|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Brezplačne Pravljice pod mostom

Helena Primic, 27.8.2018
Od ponedeljka 27. avgusta do srede 29. avgusta 2018 bodo otroci lahko brezplačno prisluhnili pravljicam na način kamišibaj gledališča pod grajskim mostom na Ljubljanskem gradu, pod Trnovskim mostom čez Gradaščico in na Šuštarskem mostu v Ljubljani.

image
Pravljice pod mostom bodo povezale otroke in različne kulture.
/11


Letošnji mednarodni ulični festival Emonska promenada, ki ga organizira in producira Hiša otrok in umetnosti, se bo zaključil s pravljicami na način kamišibaj gledališča - Pravljicami pod mostom, ki bodo poskrbele za prijeten prehod iz počitnic v novo šolsko leto.

"Če smo lansko leto slavili Plečnika in se dvignili nad mesto, se bomo letos približali vodi in se s pravljicami v malih lesenih butajih podali na in ob mostove ter pod njih. Mostovi kot simbol povezovanja in sodelovanja bodo to pot povezali zgodbe naše kulture z zgodbami drugih. Igrali bomo na Šuštarskem mostu in pod Trnovskim mostom čez Gradaščico. Poleg mostov, ki vodijo čez vodo, pa je tu tudi most na hribu, čez katerega prideš na Ljubljanski grad," so povedali organizatorji.

 

Od 27. do 29. avgusta 2018

Otroci bodo Pravljicam pod mostom lahko prisluhnili v ponedeljek, 27. avgusta 2018 ob 18. uri pod grajskim mostom na Ljubljanskem gradu, kjer bodo Darko in Breda Kočevar, Tatjana Grabrijan in Vanja Kretič predstavili pravljice Muca Rozalinda, Šivilja in škarjice, Rumeno čudo, Jež, miška in lisica ter Velikani.

V torek, 28. avgusta 2018 bo ob 18. uri čarobno pravljično vzdušje pod Trnovskim mostom čez Gradaščico, kjer bodo pravljice Zakaj petelin kikirika, Čudežni vodnjak, Vedrce vode, Volk in sedem kozličkov ter O volku, ki je hotel spremeniti barvo, pripovedovali Igor Cvetko, Jelena Sitar in Metka Damjan.

V sredo, 29. avgusta 2018 bodo ob 18. uri otroci lahko prisluhnili pravljicam na Šuštarskem mostu in sicer Gusarski, O treh zajčkih, O miški, ki si je želela ... in Teti. Pripovedovali jih bodo Rok Glavan, Jerca Cvetko in Jure Engesberger ter Irena Rajh.

 

Prejmete darilno kartico s 4 vstopnicami!

Na vsaki lokaciji Pravljic pod mostom, ki so prav vse brezplačne, bodo otroci prejeli štampiljko. Če bodo zbrali vse tri štampiljke, bodo prejeli darilno kartico s štirimi vstopnicami za obisk katerekoli predstave v Hiši otrok in umetnosti v prihajajoči sezoni.

V primeru slabega vremena bo prireditev odpadla. Morebitna odpoved bo objavljena na tej povezavi, na spletni strani Hiše otrok in umetnosti in na njihovi Facebook strani, kjer lahko preverite tudi več informacij o Pravljicah pod mostom.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
30
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...
10
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
7
Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...
7



Beremo: Neverjetna zgodba o dinozavrih!
Zakaj ima kokoš v družinskem albumu družino velociraptorjev, ki se vozijo s skiraptorji, in igvanodonov, ki uživajo v os...
Logopedske pravljice pri težavah z razvoje...
Sodobnim zvočnim pravljicam Lahkonočnice se je pridružila serija 12 logopedskih pravljic z vajami za razvoj poslušanja i...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?