|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Če nosečnica ne pridobiva kilogramov …

Helena Mlakar, 3.3.2024
Ali je normalno, da nosečnica ne pridobiva kilogramov, se ne redi? Kaj morate vedeti o kilogramih med nosečnostjo, si preberite v prispevku.

image
Razlogi, zakaj nosečnica ne pridobiva na kilogramih, so lahko zelo različni. (Arhiv Ringaraja.net)
/11


Kilogrami in nosečnost gredo z roko v roki in skorajda ne obstaja nosečnica, ki se ne bi v celi nosečnosti vsaj malo zredila oziroma pridobila nekaj kilogramov. Kaj pa pomeni, če nosečnica ne pridobiva kilogramov?

 

Če se med nosečnostjo ne redite, ali se morda redite preveč, se morate o tem posvetovati s svojim ginekologom. Ta vam bo točno znal povedati, ali imate premalo kilogramov, zakaj se in zakaj se ne redite. Razlogi, zakaj nosečnica ne pridobiva na kilogramih, so lahko zelo različni, ni pa nujno, da to negativno vpliva na njeno zdravje ali na zdravje še nerojenega otroka.


Najpogostejši razlogi za NE-pridobivanje kilogramov

Eden od razlogov, da matere ne pridobivajo kilograme ali da med nosečnostjo celo shujšajo, je lahko nosečniška slabost. Ta je pri nekaterih nosečnicah lahko celo tako huda, da potrebujejo infuzijo. Nekatere bodoče mamice imajo to smolo, da nikakor ne morejo spraviti grižljaja hrane vase, če pa ga že, pa ga takoj izbruhajo. Takšne slabosti so sicer zelo redke, a so. Če se tudi vam dogaja podobno, je nujno, da o tem takoj obvestite svojega ginekologa.

 

PREBERITE TUDI: Je bruhanje med nosečnostjo nevarno?


Tudi nosečnice, ki imajo nosečniško sladkorno bolezen in potrebujejo strogo dieto, lahko na teži ne pridobivajo. Zaradi diete med nosečnostjo včasih celo shujšajo.

 

Nič nenavadnega pa ni, da tiste bodoče mamice, ki so pred nosečnostjo imele mnogo preveč kilogramov, med nosečnostjo ne pridobijo niti grama.


Poskrbite za čim bolj zdravo in hranljivo prehrano

Matere, ki imajo težave s pridobivanjem kilogramov med nosečnostjo, se bojijo, da njen otroček ne bo dobil dovolj hranilnih snovi, da bo imel premajhno porodno težo ali da nosečnost ne bo potekala brez zapletov. A vse te skrbi so nepotrebne, če ginekolog ne pravi drugače.

Pomembno je, da jeste čim bolj zdravo in hranljivo hrano, da dnevno pojeste veliko sadja in zelenjave ter da upoštevate nasvete vašega ginekologa.

 

PREBERITE TUDI: Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?


Kaj morate vedeti o pridobivanju kilogramov med nosečnostjo?

Pridobivanje kilogramov med nosečnostjo je različno od matere do matere. Nekatere v začetku nosečnosti hitro pridobijo nekaj kilogramov, spet druge bolj počasi. Nekatere imajo enako število kilogramov v prvem trimesečju, kot so ga imele pred nosečnostjo. Vse to pa je povsem normalno, če vam ginekolog ni povedal drugače.

Na splošno obstaja pravilo, naj se bodoča mamica ne bi zredila več kot za devet do 12 kilogramov skozi vso nosečnost - tiste mamice, ki so bile pred nosečnostjo zelo suhe, se lahko zredijo tudi kak kilogram več.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
12
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
11
Zakaj je trebuh v drugi nosečnosti večji?
Zakaj imajo nekatere ženske večji trebuh v drugi nosečnosti in zakaj se hitreje pokaže?
4
24. teden nosečnosti: zakaj je tako pomemben
Preverite, zakaj je ravno 24. teden pomemben mejnik v nosečnosti tako za bodočo mamico kot za novorojenčka.
4



Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.
VIDEO: Od spočetja do rojstva v slabih pet...
video
Od blizu si lahko ogledate osupljiv čudež spočetja in razvoja človeškega življenja v mamineM trebuhu. Zelo zanimivo!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?