|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Pujski
Zanimiva in drugačna sladička za praznike, ki bo posebej všeč malim nadebudnežem.
Navodila za pripravo jedi
TESTO
V toplem mleku raztopimo kvas Fala. V posodo damo sol, jo prekrijemo z moko, dodamo kislo smetano, sladkor, rumenjake in prilijemo raztopljeni kvas. Zamešamo kvašeno testo in med mešanjem dodajamo na lističe narezano maslo. Zadnjih deset_ minut mešamo na najvišji hitrosti. Ko so sestavine dobro povezane in testo odstopa od posode, ga damo na toplo vzhajati in posodo pokrijemo.

OKRAŠEVANJE PUJSKOV
Vzhajano testo stresemo na pomokan prt, ga pregnetemo, pustimo nekaj minut počivati, nato pa razvaljamo. Izrežemo kroge za glavo pujska in manjše kroge za rilček, iz ostankov testa med krogi pa izrežemo ušeska. V vsak rilček odtisnemo dve luknjici za nosek. Mesto, kjer želimo namestiti rilček, premažemo z vodo in nanj pritisnemo manjši krogec z luknjicama, na vrhu glave pa namestimo ušesa. Na mesto za oči namestimo rozine, če pa jih bomo oblikovali z beljakom, pustimo prostor prazen. Cele pujske še premažemo s stepenim jajcem in jih damo ponovno vzhajati. Vzhajane prestavimo v vročo pečico in jih pečemo pri 180 °C približno 20 minut, da se lepo obarvajo. Če pujskom oblikujemo oči iz beljaka, jih okrasimo, ko se ohladijo. Dve žlički beljaka zmešamo z mletim sladkorjem, da dobimo zelo gosto zmes. Kapljico bele mase damo na mesto oči, na sredino te pa košček nageljnove žbice.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo
Pujske iz kvašenega testa vam lahko pomagajo okrasiti otroci. Z veseljem bodo sodelovali in ko bodo pečeni, jih bodo zagotovo še raje pojedli.


Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!