|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
dodaj dodaj fotografijo
Sestavine

NADEV
200 g suhih hrušk
200 g suhih sliv
200 g suhih breskev
200 g orehov
100 g lešnokov
100 g rozin
1 žlička mletega cimeta
1 žlička mletih klinčkov
1 žlička naribane pomarančne lupine
1 žlička limonine lupine
2 dl ruma
120 g sladkorja
TESTO
250 g ržene moke
3 žlice sončničnih semen
750 g krušne moke
20 g kvasa Fala
1 žlica sladkorja
3 dl mlačne vode
0,5 žličke soli

Sadni kruh
Sadni kruh, ki se najbolje poda v zimskih mesecih
Šef: martika1
Vrsta jedi: Kruh, Sladice, Jedi iz kvašenega testa, Pecivo, Slovenske jedi, Božične jedi, Velikonočne jedi, Za praznovanja
Posebnosti: Primerno za majhne otroke, Primerno za nosečnice
Čas priprave: 45 min
Zahtevnost priprave: 3/5
Število oseb: 8
(št. glasov 3)
Navodila za pripravo jedi
NADEV
V skledi zmešamo koščke suhega sadja, sladkor, cimet, klinčke, pomarančno, limonino lupinico in rum. Pustimo, da zmes nekaj časa stoji, da se sadje dobro prepoji.

TESTO
Obe moki presejemo v skledo in na sredini naredimo jamico. V jamico nadrobimo kvas in ga zmešamo z žlico sladkorja, moke in mlačno vodo. Po moki okoli jamice potrosimo sol. Skledo pokrijemo in pustimo, da kvasec vzhaja 15 minut. Po 15 minutah kvasec pomešamo z moko in iz vseh sestavin zamesimo gladko in voljno testo. Ugneteno testo oblikujemo v hlebček, ki ga položimo v pomokano skledo. Skledo pokrijemo in testo na toplem mestu vzhajamo približno 1 uro.Vzhajano testo na pomokani delovni površini hitro pognetemo, dodamo sadje (po potrebi ga odcedimo), vse lešnike in orehe ter vse skupaj še enkrat dobro pognetemo. Oblikujemo v hlebček in pustimo počivati še pol ure.Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Iz testa oblikujemo poljubno velike hlebčke, ki jih zložimo na rahlo pomokan pekač. Hlebčke pečemo v ogreti pečici približno 1 uro. Pečene hlebčke vzamemo iz pečice in povsem ohladimo, preden kruh postrežemo.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo
Najbolje je, da uporabite biopomaranče, katerih lupina ni obdelana s škropivi. Če biopomaranč nimate na voljo, pomarančo za nekaj minut potopite v vrelo vodo, nato pa jo dobro obrišite, da odstranite vosek, v katerem so strupi. Po želji dodamo tudi kandirano sadje (npr. kandirano pomarančno in limonino lupinico). Kruh lahko mesimo v kruhomatu.


Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!