|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Čeprav prehitro - pa vendar nič manj glasno!

Zolika, 24.1.2010
Da na kratko napišem mojo porodno zgodbo, ki se je začela malce prej kot sem načrtovala (pdp 24.4.)
Ključne besede:

image
/11


Torej 13.2. sem imela redni pregled pri ginekologu, ki je ugotovil, da sem se začela odpirat in da se plodovni mehur boči v maternični vrat - in bi lahko počil! Takoj v porodnišnico - kjer sem 14 dni ležala - strogo mirovanje! Ker je mehčanje vratu povzročilo vnetje sem jemala antibiotike in magnezij! To je bilo to ... v sobi sem imela cimro, ki je imela neko bakterijo (spolno prenosljivo).


Na WC nisem smela hodit - sem imela kahlo - umivala pa sem se v lavorju! GROZNO!!!!!

Po 14 dneh si izprosim, da lahko hodim na normalni WC - obljubim da bom šla res počasi in ne bom pretiravala ...in na ta isti wc je hodila tudi ta cimra z bakterijo ...in kaj se zgodi!?


Bakterija se naseli v meni - povzroči, da se umaže plodovna voda in otrok je želel na svet.


V torek popoldan mene nekaj tišči v križnem predelu - sem mislila da so ledvice (so me pogosto bolele) in zato so mi dali protibolečinsko inekcijo in je bilo boljše - sem spala ko hrček. Drug dan je bilo ok - do 18h, ko se bolečina spet pojavi...pa sem mislila da od 14dnevnega ležanja je vse boleče potem pa me je začel mučit trebuh - moje mišlenje je bilo to,da me dajejo vetrovi, ker že 2 dni nisem šla na blato...me dajo na CTG - ta ne kaže popadkov - zato gre mož domov (20h) - prosim še za eno protibolečinsko inekcijo....NIČ - krči se stopnjujejo ...rečem, da bi poiskusila še s svečko ...da me "sčisti" ....vstavim ...čakam ...NIČ - dobim še eno protibolečinsko ...nato me sestra vpraša - kaka bolečina je to? Sem rekla, da se začne v križu gre do špic trebuha tam se zadrži in po nekaj časa spusti...potem se usede zraven mene na posteljo in da roko na trebuh in reče...to so popadki - Vi ste za porodno sobo!!! Preveri odprtost - 4 cm ( sprejeta sem bila z 2,5cm) takoj v porodno! Pokličem moža...v porodni me priključijo na CTG - ne kaže popadkov - a mene veselo zvija ...na 5 minut...ura 00:30 ...popadki na 4 minute....ob 2:40 predrejo mehur. Groza!!!! Voda umazana, smrdeča....kaj zdaj to? Reče babica - otroku ne gre več dobro...popadki se stopnjujejo - ves čas je ob meni mož (hvala bogu) in ob 4:17 po treh konkretnih potiskih pride VID! In ZAJOČE!!!!!


Ga seveda takoj odnesejo...nazaj se vrne v inkubatorju z pediatrinjo in sestro z intenzivne - zdravnica me napade z vprašanji o mojem vnetju in kaka zdravila sem jemala...in odide! Jaz pa v porodni sobi do 10h! Sem se lepo najedla...preklica vse sorodnike, prijatelje, ...in potem na oddelek!


Po 14h dneh - KONČNO!!! - TUŠ, kopalnica, wc ... vse sem lahko koristila - ne da bi me bilo strah, da bi počil mehur!

In potem se zgodi - na 1x prideta v sobi 2 sestri in mi sporočita,da me bodo prestavili v drugo sobo - ker je moj bris ( ki sem ga dala 13.2. in je bil BP – sedaj pozitiven) meni nič jasno....osamijo me - na vrata nalepijo "kontaktna" izolacija in to je to ...čakam ... Vida lahko vidim samo na daleč - dotikam se ga lahko samo z rokavico ... Grozno ...ni fajn občutek že ko ga gledaš v inkubatorju priključenega na kable in monitorje... Potem mi pridejo povedat, da sumijo na okužbo z ne vem katero bakterijo in da sem verjetno okužila tudi Vid-a! Zato čakajo kaj se bo pokazalo ...3 dni in se bo vedelo!


In ker sem hodila na WC za tisto okuženo cimro - sem morala rodit - mali se je odločil, da gre ven - ker dan kasneje bi bil zanj lahko usoden! Po tednu dni pridejo izvidi – dokončni – vse BP!!!

Borci so tile naši otroci - že v trebuhu! BRAVO!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
Vse, česar nisi vedela o spinalni anesteziji
Bolečino med porodom lahko učinkovito ublažimo ali popolnoma odstranimo z regionalno anestezijo, hkrati pa še vedno omog...
4
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
4
Zgodbe malih junakov: Trmast po mami, tih ...
Celo nosečnost sem poslušala, da bom carica, če bo ta nosečnost zdržala do konca. Pred Gabrielom sem imela spontani spla...
4



9 znakov, ki razkrivajo spol otroka
Nekateri si ne želijo izvedeti, kakšnega spola je otrok v trebuščku, kljub temu je v vsakemu malce radovednosti, da bi š...
Nosečnice, bodite pozorne na temperaturo v...
Kako dolgo se lahko nosečnica kopa v morju? Je za nosečo žensko primerna vsaka voda v bazenu, tudi termalna? Vse to smo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?