|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

6. Križnikov pravljični festival

Helena Primic, 8.6.2017
Za otroke bo zanimovo v petek, 9. junija 2017, na Vranskem, v soboto, 10. junija 2017, pa v Motniku, kjer se bo odvijal že 6. Križnikov pravljični festival Jenkret je biv ...

image
Tudi letošnji festival bo poln pravljic za otroke in odrasle.
/51


Tudi letošnji že 6. Križnikov pravljični festival je posvečen pravljicam. Festival se bo že tradicionalno začel v Motniku v petek zvečer, 9. junija 2017, s častno otvoritvijo, pripovedovanjem pravljic za odrasle in koncertom Terrafolk Violin Dua. Za otroke in družine bo zanimiva predvsem sobota, 10. junija 2017, ko bo festival v popoldanskih urah ponudil pestre družinske dogodke.

Del programa se bo tudi letos odvil na Vranskem, drugi osrednji lokaciji festivala, kjer bosta pripovedovalka Irena Cerar in glasbenik Matic Smolnikar v petek dopoldan za otroke pripravila pripovedovalsko-glasbeni klobčič Križnikovih pravljic, pesmi in ugank.

 

Pod lipami in Vrbanovčevim kozolcem

V soboto, 10. junija 2017, si boste v Motniku v parku Pod lipami lahko ogledali predstavo kamišibaj gledališča, Jerca Cvetko in Jure Engelsberger pa bosta predstavila Križnikovo pravljico. Predstavi bodo sledile igre, ki jih pripravljajo dekleta iz motniške skupine Me4, delavnica kamišibaj pod Vrbanovčevim kozolcem in pripovedovanje pravljic na grajskih razvalinah. V parku se bodo z zanimivimi dejavnostmi in vsebinami predstavila tudi vsa motniška društva.

Aktivnostim v parku in okolici bo sledilo odprtje likovne razstave Podobe Križnikovih pravljic s podelitvijo nagrad udeležencem likovnega natečaja. Dogodek bosta na izviren glasbeno-pripovedovalski način povezovala Rok Kosec in Goran Završnik, znana tudi kot duo Vroča župa, domačin Jože Keršič pa bo mladi publiki povedal še kakšno pravljico z Menine planine.

 

"In skozi ta vrata s Križnikovim pravljičnim festivalom vnovič vstopajo pravljice. Ne le tiste, ki jih je v svojih zapisih ohranil Gašper Križnik, temveč pravljice od vsepovsod. Z njimi Motnik spet odpira pot skozi Tuhinjsko dolino in nas vabi, da se ustavimo in si vzamemo čas. Čas za poslušanje pravljic in čas za to, da vnovič odkrijemo pravljico v sebi," je povedala letošnja častna pokroviteljica festivala dr. Marjanca Klobčar. 


Več informacij o Križnikovem pravljičnem festivalu najdete tukaj.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

12 neverjetnih fotografij divjega življenja
Včasih nam uspe na film ujeti trenutek, ki vzame sapo. Zbrali smo 12 neverjetnih fotografij, posnetih širom sveta.
6
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
6
Na dvorišču ni ograje
Pri založbi Didakta je pravkar izšla knjiga Ferija Lainščka: NA DVORIŠČU NI OGRAJE.
5
9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.
4



Skupno branje pomembno krepi družinske odnose
Mlajši kot je otrok, tem bolj je pomemben način branja oz. pripovedovanja in govorica telesa. Pri majhnih otrocih zato n...
Kako (z)graditi planet brez odpadkov?
Knjigo Planet brez odpadkov, ki je izšla pri Mladinski knjigi, bi morala prebrati vsaka družina, ki želi svojim otrokom ...




Posteljno zadovoljstvo
binyy

Ali vas vaš partner zadovolji v postelji?

da, odlično (69%)

ne (7%)

lahko bi bilo boljše (24%)


Število vseh glasov: 224

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!