|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Vrtnice z Nutello
Nutela, otroci in tudi odrasli jo obožujemo, zato boste s tem receptom zagotovo navdušili.
Navodila za pripravo jedi
TESTO
Kvas Fala raztopimo v mlačnem mleku, ki smo mu dodali žličko sladkorja. Moko presejemo, ob robu stresemo sol, dodamo ostale sestavine brez maščobe in prilijemo kvasec. Zamesimo kvašeno testo in med mešanjem dodajamo na lističe narezano maslo in olje. Ko se sestavine povežemo med seboj in postane testo gladko, damo testo vzhajati na toplo, posodo pokrijemo s folijo.

PRIPRAVA
Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo par minut počivati. Spočito testo razvaljamo in izrežemo majhne krogce, ki jih po tri zlagamo v vrsto, tako da se delno prekrivajo. Na zadnjega položimo žličko Nutelle in pri tem začnemo zvijati skupaj. Dobljen kolutek prerežemo na sredini na pol in postavimo polovički pokončno na ravno odrezani del na pekač. Vrtnice premažemo s stepenim jajcem in damo ponovno vzhajati za 20 minut, nato pa prestavimo v vročo pečico in pečemo pri 175°C približno 25 minut.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo
Z malce spretnosti pri zavijanju testa, vam bo uspela odlična sladica za na praznično mizo.


Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!