|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Čokoladnica Zotter: V svetu čokolade

Petra Mauer, 15.4.2016
Idejo o lastni čokoladnici je uresničil velik ljubitelj te sladke razvade, in sicer avstrijec Josef Zotter, poročen z Ulrike, s katero imata tri otroke.

image
Čokoladni slap (F:Zotter Chocolate)
/91


Zotter je kot kuhar sprva zaslovel s svojimi kolači, kasneje pa je navdušenost nad pripravo sladkih dobrot postala ideja za izvrsten posel.

Leta 1999 so se odprla vrata Zotter proizvodnje čokolade na kmetiji Josefovih staršev. Gospod je znal pritegniti vse tiste, ki se čokoladi ne morejo upreti, saj je tri leta kasneje samo zanje ustvaril tekoči čokoladni bar, kjer so imeli obiskovalci možnost preizkusiti vse vrste tam izdelanih čokolad. Čokoladnico je že takrat obiskovalo več kot 150.000 ljudi na leto, zato se je njen ustanovitelj odločil narediti korak dalje. Ustvaril je precej veliko tovarno s proizvodnjo čokolade in zraven dogradil še tako imenovano čokoladno gledališče, v katerem obiskovalci stopijo v prostore mamljivih okusov in vonjav, o čokoladi izvejo zanimive informacije, nato pa se skupaj odpravijo v svet okušanja raznolikih izdelkov ter razlag posameznih postopkov pridelave na različnih 'postajah', s pomočjo avdio video naprave. Ustavite se lahko ob majhni žičnici, na katerih se vozijo napitki mnogoterih čokoladnih okusov, ki si jih lahko pomešate s penečim mlekom. Odprl je tudi trgovinico ter k sodelovanju privabil izjemne oblikovalce, ki so čokoladam dodali posebno vrednost z zanimivimi ovitki. Andreas H. Gratze je presenetil z dizajni, bogatimi z detajli in humorjem, vsaka kreacija je edinstvena, zato zlahka pritegne naše oko.


Ovitek si lahko oblikujemo tudi sami in ga v Zotter pošljemo po elektronski pošti.

Kmalu bo na dom prišla čokolada, odeta v naš ovitek.


Čokoladnico Zotter

najdete v avstrijski vasici

blizu Riegersburga.

Visoke številke

V podjetju je zaposlenih okoli 100 ljudi, večinoma žensk iz regije. Na leto predelajo približno 250 ton kakava iz Nikaragve, Dominikanske republike, Ekvadorja, Kosta Rike, Paname, Bolivije in Brazilije, prav tako na leto uporabijo 160 ton sladkorja iz Paragvaja, milijon litrov mleka iz organske kmetije na Tirolskem, dobijo še 1200 kil naravne vanilije in še bi lahko naštevali. Zotter izdelkom so podelili že prestižne nagrade, kar je dokaz o njihovi kakovosti in uspešnosti.


Kako nastane čokolada?

Postopek izdelovanja čokolade se prične s praženjem kakavovih zrn, konča pa pri raznolikih čokoladah, ki očarajo tudi tiste, ki nad njo niso kdove kako navdušeni.

Vsa čokolada je organskega izvora, poleg tega se trudijo pri svojem delu slediti smernicam ekološke in socialne note, in sicer s tem, da na primer kakavove lupine ne odvržejo v smetnjak, temveč jih uporabijo za namene segrevanja, zaposleni se prehranjujejo z organsko pridelano hrano, folije so pridelane iz obnovljivih virov, "The Zuki čokolada" je namenjena otrokom ulic v Kalkuti (30 centov od te prodane čokolade namenijo za ta projekt), za proizvodnjo uporabljajo zeleno električno energijo itd.


Čokolada v neomejenih količinah

Pravi žur se začne že, ko v roke dobimo žličko, s katero lahko poizkušamo nešteto čokolad iz tekoče fontane, brez omejitve. Tekoči trak s koščki čokolade, obliti oreščki, pistacije, orehi v okroglih bakrenih posodah, zanimive steklene posode polne začimb in lepo razstavljeni ter osvetljeni dodatki … vse to še dodatno obogati naš obisk v kraljestvu sladkih sanj. Raj za sladokusce, ki si želijo vsaj en dan doživeti raj na zemlji!

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Z avtodomom po Sardiniji
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...
4
Občudujte tulipane iz višine
Izkoristite praznične dni za obisk Arboretuma, kjer so v drevoredu zgradili 50 metrov dolgo konstrukcijo, ki nudi pogled...
3
7 čudovitih jesenskih izletov
Jesen je odlična za izlete, saj se je vročina polegla, narava se je oblekla v čudovite barve, vreme pa je ponavadi še ve...
3
Plesišče 1790m
Razgled z vrha Plesišča je najlepši na odprto stran proti verigi Bohinjskih gora in Pokljuki z gorenjsko ravnino v ozadj...
3



Kam na družinski izlet?
Bi radi konec tedna oziroma prost dan izkoristili za družinsko potepanje, pa ste brez ideje, kam bi šli? Zbrali smo neka...
Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?