|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
dodaj dodaj fotografijo
Sestavine

TESTO
720 g moke tip 500
15 g soli
430 ml HLADNE VODE
42 g kvasa Fala
75 ml olivnega olja
PREMAZ

Provansalski kruh
Odličen kruh, ki ga spečemo v prav posebnih oblikah.
Šef: Fala Slonček
Vrsta jedi: Kruh
Posebnosti: jed brez posebnosti
Čas priprave: 1,5 ure
Zahtevnost priprave: 3/5
Število oseb: 6
(št. glasov 3)
Navodila za pripravo jedi
TESTO
V posodi zmešajte moko, sol in olje. V kvas umešajte vodo in ga dodajte v posodo. Mešajte z lopatico, da dobite gladko testo, ki ga dobro pregnetite. Oblikujte testo v hlebec, ga položite nazaj v posodo in pokrijte s krpo. Pustite ga počivati 30 minut na toplem. Hlebec testa razdelite na 5 enakih kosov, jih pokrijte in pustite 10 minut počivati. Razvaljajte jih v 5 poldrugi cm debelih trikotnikov. Z nožem napravite v vsak trikotnik 6 poševnih rezov. Položite jih na 2 pekača, pokrijte in pustite 1 uro počivati. Trikotne kose ovlažite z vodo. Postavite jih v pečico, ogreto na 230 °C, in pecite 15 minut.

PREMAZ
Potem, ko jih vzamete iz pečice, jih - ŠE VROČE - premažite z olivnim oljem.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo
Obliko kruhkov lahko prepustite otrokom, pa bo peka še prijetnejša.


Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!