|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

14 dejstev o zanositvi, ki bi jih morali poznati vsi

Uredništvo Ringaraja.net, 22.3.2023
To je 14 dejstev o zanositvi, ki bi jih morali poznati vsi.

image
Test nosečnosti je najbolje narediti nekaj dni po pričakovani menstruaciji. (Freepik.com)
/11


Orgazem pomaga pri zanositvi

Orgazem sicer ni pogoj, da zanosiš, sproži pa krčenje maternice, ki spermijem pomagajo, da hitreje potujejo po jajcevodu in lažje vstopijo v maternico.

 

Spolni položaji so za zanositev pomembni

Sicer raziskave tega niso potrdile, vendar strokovnjaki priporočajo spolne položaje, ki omogočajo globoko penetracijo.

 

Dviganje nog po spolnem odnosu

Znanstvenega dokaza, da ležanje z dvignjenimi nogami po spolnem odnosu pomaga pri zanositvi, ni.

 

Pri vsakem nezaščitenem spolnem odnosu lahko zanosite

V časih, ko smo o spolnosti precej izobraženi, je to dejstvo morda za koga povsem normalno, vendar nekateri še vedno verjamejo, da »v prvo« zagotovo ne bo šlo, kar definitivno ne drži.

 

PREBERITE TUDI: Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega niste načrtovali

 

Alkohol vpliva na plodnost

Prekomerno pitje alkohola lahko vpliva na tvoj ciklus, zato je priporočljivo, da ko se pripravljaš na zanositev alkohol čimbolj opustiš.

 

Kontracepcijske tabletke in zanositev

Tudi, če si pred odločitvijo, da zanosiš, dolgo jemala kontracepcijske tabletke, to ne bo vplivalo na možnost zanositve. Raziskave so pokazale, da kar 80% žensk eno leto po prekinitvi jemanja tabletk zanosi.

 

Če pozabite vzeti kontracepcijsko tabletko …

Če pozabite na kontracepcijsko tabletko, se učinkovitost zmanjša, zato vedno počakajte na naslednji cikel, do takrat pa uporabljajte drugo zaščitno sredstvo.

 

Lubrikant vpliva na zanositev

Spermiji za plavanje potrebujejo snov, ki jo izloča maternična sluznica, viskoznost lubrikanta pa naj bi pomagala pri hitrejšem plavanju spermijev.

 

Zeleni čaj in višja rodnost

Raziskave povezujejo zeleni čaj in višjo rodnost, saj zeleni čaj vsebuje močne polifenole (antioksidativne lastnosti), ki pomagajo preprečevati poškodbe celic reproduktivnih organov.

 

PREBERITE TUDI: 10 načinov, kako lahko povečate možnosti za zanositev

 

Sirup proti kašlju naj bi pomagal pri zanositvi

Znanstvenih dokazov za to ni, je pa res, da nekateri sirupi vsebujejo sestavino, imenovano guaifenesin, ki lahko stanjša sluznico na materničnem vratu, kar naj bi omogočilo lažji prehod spermijev v maternico. Včasih so guaifenesin predpisovali pacientkam, ki so imele zaradi gostote sluzi na materničnem vratu težave s spočetjem.

 

Če imate spolne odnose med menstruacijo, lahko zanosite

Sicer verjetnost ni velika, ampak obstaja, predvsem pri ženskah, ki imajo krajše cikle.

 

Ni nujno, da ovulirate 14. dan cikla

Ovulacija je odvisna od dolžine cikla, je pa res, da si najbolj plodna dan pred ovulacijo in na dan ovulacije, kar je navadno 12 do 16 dni pred pričetkom naslednje menstruacije.

 

Obdobje plodnosti traja 6 dni

Sicer ste najbolj plodne dan pred ovulacijo in na dan ovulacije, vendar je treba upoštevati tudi življenjsko dobo semenčic, ki je do 5 dni, kar pomeni, da če imate spolne odnose 5 dni pred ovulacijo, lahko semenčice preživijo do ovulacije.

 

Test nosečnosti je najbolje narediti nekaj dni po pričakovani menstruaciji.

Od šest do sedem dni po oploditvi jajčeca (po spolnem odnosu) začne telo proizvajati nosečnostni hormon (hcG) in šele po nekaj dneh je raven dovolj visoka, da jo test nosečnosti zazna.

 

PREBERITE TUDI: Kdaj je pravi čas, da naredite test nosečnosti?

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
21
Ko odnos med odraslo hčerko in mamo boli
"Vse sem poskusila, toda mama še kar noče spregledati in je vsakič, ko začnem govoriti o svoji bolečini, ali užaljena a...
4
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
3
Beremo: Refleksologija za začetnike
Težave z maternico ter menstrualne in menopavzne težave lahko omilite tudi z refleksno samomasažo.
2



Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?