lahko dodate še pinjole. Pekač dajte v ogreto pečico in pecite pri 220 stopinj Celzija približno 30 minut oziroma dokler po vrhu ne nastane zlato rumena skorja.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo
Pito lahko servirate s svojo najljubšo skledo solate ali jo uporabite kot prilogo mesu. Če boste na sprehodu nabrali travniški regrat, priporočamo solato z regratom, jajcem in rumenimi trobenticami. (Recept smo našli na kuvarancije.com)


Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!