|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
dodaj dodaj fotografijo
Sestavine

TESTO
1 kg moke
1 zavitek kvasa
1 žlica sladkorja
2 žlici soli
3 žlice olja
0,5 litra mleka ali vode
1 kos jajce
1 žlica maka, sezama ali kumine

ŠOŠTANGLNI
Neke vrste slaniki :)
Šef: lepa soseda
Vrsta jedi: Jedi iz kvašenega testa
Posebnosti: jed brez posebnosti
Čas priprave: 1 ura
Zahtevnost priprave: 2/5
Število oseb: 8
(št. glasov 9)
Navodila za pripravo jedi
TESTO
Kvas zdrobimo v manjšo skledico, dodamo sladkor in cca 2 dcl toplega mleka in pustimo, da se kvas napne. Moko stresemo v skledo, naredimo jamico, dodamo sol, 3 žlice olja in kvas, ter dodajamo toplo mleko, da dobimo testo, ki se ne lepi na roke. Vzhajamo cca 1/2 ure, da se testo podvoji. Testo stresemo iz sklede in razdelimo na 2 dela (zaradi prostora na delovni površini). En del testa razvaljamo (na debelino noževega hrbta), premažemo z oljem in narežemo na dolge trikotnike. Vsak trikotnik na trdo povijemo, od širokega dela proti ožjemu, da dobimo dolge zavite paličice. Isto naredimo z drugo polovico testa. Šoštajgelne polagamo na pomaščen pekač, jih premažemo z jajcem, posolimo in potresemo z nemletim makom, sezamom ali kumino. Pečemo jih na 200 stopinjah cca 20 minut.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo
Ime je nenavadno in ga je prinesla stara mama...bog si ga vedi od kod, ampak štangice so zakon Mesiti in zvijati štangice lahko pomagajo vsi, otroci bodo najraje mazali z jajcem in posipali s posipi. To je prigrizek, ki je obvezen na vseh našip počitnikovanjih, pa naj bo to poleti ali pozimi. Vsi naši prijatelji komaj čakajo na vroče štangice. Prejšnji teden sem jih od apartmaja do morske plaže (6 m) iz celega kilograma prinesla samo 8 kom, vse ostale so pojedli sosedje :)


Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!